Oznámenie 19517 - WNS

Obsah

19517 - WNS
Vestník č. 109/2023 - 05.06.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre zákazky s nízkou hodnotou
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
IČO: 35919001
Dúbravská cesta 14, 84104 Bratislava - mestská časť Karlova Ves
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Adriana Fazekasová
Telefón: +421 258311580
Email: adriana.fazekasova@ndsas.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/profily/-/profil/pzakazky/9127
Hlavná adresa(URL): http://www.ndsas.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/470450
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/470450
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Organizácia riadená verejným právom
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Vypracovanie projektovej dokumentácie a dodanie služby autorského dozoru-Oprava diaľničných mostov v správe SSÚD Malacky a SSÚD Trnava
Referenčné číslo: 10301/2022/11
II.1.2) Hlavný kód CPV
71250000-5
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je vypracovanie projektovej dokumentácie na ponuku (DP) v podrobnosti dokumentácie na realizáciu stavby (DRS) a zabezpečenie výkonu činnosti autorského dozoru na Vypracovanie projektovej dokumentácie a dodanie služby autorského dozoru - Oprava diaľničných mostov v správe SSÚD Malacky a SSÚD Trnava. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v Prílohe č. 2 Opis predmetu zákazky tejto Výzvy.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
177 000,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
71320000-7
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK010
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Národná diaľničná spoločnosť, a.s., Dúbravská cesta 14, 841 04 Bratislava
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je vypracovanie projektovej dokumentácie opravy nasledujúcich mostných objektov:
Most ev.č. D2-069 estakáda Sekule, ľavý most, ktorý sa nachádza na diaľnici D2 v km 9,259 nad cestou III/1140, elektrifikovanú železnicu Bratislava Břeclav s prevádzkovou rýchlosťou 120km/h a miestnu komunikáciu obce Sekule
Most ev.č. D2-108 cez Mariánsky potok, ktorý sa nachádza na diaľnici D2 v km 50,466 nad Mariánskym potokom
Most ev.č. D2-112 nad cestou II/505 Lamač, ktorý sa nachádza na diaľnici D2 v km 55,058 nad cestou II/505
Most ev.č. D1-052 cez potok Ronava, ktorý sa nachádza na diaľnici D1 v km 42,673 nad poľnou cestou a potokom Ronava
Most ev.č. D1-057 nad príjazdnou vetvou k motorestu, ktorý sa nachádza na diaľnici D1 v km 47,481 nad príjazdnou cestou k odpočívadlu Zeleneč
Most ev.č. D1-058 cez potok Trnávka, ktorý sa nachádza na diaľnici D1 v km 48,367 nad potokom Trnávka

Všetky výmery jednotlivých položiek sú podrobne popísané v Prílohe č. 2 Opis predmetu zákazky, jej prílohách (časť 2.1 až 2.13) a v Prílohe č. 3 Špecifikácia ceny prác (časť 1 až 8) tejto Výzvy.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
177 000,00 EUR bez DPH
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: 1. Uchádzač musí spĺňať podmienku účasti osobného postavenia podľa ustanovenia § 32 ods. 1 písm. e) zákona uchádzač je oprávnený dodať tovar, poskytovať službu alebo uskutočňovať stavebnú prácu, ktorá je predmetom zákazky.
2. Uchádzač musí spĺňať podmienku účasti osobného postavenia podľa ustanovenia § 32 ods. 1 písm. f) zákona uchádzač nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike a v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
3. V prípade, ak je uchádzač zapísaný v zozname hospodárskych subjektov podľa ustanovenia § 152 zákona, nie je povinný preukazovať splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa ustanovenia § 32 ods. 1 písm. e) a f) zákona a splnenie týchto podmienok si verejný obstarávateľ overí sám vykonaním náhľadu do tohto zoznamu.
4. V prípade, ak uchádzač nie je zapísaný v zozname hospodárskych subjektov podľa ustanovenia § 152 zákona alebo platnosť jeho zápisu v tomto zozname uplynula, preukazuje splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa ustanovenia § 32 ods. 1 písm. e) a f) zákona doložením skenu originálu výpisu z Obchodného registra alebo
Živnostenského registra a doložením Čestného vyhlásenia, v ktorom prehlasuje, že spĺňa podmienku účasti podľa ustanovenia § 32 ods. 1 písm. f) zákona.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: 1.podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona
Uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného predmetu zákazky, t. j. vypracovanie projektovej dokumentácie na ponuku v podrobnostiach dokumentácie na realizáciu stavby (ďalej len DP v podrobnosti DRS) pre opravy, rekonštrukcie alebo novostavby mostov na diaľniciach, rýchlostných cestách a cestách I. triedy v rovnakom alebo podobnom rozsahu a technickej zložitosti ako je predmet zákazky za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania (ďalej len rozhodné obdobie) s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona.
V zozname poskytnutých služieb uchádzač uvedie názov/obchodné meno zmluvného partnera, adresu jeho sídla/miesta podnikania, názov poskytnutia služieb, cenu a údaje na kontaktnú osobu zmluvného partnera (odberateľa).
V prípade dokladov, ktoré sú vyjadrené v inej mene ako Euro, je potrebné na prepočítanie tejto meny na Euro použiť kurz Európskej centrálnej banky (ECB), aktuálny v posledný deň v príslušnom kalendárnom roku, v ktorom došlo ku skutočnosti, rozhodujúcej pre preukázanie splnenia predmetnej podmienky účasti, t.j. v ktorom sa poskytnutá služba realizovala. V prípade, ak ku skutočnosti, rozhodujúcej pre preukázanie splnenia predmetnej podmienky účasti došlo v r. 2022, uchádzači použijú na prepočítanie inej meny na Eur kurz ECB, platný v deň odoslania Výzvy na predloženie ponuky na uverejnenie vo Vestníku verejného obstarávania. Doklady, ktorými uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sú vyjadrené v inej mene ako Euro, uchádzač predloží v pôvodnej mene a v mene Euro.

2.podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona
Údaje o vzdelaní a odbornej kvalifikácii riadiacich osôb, osobitne osôb zodpovedných za poskytnutie služieb s doložením aspoň jedného dokladu podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov alebo ekvivalent.
Verejný obstarávateľ príjme aj iný obsahom a rozsahom rovnocenný doklad, ekvivalentný doklad vydaný príslušnou inštitúciou, alebo orgánom iného štátu, v ktorom má uchádzač sídlo, ktorým uchádzač preukáže splnenie podmienok účasti.

3.Ak uchádzač preukáže technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť podľa § 34 ods. 3 zákona, preukazuje túto skutočnosť písomnou zmluvou, uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť, z ktorej musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu a zároveň musí spĺňať všetky ostatné požiadavky uvedené v ustanovení § 34 ods. 3 zákona.

4.Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač a iná osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej a odbornej spôsobilosti, zodpovedali za plnenie zmluvy spoločne.

5.Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa technickej a odbornej spôsobilosti spoločne.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť, bod 1:
Pre účely splnenia tejto podmienky uchádzač predloží:
Zoznam poskytnutých služieb, ktorých predmetom bolo poskytnutie služby (oprava, rekonštrukcia alebo novostavba mostov) za rozhodné obdobie v celkovej minimálnej hodnote spolu 160.000,00 EUR bez DPH.
Z predložených referencií musí byť minimálne jedna poskytnutá služba na vypracovanie DP v podrobnostiach DRS na opravy alebo rekonštrukcie mosta a zároveň musí spĺňať objem plnenia minimálne 20.000,00 Eur bez DPH. Z predložených referencií môže byť maximálne len jedna poskytnutá služba vypracovanie DP v podrobnostiach DRS nového mostného objektu.
V prípade poskytnutých služieb, ktorých začiatok alebo koniec nespadá do rozhodného obdobia, bude uchádzačovi započítaná pre splnenie podmienky podľa bodu 12.2.1 len výška nákladov poskytnutej služby spadajúcej do rozhodného obdobia.

III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť, bod 2:
Pre účely splnenia tejto podmienky uchádzač predloží:
Verejný obstarávateľ v zozname kľúčových pracovníkov zodpovedných za poskytnutie služby uvedie minimálne jedného požadovaného kľúčového pracovníka spĺňajúceho súčasne obe nasledovné podmienky, prípadne minimálne dvoch kľúčových pracovníkov, ktorí spolu spĺňajú obe podmienky jednotlivo:
-Osvedčenie o odbornej spôsobilosti autorizácia stupňa I2 Inžinier pre konštrukcie inžinierskych stavieb (modrá pečiatka) podľa § 5 ods. 1b) bod 2 zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov; alebo ekvivalent
-Osvedčenie o odbornej spôsobilosti autorizácia stupňa I3 Inžinier pre statiku stavieb (zelená pečiatka) podľa § 5 ods. 1b) bod 3 zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov; alebo ekvivalent

Verejný obstarávateľ príjme aj iný obsahom a rozsahom rovnocenný doklad, ekvivalentný doklad vydaný príslušnou inštitúciou, alebo orgánom iného štátu, v ktorom má uchádzač sídlo, ktorým uchádzač preukáže splnenie podmienok účasti.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.1) Informácie o konkrétnej profesii
Odkaz na príslušný zákon, právny predpis alebo administratívne opatrenie: zákon č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 30.06.2023 10:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Vzhľadom na podmienky účasti, technické špecifikácie, kritériá na vyhodnotenie ponúk alebo podmienky plnenia zmluvy predmetné verejné obstarávanie je: d) žiadne z uvedených
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
02.06.2023

Redakčné opravy

21122 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 122/2023
V oznámení 19517-WNS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Národná diaľničná spoločnosť, a.s., Dúbravská cesta 14, 841 04 Bratislava - mestská časť Karlova Ves zverejnenom vo VVO č. 109/2023 zo dňa 05.06.2023 boli nesprávne zverejnené údaje III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť, bod 1., prvá veta Namiesto: 1.podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona Uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného predmetu zákazky, t. j. vypracovanie projektovej dokumentácie na ponuku v podrobnostiach dokumentácie na realizáciu stavby (ďalej len DP v podrobnosti DRS) pre opravy, rekonštrukcie alebo novostavby mostov na diaľniciach, rýchlostných cestách a cestách I. triedy v rovnakom alebo podobnom rozsahu a technickej zložitosti ako je predmet zákazky za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania (ďalej len rozhodné obdobie) s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona. Má byť: 1.podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona Uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného predmetu zákazky, t. j. vypracovanie projektovej dokumentácie na ponuku v podrobnostiach dokumentácie na realizáciu stavby (ďalej len DP v podrobnosti DRS) pre opravy, rekonštrukcie alebo novostavby mostov na diaľniciach, rýchlostných cestách a cestách I. triedy, cestách II. triedy a cestách III. triedy v rovnakom alebo podobnom rozsahu a technickej zložitosti ako je predmet zákazky za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania (ďalej len rozhodné obdobie) s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona.

Profil Obstarávateľa


Dôležité