Oznámenie 20827 - WNS

Obsah

20827 - WNS
Vestník č. 120/2023 - 20.06.2023

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre zákazky s nízkou hodnotou
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Vysoká škola výtvarných umení
IČO: 00157805
Hviezdoslavovo nám. 18, 81437 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Slovensko
Kontaktná osoba: Mgr. Ondrej Tkáč
Telefón: +421 949471021
Email: tkac@vsvu.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/463864
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/463864
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Organizácia riadená verejným právom
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Konzultačná a poradenská činnosť technického dozoru investora (TDI)
Referenčné číslo: 1-ZsNH/2023-VVO
II.1.2) Hlavný kód CPV
71315100-0
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Verejný obstarávateľ má záujem:
a.v súvislosti s dielom: Art Campus VŠVU v areáli na Drotárskej ceste 44 (Projektový zámer 1) o:
-konzultačnú, poradenskú a kontrolnú činnosť k vypracovanej projektovej dokumentácii zo strany zazmluvneného dodávateľa pre vydanie územného rozhodnutia a stavebného povolenia na Diele: Art Campus VŠVU v areáli na Drotárskej ceste 44;
-a následne o konzultačnú a poradenskú činnosť pri príprave súťažných podkladov, stanovení podmienok účasti a možnosti ich vyhodnotenia na účely verejného obstarávania na dodávateľa stavby,
-ako aj kontrolnú a poradenskú činnosť pri realizácii stavebných prác; a

b.v súvislosti s dielom: Obnova existujúcej budovy VŠVU na Drotárskej ceste 44 v Bratislave (Projektový zámer 2) o:
-konzultačnú, poradenskú činnosť pri príprave súťažných podkladov, stanovení podmienok účasti a možnosti ich vyhodnotenia a to na účely verejného obstarávania na dodávateľa projektovej dokumentácie k stavbe: Obnova existujúcej budovy VŠVU na Drotárskej ceste 44 v Bratislave;
-a následne poradenskú a kontrolnú činnosť k vypracovanej projektovej dokumentácii zo strany zazmluvneného dodávateľa pre vydanie stavebného povolenia;
-a následne konzultačnú, poradenskú činnosť pri príprave súťažných podkladov, stanovení podmienok účasti a možnosti ich vyhodnotenia a to na účely verejného obstarávania na dodávateľa predmetnej stavby; a

c.v súvislosti s dielom: Obnova historickej a pamiatkovo chránenej budovy VŠVU na Hviezdoslavovom nám. 18 v Bratislave (Projektový zámer 3) o:
-konzultačnú, poradenskú činnosť pri príprave súťažných podkladov, stanovení podmienok účasti a možnosti ich vyhodnotenia a to na účely verejného obstarávania na dodávateľa projektovej dokumentácie k stavbe: Obnova historickej a pamiatkovo chránenej budovy VŠVU na Hviezdoslavovom nám. 18 v Bratislave;
-a následne poradenskú a kontrolnú činnosť k vypracovanej projektovej dokumentácii zo strany zazmluvneného dodávateľa pre vydanie stavebného povolenia;
-a následne konzultačnú, poradenskú činnosť pri príprave súťažných podkladov, stanovení podmienok účasti a možnosti ich vyhodnotenia a to na účely verejného obstarávania na dodávateľa predmetnej stavby.
Zákazka nie je rozdelená na časti
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
159 833,33 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
71315210-4
71315200-1
71356000-8
71530000-2
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK010
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Drotárska cesta 44, 811 02 Bratislava a Hviezdoslavovo nám. 18, 814 37 Bratislava.
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je výkon technického dozoru pre realizované stavebné diela verejného obstarávateľa. Maximálny predpokladaný počet hodín je stanovený na 3 500 hodín. Výsledkom verejného obstarávania bude uzavretie rámcovej zmluvy do 48 mesiacov od nadobudnutia jej účinnosti alebo do vyčerpania finančného limitu 159 833,33 bez DPH.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
159 833,33 EUR bez DPH
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: a. Uchádzač musí spĺňať podmienku účasti týkajúcu sa osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona musí byť oprávnený poskytovať plnenie, ktoré zodpovedá predmetu zákazky.

Uchádzač nemusí predkladať v ponuke doklad o oprávnení poskytovať plnenie, ktoré zodpovedá predmetu zákazky v súlade s prvou vetou a túto skutočnosť si overí verejný obstarávateľ sám v príslušnom registri, v ktorom je uchádzač zapísaný.
Uvedené sa vzťahuje iba na uchádzača so sídlom v Slovenskej republike. Zahraničný uchádzač v ponuke predloží doklad o oprávnení dodávať tovar, ktorý zodpovedá predmetu zákazky.

b. Uchádzač musí spĺňať podmienku účasti týkajúcu sa osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. f) zákona nesmie byť vedený v registri osôb so zákazom účasti vo verejnom obstarávaní, ktorý vedie Úrad pre verejné obstarávanie podľa § 183 zákona, túto skutočnosť si overí verejný obstarávateľ sám na webovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie. V prípade, že uchádzač je vedený v tomto registri ku dňu predkladania ponúk, nebude jeho ponuka hodnotená.
Uvedené sa vzťahuje iba na uchádzača so sídlom v Slovenskej republike. Zahraničný uchádzač v ponuke predloží doklad podľa § 32 ods. 2 písm. f) ZVO, t. j. čestné vyhlásenie, že nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike a v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: § 33 ods. 1 písm. a) ZVO: uchádzač preukazuje svoje finančné a ekonomické postavenie vyjadrením banky alebo pobočky zahraničnej banky.

V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, tento preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia za všetkých členov skupiny spoločne.

Vyžaduje sa predloženie naskenovaných originál dokumentov alebo ich úradne osvedčených kópií vo formáte .pdf alebo predloženie dokumentov v pôvodnej elektronickej podobe.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: § 33 ods. 1 písm. a) ZVO:

Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia podľa § 33 ods. 1 písm. a) ZVO:

- Verejný obstarávateľ požaduje predloženie vyjadrenia alebo ekvivalentného dokladu od banky alebo pobočky zahraničnej banky alebo zahraničnej banky, v ktorej má uchádzač vedený účet, o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky, ktoré/é musia/musí obsahovať informáciu o tom, že uchádzač:
nebol v nepovolenom debete za predchádzajúce obdobie 24 mesiacov ku dňu vystavenia vyjadrenia každej banky alebo pobočky zahraničnej banky/bánk, resp. za obdobie, za ktoré sú údaje dostupné v závislosti od vzniku, alebo začatia prevádzkovania činnosti/zriadenia účtu;
bežný účet uchádzača nebol predmetom exekúcie za predchádzajúce obdobie 24 mesiacov ku dňu vystavenia vyjadrenia každej banky alebo pobočky zahraničnej banky/bánk, resp. za obdobie, za ktoré sú údaje dostupné v závislosti od vzniku, alebo začatia prevádzkovania činnosti/zriadenia účtu;
pri splácaní úveru, uchádzač dodržuje splátkový kalendár.
Verejný obstarávateľ bude akceptovať len vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky.
Výpis z účtu sa nepovažuje za vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky a verejný obstarávateľ ho neuzná.

Uvedené potvrdenie nesmie byt staršie ako tri mesiace ku dňu predkladania ponúk.

- K vyjadreniu banky/bánk alebo ekvivalentnému/ým dokladu/om uchádzač zároveň predloží čestné vyhlásenie potvrdené/podpísané oprávnenou osobou, že nemá vedené účty ani záväzky v inej/ých banke/ách ako tej/tých, od ktorej/ých predložil vyššie uvedené potvrdenie/a resp. ekvivalentný/é doklad/y. Uvedené čestné vyhlásenie nesmie byt staršie ako tri mesiace ku dňu predkladania ponúk.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti podľa § 34 ZVO týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti:

§ 34 ods. 1 písm. g) ZVO: údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo odbornej kvalifikácii riadiacich osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov

Vyžaduje sa predloženie naskenovaných originál dokumentov alebo ich úradne osvedčených kópií vo formáte .pdf alebo predloženie dokumentov v pôvodnej elektronickej podobe.

V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, tento preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa technickej alebo odbornej spôsobilosti za všetkých členov skupiny spoločne.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: § 34 ods. 1 písm. g) ZVO

Bližšie je minimálna požadovaná úroveň štandardov uvedená vo Výzve na predkladanie ponuky z dôvodu, že počet znakov formulára je limitovaný.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.1) Informácie o konkrétnej profesii
Odkaz na príslušný zákon, právny predpis alebo administratívne opatrenie: zákon č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných inžinieroch v znení neskorších predpisov
Evidencia oprávnených osôb autorizovaných stavebných inžinierov SKSI (Slovenská komora stavebných inžinierov)
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
-osvedčenie na výkon činnosti autorizovaného stavebného inžiniera na pozemné stavby Komplexné architektonické a inžinierske služby vydaným Slovenskou komorou stavebných inžinierov zmysle zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov - pečiatka A1 na osvedčení, alebo obdobné osvedčenie vydané v krajine EÚ; alebo
-osvedčenie na výkon činnosti autorizovaného stavebného inžiniera na stavebné konštrukcie Konštrukcie pozemných stavieb vydaným Slovenskou komorou stavebných inžinierov zmysle zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov - pečiatka I1 na osvedčení, alebo obdobné osvedčenie vydané v krajine EÚ;
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 03.07.2023 09:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Verejný obstarávateľ neuzavrie Rámcovú zmluvu s:
14.1.1.uchádzačom, ktorý má povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora
podľa zákona č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a doplnení
niektorých zákonov (ďalej len RPVS) a nie je zapísaný v RPVS,
14.1.2. uchádzačom, ktorého subdodávatelia alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu
majú povinnosť zapisovať sa do RPVS, a nie sú zapísaní v RPVS
14.1.3.uchádzačom, ktorý má povinnosť zapisovať sa do RPVS a ktorého konečným užívateľom
výhod zapísaným v RPVS je osoba uvedená v § 11 ods. 1 písm. c) zákona,
14.1.4.uchádzačom, ktorého subdodávateľ a subdodávateľ podľa osobitného predpisu, ktorí majú
povinnosť zapisovať sa do RPVS, majú v RPVS zapísaného konečného užívateľa výhod,
ktorým je osoba podľa § 11 ods. 1 písm. c) zákona.
14.2. Úspešný uchádzač je povinný poskytnúť verejnému obstarávateľovi riadnu súčinnosť potrebnú
na uzavretie Rámcovej zmluvy tak, aby mohla byť uzavretá do 5 pracovných dní odo dňa kedy bol na jej
uzavretie písomne vyzvaný.
14.3. V prípade, že u úspešného uchádzača dôjde k plneniu Rámcovej zmluvy prostredníctvom subdodávateľa je
uchádzač povinný v rámci súčinnosti predložiť zoznam subdodávateľov.
14.4. Verejný obstarávateľ bude pri uskutočňovaní tohto postupu zadávania zákazky postupovať
v súlade so zákonom, prípadne inými všeobecne záväznými právnymi predpismi. Všetky ostatné
informácie, úkony a lehoty sa nachádzajú v zákone.
14.6. Verejný obstarávateľ v rámci tejto zákazky zruší verejné obstarávanie podľa ustanovenia § 57
ods. 1 zákona.
14.7. Verejný obstarávateľ v rámci tejto zákazky môže zrušiť použitý postup zadávania zákazky podľa
ustanovenia § 57 ods. 2 zákona.
14.8. Všetky náklady a výdavky spojené s prípravou a predložením ponuky znáša uchádzač bez
finančného nároku voči verejnému obstarávateľovi a bez ohľadu na výsledok.
14.9. Verejný obstarávateľ si dovoľuje upozorniť, že v priebehu zadávania konkrétnej zákazky
dochádza k spracúvaniu osobných údajov dotknutých osôb v súlade s Nariadením GDPR a s vybranými ustanoveniami Zákona o ochrane osobných údajov.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
16.06.2023

Redakčné opravy

21313 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 124/2023
V oznámení 20827-WNS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Vysoká škola výtvarných umení, Hviezdoslavovo nám. 18, 814 37 Bratislava - mestská časť Staré Mesto zverejnenom vo VVO č. 120/2023 zo dňa 20.06.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 03.07.2023 09:00 Má byť: 10.07.2023 09:00 VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE Verejný obstarávateľ upraví aj podmienky účasti technickej a odbornej spôsobilosti podľa § 34 ZVO, ktoré tu neboli uvedené z dôvodu, že počet znakov formulára bol limitovaný. Upravené podmienky účasti budú zverejnené v rámci zverejnenej dokumentácie k predmetnej zákazky.
22757 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 135/2023
V oznámení 20827-WNS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Vysoká škola výtvarných umení, Hviezdoslavovo nám. 18, 814 37 Bratislava - mestská časť Staré Mesto zverejnenom vo VVO č. 120/2023 zo dňa 20.06.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 10.07.2023 09:00 Má byť: 14.07.2023 09:00
23360 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 139/2023
V oznámení 20827-WNS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Vysoká škola výtvarných umení, Hviezdoslavovo nám. 18, 814 37 Bratislava - mestská časť Staré Mesto zverejnenom vo VVO č. 120/2023 zo dňa 20.06.2023 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 14.07.2023 09:00 Má byť: 20.07.2023 09:00

Profil Obstarávateľa


Dôležité