Oznámenie 8560 - WNS

Obsah

8560 - WNS
Vestník č. 42/2023 - 24.02.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre zákazky s nízkou hodnotou
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Slovenské národné múzeum
IČO: 00164721
Vajanského nábrežie 2, 81006 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Slovensko
Kontaktná osoba: Ferdinand Hubik
Telefón: +421 220469168
Fax: +421 220469124
Email: ferdinand.hubik@snm.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): www.snm.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/459583
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/459583
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Príspevková organizácia Ministerstva kultúry SK
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Systém pre online rezervácie a predaj vstupeniek pre SNM
Referenčné číslo: SNM-GR-ZNH-2023/14
II.1.2) Hlavný kód CPV
72260000-5
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je sprístupnenie služieb informačného systému pre predaj vstupeniek zo strany Slovenského národného múzea(ďalej len SNM), rezerváciu a nákup vstupeniek klientmi a podporné funkcie systému správy podujatí (ďalej aj len služby dostupnosti IS), ako aj pravidelná servisná a technická podpora a rozvoj služieb dostupnosti IS.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
179 960,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
72222300-0
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Slovenské národné múzeum, Vajanského nábrežie 2, 810 06 Bratislava
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je sprístupnenie služieb informačného systému pre predaj vstupeniek zo strany Slovenského národného múzea(ďalej len SNM), rezerváciu a nákup vstupeniek klientmi a podporné funkcie systému správy podujatí (ďalej aj len služby dostupnosti IS), ako aj pravidelná servisná a technická podpora a rozvoj služieb dostupnosti IS.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
179 960,00 EUR bez DPH
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač môže na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia využiť:
Doklady podľa § 32 ods. 2, resp. podľa § 32 ods. 4 a 5 zákona
Zápis do zoznamu hospodárskych subjektov podľa § 152 ods. 4 zákona. Uchádzač zapísaný v zozname hospodárskych subjektov podľa zákona nie je povinný v procese verejného obstarávania predkladať doklady podľa § 32 ods. 2 zákona. Verejný obstarávateľ uzná rovnocenný zápis, ako je zápis do zoznamu hospodárskych subjektov podľa zákona, alebo potvrdenie o zápise vydané príslušným orgánom iného členského štátu, ktorým uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ príjme aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom.
Jednotný európsky dokument podľa § 39 zákona, ktorým predbežne nahradí doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti.
V prípade, že sa verejného obstarávania zúčastní skupina dodávateľov, požaduje sa preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
Verejný obstarávateľ nie je orgánom verejnej moci. Uchádzač so sídlom alebo miestom podnikania na území Slovenskej republiky, ktorý nie je zapísaný v zozname hospodárskych subjektov, nie je povinný verejnému obstarávateľovi predkladať doklady podľa:
a)§ 32 ods. 2 písm. e) zákona,
b)§ 32 ods. 2 písm. f) zákona.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí preukázať finančné a ekonomické postavenie, ktorým preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 33 ods. 1 písm. d) zákona.
V prípade, že ponuka bude predložená skupinou dodávateľov podľa § 37 zákona, predloží skupina požadované doklady na preukázanie ekonomického a finančného postavenia spoločne za celú skupinu dodávateľov.
Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať zdroje osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) zákona a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona.
Pri prepočte inej meny na menu euro sa použije kurz Európskej centrálnej banky platný v deň odoslania oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania na zverejnenie vo vestníku ÚVO.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: § 33 ods. 1 písm. d) zákona:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie prehľadu o celkovom obrate, za posledné 3 hospodárske roky, resp. za roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti (ďalej len posledné 3 hospodárske roky), v minimálnej súhrnnej výške 250 000 EUR za všetky požadované hospodárske roky.
Prehľad o celkovom obrate uchádzač podloží výkazmi ziskov a strát alebo výkazmi o príjmoch a výdavkoch za posledné (3) tri hospodárske roky, resp. roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti.
V prípade ak sa účtovné závierky uchádzača nachádzajú vo verejnej časti registra účtovných závierok, ktorý je zverejnený na stránke www.registeruz.sk, uchádzač je oprávnený predložiť doklad, v ktorom bude uvedený odkaz na takto zverejnené účtovné závierky uchádzača.
V prípade zistenia rozdielov v obsahu dokladov predložených v pôvodnom jazyku a preložených dokladov v slovenskom jazyku, je rozhodujúci úradný preklad v slovenskom jazyku
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať nasledujúce podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti:
a)3.1 podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona
b)3.2 podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona
V prípade, že ponuka bude predložená skupinou dodávateľov podľa § 37 zákona, predloží skupina požadované doklady na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti spoločne za celú skupinu dodávateľov.
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak ide o požiadavku súvisiacu so vzdelaním, odbornou kvalifikáciou alebo relevantnými odbornými skúsenosťami najmä podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona, uchádzač môže využiť kapacity inej osoby len vtedy, ak táto bude reálne vykonávať služby, na ktoré sa kapacity vyžadujú.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: § 34 ods. 1 písm. a) zákona verejný obstarávateľ požaduje predložiť zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce (5) päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona.
Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač zoznamom poskytnutých služieb preukázal realizáciu zákaziek/projektov rovnakého alebo obdobného charakteru ako je predmet zákazky (služby dostupnosti informačného systému/informačnej platformy slúžiaceho/slúžiacej na predaj vstupeniek a/alebo služby súvisiace s prevádzkovaním informačného systému/informačnej platformy slúžiaceho/slúžiacej na predaj vstupeniek) v kumulatívnej hodnote min. 180 000 EUR bez DPH, pričom minimálne 1(jedna) z týchto zákaziek/projektov bol/bola v oblasti poskytovania služieb dostupnosti a/alebo prevádzkovania informačného systému/informačnej platformy slúžiaceho/slúžiacej ako rezervačno-predajný systém v oblasti kultúry.
§ 34 ods. 1 písm. g) zákona:
Verejný obstarávateľ požaduje predložiť údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov (kľúčoví experti):
Z uchádzačom predložených dokladov musia byť minimálne zrejmé:
údaje o odbornej praxi kľúčového experta, čo uchádzač u tohto kľúčového experta preukáže predložením profesijného životopisu, alebo ekvivalentného dokladu.
Z každého predloženého profesijného životopisu príslušného kľúčového experta alebo ekvivalentného dokladu musia vyplývať nasledovné údaje/skutočnosti:
meno a priezvisko príslušného kľúčového experta,
história zamestnania/odbornej praxe príslušného kľúčového experta vo vzťahu k predmetu zákazky (zamestnávateľ/odberateľ, trvanie pracovného pomeru/trvanie odbornej praxe/ rok a mesiac od do, pozícia, ktorú príslušný kľúčový expert zastával),
praktické skúsenosti príslušného kľúčového experta: názov referencie/projektu, odberateľ/zamestnávateľ, popis projektu/predmetu plnenia, pozícia na projekte/predmete plnenia, obdobie rok a mesiac od do; verejný obstarávateľ odporúča, aby uchádzač uviedol aj meno a priezvisko aspoň jednej kontaktnej osoby a číslo telefónu a e-mailový kontakt odberateľa, kde si bude môcť verejný obstarávateľ overiť informácie,
dátum a podpis príslušného kľúčového experta.
Uchádzač vyššie uvedeným spôsobom preukáže splnenie nasledovných minimálnych požiadaviek na kľúčových expertov:
Kľúčový expert č. 1 Hlavný SW analytik
minimálne 3-ročná odborná prax v oblasti analýzy informačných systémov; túto podmienku účasti uchádzač u kľúčového experta preukáže vyššie uvedeným profesijným životopisom alebo ekvivalentným dokladom;
minimálne 2 profesionálne praktické skúsenosti s analýzou informačných systémov v pozícii SW analytika, pričom aspoň jeden z týchto systémov slúžil/slúži ako rezervačno-predajný systém; túto podmienku účasti uchádzač u kľúčového experta preukáže vyššie uvedeným profesijným životopisom alebo ekvivalentným dokladom.
Kľúčový expert č. 2 Expert pre oblasť riadenia prevádzky
minimálne 3-ročná odborná prax v oblasti riadenia prevádzky informačných systémov; túto podmienku účasti uchádzač u kľúčového experta preukáže vyššie uvedeným profesijným životopisom alebo ekvivalentným dokladom;
minimálne 2 profesionálne praktické skúsenosti s riadením prevádzky informačných systémov, pričom aspoň jeden z týchto systémov slúžil/slúži ako rezervačno-predajný systém; túto podmienku účasti uchádzač u kľúčového experta preukáže vyššie uvedeným profesijným životopisom alebo ekvivalentným dokladom.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum: 10.03.2023
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi sa uskutočňuje výhradne elektronicky, prostredníctvom elektronickej platformy systému IS EVO, ktorý zabezpečí trvalé zachytenie ich obsahu.
Podmienkou pre úspešnú komunikáciu v systéme IS EVO a pre úspešné predkladanie ponúk je, aby mal uchádzač príslušné technické a odborné predpoklady technické vybavenie a odborné ovládanie systému IS EVO. Potrebné technické vybavenie a požiadavky na používanie systému IS EVO.
Podrobnejšie informácie o systéme EVO sú uvedené v aktuálnych príručkách, ktoré sú verejne prístupné na portáli elektronickej platformy IS EVO v časti PRÍRUČKY https://eplatforma.vlada.gov.sk/dokumentacia/?csrt=6938734507683428557
a v časti VIDEONÁVODY https://eplatforma.vlada.gov.sk/videonavody/?csrt=6938734507683428557

Pri elektronickej komunikácii prostredníctvom systému IS EVO sa za moment odoslania informácie považuje moment doručenia informácie adresátovi, t. j. dátum odoslania = dátum doručenia (tzn. doručenie informácie nastáva odoslaním).
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
23.02.2023

Redakčné opravy

11187 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 53/2023
V oznámení 08560-WNS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Slovenské národné múzeum, Vajanského nábrežie 2, 810 06 Bratislava - mestská časť Staré Mesto zverejnenom vo VVO č. 042/2023 zo dňa 24.02.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Namiesto: 10.03.2023 10:00 Má byť: 17.03.2023 10:00 III.1.3)Technická a odborná spôsobilosť § 34 ods. 1 písm. a) Namiesto: Minimálna požadovaná úroveň štandardov: § 34 ods. 1 písm. a) zákona verejný obstarávateľ požaduje predložiť zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce (5) päť rokov Má byť: Minimálna požadovaná úroveň štandardov: § 34 ods. 1 písm. a) zákona verejný obstarávateľ požaduje predložiť zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce (3) tri roky.

Profil Obstarávateľa


Dôležité