Oznámenie 5640 - WNS

Obsah

5640 - WNS
Vestník č. 28/2023 - 07.02.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre zákazky s nízkou hodnotou
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Domov sociálnych služieb HRABINY
IČO: 00647951
Rekreačná 393/1 , 96801 Nová Baňa
Slovensko
Kontaktná osoba: Mgr. Jana Hulová
Telefón: +421 456787511
Email: riaditel@dsshrabiny.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): www.dsshrabiny.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/458187
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/458187
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Organizácia riadená verejným právom
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Projektová dokumentácia
Referenčné číslo: 00020/2023/DSSHRA-01
II.1.2) Hlavný kód CPV
71300000-1
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Vypracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie s náležitosťami dokumentácie pre realizáciu stavby (DSP s DRS) s názvom: Domov sociálnych služieb HRABINY, Nová Baňa zníženie energetickej náročnosti objektu II. etapa.
Predmetom verejného obstarávania je aj poskytnutie inžinierskej činnosti a výkon autorského dozoru.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
52 350,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Domov sociálnych služieb "HRABINY", Rekreačná cesta 6393/60, 968 01 Nová Baňa
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom projektovej dokumentácie II. etapy bude návrh opatrení na zlepšenie energetickej náročnosti objektu a obnovu budovy Domova sociálnych služieb HRABINY, v súlade a v nadväznosti na už navrhnuté opatrenia v rámci projektovej dokumentácie spracovanej v I. etape s cieľom maximalizovať energetickú hospodárnosť budov (vyjadrenú prostredníctvom globálneho ukazovateľa primárna energia).
PD spracovaná v I. etape zahŕňa najmä zlepšenie tepelnej ochrany konštrukcie zateplením z vonkajšej strany použitím kontaktného zatepľovacieho systému; výmenu otvorových konštrukcií, čiastočné zlepšenie tepelnej ochrany konštrukcie strechy; stavebné uzatvorenie balkónov; nové exteriérové únikové schodiská; rekonštrukciu bleskozvodov a zvodov dažďovej vody. Projektová dokumentácia I. etapa je uchádzačom k dispozícii u zadávateľa.
Navrhnuté opatrenia v I. etape je potrebné rozšíriť v súlade s definovanými oprávnenými aktivitami na zníženie energetickej náročnosti budov danými výzvou na predkladanie ŽoPPM (viď bod 2.3 a 2.4).
Opatrenia pre II. etapu sú najmä: vytvorenie systému tieniacej techniky inštalácia tieniacej techniky alebo tieniacich prvkov otvorových konštrukcií na obvodovej stene, vykurovanie rekonštrukcia kotolne a systému ústredného vykurovania zdroj tepla, výmena vykurovacieho systému; Vetranie systém a zariadenie núteného vetrania so spätným získavaním tepla výmena/inštalácia systému/zariadenia núteného vetrania so spätným získavaním tepla; systém umelého osvetlenia výmena svetelných zdrojov za nové svietidlá využívajúce LED technológiu s príslušenstvom; inštalácia fotovoltického systému; energetický manažment/meranie a regulácia systém energetického manažmentu budovy inštalácia centrálnej riadiacej jednotky a inteligentnej infraštruktúry k jednotlivým zariadeniam/miestam spotreby energie; sanácia a zateplenie drevenej nadstavby a strechy nadstavby; z dôvodu požiarnej bezpečnosti je potrebné doplniť únikové schodiská, evakuačný výťah vrátane záložného zdroja, hlasovú signalizáciu požiaru a elektronickú požiarnu signalizáciu.
Taktiež je potrebné dodať projektové energetické hodnotenie budovy pred (Energetický audit pôvodného stavu) a po realizácii opatrení projektu, na základe ktorých bude možné preukázať dosiahnutú úsporu minimálne 30% primárnej energie.
Ďalej je potrebné určité opatrenia z I. etapy mierne pozmeniť a to najmä: zvýšenie tepelnej ochrany konštrukcie šikmej strechy nad 5.NP sa pozmení na celkovú rekonštrukciu strechy s vybudovaním vegetačného súvrstvia (tzv. zelenej strechy); v prípade prekročenia limitu podpory na výmenu otvorových konštrukcií, alebo v prípade prekročenia maximálnej výšky poskytovaných prostriedkov mechanizmu (5 000 000 eur bez DPH) celkovou cenou zákazky je potrebné aby projektant prehodnotil navrhované výplne otvorov a v prípade potreby ich zamenil za lacnejšiu variantu, avšak musí dbať na to, aby dodržal podmienky výzvy na dosiahnutie minimálne 30 % úspory primárnej energie.
Podľa ekonomického prínosu jednotlivých opatrení, efektívnosti, možnosti využitia na danej stavbe a účinku na zníženie ukazovateľa primárnej energie, je potrebné zvážiť aj ostatné podoblasti podľa prílohy č. 3 Výzvy č. 1, ktoré nie sú výslovne spomenuté vyššie.
Povinnou súčasťou zákazky je zapracovanie a úprava projektovej dokumentácie spracovanej v I. etape tak, aby výsledkom bol komplexný návrh v súlade s podmienkami výzvy na podporu obnovy a odolnosti, v rámci výzvy Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky: Výzva č. 1 na predkladanie žiadostí o poskytnutie prostriedkov mechanizmu (ŽoPPM) na podporu obnovy a odolnosti na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
52 350,00 EUR bez DPH
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: Plán obnovy
II.2.14) Doplňujúce informácie
Výzva č. 1 na predkladanie žiadostí o poskytnutie prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov,
kód výzvy: 02I02-29-V01,
komponent: komponent 2 - obnova budov,
reforma/investícia: investícia 2 - obnova verejných historických a pamiatkovo chránených budov
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať podmienku účasti týkajúcu sa osobného postavenia podľa:
§ 32 ods. 1 písm. e) ZVO, t. j. uchádzač je oprávnený vypracovať projektovú dokumentáciu zodpovedajúce predmetu zákazky.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: § 32 ods. 1 písm. f) ZVO, t. j. čestné vyhlásenie, že uchádzač nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike a v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Pre splnenie predmetnej podmienky účasti sa vyžaduje predloženie čestného vyhlásenia. Dokument musí byť podpísaný štatutárnym zástupcom alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača, nahraté vo formáte .pdf (príloha č. 2 Výzvy).
Ustanovenia týkajúce sa preukazovania splnenia podmienok účasti osobného postavenia prostredníctvom zápisu do zoznamu hospodárskych subjektov týmto nie sú dotknuté.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: podľa § 34 ods. 1 písm. a) ZVO predložením zoznamu dodávok tovaru alebo poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO.
Minimálna úroveň: Podmienka účasti bude splnená ak uchádzač horeuvedeným zoznamom preukáže dodanie tovarov a prislúchajúcich služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky, za predchádzajúce 3 roky, t. j. 3 roky spätne od vyhlásenia verejného obstarávania v súhrnnej hodnote minimálne 150 000 - € bez DPH. Za tovary a prislúchajúce služby rovnakého alebo podobného charakteru sa považuje projektovanie pozemných stavieb . Jednotlivé plnenia sa pre účely splnenia predmetnej podmienky účasti môžu sčitovať.
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 20.02.2023 09:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
06.02.2023

Profil Obstarávateľa


Dôležité