Oznámenie 20103 - WNS

Obsah

20103 - WNS
Vestník č. 114/2023 - 12.06.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre zákazky s nízkou hodnotou
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja
IČO: 37847783
Bulharská 39, 91853 Trnava
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Skácelová, PhD.
Telefón: +421 335531287
Email: vo@spravaciest.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/8700
Hlavná adresa(URL): https://www.spravaciest.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/471224
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/471224
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Organizácia riadená verejným právom
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Výkon hlavných prehliadok mostov v správe SÚC TTSK
II.1.2) Hlavný kód CPV
71631450-9
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je výkon hlavných prehliadok mostov v správe SÚC TTSK v súlade s Technickým rezortným predpisom TP 060 "Prehliadky, údržba a opravy cestných komunikácií. Mosty", TP 061 "Katalóg porúch mostných objektov na diaľniciach, rýchlostných cestách a cestách I., II. a III. triedy".

Ostatné bližšie informácie sú uvedené v Súťažných podkladoch k tejto výzve na predkladanie ponúk.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
55 165,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK021
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Mosty v správe SÚC TTSK - zoznam a bližšia špecifikácia sú uvedené v Prílohe č. 5 súťažných podkladov k tejto výzve na predkladanie ponúk.
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je výkon hlavných prehliadok mostov (ďalej len HPM) v správe SÚC TTSK v súlade s Technickým rezortným predpisom TP 060 Prehliadky, údržba a opravy cestných komunikácií. Mosty, TP 061 Katalóg porúch mostných objektov na diaľniciach, rýchlostných cestách a cestách I., II., a III. triedy. Bližšia špecifikácia predmetu zákazky je uvedená v Prílohe č.5 súťažných podkladov k tejto výzve na predkladanie ponúk.

Nakoľko nevyhnutnou súčasťou výkonu HPM je aj prístup do CDB, víťazný uchádzač si pred začatím výkonu HPM podá žiadosť o registráciu do portálu IS MCS (https://www.cdb.sk/sk/geoportal-CDB/gdpr.alej), kde pre konkrétneho oprávneného používateľa/používateľov bude vytvorené konto aj s možnou editáciou údajov pre uploadovanie výstupov jednotlivých HPM do IS MCS MOSTY.

Pred vykonaním HPM bude oprávnená osoba vykonávajúca prehliadku povinná prostredníctvom svojho konta na portálovej aplikácií IS MCS MOSTY oboznámiť sa so základnými údajmi o mostnom objekte, ktoré sú definované identifikačným číslom a názvom mostného objektu, dĺžkou premostenia, miestopisom (GPS súradnice), s obsahom mostného listu/mostného zošita, záznamami z poslednej bežnej/hlavnej/mimoriadnej prehliadky, prípadne ďalšou dokumentáciou ak je k dispozícii.

Úspešný uchádzač si pri výkone HPM bude musieť zabezpečiť sám prístup pod mostný objekt (plošina, lávka, barín atď.). V prípade, že výkon HPM na mostnom objekte nebude možné z akéhokoľvek dôvodu vykonať (napr. z hľadiska bezpečnosti v úseku mosta je nevyhnutná súčinnosť a je potrebné mimoriadne zabezpečenie tzv. zákryt), bude potrebné vždy písomne informovať verejného obstarávateľa (objednávateľa).

Výsledky HPM požaduje verejný obstarávateľ spracovať vo forme protokolu (záznamu) vo formáte pdf. s názvom mosta (napr. HPM M1234).
Protokol bude obsahovať nasledovné:
- základné identifikačné údaje o mostnom objekte, údaje o zhotovení prehliadky, technické údaje a popis konštrukcie mosta
- popis zistených porúch jednotlivých konštrukčných častí mosta a ich ohodnotenie podľa TP 061 Katalóg porúch mostných objektov na diaľniciach, rýchlostných cestách a cestách I., II., a III. triedy, kde každej poruche je pridelená známka v závislosti od závažnosti jej vplyvu a pôsobenia na mostnú konštrukciu.
- stanovenie hodnotenia stavu jednotlivých konštrukčných častí mosta (A - celkové pôsobenie, B - spodná stavba, C - nosná konštrukcia hornej stavby, D - mostný zvršok, E - ložiská, kĺby a iné uloženie, F - mostné závery, G - odvodnenie mosta, H - ostatné príslušenstvo mosta, I - cudzie zariadenia, J - okolie mosta) s prihliadnutím na hodnotenie jednotlivých porúch.
- výsledné zhodnotenie stavu mosta s popisom (stanovenie celkového stavebného stavu mosta)
- návrh opatrení na odstránenie porúch resp. pre zlepšenie STS
- fotodokumentácia porúch z vykonanej prehliadky (min. 10 fotiek) s popisom vád/porúch, prípadným náčrtom polohy/rozsahom poruchy

Výstup HPM - protokol bude potrebné zaevidovať (uploadovať) do centrálnej evidencie CDB pomocou portálovej aplikácie informačného systému IS MCS MOSTY.

Verejný obstarávateľ odporúča záujemcom vykonať obhliadku miesta plnenia predmetu zákazky, aby si sami overili a získali informácie, ktoré budú potrebovať na prípravu a spracovanie ponuky. Výdavky spojené s obhliadkou miesta plnenia predmetu zákazky idú na ťarchu uchádzača. Miesto plnenia predmetu zákazky je verejne dostupné. Lokalizácia a všeobecná verejná dostupnosť miesta plnenia predmetu zákazky umožňuje záujemcom individuálnu obhliadku miesta plnenia predmetu zákazky.

Upozornenie: Je predpoklad, že pre realizáciu výkonu HPM bude potrebné špeciálne zariadenie (pojazdná plošina/lávka, napr. barín), preto požadujeme toto zohľadniť v cenovej ponuke.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
55 165,00 EUR bez DPH
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: § 32 ods. 1 písm. e) zákona o VO - t. j. je oprávnený poskytovať služby, ktoré sú predmetom zákazky (verejný obstarávateľ si splnenie tejto podmienky účasti uchádzača overí na verejne dostupných portáloch obchodného registra alebo živnostenského registra, resp. iného relevantného registra)

§ 32 ods. 1 písm. f) zákona o VO - t. j. nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike a v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
Uchádzač preukazuje splnenie tejto podmienky účasti predložením čestného vyhlásenia podľa Prílohy č.2 týchto súťažných podkladov ak nie ej zapísaný v Zozname hospodárskych subjektov podľa § 152 zákona o VO. Verejný obstarávateľ si zároveň splnenie tejto podmienky účasti overí na web. stránke Úradu pre verejné obstarávanie, včasti Vestník aregistre, Register osôb so zákazom.)
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: § 34 ods. 1 písm. g) zákona o VO údajmi o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie predmetu zákazky
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač predloží:
Doklad o odbornej spôsobilosti Autorizovaný inžinier pre konštrukcie inžinierskych stavieb (označenie na pečiatke vydanie po roku 2005 I2 modrá pečiatka) podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, príp. ekvivalentný doklad platný v členských krajinách EÚ a súčasne Poverenie MDV SR na výkon HPM/MPM mostov na pozemných komunikáciách osvedčenie o absolvovaní školenia, ktoré vydáva SSC, pre osoby zodpovedné za realizáciu predmetu zákazky
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.1) Informácie o konkrétnej profesii
Odkaz na príslušný zákon, právny predpis alebo administratívne opatrenie: Autorizovaný inžinier pre konštrukcie inžinierskych stavieb (označenie na pečiatke vydanie po roku 2005 I2 modrá pečiatka) podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, príp. ekvivalentný doklad platný v členských krajinách EÚ a súčasne Poverenie MDV SR na výkon HPM/MPM mostov na pozemných komunikáciách osvedčenie o absolvovaní školenia, ktoré vydáva SSC, pre osoby zodpovedné za realizáciu predmetu zákazky
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
Nakoľko nevyhnutnou súčasťou výkonu HPM je aj prístup do CDB, víťazný uchádzač si pred začatím výkonu HPM podá žiadosť o registráciu do portálu IS MCS (https://www.cdb.sk/sk/geoportal-CDB/gdpr.alej), kde pre konkrétneho oprávneného používateľa/používateľov bude vytvorené konto aj s možnou editáciou údajov pre uploadovanie výstupov jednotlivých HPM do IS MCS MOSTY.

Pred vykonaním HPM bude oprávnená osoba vykonávajúca prehliadku povinná prostredníctvom svojho konta na portálovej aplikácií IS MCS MOSTY oboznámiť sa so základnými údajmi o mostnom objekte.

Úspešný uchádzač si pri výkone HPM bude musieť zabezpečiť sám prístup pod mostný objekt (plošina, lávka, barín atď.).

Výsledky HPM požaduje verejný obstarávateľ spracovať vo forme protokolu (záznamu) vo formáte pdf.

Výstup HPM - protokol bude potrebné zaevidovať (uploadovať) do centrálnej evidencie CDB pomocou portálovej aplikácie informačného systému IS MCS MOSTY.

Ostatné informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 22.06.2023 10:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1.) Komunikácia v tomto verejnom obstarávaní vrátane doručovania sa uskutočňuje elektronicky spôsobom určeným funkcionalitou informačného systému Elektronického verejného obstarávania (IS EVO), ktorý v súčasnosti zabezpečuje funkcionalitu elektronickej platformy. IS EVO je dostupný na adrese: https://eplatforma.vlada.gov.sk .
Pre potreby elektronickej komunikácie je každý záujemca/uchádzač povinný zaregistrovať sa v tomto systéme.

2.) Vzájomná komunikácia a dorozumievanie medzi verejným obstarávateľom, záujemcami, resp. uchádzačmi ohľadom vysvetľovania podmienok účasti vo verejnom obstarávaní uvedených vo výzve na predkladanie ponúk a v súťažných podkladoch alebo iných dokumentov poskytnutých verejným obstarávateľom v lehote na predkladanie ponúk sa bude uskutočňovať iba v štátnom (slovenskom) jazyku.

3.) V prípade nejasností alebo potreby vysvetlenia údajov uvedených vo výzve na predkladanie ponúk a v týchto súťažných podkladoch môže záujemca prostredníctvom IS EVO požiadať verejného obstarávateľa o vysvetlenie. Svoju otázku doručí záujemca verejnému obstarávateľovi dostatočne včas tak, aby verejný obstarávateľ mohol poskytnúť vysvetlenie do uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.

4.) Záujemcovia/uchádzači zodpovedajú za pozorné preštudovanie výzvy na predkladanie ponúk a súťažných podkladov vrátane všetkých ich doplnení, ktoré môžu byť vydané počas lehoty na vysvetľovanie. V prípade že uchádzač uspeje, nebudú sa brať do úvahy žiadne nároky na zmenu/úpravu ceny uvedenej v ponuke uchádzača vyplývajúce z prípadných chýb alebo opomenutí uchádzača.

5.) Verejný obstarávateľ odporúča záujemcom vykonať obhliadku miesta plnenia predmetu zákazky, aby si sami overili a získali informácie, ktoré budú potrebovať na prípravu a spracovanie ponuky. Výdavky spojené s obhliadkou miesta plnenia predmetu zákazky idú na ťarchu uchádzača.

6.) Uchádzač predloží ponuku (naskenované dokumenty s podpisom oprávnenej osoby a odtlačkom pečiatky uchádzača) elektronicky v zmysle §49 ods.1 písm. a) zákona o VO prostredníctvom IS EVO v lehote na predkladanie ponúk.

7.) Ak je doklad alebo dokument, ktorý sa nachádza v ponuke uchádzača, vyhotovený v inom ako slovenskom jazyku, predkladá sa spolu s jeho úradným prekladom do slovenského jazyka; to neplatí pre ponuky, doklady a dokumenty vyhotovené v českom jazyku.

8.) Všetky výdavky spojené s prípravou a predložením ponuky znáša uchádzač bez akéhokoľvek finančného nároku na verejného obstarávateľa.

9.) Vyhodnocovanie ponúk je neverejné.

10.) Verejný obstarávateľ vyhodnotí ponuku uchádzača, ktorý sa návrhom na plnenie kritérií umiestnil na prvom mieste v poradí uchádzačov, a to z hľadiska splnenia podmienok účasti a požiadaviek na predmet zákazky a označí jeho ponuku za úspešnú.

11.) Ak dôjde k vylúčeniu uchádzača alebo jeho ponuky, vyhodnotí sa následne splnenie podmienok účasti a požiadaviek na predmet zákazky u ďalšieho uchádzača v poradí tak, aby uchádzač umiestnený na prvom mieste v novo zostavenom poradí spĺňal podmienky účasti a požiadavky na predmet zákazky.

12.) Ak úspešný uchádzač odmietne prijať objednávku v lehote stanovenej verejným obstarávateľom, verejný obstarávateľ vyhodnotí ponuku uchádzača, ktorého ponuka bola zaradená medzi hodnotené ponuky a ktorý sa umiestnil návrhom na plnenie kritérií na ďalšom mieste v poradí uchádzačov a to z hľadiska splnenia podmienok účasti a požiadaviek na predmet zákazky.

13.) Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zrušiť verejné obstarávanie, ak:
- ani jedna z predložených ponúk nebude zodpovedať požiadavkám verejného obstarávateľa,
- zmenili sa okolnosti, za ktorých bolo toto verejné obstarávanie vyhlásené,
- nebola predložená ani jedna ponuka; alebo
- mu to neumožňujú možnosti hospodárenia s rozpočtovými prostriedkami.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
08.06.2023

Redakčné opravy

20497 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 117/2023
V oznámení 20103-WNS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja, Bulharská 39, 918 53 Trnava zverejnenom vo VVO č. 114/2023 zo dňa 12.06.2023 boli nesprávne zverejnené údaje III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť Namiesto: Zoznam a krátky opis podmienok: § 34 ods. 1 písm. g) zákona o VO údajmi o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie predmetu zákazky Uchádzač predloží: Doklad o odbornej spôsobilosti Autorizovaný inžinier pre konštrukcie inžinierskych stavieb (označenie na pečiatke vydanie po roku 2005 I2 modrá pečiatka) podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, príp. ekvivalentný doklad platný v členských krajinách EÚ a súčasne Poverenie MDV SR na výkon HPM/MPM mostov na pozemných komunikáciách osvedčenie o absolvovaní školenia, ktoré vydáva SSC, pre osoby zodpovedné za realizáciu predmetu zákazky Má byť: Zoznam a krátky opis podmienok: § 34 ods. 1 písm. a) zákona o VO - zoznam poskytnutých služieb rovnakého charakteru ako je predmet zákazky (výkon hlavných prehliadok mostov/mimoriadnych prehliadok mostov) za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov. Zoznam musí taktiež obsahovať identifikáciu prehliadnutých mostov (správcovské číslo mosta, označenie cesty, určenie kumulatívneho kilometra podľa Cestnej databanky), registračné číslo referencie - ak bol odberateľom verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ § 34 ods. 1 písm. g) zákona o VO - doklad o odbornej spôsobilosti podľa zákona č.138/1992 Zb., príp. ekv. doklad platný v členských krajinách EÚ Autorizovaný stavebný inžinier (ďalej "ASI") - Komplex. architekt. a inžinierske služby a súvisiace technické poradenstvo (A2 ) alebo ASI - Inžinier pre konštrukcie inžinierskych stavieb (I2) a zároveň ASI - Inžinier pre statiku stavieb (I3) III.2.1) Informácie o konkrétnej profesií Namiesto: Autorizovaný inžinier pre konštrukcie inžinierskych stavieb (označenie na pečiatke vydanie po roku 2005 I2 modrá pečiatka) podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, príp. ekvivalentný doklad platný v členských krajinách EÚ a súčasne Poverenie MDV SR na výkon HPM/MPM mostov na pozemných komunikáciách osvedčenie o absolvovaní školenia, ktoré vydáva SSC, pre osoby zodpovedné za realizáciu predmetu zákazky Má byť: Autorizovaný stavebný inžinier - Komplexné architektonické a inžinierske služby a súvisiace technické poradenstvo (A2 - červená pečiatka) alebo Autorizovaný stavebný inžinier - Inžinier pre konštrukcie inžinierskych stavieb (I2 - modrá pečiatka) a zároveň Autorizovaný stavebný inžinier - Inžinier pre statiku stavieb (I3 - zelená pečiatka) IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 22.06.2023 10:00 Má byť: 28.06.2023 10:00

Profil Obstarávateľa


Dôležité