Oznámenie 12126 - WYP

Obsah

12126 - WYP
Vestník č. 60/2023 - 22.03.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk - Bežný postup pre podlimitné zákazky
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Banská Bystrica
IČO: 00313271
Československej armády 26, 97401 Banská Bystrica
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Dušan Tury
Telefón: +421 484330340
Email: dusan.tury@banskabystrica.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/462413
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/462413
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Rekonštrukcia mosta Mládežnícka ul. Pri odbočke MHD-realizácia stavebných prác
Referenčné číslo: 13758/2023
II.1.2) Hlavný kód CPV
45221110-6
Hlavný kód CPV, doplnkový slovník
IA13-5 - Rekonštrukcia
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je vybudovanie nového mostného objektu v mieste jestvujúceho premostenia spolu s nadväzujúcou komunikáciou. Mostný objekt je navrhnutý ako jednopoľový, monolitický, železobetónový rám z betónu. Nosná konštrukcia pozostáva z jedného dilatačného celku, je budovaná technológiou betonáže na podpernej skruži. Nosná konštrukcia rámovo spojená so spodnou stavbou a tvorí tzv. integrovaný most. Most je navrhnutý ako jednopoľový šikmý rám s kolmou svetlosťou mostného otvoru 3,50 m, teoretické kolmé rozpätie je 4,00 m.
Stavba sa skladá z nasledujúcich stavebných objektov:
101 Úprava MK na ulici Mládežnícka
201 Most, Mládežnícka ul. pri odbočke MHD
601 Preložka VO na ul. Mládežnícka
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
388 177,39 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45233220-7
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK032
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
MK na ul Mládežnícka v Banskej Bystrici- most pri odbočke MHD
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom stavby je vybudovanie nového mostného objektu v mieste jestvujúceho premostenia spolu s nadväzujúcou komunikáciou. Mostný objekt je navrhnutý ako jednopoľový, monolitický, železobetónový rám z betónu. Nosná konštrukcia pozostáva z jedného dilatačného celku, je budovaná technológiou betonáže na podpernej skruži. Nosná konštrukcia rámovo spojená so spodnou stavbou a tvorí tzv. integrovaný most. Most je navrhnutý ako jednopoľový šikmý rám s kolmou svetlosťou mostného otvoru 3,50 m, teoretické kolmé rozpätie je 4,00 m. Úprava miestnej komunikácie je navrhnutá v nevyhnutnom rozsahu v kategórii MO 8/40. Na komunikácii (a na moste) sa dopĺňa jednostranný chodník, vedený z časti po pravej a z časti po ľavej strane komunikácie. Na ich prepojení je navrhnutý priechod pre chodcov. V rámci Preložky VO dôjde k odstráneniu dvoch jestvujúcich svietidiel, ktoré budú nahradené dvomi novými stožiarmi a svietidlami. Medzi novými svietidlami bude položený nový káblový rozvod v dĺžke cca 45m.

Stavba sa skladá z nasledujúcich stavebných objektov:
101 Úprava MK na ul.Mládežnícka
201 Most, Mládežnícka ul. pri odbočke MHD
601 Preložka VO na ul. Mládežnícka

Súčasťou predmetu zmluvy je aj povinnosť Zhotoviteľa zabezpečiť vypracovanie Povodňového plánu zabezpečovacích prác zhotoviteľa stavby (ďalej len PPZP), jeho odsúhlasenie správcom vodného toku a schválenie na príslušnom orgáne ochrany pred povodňami, v súlade s ustanovením § 10 ods. 2 písm. e) Zákona č. 7/2010 Z.z. o ochrane pred povodňami, ktorý bude obsahovať náležitosti v zmysle Vyhlášky č. 261/2010 Z.z.

Podrobný opis predmetu Zmluvy je popísaný najmä v projektových dokumentáciách na realizáciu stavby Rekonštrukcia mosta Mládežnícka ul. pri odbočke MHD, vrátane výkazov výmer zhotovených spoločnosťou Dopravoprojekt, a.s. Bratislava, Divízia Zvolen, M. R. Štefánika 4724, 960 01 Zvolen a v súlade so stavebným povolením vydaným obcou Malachov číslo Oc.ú. 174/2022, vydané dňa 05.12.2022 právoplatné dňa 05.01.2023.


V súvislosti s podmienkami ZoD, verejný obstarávateľ dáva do pozornosti bod 5.4, v ktorom sú špecifikované odborné kapacity potrebné na realizáciu predmetu zákazky (diela). Disponovanie týmito odbornými kapacitami zhotoviteľ diela (úspešný uchádzač v rámci verejného obstarávania) preukáže najneskôr pri podpise zmluvy zmluvy o dielo!

V súvislosti s označením niektorých materiálov a výrobkov vo výkaze výmer obchodným názvom, verejný obstarávateľ v súlade s § 42 ods.2, 3 a 4 ZVO, umožňuje predloženie ponuky s použitím ekvivalentných materiálov a výrobkov s tým, že takéto použitie bude označené v ponuke slovom ekvivalentný. Použite ekvivalentného riešenia nemôže byť dôvodom predĺženia lehoty realizácie, zníženie kvality alebo zmeny ceny predmetu zákazky.
Ak uchádzač nevyužije možnosť použitia ekvivalentu a neuvedie vo svojej ponuke obchodný názov materiálu alebo výrobku, ktorý bol vo výkaze výmer označený obchodným názvom, bude mať verejný obstarávateľ za to, že uchádzač uvažoval s tým materiálom, technológiou, prípadne výrobkom, ktorého obchodný názov uviedol verejný obstarávateľ.
Pri použití ekvivalentného riešenia niektorých druhov materiálov, výrobkov a technologických zariadení musia tieto mať vlastnosti (parametre) rovnocenné vlastnostiam (kvalitatívnym, technickým a estetickým parametrom) výrobkov (materiálov, technológií, atď.), ktoré uviedol verejný obstarávateľ vo výkaze výmer. Posúdenie ekvivalentnosti je výlučne v kompetencii verejného obstarávateľa.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
388 177,39 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 6
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené
Popis obnovy: v zmysle § 57 ZVO
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: V zmysle § 112 ods.5 písm. a) ZVO, verejný obstarávateľ vyžaduje nasledovné podmienky účasti a doklady, ktorými ich možno preukázať:
1. § 32 ods. 1 písm. e) je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu - doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky.
2§ 32 ods. 1 písm. f), že nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu - doloženým čestným vyhlásením (príloha SP č.7).
Uchádzač, ktorý má platný zápis v Zozname hospodárskych subjektov nie je povinný predložiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia. Uchádzač túto skutočnosť uvedie v ponuke.
Ak uchádzač alebo záujemca má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z uvedených dokladov alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
Ak právo štátu uchádzača alebo záujemcu so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia Slovenskej republiky neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača alebo záujemcu.

Pre splnenie podmienky účasti podľa §32 ods.1 písm. e) ZVO je postačujúce ak uvedie uchádzač v ponuke, ktorým dokladom naplní predmetné splnenie podmienky účasti vo verejnom obstarávaní (napr. Zápis v ORSR, ŽR SR, resp. iné oprávnenie podnikania týkajúce sa predmetu zákazky) verejný obstarávateľ si doklad preverí.

Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečovať.

Ak uchádzač nie je zapísaný v zozname hospodárskych subjektov (§152 ZVO), predkladá predmetné doklady v needitovateľnej forme vo formáte pdf podpísané elektronicky inštitúciou, ktorá potvrdenie vydala. Ak uchádzač predkladá JED resp. čestné vyhlásenie, predkladá tento doklad v needitovateľnej forme vo formáte pdf.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: Nevyžaduje sa
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Nevyžaduje sa
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: Požadovanú technickú spôsobilosť uchádzač preukáže:

§ 34 ods. 1 písm. b) zoznam stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác.
Zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom:

1.bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia; ak referencia nebola vyhotovená podľa § 12 ZVO, dokladom môže byť aj vyhlásenie uchádzača o ich uskutočnení, ktoré je doplnené dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie
2.bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: a) Uchádzač predloží zoznam stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác.Za rozhodné obdobie, t.j. predchádzajúcich 5 rokov sa považuje posledných 5 priebežných rokov, ktoré sa rátajú spätne odo dňa vyhlásenia tohto verejného obstarávania.

b) Uchádzač predloží k zoznamu potvrdenia (doklady o uspokojivom vykonaní stavebných prác na zákazky rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky v súhrnom objeme minimálne vo výške 500 000,00 Eur bez DPH. Za zákazku rovnakého alebo podobného charakteru bude verejný obstarávateľ považovať stavebné práce (oprava, rekonštrukcia, výstavba) na:
- Inžinierskych stavbách ( práce na mostoch)
- cestách.
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 12.04.2023 10:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Trvanie v mesiacoch: 12
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 12.04.2023 11:00
Miesto: Elektronicky prostredníctvom IS EVO v termíne otvárania ponúk.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: IS EVO povolí prístup uchádzačom, ktorí predložili ponuku v termíne otvárania ponúk.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Zákazka realizovaná prostredníctvom elektronického prostriedku IS EVO - spôsob komunikácie je opísaný v súťažných
podkladoch.
Zákazka je financovaná:
- z vlastných zdrojov verejného obstarávateľa
V zmysle § 112 ods.7 písm. b) - vyhodnotenie splnenia podmienok účasti a vyhodnotenie ponúk z hľadiska splnenia
požiadaviek na predmet zákazky sa uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritérií na vyhodnotenie ponúk -tzv.
super reverz.
Zábezpeka sa nevyžaduje.
Predmetné VO sa netýka zeleného VO , netýka sa obstarávania inovácií a nie je zamerané na sociálne aspekty
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
21.03.2023

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité