Oznámenie 13875 - WYP

Obsah

13875 - WYP
Vestník č. 73/2023 - 12.04.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk - Bežný postup pre podlimitné zákazky
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Trnava
IČO: 00313114
Hlavná 1, 91771 Trnava
Slovensko
Kontaktná osoba: Miroslav Lalík, Ing.
Telefón: +421 333236101
Email: miroslav.lalik@trnava.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): www.trnava.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/464478
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/464478
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
samospráva
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Revitalizácia a obnova národnej kultúrnej pamiatky - meštiansky dom Pracháreň
Referenčné číslo: OVO/1627-2023/Lí
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Realizácia stavebných prác, komplexná rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky - meštiansky dom Pracháreň (vrátane reštaurátorského zásahu).
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
4 061 630,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45212314-0
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK021
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Mesto Trnava, meštiansky dom Pracháreň
II.2.4) Opis obstarávania
Členenie stavby na stavebné objekty podľa TS RP:
1.SO1 - multifunkčný objekt (divadlo, kancelárie a služby)
2.SO2 - spojovací trakt

Búracie práce
Interiérové dvere
Ostatné výrobky
Klampiarske výrobky
Zámočnícke práce
Kamenárske výrobky
Exteriérové výplne otvorov
Strešné konštrukcie
Časť fasády malého divadla
Architektúra a statika
Zdravotechnika
Vodovodná prípojka
Vykurovanie
Vnútorná elektroinštalácia
Elektrická požiarna signalizácia
Hlasová signalizácia požiaru
Elektronický zabezpečovací systém
Štrukturovaná kabeláž, kamerový systém
Káblové trasy
Vzduchotechnické jednotky, ventilátory, klimatizačné jednotky
Chladenie
Sanácia
Výťah
Plynoinštalácia
Divadelná technológia

Podrobne je uvedené v realizačnom projekte, ktorý je podkladom pre realizáciu stavby a je súčasťou súťažných podkladov.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
4 061 630,00 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 12
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: Plánu obnovy a odolnosti SR
II.2.14) Doplňujúce informácie
Zákazka bude financovaná z prostriedkov Európskej únie (EÚ) v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR, prípadne zo zdrojov verejného obstarávateľa.
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Vyžaduje sa splnenie podmienok účasti uvedených v zmysle §32 ods. 1 písm. e) a f) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ZVO).
Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti spôsobom podľa § 32 ods. 2 písm. e), f) ZVO.
Uchádzač nepredkladá doklad podľa písm. e), takýto doklad je verejnému obstarávateľovi prístupný prostredníctvom internetového portálu OverSi.
Uchádzač nepredkladá doklady podľa písm. e) a f), ak má platný zápis v zozname hospodárskych subjektov vedeným Úradom pre verejné obstarávanie.
Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady určené verejným obstarávateľom na preukázanie splnenia podmienok účasti podľa § 114 ods. 1 ZVO.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: - podľa § 34 ods. 1 písm. b) ZVO: Uchádzač predloží zoznam uskutočnených stavebných prác za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok v zmysle § 34 ods. 1 písm. b) bod 1. resp. 2 ZVO.
Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač realizoval za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania stavebné práce (plnenia) v celkovej hodnote min. 3 milióny eur bez DPH, pričom jedno plnenie musí zahŕňať realizáciu obnovy stavby pod dohľadom reštaurátora typu NKP - národnej kultúrnej pamiatky, zapísanej v Registri nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok s uvedením registračného čísla národnej kultúrnej pamiatky.
Za stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky bude verejný obstarávateľ považovať uskutočnenie stavebných prác na objekte národnej kultúrnej pamiatky, zapísanej v Registri nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok, vedenom Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky, zriadeným podľa zákona č. 49/2002 Z.z. o ochrane pamiatkového fondu, alebo inom rovnocennom zozname nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok v inej členskej krajine EÚ, resp. inom ekvivalentnom doklade preukazujúcom, že ide o nehnuteľnú národnú kultúrnu pamiatku, ktorej pamiatková ochrana a zápis do príslušného národného zoznamu musí vyplývať zo zákona, t. j. stavebné práce týkajúce sa komplexnej obnovy pod dohľadom reštaurátora.
Uchádzač preukazuje splnenie tejto podmienky účasti predložením zoznamu ním dodaných stavebných prác s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom/dôkazom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO.
Ak odberateľom bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, uchádzač predloží vyhlásenie o ich uskutočnení spolu s dokladom, ktorý preukazuje ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.
V prípade, že uchádzač má zverejnené referencie na webovom sídle Úradu pre verejné obstarávanie, uvedie ich v zozname svojich referencií s poznámkou UVO. Ak z referencie UVO nevyplýva preukázanie minimálnej úrovne spôsobilosti, verejný obstarávateľ odporúča, aby uchádzač v ponuke uviedol informácie preukazujúce požadovanú úroveň spôsobilosti.

- podľa § 34 ods. 1 písm. g) ZVO: Uchádzač predloží údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za uskutočnenie prác. Verejný obstarávateľ požaduje, aby riadiaci pracovníci, ktorí sa budú osobne podieľať na riadení stavebných prác, spĺňali uvedené minimálne odborné požiadavky. Splnenie požiadaviek preukáže uchádzač predložením požadovaných dokumentov.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač preukáže odbornú kvalifikáciu u nasledovných pozícií:
A/ Odborný garant - stavbyvedúci s odborným zameraním pre pozemné stavby. Verejný obstarávateľ požaduje:
a) minimálne 10 rokov odbornej praxe stavbyvedúceho so zameraním pre pozemné stavby
b) minimálne 1 skúsenosť v pozícii stavbyvedúci pre pozemnú stavbu - uskutočnenie stavebných prác na objekte národnej kultúrnej pamiatky, zapísanej v Registri nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok, vedenom Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky, zriadeným podľa zákona č. 49/2002 Z. z. o ochrane pamiatkového fondu, alebo inom rovnocennom zozname nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok v inej členskej krajine EÚ, resp. inom ekvivalentnom doklade preukazujúcom, že ide o nehnuteľnú národnú kultúrnu pamiatku, ktorej pamiatková ochrana a zápis do príslušného národného zoznamu musí vyplývať zo zákona, t. j. stavebné práce týkajúce sa obnovy pod dohľadom reštaurátora.
V zozname uchádzač uvedie okrem ceny, miesta a lehoty uskutočnenia stavebných prác, referencie aj registračné číslo národnej kultúrnej pamiatky z príslušného zoznamu nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok.
Splnenie predpokladov uchádzač preukáže predložením:
a) podpísaného profesijného životopisu
b) dokladu o odbornej spôsobilosti (potvrdenie o rozsahu odbornej spôsobilosti) stavbyvedúceho na vybrané činnosti podľa zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v znení neskorších predpisov alebo ekvivalentným dokladom preukazujúcim predmetné skutočnosti, vydávaný v inom štáte.
V prípade, ak doklad neobsahuje označenie špecializácie a rozsahu zamerania, požaduje sa predloženie doplňujúcich či vysvetľujúcich dokladov.
B/ Odborný garant reštaurátor (reštaurátori) - člen komory reštaurátorov, s odbornou kvalifikáciou na účely výkonu reštaurátorskej činnosti, s odborným zameraním v požadovaných oblastiach (špecializáciách) reštaurovania:
-M1 - Reštaurovanie nástennej maľby, historickej omietky a muriva v interiéroch a exteriéroch historickej architektúry
-S8 - Reštaurovanie kamenných architektonických článkov
-S9 - Reštaurovanie štukových plastík, štukových architektonických článkov a súvisiacich omietok v interiéroch a exteriéroch objektov historickej architektúry
-S11 - Reštaurovanie štukových architektonických článkov a súvisiacich omietok
-S12 - Reštaurovanie kovových plastík a kovových prvkov v interiéroch a exteriéroch objektov historickej architektúry
Verejný obstarávateľ požaduje:
splnenie predpokladov uchádzač preukáže predložením podpísaného profesijného životopisu.
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby v zmysle § 34 ods. 3 ZVO. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, z ktorej musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje alebo kapacity majú byť použité, musí preukázať splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú osobného postavenia v rozsahu ako uchádzač
Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti technickej alebo odbornej spôsobilosti spoločne.
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
Podmienky sú uvedené v súťažných podkladoch.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 11.05.2023 10:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
CS
SK
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Trvanie v mesiacoch: 5
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 11.05.2023 10:30
Miesto: Otváranie ponúk sa uskutoční elektronicky v čase uvedenom vo výzve na predkladanie ponúk a bude prebiehať
v mieste online priestore systému EVO.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Verejný obstarávateľ umožní účasť na otváraní ponúk ich sprístupnením prostredníctvom funkcionality elektronického
prostriedku všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku určeným spôsobom komunikácie.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Zdôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 38 ods. 5 ZVO:

- /k písm. b)/ Verejný obstarávateľ vyžaduje uvedenú podmienku účasti na preukázanie schopností a spôsobilosti uchádzačov realizovať špecifickú zákazku určenú pre rekonštrukciu stavby typu Národnej kultúrnej pamiatky, ktorej stavebné práce musia byť vykonávané v súlade so zákonom o obnove a ochrane kultúrnych pamiatok č. 49/2002 v znení neskorších predpisov a podliehajú dohľadu a kontrole Krajského pamiatkového úradu v Trnave (rozhodnutie tvorí súčasť Súťažných podkladov).

- /k písm. g)/ Uchádzač musí preukázať, že má odborne kvalifikované osoby zodpovedné za riadenie stavebných prác, či je odborne spôsobilý zrealizovať predmet zákazky. Verejný obstarávateľ vyžaduje uvedenú požiadavku z dôvodu zabezpečenia odbornej spôsobilosti osoby priamo zodpovednej za realizáciu stavebných prác na daný predmet zákazky. Verejný obstarávateľ vyžaduje uvedenú podmienku účasti na preukázanie schopností a spôsobilosti uchádzačov realizovať špecifickú zákazku určenú pre rekonštrukciu stavby typu Národnej kultúrnej pamiatky, ktorej stavebné práce musia byť vykonávané v súlade so zákonom o obnove a ochrane kultúrnych pamiatok č. 49/2002 v znení neskorších predpisov a podliehajú dohľadu a kontrole Krajského pamiatkového úradu v Trnave (rozhodnutie tvorí súčasť Súťažných podkladov). Súčasťou predmetu zákazky sú aj špecifické reštaurátorské práce, ktoré musia byť zrealizované odborne spôsobilou osobou podľa osobitného predpisu. Z uvedených dôvodov je potrebné, aby uchádzač preukázal údaje o vzdelaní a odbornej praxi osôb s odbornou spôsobilosťou reštaurátor, ktorou bude uchádzač disponovať a ktorou zabezpečí plynulú a bezproblémovú realizáciu stavebných prác ako aj nevyhnutný dohľad.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
06.04.2023

Redakčné opravy

16741 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 88/2023
V oznámení 13875-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Trnava, Hlavná 1, 917 71 Trnava zverejnenom vo VVO č. 073/2023 zo dňa 12.04.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 11.05.2023 10:00 Má byť: 29.05.2023 10:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 11.05.2023 10:30 Má byť: 29.05.2023 10:30
18330 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 99/2023
V oznámení 13875-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Trnava, Hlavná 1, 917 71 Trnava zverejnenom vo VVO č. 073/2023 zo dňa 12.04.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 29.05.2023 10:00 Má byť: 14.06.2023 10:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 29.05.2023 10:30 Má byť: 14.06.2023 10:30
20233 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 115/2023
V oznámení 13875-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Trnava, Hlavná 1, 917 71 Trnava zverejnenom vo VVO č. 073/2023 zo dňa 12.04.2023 boli nesprávne zverejnené údaje III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť Namiesto: pričom jedno plnenie musí zahŕňať realizáciu obnovy stavby pod dohľadom reštaurátora typu NKP - národnej kultúrnej pamiatky, zapísanej v Registri nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok s uvedením registračného čísla národnej kultúrnej pamiatky. Za stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky bude verejný obstarávateľ považovať uskutočnenie stavebných prác na objekte národnej kultúrnej pamiatky, zapísanej v Registri nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok, vedenom Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky, zriadeným podľa zákona č. 49/2002 Z.z. o ochrane pamiatkového fondu, alebo inom rovnocennom zozname nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok v inej členskej krajine EÚ, resp. inom ekvivalentnom doklade preukazujúcom, že ide o nehnuteľnú národnú kultúrnu pamiatku, ktorej pamiatková ochrana a zápis do príslušného národného zoznamu musí vyplývať zo zákona, t. j. stavebné práce týkajúce sa komplexnej obnovy pod dohľadom reštaurátora. Má byť: - pričom jedno plnenie musí zahŕňať realizáciu obnovy stavby v hodnote minimálne 800 000 eur bez DPH pod ohľadom reštaurátora typu NKP - národnej kultúrnej pamiatky, zapísanej v Registri nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok s uvedením registračného čísla národnej kultúrnej pamiatky, vedenom Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky, zriadeným podľa zákona č. 49/2002 Z.z. o ochrane pamiatkového fondu, alebo inom rovnocennom zozname nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok v inej členskej krajine EÚ, resp. inom ekvivalentnom doklade preukazujúcom, že ide o nehnuteľnú národnú kultúrnu pamiatku, ktorej pamiatková ochrana a zápis do príslušného národného zoznamu musí vyplývať zo zákona, t. j. stavebné práce týkajúce sa komplexnej obnovy pod dohľadom reštaurátora a - ostatné plnenia musia zahŕňať stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky t. j. stavebné práce na pozemných stavbách. IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 14.06.2023 10:00 Má byť: 30.06.2023 10:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 14.06.2023 10:30 Má byť: 30.06.2023 10:30 VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE Požiadavky verejného obstarávateľa na technickú a odbornú spôsobilosť v zmysle § 34 ods. 1, písm. g) ZVO zostávajú bez zmeny.
21943 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 129/2023
V oznámení 13875-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Trnava, Hlavná 1, 917 71 Trnava zverejnenom vo VVO č. 073/2023 zo dňa 12.04.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 30.06.2023 10:00 Má byť: 12.07.2023 10:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 30.06.2023 10:30 Má byť: 12.07.2023 10:30

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité