Oznámenie 13178 - WYP

Obsah

13178 - WYP
Vestník č. 69/2023 - 04.04.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk - Bežný postup pre podlimitné zákazky
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
LESY Slovenskej republiky, štátny podnik
IČO: 36038351
Námestie SNP 8, 97566 Banská Bystrica
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Pavol Tisoň
Telefón: +421 905351526
Email: pavol.tison@lesy.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/3951
Hlavná adresa(URL): http://www.lesy.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/461223
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/461223
Neobmedzený a plný priamy prístup k týmto nástrojom a zariadeniam je možný bezplatne na: (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/461223
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Organizácia riadená verejným právom
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Správa lesného a iného majetku vo vlastníctve SR.
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
LC Pálenica - rekonštrukcia
Referenčné číslo: 1686/2023/520
II.1.2) Hlavný kód CPV
45233223-8
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je stavebná práca rekonštrukcia existujúcej Lesnej cesty Pálenica, ktorej celková dĺžka predstavuje 7,25 km. Jedná sa lesnú cestu 1L 4,0/30 s voľnou šírkou koruny cesty 4,0 m. Lesná odvozná cesta vedie súbežne s tokom Mútňanka v severnej časti Oravských Beskýd. Územie je celoročne intenzívne navštevované turistami, cestou na hrebeň Magurky a Minčol. Cesta začína na lesnej dolinovej asfaltovej ceste na parcele č. p. 2221 CKN KÚ Mútne za oplotením farmy a končí na konci točky s križovatkou dolinovej odvoznej cesty č. p. 2503/1 KÚ Mútne. Presné množstvo a rozsah zákazky vyplýva z projektovej dokumentácie vypracovanej spoločnosťou Vodales, s.r.o., Študenstská 20, 960 01 Zvolen. Projektová dokumentácia je súčasťou príloh súťažných podkladov.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
1 624 560,59 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45233142-6
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK031
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Lesy SR š.p., organizačná zložka OZ Tatry, Lesná správa Mútne, Okres Námestovo, Obec Mútne, katastrálne územie Mútne, Lesná cesta Pálenica.
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je rekonštrukcia LC Pálenica, ktorej celková dĺžka predstavuje 7,25 km. Jedná sa lesnú cestu 1L 4,0/30 s voľnou šírkou koruny cesty 4,0 m. Šírka jazdného pruhu je 3,0 m a štrkové obojstranné krajnice 2 ks 0,5 x 0,2 m. Kryt vozovky je prevažne asfaltový, pričom koniec lesnej cesty má štrkový povrch. Vybudovanie vozovky na celej šírke cesty sa navrhuje podľa druhu poškodenia podkladu a podľa úseku vozovky (poškodené úseky sú rozdelené na A, B, C, D). V menej poškodených úsekoch sa vozovka len vyčistí od blata, posypu, odstránia sa drny trávy na krajniciach a odkopú sa sedimenty v priekope. Následne sa vyspravia výtlky asfaltovou zmesou hr= 50-80 mm. Zrealizuje sa regeneračný náter dvojvrstvový asf. cestného 1,4 kg/m2 a posyp kamenivom fr. 4-8 mm 6,0 kg/m2, fr. 11-16 mm 4,0kg/m2. Na úsekoch, ktoré sú viac poškodené sa po očistení vozovky na poškodenom mieste aplikuje separačná netkaná geotext- 200g/m2, geomreža GG s PP s okom 40x40 m, kamenivo hrubé KDH fr. 63-125 mm v hrúbke 200 mm, doplní sa cementová stabilizácia CBGM C8/10,P,II. v hrúbke 200 mm. Tento podklad sa prestrekne živičným spojovacím asf. 0,7 kg/m2,PI,A a následne sa vozovka uzavrie asfaltovým betónom, AC 16, O II., v hrúbke 60 mm a druhou vrstvou asfaltového betónu (obrusnou vrstvou) AC 11, O II., v hrúbke taktiež 60 mm. Recyklácia starých asfaltových krytov sa vykoná pojazdným drvičom na lesnom sklade a recyklát bude použitý na podkladové vrstvy. Súčasťou rekonštrukcie sú aj lesné sklady v počte 13 ks a výhybne v počte 3 ks.
Odvodnenie telesa cesty:
Priečne odvodnenie zabezpečuje strechovitý obojstranný priečny sklon 3 % na priamych úsekoch a jednostranný dostredný sklon 3-6 % v smerovom oblúku. Na pozdĺžne odvodnenie vo výkope zemného telesa sa navrhuje zemná lichobežníková priekopa. Celková dĺžka odvodňovacích priekop je 1 435 m. Na vybraných starých cestných priepustoch DN 500-600 mm u TZB sú poškodené ŽB kalové jamy a výtokové ŽB čelá, preto budú zbúrané a nahradené novými z betónu. Na podmočených miestach sú navrhnuté nové cestné priepusty s hlbšou zemnou priekopou so šírkou dna 1 m, sklonmi svahov 1:1,5, ktorá bude odvádzať vodu ku potoku.
Presné množstvo a rozsah zákazky vyplýva z projektovej dokumentácie a výkazu výmer, ktoré sú súčasťou súťažných podkladov (príloha č. 6).
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
1 624 560,59 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 12
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Podľa § 32 zákona č. 343/2015 Z.z o VO (ZVO) musí uchádzač preukázať:
§ 32 ods. 1 písm. a) nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych 18/21 spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.
Uchádzač predloží výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace. Fyzická osoba predloží výpis z registra trestov za osobu, na ktorú je vydané živnostenské oprávnenie alebo iné než živnostenské oprávnenie podľa osobitých predpisov. Právnická osoba predloží výpisy z registra trestov za všetky osoby, ktoré tvoria štatutárny orgán alebo sú členmi štatutárneho orgánu podnikateľa a výpis z registra trestov právnických osôb.
§ 32 ods. 1 písm. b) nemá evidované nedoplatky na poistnom na sociálne poistenie a zdravotná poisťovňa neeviduje voči nemu pohľadávky po splatnosti podľa osobitných predpisov v Slovenskej republike a v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Uchádzač predloží potvrdenie zo Sociálnej poisťovne a všetkých zdravotných poisťovní nie staršie ako tri mesiace.
§ 32 ods. 1 písm. c) nemá evidované daňové nedoplatky voči daňovému úradu a colnému úradu podľa osobitných
predpisov46c) v Slovenskej republike a v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Uchádzač predloží potvrdenie miestne príslušného daňového úradu a miestne príslušného colného úradu nie staršie ako tri mesiace.
§ 32 ods. 1 písm. d) nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo
proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku.
Uchádzač predloží potvrdenie príslušného súdu nie staršie ako tri mesiace.
32 ods. 1 písm. e) je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu. Uchádzač predloží doklad o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky.
§ 32 ods. 1 písm. f) nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike a v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Uchádzač predloží čestné vyhlásenie.
Ak uchádzač alebo záujemca má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z dokladov uvedených vyššie alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
Ak právo štátu uchádzača so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia Slovenskej republiky neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača.
Uchádzač môže preukázať splnenie podmienok účasti osobného postavenia zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov podľa § 152 ZVO. Verejný obstarávateľ uzná rovnocenný zápis alebo potvrdenie o zápise vydané príslušným orgánom iného členského štátu. Verejný obstarávateľ príjme aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom alebo záujemcom.

Uchádzač sa považuje za spĺňajúceho podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 32, ods. 1, písm. b) a písm. c) ZVO, ak zaplatil nedoplatky alebo mu bolo povolené nedoplatky platiť v splátkach.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: Neuplatňuje sa.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Neuplatňuje sa.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí v ponuke predložiť nasledujúce informácie a dokumenty, ktorými preukáže svoju odbornú spôsobilosť podľa § 34 ods.1 písm. j) ZVO.
Uchádzač predloží zoznam stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom:
1.bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2.bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené,
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Splnenie podmienky uchádzač preukazuje zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok. Jedná sa o stavebné práce rovnakého charakteru ako je predmet obstarávania, z ktorých minimálne jedna stavba musí byť v minimálnom objeme 1 000 000 € bez DPH. Za práce rovnakého charakteru ako je predmet zákazky sa považuje výstavba alebo rekonštrukcia inžinierskych stavieb.
V prípade, ak uchádzač predkladá stavbu/ referenciu, ktorú realizoval ako člen združenia alebo skupiny dodávateľov, je povinný uviesť podiel/celkovú hodnotu prác, za ktorú zodpovedal/ realizoval vlastnými kapacitami. V prípade stavby, ktorej začiatok alebo koniec nespadá do rozhodného obdobia, je záujemca povinný preukázať potvrdením objednávateľa/odberateľa alebo iným dokladom, že požadovaná minimálna hodnota stavebných prác bola uskutočnená realizovaná v rozhodnom období.
Zoznam stavebných prác musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom:
bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícií, vyhlásením uchádzača o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
Zábezpeka ponúk sa vyžaduje. Výška zábezpeky je stanovená vo výške 32500,00 €.
Spôsoby zloženia zábezpeky ponuky:
- zložením finančných prostriedkov na bankový účet verejného obstarávateľa,
- poskytnutím bankovej záruky za uchádzača,
- poistenie záruky za uchádzača

Podmienky zloženie finančných prostriedkov na bankový účet verejného obstarávateľa:
-finančné prostriedky musia byť zložené na účet verejného obstarávateľa číslo: SK80 0200 0000 0013 6698 2453, s
uvedením variabilného symbolu: IČO uchádzača a s uvedením textu - správy v poznámke pre prijímateľa: Zabezpeka VO Pálenica,

-finančné prostriedky musia byť pripísané na účte verejného obstarávateľa v lehote najneskôr v posledný deň uplynutia
lehoty na predkladanie ponúk.
Ostatné podrobnosti sú uvedené v súťažných podkladoch.
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 26.04.2023 09:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Trvanie v mesiacoch: 12
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 26.04.2023 09:10
Miesto: Otváranie ponúk, t.j. sprístupnenie elektronických ponúk, sa uskutoční elektronicky prostredníctvom IS EVO, a to sprístupnením obsahu ponuky komisii verejného obstarávateľa, po uplynutí lehoty na predloženie ponúk.

Miestom on-line sprístupnenia ponúk je webová adresa https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/461223.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: On-line sprístupnenia ponúk sa môže zúčastniť iba uchádzač, ktorého ponuka bola predložená v lehote na predkladanie ponúk. Pri on-line sprístupnení budú zverejnené informácie v zmysle ZVO. Všetky prístupy do tohto on-line prostredia zo strany uchádzačov bude IS EVO logovať a budú súčasťou protokolov v danom verejnom obstarávaní.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
03.04.2023

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité