Oznámenie 19591 - WNP

Obsah

19591 - WNP
Vestník č. 110/2023 - 06.06.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre zákazky s nízkou hodnotou
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Trenčín
IČO: 00312037
Mierové námestie 2, 91164 Trenčín
Slovensko
Kontaktná osoba: Bc. Adriana Benková
Telefón: +421 326504277
Fax: +421 326504265
Email: adriana.benkova@trencin.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/profily/-/profil/pzakazky/4695
Hlavná adresa(URL): https://trencin.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/470605
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/470605
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
„Rekonštrukcia južnej časti múru mestského opevnenia.“
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Rekonštrukcia Mestského opevnenia, jeho statického zabezpečenia a konzervácia. Práce pozostávajú z odstránenia popínavej a náletovej zelene z konštrukcie múru, obnovy a doplnenia kamenného muriva, sanácie trhlín stien hĺbkovým škárovaním, vysekania škár, škárovania muriva, montáže a demontáže lešenia, zabezpečenie dlhodobej ochrany koruny sanovaného muriva, obnova historických omietok a kamenných článkov.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
296 298,37 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Južná časť múru mestského opevnenia Trenčín.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena nie je jediným kritériom výberu a všetky kritériá sú uvedené len v súťažných podkladoch
II.2.6) Predpokladaná hodnota
296 298,37 EUR bez DPH
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: a)Je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu. Túto podmienku účasti preukáže doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky.
Uchádzač alebo záujemca nie je povinný predkladať doklad o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky, nakoľko verejný obstarávateľ má v súčasnosti prístup v súlade so zákonom č. 177/2018 Z.z. o niektorých opatreniach na znižovanie administratívnej záťaže využívaním informačných systémov verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon proti byrokracii) k dokladu na preukázanie, že je uchádzač oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu. Neplatí to však v prípade, ak uchádzač nemá sídlo alebo miesto podnikania v Slovenskej republike.
b)Nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Túto podmienku účasti uchádzač nepreukazuje, ale v prípade, ak verejný obstarávateľ zistí, že uchádzač má uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu, bude vylúčený.

Úrad vedie zoznam hospodárskych subjektov, ktorí preukázali splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. a) až f) a ods. 2, 4 a 5 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ktorí o zapísanie do zoznamu hospodárskych subjektov požiadali. Hospodársky subjekt vo verejnom obstarávaní môže preukázať splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa prvej vety zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov.

UPOZORNENIE: Súčasťou ponuky uchádzača musí byť aktuálny doklad o oprávnení poskytovať služby ( osvedčenie o odbornej spôsobilosti ), dodávať tovary alebo uskutočňovať stavebné práce, ktoré sú predmetom tejto zákazky (postačuje scan) v zmysle bodu a) vyššie uvedených podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia iba v prípade, ak uchádzač nemá sídlo alebo miesto podnikania v Slovenskej republike.

V prípade, ak by uchádzač, ktorý nemá sídlo alebo miesto podnikania v Slovenskej republike nepredložil doklad o oprávnení poskytovať služby, dodávať tovary alebo uskutočňovať stavebné práce, ktoré sú predmetom obstarávania, alebo ak verejný obstarávateľ zistí po predložení dokladu o oprávnení poskytovať služby , že uchádzač nie je oprávnený realizovať predmet zákazky, bude zo zákazky vylúčený.

V prípade, ak verejný obstarávateľ pri preverovaní oprávnenia uchádzača dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu zistí v informačných systémov ( v zmysle zákona č. 177/2018 Z.z. Zákon o byrokracii), že uchádzač nie je oprávnený realizovať predmet zákazky, bude zo zákazky vylúčený.

Verejný obstarávateľ nežiada zašifrovanie ponuky. V prípade, ak uchádzač svoju predloženú ponuku zašifroval heslom a heslo nevložil pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk bude podľa § 49 ods. 4 písm. b) zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní zo zákazky vylúčený.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 20.06.2023 13:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
05.06.2023

Redakčné opravy

20879 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 120/2023
V oznámení 19591-WNP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Trenčín, Mierové námestie 2, 911 64 Trenčín zverejnenom vo VVO č. 110/2023 zo dňa 06.06.2023 boli nesprávne zverejnené údaje III.1.1) Namiesto: V bode 11. Podmienky účasti výzvy verejný obstarávateľ vypúšťa nižšie uvedený text: "UPOZORNENIE: Súčasťou ponuky uchádzača musí byť aktuálny doklad o oprávnení poskytovať služby ( osvedčenie o odbornej spôsobilosti ), dodávať tovary alebo uskutočňovať stavebné práce, ktoré sú predmetom tejto zákazky (postačuje scan) v zmysle bodu a) vyššie uvedených podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia iba v prípade, ak uchádzač nemá sídlo alebo miesto podnikania v Slovenskej republike." Má byť: V bode 11. Podmienky účasti sa upravujú "Podmienky účasti uchádzačov podľa § 34 ZVO, tak že Uchádzač v ponuke predloží len nasledovné informácie a dokumenty: Zoznam stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania (tzv. rozhodné obdobie), s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác. Zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok. Verejný obstarávateľ určil minimálny štandard na preukázanie splnenia tejto podmienky skutočnosť, aby uchádzač preukázal uskutočnenie stavebných prác rovnakého alebo porovnateľného charakteru ako je predmet zákazky (za stavebné práce rovnakého alebo porovnateľného charakteru ako je predmet zákazky sa považujú práce na rekonštrukcii historických objektov) v rozhodnom období v minimálnej hodnote 115.000,- € bez DPH. IV.2.2) Namiesto: 20.06.2023 13:00 Má byť: 27.06.2023 13:00 VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE: Verejný obstarávateľ vykonal úpravu z dôvodu doplnenia presnejších a jasnejšie špecifikovaných požiadaviek pre prípadných záujemcov v súťaži. Verejný obstarávateľ taktiež doplnil do výzvy na predkladanie ponúk aj Podmienky účasti uchádzačov podľa § 34 ZVO, ktorými sa preukazuje odborná a technická spôsobilosť. Pričom verejný obstarávateľ určil minimálny štandard na preukázanie splnenia tejto podmienky skutočnosť, aby uchádzač preukázal uskutočnenie stavebných prác rovnakého alebo porovnateľného charakteru ako je predmet zákazky (za stavebné práce rovnakého alebo porovnateľného charakteru ako je predmet zákazky sa považujú práce na rekonštrukcii historických objektov) v rozhodnom období (predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania) v minimálnej hodnote 115.000,- € bez DPH. Z uvedeného vyššie verejný obstarávateľ predlžuje lehotu na predkladanie ponúk do 27.06.2023 do 13:00 hod.

Profil Obstarávateľa


Dôležité