Oznámenie 10136 - WNP

Obsah

10136 - WNP
Vestník č. 49/2023 - 07.03.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre zákazky s nízkou hodnotou
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja
IČO: 53871103
Čučoriedková 6, 82712 Bratislava
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Dušan ELZNIC
Telefón: +421 243415936
Email: dusan.elznic@scbsk.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/20975
Hlavná adresa(URL): https://www.scbsk.sk/
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/460714
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/460714
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Príspevková organizácia zriadená vyšším územným celkom
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Rekonštrukcia mosta na ceste II/503-013 – M6273 – cez potok v Misiarskej doline – PK Baba
Referenčné číslo: ZsNH06/2023
II.1.2) Hlavný kód CPV
45221110-6
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je rekonštrukcia mostného objektu MO 6273 v zmysle projektovej dokumentácie pre realizáciu stavby Most na ceste II/503-013 M6273 cez potok v Misiarskej doline PK Baba, ktorú spracoval doc. Ing. Daniel Papán, PhD. Súčasný stavebno-technický stav existujúceho mostu je veľmi zlý. V rámci stavebných prác dôjde k vybúraniu existujúcich ríms mostného objektu. Zatiahnutiu oceľovej konštrukcie pod existujúci mostný objekt a vyplneniu priestoru medzi novou a starou nosnou konštrukciou injektážnou zmesou. Realizáciou navrhovaných prác sa predĺži životnosť konštrukcie mosta a zvýši bezpečnosť účastníkov cestnej premávky v danom bode. Koryto potoka na vtoku i výtoku je v zlom stave. Pri stavebných prácach dôjde k úprave priebehu potoka v danom mieste. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v projektovej dokumentácii, ktorá je prílohou týchto súťažných podkladov. Viac informácií a podrobný opis predmetu zákazky za nachádza v prílohe č. 1 OPIS predmetu zákazky.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
118 958,54 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK010
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Most MO 6273 na ceste II/503 Pezinok-Pernek v km 50,140
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je rekonštrukcia mostného objektu MO 6273 v zmysle projektovej dokumentácie pre realizáciu stavby Most na ceste II/503-013 M6273 cez potok v Misiarskej doline PK Baba, ktorú spracoval doc. Ing. Daniel Papán, PhD. Súčasný stavebno-technický stav existujúceho mostu je veľmi zlý. V rámci stavebných prác dôjde k vybúraniu existujúcich ríms mostného objektu. Zatiahnutiu oceľovej konštrukcie pod existujúci mostný objekt a vyplneniu priestoru medzi novou a starou nosnou konštrukciou injektážnou zmesou. Realizáciou navrhovaných prác sa predĺži životnosť konštrukcie mosta a zvýši bezpečnosť účastníkov cestnej premávky v danom bode. Koryto potoka na vtoku i výtoku je v zlom stave. Pri stavebných prácach dôjde k úprave priebehu potoka v danom mieste. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v projektovej dokumentácii, ktorá je prílohou týchto súťažných podkladov.

Pri realizácií stavebných prác je nutné rešpektovať ochranné pásma všetkých inžinierskych sietí. V miestach predpokladaného kontaktu so zemným vedením inžinierskych sietí je nutné postupovať podľa nariadení a požiadaviek správcu. Vedenie všetkých inžinierskych sietí v priestore staveniska je potrebné nechať vytýčiť pred zahájením stavby, výkopy realizovať ručne a všetky poškodenia hlásiť správcovi. Pred realizáciou je nutné overiť polohu inžinierskych sietí a po dobu výstavby dostatočne chrániť pre poškodením.
Vzhľadom na nedostatočnú šírku krajnice požadujeme v zmysle TP 010 zabezpečiť zvodidlový systém s projektovanou úrovňou zachytenia, ktorého dynamický priehyb je menší ako 1 m. Zhotoviteľ je povinný spracovať dokumentáciu na vykonanie prác pre osadenie zvodidlového systému, ktorého predmetom je doriešenie prechodu medzi zvodidlami rôznych typov a zapracovanie technických podmienok výrobcu konkrétneho typu zvodidla.
V rámci dočasného dopravného značenia zhotoviteľ vypracuje projekt organizácie dopravy počas výstavby v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vyhlášky č. 30/2020 Z. z. o dopravnom značení, TP 069, TP 117, TP 118. Vypracovaný projekt organizácie dopravy predloží zhotoviteľ správcovi cesty na odsúhlasenie. Vypracovaný projekt organizácie dopravy odsúhlasený správcom cesty bude podkladom pre zabezpečenie a vydanie určenia použitia dočasného dopravného značenia, povolenia na zvláštne užívanie cesty a povolenia na čiastočnú resp. úplnú uzávierku cesty vydaných príslušným cestným správnym orgánom v okrese stavby, ktoré zabezpečí zhotoviteľ. Zhotoviteľ zodpovedá za osadenie, údržbu a demontáž dočasného dopravného značenia v zmysle určeného projektu organizácie dopravy počas celej doby výstavby.
Súčasťou nákladov na dočasné dopravné značenie je aj naloženie, odvoz a vyloženie betónových zvodidiel vo vlastníctve SC BSK na stredisko v Pezinku. Predmetné betónové zvodidlá sú v súčasnosti dočasne osadené namiesto poškodených zvodidiel.
Pred realizáciou samotných prác musí byť spracovaný a predložený na odsúhlasenie správcovi komunikácie kontrolno-skúšobný plán (KSP). KSP prehľadne zosumarizuje druh a početnosť skúšok zabezpečovaných zhotoviteľmi stavebných materiálov a stavebných prác a spôsob ich dokladovania.
Pri odovzdaní stavby v rámci preberacieho konania musí byť spracovaná dokumentácia kvality stavby. Dokumentácia kvality musí obsahovať všetky relevantné údaje o stavbe a doklady o kvalite vykonaných prác a zabudovaných objemoch, prehľad všetkých meraní a výsledkov plánovaných, kontrolných a preberacích skúšok, údaje o termínoch realizovania jednotlivých konštrukčných prvkov, skutočnú spotreba materiálov a z toho odvodený počet skúšok a ich vyhodnotenie. Zhotoviteľ odovzdá objednávateľovi dokumentáciu kvality s vyhodnotením dosiahnutých parametrov.
Súpis skutočne vykonaných prác bude obsahovať ako prílohu porealizačné zameranie jednotlivých konštrukčných prvkov.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
118 958,54 EUR bez DPH
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
II.2.14) Doplňujúce informácie
Viac je uvedené v súťažných podkladoch a prílohách k súťažným pokladom
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: podľa § 32 ods.1 písm. e) a f) zákona. Znenie príslušných podmienok účasti je uvedené v bode 4 Súťažných podkladov
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: neuplatňuje sa
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: neuplatňuje sa
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: podľa § 34 ods. 1 písm. b) a podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o VO. Znenie príslušných podmienok účasti je uvedené v bode 4 Súťažných podkladov
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: a)§ 34 ods. 1 písm. b) zákona o VO predložením zoznamu stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich 5 rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o VO, ak referencia nebola vyhotovená podľa § 12 zákona o VO, dokladom môže byť aj vyhlásenie uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplnené dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie,
Požaduje sa predložiť zoznam stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky za predchádzajúcich 5 rokov od vyhlásenia verejného obstarávania.
Zoznam bude obsahovať nasledovné údaje:
i.identifikáciu odberateľa a kontakt na odberateľa,
ii.názov a stručný opis predmetu zákazky,
iii.zmluvná cena zákazky bez DPH v EUR,
iv.miesto uskutočnenia stavebných prác
v.lehotu uskutočnenia stavebných prác.
Predmetný zoznam musí byť podpísaný štatutárnym orgánom uchádzača.
Zo zoznamu stavebných prác musí vyplývať realizácia minimálne jednej zákazky rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky v celkovej hodnote min. 100 000 € bez DPH uskutočnenej v sledovanom období. Za stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky sa považuje realizácia, rekonštrukcia mostných objektov. Uchádzač môže za účelom zjednodušenia prípravy predmetného zoznamu použiť vzor zoznamu stavebných prác, ktorý je uvedený v prílohe č. 6 týchto podmienok súťaže.


b) podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o VO údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov.

Minimálna úroveň štandardov:
Uchádzač predloží nasledovné údaje o min. 1 odborne spôsobilej osobe určenej na plnenie zmluvy:

aa) osvedčenie / doklad o odbornej spôsobilosti - Osvedčenie SKSI alebo ekvivalentný doklad o vykonaní odbornej skúšky podľa zákona č.138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov (z dokladu musí byť zrejmé zameranie: autorizovaný stavebný inžinier s rozsahom oprávnenia: na vykonávanie činnosti stavbyvedúceho s odborným zameraním inžinierske stavby , podkategória mosty.
ab) informáciu, či ide o preukázanie odbornej spôsobilosti vlastnou kapacitou uchádzača alebo o preukázanie odbornej spôsobilosti inou osobou v súlade s § 34 ods. 3 zákona o VO.

Odbornú spôsobilosť je možné preukázať aj ekvivalentným dokladom z iného členského štátu, z ktorého je zrejmé, že požadovaná podmienka účasti je preukázaná.

Znenie príslušných podmienok účasti je uvedené v bode 4 Súťažných podkladov
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
podmienky vykonania zákazky sú uvedené v prílohe č. 2 Obchodné podmienky plnenia predmetu zákazky / Zmluva o dielo
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 17.03.2023 12:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
30.Zmluvné strany sa dohodli, že Zhotoviteľ v lehote najneskôr do dvoch týždňov od nadobudnutia účinnosti tejto zmluvy predloží Objednávateľovi poistnú zmluvu (prípadne potvrdenie o poistení) o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú podnikateľom, predmetom ktorej bude poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú právnickými a podnikajúcimi fyzickými osobami s dojednaným poistným plnením vo výške 100.000,- Eur (slovom: jedenstotisíc eur). Nepredloženie takéhoto dokumentu v dohodnutej lehote sa pre účely tejto zmluvy bude považovať za porušenie zmluvných povinností s možnosťou odstúpenia Objednávateľa od zmluvy.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
03.03.2023

Profil Obstarávateľa


Dôležité