Oznámenie 4632 - WNP

Obsah

4632 - WNP
Vestník č. 25/2023 - 03.02.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre zákazky s nízkou hodnotou
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Obec Gôtovany
IČO: 00315192
Gôtovany 45, 03214 Gôtovany
Slovensko
Kontaktná osoba: Mgr. Andrea Adamčiaková
Telefón: +421 445593252
Email: starosta@gotovany.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): www.gotovany.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/457941
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/457941
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Stavebné úpravy, prístavba a zateplenie materskej školy.
Referenčné číslo: ZNH-PMŠ-01/2023
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Stavba sa nachádza v obci Gôtovany na pozemkoch parc. č. 279/1 a 279/2. Účelom je zvýšenie kapacity materskej školy, nakoľko súčasná kapacita je nepostačujúca, a zníženie jej energetickej náročnosti zmenou systému vykurovania z elektrických priamovýhrevných konvektorov na teplovodné vykurovanie doskovými radiátormi. Ako zdroj energie je použitý kotol na drevené peletky so zásobníkom.
Súčasťou energetických opatrení je aj zateplenie obvodových stien kontaktným zateplovacím systémom a zateplenie stropu formou fúkanej tepelnej izolácie minerálna vata hr.200 mm medzi stropnými trámami.
Stavebné úpravy zahrňajú vybúranie časti nenosných priečok, vybúranie časti dverí a okien a vybúranie otvorov pre dvere a okná.
V prístavbe je navrhnutá kotolňa, sklad, sociálne zariadenie pre žiakov vrátane imobilných a jedná trieda. Vstup do budovy, vnútorné komunikačné priestory a triedy umožňujú bezbarierový pohyb.
Objekt je napojený existujúcimi prípojkami na elektrickú energiu a vodu. Zaústenie splaškov je do existujúcej ČOV. Komunikačné pripojenie je existujúce. Areál MŠ je oplotený. Parkovacie miesta sú existujúce.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
121 034,32 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45214100-1
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK031
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Slovenská republika, okres Liptovský Mikuláš, obec Gôtovany , parc. č. 279/1 a 279/2. 2.
II.2.4) Opis obstarávania
Stavba je navrhnutá z tradičných materiálov. Je navrhnutá tak, aby spĺňala požiadavky príslušných STN a STN EU.
Stavebno-technické riešenie nadväzuje na dispozičné a prevádzkové riešenie objektu.
Stavebné úpravy zahrňajú vybúranie časti nenosných priečok, vybúranie časti dverí a okien a vybúranie otvorov
pre dvere a okná.
Následne sa zhotovia nové konštrukcie prístavby, vrátane vnútorných inštalácií. Vetranie vnútorných priestorov je
priame oknami a dverami.
Poslednou úpravou je zateplenie obvodových stien kontaktným zateplovacím systémom a zateplenie stropu
formou fúkanej tepelnej izolácie minerálna vata hr.200 mm medzi stropnými trámami.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
121 034,32 EUR bez DPH
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: Integrovaný regionálny operačný program Prioritná os 2 Ľahší prístup k efektívnejším a kvalitnejším verejným službám
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Verejný obstarávateľ vyžaduje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia splnenie podmienok podľa §32 ods.1 písm. e) a f) zákona o VO predložením dokladov alebo predložením zápisu do zoznamu hospodárskych subjektov podľa § 152 zákona o VO alebo predložením čestného vyhlásenia podľa § 114 zákona o VO.

Na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia vyžaduje:

- písm. e): doklad o oprávnení podnikať Uchádzač uvedený dokument nepredkladá. Verejný obstarávateľ použije údaje z informačných systémov verejnej správy na portáli www.oversi.gov.sk.

- písm. f): čestné vyhlásenie, že nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.

Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti podľa ustanovenia §37 ods. 3 ZVO.

UPOZORNENIE: Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) ZVO preukazuje člen skupiny, subdodávateľ a iná osoba podľa § 34 ods. 3 ZVO len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. Uchádzač v ponuke vkladá doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti osobného postavenia elektronicky do systému EVO v pdf naskenovanej forme originálov alebo úradne osvedčených kópií, ak nie je stanovené inak. Ak uchádzač alebo záujemca má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z dokladov uvedených v § 32 odseku 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Ak právo štátu uchádzača alebo záujemcu so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia Slovenskej republiky neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača alebo záujemcu.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: Nevyžaduje sa.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Nevyžaduje sa.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač v ponuke predloží nasledovné doklady, ktorými preukazuje svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť vo verejnom obstarávaní:
1.podľa § 34 ods. 1 písm. b)
zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1.bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2.bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ;
Ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené,

2.podľa § 34 ods. 1 písm. g)
údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov, ak nie sú kritériom na vyhodnotenie ponúk.
Splnenie podmienok účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 114 ods. 1 ZVO, v ktorom vyhlási, že spĺňa všetky podmienky účasti určené verejným obstarávateľom a poskytne verejnému obstarávateľovi na požiadanie doklady, ktoré čestným vyhlásením nahradil alebo vyplneným jednotným európskym dokumentom (JED) podľa § 39 ods. (1) ZVO, pričom z uchádzačom predloženého predmetného dokumentu musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované jednotným európskym dokumentom, stanovené verejným obstarávateľom a uvedené v bode III.1.3 výzvy na predkladanie ponúk (ďalej aj "výzvy") ku dňu predkladania ponúk a je schopný túto skutočnosť preukázať. Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne osvedčených kópií všetkých dokladov uvedených podľa tohto bodu výzvy.
Ak uchádzač preukazuje odbornú alebo technickú spôsobilosť prostredníctvom inej osoby, jednotný európsky dokument predloží aj za túto osobu.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: 1. Podľa § 34 ods. 1 písm. b) zákona o VO:
Uchádzač predloží zoznam uskutočnených stavebných prác za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania doplnený potvrdením o plnení v zmysle § 34 ods. 1 písm. b) bod 1. resp. 2 zákona o verejnom obstarávaní, ktorým preukáže uskutočnenie minimálnej jednej zákazky rovnakého alebo typovo podobného uskutočnenia stavebnej práce ako je predmet zákazky v minimálnom objeme 120 000,00 EUR bez DPH/zákazka, alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene.
Verejný obstarávateľ pri vyhodnotení splnenia podmienky účasti podľa § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní zohľadní u uchádzača jeho referencie uvedené v evidencii referencií podľa § 12 zákona o verejnom obstarávaní, ak takéto referencie existujú.
V prípade dokladov, ktoré sú vyjadrené v inej mene ako EUR, je potrebné prepočítanie tejto meny na EUR a to prepočítacím koeficientom určeným ECB ku dňu zverejnenia tejto Výzvy vo Vestníku verejného obstarávania. Doklady, ktorými uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sú vyjadrené v inej mene ako EUR, uchádzač predloží v pôvodnej mene a v mene EUR.

2. Podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o VO:
Uchádzač preukáže splnenie podmienky účasti podľa § 34 ods. 1 písm. g): Uchádzač predloží údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za uskutočnenie prác.
Verejný obstarávateľ požaduje, aby riadiaci pracovníci, ktorí sa budú osobne podieľať na riadení stavebných prác, spĺňali nižšie uvedené minimálne odborné požiadavky. Splnenie požiadaviek preukáže uchádzač predložením požadovaných dokumentov. Uchádzač preukáže odbornú kvalifikáciu u nasledovných pozícií:
Odborný garant - stavbyvedúci s odborným zameraním pre pozemné stavby.
Splnenie požadovaných predpokladov uchádzač preukáže predložením:
a) profesijného životopisu stavbyvedúceho, ktorý je podpísaný dotknutou osobou a z ktorého je zrejmý priebeh zamestnaní, vzdelanie
b) dokladu o odbornej spôsobilosti (potvrdenie o rozsahu odbornej spôsobilosti) stavbyvedúceho na vybrané činnosti podľa zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov alebo ekvivalentným dokladom preukazujúcim predmetné skutočnosti, vydávaný v inom štáte.

Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby v súlade s § 34 ods. 3 zákona. Ak ide o požiadavku v zmysle § 34 ods. 1 písm. g), uchádzač môže využiť kapacity inej osoby len, ak táto bude reálne vykonávať stavebné práce alebo služby, na ktoré sa kapacity vyžadujú. Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti technická alebo odborná spôsobilosť, spoločne. Uchádzač v ponuke vkladá doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti technickej alebo odbornej spôsobilosti elektronicky do systému EVO v pdf naskenovanej forme originálov alebo úradne osvedčených kópií, ak nie je stanovené inak
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
1.Zhotoviteľ je povinný strpieť výkon kontroly/auditu súvisiaceho s dodávanými prácami kedykoľvek počas platnosti a účinnosti zmluvy, a to oprávnenými osobami a poskytnúť im všetku potrebnú súčinnosť. Zhotoviteľ je povinný strpieť výkon kontroly/auditu, prípadne overovania aj po ukončení platnosti zmluvy, ak o takú kontrolu požiada objednávateľ alebo orgán vykonávajúci kontrolu použitia prostriedkov na základe zmluvy o poskytnutí NFP.

2.Zábezpeka sa nevyžaduje.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 16.02.2023 10:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
CS
SK
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.3.1 Postup zadávania podlimitnej zákazky sa realizuje systémom elektronického verejného obstarávania prostredníctvom informačného systému EVO na stránke www.evo.gov.sk. Ďalšie podrobnosti týkajúce sa spôsobu dorozumievania sú uvedené v súťažných podkladoch. Podmienkou pre úspešnú komunikáciu v systéme EVO a pre úspešné predkladanie ponúk je, aby mal uchádzač príslušné technické a odborné predpoklady technické vybavenie a odborné ovládanie systému EVO.

VI.3.2 Potrebné technické vybavenie a požiadavky na používanie systému EVO sú zadefinované ktoré sú zverejnené na portáli EVO v časti Príručky a odporúčania pre systém EVO (http://www.uvo.gov.sk).

VI.3.3 Pre účasť na elektronickom verejnom obstarávaní, resp. komunikáciu v systéme EVO a pre elektronické predkladanie ponuky prostredníctvom systému EVO je potrebné vykonať registráciu do zákazky realizovanej prostredníctvom systému EVO (www.evo.gov.sk). Záujemca o zákazku sa zaregistruje priamo v príslušnej zákazke, zverejnenej v zozname zákaziek na stránke Portál EVO, ktorej detaily sa zobrazia kliknutím na príslušnú ikonku na začiatku riadku s názvom zákazky.

VI.3.4 V prípade preukázateľného výpadku/nedostupnosti systému EVO možno komunikáciu medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi uskutočňovať aj písomne uchádzačmi podľa požiadaviek verejného obstarávateľa, stanovených vo výzve na predkladanie ponúk v súťažných podkladoch.

VI.3.5 V prípade zistenia alebo akéhokoľvek podozrenia z neštandardného správania sa systému EVO môžu záujemcovia/uchádzači kontaktovať helpdesk_evo@uvo.gov.sk.

VI.3.6 Skutočnosti, týkajúce sa postupu zadávania zákazky, neupravené v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania a v súťažných podkladoch sa riadia príslušnými ustanoveniami zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

VI.3.7 Ak bude predložených viac ako jedna ponuka, verejný obstarávateľ vyhodnocuje splnenie požiadaviek na predmet zákazky a splnenie podmienok účasti po vyhodnotení ponúk na základe kritériá/kritérií na vyhodnotenie ponúk, a to iba v prípade uchádzača, ktorý sa umiestnil na prvom mieste v poradí. Ak dôjde k vylúčeniu tohto uchádzača, vyhodnotí sa následne splnenie podmienok účasti a požiadaviek na predmet zákazky u ďalšieho uchádzača v poradí tak, aby uchádzač umiestnený na prvom mieste v novo zostavenom poradí spĺňal podmienky účasti a požiadavky na predmet zákazky.

VI.3.8 Zmluva uzavretá na základe tohto postupu zadávania zákazky nadobudne účinnosť v súlade s § 47a ods. 2 Občianskeho zákonníka dňom splnenia odkladacej podmienky. Odkladacia podmienka je uvedená v čl. XIII, bod 13.7 návrhu zmluvných podmienok.

VI.3.9 Vzhľadom na podmienky účasti, technické špecifikácie, kritériá na vyhodnotenie ponúk alebo podmienky plnenia zmluvy, nie je predmetné VO zelené, obstarávanie inovácií ani zamerané na sociálne aspekty.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
01.02.2023

Redakčné opravy

7279 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 35/2023
V oznámení 04632-WNP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Gôtovany, Gôtovany 45, 032 14 Gôtovany zverejnenom vo VVO č. 025/2023 zo dňa 03.02.2023 boli nesprávne zverejnené údaje OPRAVA DÁTUMU Miesto, kde má byť dátum upravený: IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 16.02.2023 10:00 Má byť: 22.02.2023 10:00
8214 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 41/2023
V oznámení 04632-WNP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Gôtovany, Gôtovany 45, 032 14 Gôtovany zverejnenom vo VVO č. 025/2023 zo dňa 03.02.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 22.02.2023 10:00 Má byť: 08.03.2023 10:00
9136 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 45/2023
V oznámení 04632-WNP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Gôtovany, Gôtovany 45, 032 14 Gôtovany zverejnenom vo VVO č. 025/2023 zo dňa 03.02.2023 boli nesprávne zverejnené údaje II.1.5) Celková predpokladaná hodnota Namiesto: 121 034,32 Má byť: 131 602,65 IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 08.03.2023 10:00 Má byť: 13.03.2023 10:00
11309 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 54/2023
V oznámení 04632-WNP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Gôtovany, Gôtovany 45, 032 14 Gôtovany zverejnenom vo VVO č. 025/2023 zo dňa 03.02.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 13.03.2023 10:00 Má byť: 27.03.2023 10:00
13119 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 68/2023
V oznámení 04632-WNP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Gôtovany, Gôtovany 45, 032 14 Gôtovany zverejnenom vo VVO č. 025/2023 zo dňa 03.02.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 27.03.2023 10:00 Má byť: 18.04.2023 10:00
13900 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 73/2023
V oznámení 04632-WNP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Gôtovany, Gôtovany 45, 032 14 Gôtovany zverejnenom vo VVO č. 025/2023 zo dňa 03.02.2023 boli nesprávne zverejnené údaje II.1.5) Celková predpokladaná hodnota Namiesto: 121 034,32 EUR bez DPH Má byť: 134 415,69 EUR bez DPH IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 18.04.2023 10:00 Má byť: 24.04.2023 10:00

Profil Obstarávateľa


Dôležité