Oznámenie 22455 - MST

Obsah

22455 - MST
Vestník č. 134/2023 - 10.07.2023

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA

Druh postupu: Verejná súťaž
Druh zákazky: Tovary
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Štátna pokladnica
Vnútroštátne identifikačné číslo: 36065340
Radlinského 32, 81005 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Kód NUTS: SK
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Jana Cibulová Obrcianová
Telefón: +421 257262708
Email: jana.cibulova@pokladnica.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/8622
Hlavná adresa(URL): https://www.pokladnica.sk/
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/473851
Ďalšie informácie
Ďalšie informácie možno získať na: vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): https://www.e-lena.sk/profil/36065340#detail
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Ministerstvo alebo iný štátny orgán vrátane jeho regionálnych alebo miestnych útvarov
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Hospodárstvo a finančné záležitosti
ODDIEL II: PREDMET
II.1) ROZSAH VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Dobudovanie infraštruktúry pre zavedenie Okamžitých platieb - TIPS
Referenčné číslo: 36065340
II.1.2) Hlavný kód CPV
48820000-2
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Príprava infraštruktúry pre zavedenie Okamžitých platieb - TIPS. Projektový zámer vychádza z Národného plánu zavedenia okamžitých platieb v Slovenskej republike.

Predmetom zákazky je dodanie hardvéru, softvéru pre hardvér vrátane licencií a príslušných prác súvisiacich s inštaláciou a konfiguráciou riešenia pre Okamžité platby TIPS (Target Instant Payment Settlement).

Cieľom projektu je dobudovanie a rozšírenie existujúcej infraštruktúry určenej pre prevádzku produkčných systémov verejného obstarávateľa, s cieľom dosiahnuť dostatočný výkon, kapacitu a vysokú dostupnosť riešenia, je potrebné.
II.1.5) Celková odhadovaná hodnota
693 836,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
72222300-0
30210000-4
72261000-2
48218000-9
72250000-2
60000000-8
II.2.3) Miesto vykonania
Kód NUTS:
SK
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Celkom 3 lokality - prevádzkové priestory v mieste sídle verejného obstarávateľa a 2 lokality v rámci Bratislavy v správe rezortu Ministerstva financií SR.
II.2.4) Opis obstarávania:
Predmetom zákazky je dodanie hardvéru, softvéru pre hardvér vrátane licencií a príslušných prác súvisiacich s inštaláciou a konfiguráciou riešenia pre Okamžité platby TIPS (Target Instant Payment Settlement).

Zákazka bude vykonaná a dodaná v nasledovných aktivitách:
a)Dodávka HW a SW komponentov,
b)Dovoz, inštalácia a konfigurácia všetkých prvkov novej infraštruktúry v zmysle katalógu požiadaviek,
c)Projektové riadenie, dokumentácia a zaškolenie obsluhy,
d)Odovzdanie funkčného prostredia do prevádzky a post implementačná podpora,
e)Záruka na všetky HW komponenty riešenia v rozsahu určenom opisom pre jednotlivé komponenty, musí byť overiteľná na webovom sídle výrobcu.

Predmet zákazky nie je rozdelený na časti, nakoľko je rozdelenie technicky a procesne nerealizovateľné. Dôvodom je skutočnosť, že predmetná skupina tovarov a súvisiacich služieb, tvorí ucelenú technologickú časť IKT infraštruktúry, na ktorú je kladená požiadavka na ich vzájomnú interoperabilitu.
Pri rozdelení predmetu zákazky na časti, by nebolo možné garantovať vzájomnú interoperabilitu, keďže rôzni výrobcovia používajú rôzne spôsoby integrácie na rôznych vrstvách a definovanie vybraných integračných parametrov by bolo diskriminačné. Keďže sa jedná o komplexné riešenie, verejný obstarávateľ si nemôže dovoliť časové zdržanie parciálnym verejným obstarávaním, ktoré by mohli spôsobiť narušenie homogenity a predraženie celej zákazky.

Úspešný uchádzač bude zodpovedať za to, že dodávané tovary budú navzájom prepojiteľné na fyzickej, sieťovej aj aplikačnej úrovni a budú spĺňať všetky stanovené požiadavky. Úspešný uchádzať bude garantovať požadovanú kvalitu a homogénnosť dodávky.

Predkladanie variantného riešenia sa v tomto postupe verejného obstarávania neuplatňuje. Na variantné riešenia, ktoré neboli povolené, sa neprihliada. Ak súčasťou ponuky bude aj variantné riešenie, pričom nebude možné zistiť, ktoré z predložených riešení je základnou ponukou a variantným riešením, verejný obstarávateľ nepristúpi k dodatočnému vyžiadaniu identifikácie jednotlivých predložených riešení ponúkaného plnenia predmetu zákazky, ak by to malo vplyv na možné získanie neprimeranej výhody pre uchádzača, oproti ostatným uchádzačom, ktorí predložili svoje ponuky riadne v súlade s pokynmi uvedenými v týchto súťažných podkladoch. Takto predložená ponuka bude považovaná za inak neprijateľnú ponuku, nakoľko verejný obstarávateľ nevie iným spôsobom zabezpečiť pri vyhodnocovaní ponúk základné princípy verejného obstarávania.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Odhadovaná hodnota
693 836,00 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky, rámcovej dohody alebo dynamického nákupného systému
Obdobie: v mesiacoch (od zadania zákazky)
24
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: PRÁVNE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Vhodnosť vykonávať profesionálnu činnosť vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač preukazuje podmienky účasti uvedené v § 32 ods. 1 ZVO podľa § 32 ods. 2, resp. podľa ods. 4 alebo ods. 5 ZVO.

Uchádzač môže preukázať splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa § 152 ods. 1 ZVO zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov.

Skupina dodávateľov zúčastnená na verejnom obstarávaní, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) ZVO preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

Hospodársky subjekt môže predbežne nahradiť doklady určené verejným obstarávateľom na preukázanie splnenia podmienok účasti jednotným európskym dokumentom (ďalej len ako JED) podľa § 39 ZVO. Jednotný európsky dokument je dostupnú na adrese: https://www.uvo.gov.sk/zaujemca-uchadzac/jednotny-europsky-dokument-jed

Verejný obstarávateľ je oprávnený overiť v informačnom systéme verejnej správy Zoznam hospodárskych subjektov (https://www.uvo.gov.sk/udaje-o-hospodarskych-subjektoch-vedene-uradom/zoznam-hospodarskych-subjektov), vedený Úradom pre verejné obstarávanie, zápis v tomto zozname, v prípade ak hospodársky subjekt takýmto zápisom disponuje. Uchádzač je povinný preukázať splnenie podmienok účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) ZVO minimálne pre rozsah predmetu zákazky podľa Oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis kritérií výberu: Verejný obstarávateľ nevyžaduje preukázanie finančného a ekonomického postavenia.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis kritérií výberu: Uchádzač preukáže predložením:
1. § 34 ods. 1 písm. a) - zoznamu dodávok tovaru/poskytnutých služieb za predchádzajúce 3 roky od vyhlásenia verejného obstarávania (uvedie cenu, lehoty dodania a identifikáciu odberateľov), z ktorého musí vyplynúť, že celková hodnota plnenia rovnakého/podobného charakteru, zložitosti dodávok tovaru/poskytnutých služieb ako je predmet zákazky, je za toto obdobie kumulatívne min. vo výške 600 tis. € bez DPH.

2. § 34 ods. 1 písm. d) a § 35 - platného certifikátu/ekvivalentu, vydaného nezávislou inštitúciou, potvrdzujúcou splnenie požiadaviek technických noriem na systém manažérstva kvality, a to certifikát:
a) o zavedení systému manažérstva kvality v zmysle požiadaviek normy ISO 9001 v oblasti informačných technológií;
b) o zavedení systému manažérstva informačnej bezpečnosti v oblasti, ktorej sa týka predmet zákazky, ktorým sa potvrdzuje splnenie podmienky ochrany informácií vyplývajúcej z normy ISO/IEC 27001, z dôvodu prevádzkovania systémov obsahujúcich citlivé a osobné údaje v rámci informačného systému verejného obstarávateľa.

3. § 34 ods. 1 písm. g) - dokladov potvrdzujúcich údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo kvalifikácií expertov/riadiacich zamestnancov, ktorí spĺňajú požiadavky na plnenie predmetu zákazky; preukazuje sa predložením profesijného životopisu, dokladu o odbornej spôsobilosti/ekvivalentného dokladu, v rozsahu požiadaviek na expertov:

3.1 Expert č. 1 Projektový manažér, zodpovedný za riadenie projektu a riadenie projektovej kancelárie:
- praktické skúsenosti na pozícií projektového manažéra na min. 1 projekte vývoja a implementácie informačného systému (podpísaný životopis);
- certifikát/ekvivalent v oblasti Projektového riadenia (Prince2, IPMA) min. úrovne Practitioner, vydaný príslušnou certifikačnou/akreditačnou autoritou (platný certifikát);

3.2 Expert č. 2 IT špecialista virtualizácia serverov:
- min. 3-ročná odborná prax v oblasti návrhov IT infraštruktúry so zameraním na virtualizáciu výpočtových prostriedkov a v oblasti IT infraštruktúry so zameraním na virtualizáciu výpočtových prostriedkov (podpísaný životopis);
- min. 3-ročná odborná prax v oblasti komplexnej implementácie a integrácie virtualizačných riešení serverov do existujúceho produkčného prostredia (podpísaný životopis);
- certifikát v oblasti designu riešení virtualizácie z produktu/technológie (napr. VMware VCAP-DCV Design alebo Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert/ekvivalent požadovaného certifikátu), vydaný príslušnou certifikačnou/akreditačnou autoritou (platný certifikát);

3.3 Expert č. 3 IT špecialista - sieťová virtualizácia:
- min. 3-ročná odborná prax v oblasti komplexnej implementácie a integrácie riešení sieťovej virtualizácie do existujúceho produkčného prostredia (podpísaný životopis);
- certifikát v oblasti designu riešení sieťovej virtualizácie z produktu alebo technológie (napr. VMware VCAP-NV,, resp. ekvivalent ), vydaný príslušnou certifikačnou/akreditačnou autoritou (platný certifikát);

3.4 Expert č. 4 IT špecialista - zálohovanie:
- min. 3-ročná odborná prax v oblasti komplexnej implementácie a integrácie zálohovania IT infraštruktúry (podpísaný životopis);
- platný certifikát v oblasti designu riešení zálohovania z produktu/technológie (napr. Veeam Certified Architect VMCA alebo ekvivalent daného certifikátu), vydaný príslušnou certifikačnou/akreditačnou autoritou (platný certifikát);

3.5 Expert č. 5 IT špecialista - systémy pre ukladanie dát:
- min. 3-ročná odborná prax v oblasti komplexnej implementácie a integrácie systémov pre ukladanie dát (podpísaný životopis);
- platný certifikát v oblasti designu riešení systémov pre ukladanie dát z produktu/technológie (napr. VMware VSAN specialist/ HPE Accredited Solutions Expert/ ekvivalent) vydaný príslušnou certifikačnou/akreditačnou autoritou (platný certifikát);
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Vzhľadom na kapacitu textového poľa uvádzané súčasne v predchádzajúcom odstavci/bode s označením "Zoznam a krátky opis kritérií výberu":

...pokračovanie textu k Minimálnej požadovanej úrovne štandardov:

Experti č. 1 až 5 sú kumulovateľní.

Uchádzač môže na pozíciu experta č. 1 až 5 navrhnúť osobu, ktorá obsadí pozíciu jedného alebo viacerých expertov zároveň. Platí však, že v prípade ak sa rozhodne uchádzač obsadiť jednou osobou pozíciu dvoch alebo viacerých expertov, táto osoba je povinná splniť všetky podmienky a požiadavky kladené na jednotlivých expertov.

Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení Zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti.

Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou, z ktorej musí vyplývať záväzok takejto osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu.

Takáto osoba musí vedieť preukázať splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia; nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až g) a ods. 7 a 8 ZVO; má oprávnenie zhotovovať práce vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi poskytnuté.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky:
Predmetom plnenia zákazky sú:
a) Dodávka HW a SW komponentov
b) Dovoz, inštalácia a konfigurácia všetkých prvkov novej infraštruktúry v zmysle katalógu požiadaviek
c) Projektové riadenie, dokumentácia a zaškolenie obsluhy
d) Odovzdanie funkčného prostredia do prevádzky a post-implementačná podpora
e) Záruka na všetky HW komponenty riešenia v rozsahu určenom opisom pre jednotlivé komponenty, musí byť overiteľná na webovom sídle výrobcu

Predmetom dodávky sú nové, doposiaľ nepoužívané plne funkčné zariadenia vrátane komplexnej implementácie a integrácie do existujúceho a nového produkčného prostredia. Uchádzač bude poskytovať služby v zmysle harmonogramu projektu, schváleného riadiacim výborom, v súlade s metodikou riadenia projektu (vyhláška č. 85/2020). Plnenie predmetu zmluvy musí byť vykonané tak, aby nedošlo k prerušeniu existujúcich prevádzkových procesov verejného obstarávateľa.

Vzhľadom na rozsiahlejší obsah sú komplexné podmienky uvedené v časti B.2 OPIS PREDMET ZÁKAZKY.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) DRUH POSTUPU
IV.1.1) Druh postupu
IV.1.8) Informácia o dohode o vládnom obstarávaní (GPA)
Na toto obstarávanie sa vzťahuje dohoda o vládnom obstarávaní: Nie
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
Dátum a čas: 01.08.2023 14:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 31.12.2023
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 01.08.2023 14:10
Miesto: Otváranie sa uskutočni prostredníctvom portálu www.e-lena.sk v časti "Otváranie ponúk", v ktorej bude mat možnosť každý uchádzač, ktorý predloží ponuku sledovať otváranie ponúk.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.1) INFORMÁCIE O OPAKOVANÍ OBSTARÁVANIA
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
1. Súťažné podklady a ostatná dokumentácia k predmetnému verejnému obstarávaniu je uverejnená na profile
verejného obstarávateľa v časti podľa bodu I.3 tohto OZNÁMENIA O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA, čím verejný obstarávateľ umožňuje neobmedzený a priamy prístup k súťažným podkladom.

2. Verejný obstarávateľ bude pri komunikácii s uchádzačmi resp. záujemcami postupovať v zmysle § 20 zákona o
verejnom obstarávaní prostredníctvom komunikačného rozhrania systému ELENA - https://www.e-lena.sk/, tento spôsob komunikácie sa týka akejkoľvek komunikácie a podaní medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi počas celého procesu verejného obstarávania.

3. Verejný obstarávateľ bude všetky dokumenty uverejňovať ako elektronické dokumenty v príslušnej časti zákazky v systéme ELENA na portáli www.e-lena.sk.

4. Záujemcovia si môžu súťažné podklady vyžiadať kliknutím na odkaz "mám záujem" pri tejto zákazke zverejnenej na portáli www.e-lena.sk.

5. Všetky náklady a výdavky spojené s účasťou uchádzača/záujemcu v tomto verejnom obstarávaní a s prípravou a
predkladaním ponuky znáša uchádzač bez finančného nároku voči verejnému obstarávateľovi, a to bez ohľadu na
výsledok verejného obstarávania.

6. Ponuka musí byt vyhotovená elektronicky v zmysle § 49 ods. 1 pism. a) zákona o verejnom obstarávaní a vložená do systému ELENA umiestnenom na webovej adrese https://www.e-lena.sk/.

7. Verejný obstarávateľ vyžaduje na zabezpečenie ponuky zloženie zábezpeky v hodnote 34.500,00 EUR. Ďalšie
informácie o spôsobe a podmienkach zloženia zábezpeky sú uvedene v súťažných podkladoch.

8. Obhliadka miesta dodania predmetu zákazky sa nerealizuje

9. Upozornenie pre uchádzačov: Otváranie ponúk sa uskutoční online v prostredí informačného systému ELENA v termíne uvedenom v OZNÁMENÍ O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA. Otváranie ponúk je možné sledovať v reálnom čase na portáli www.e-lena.sk pre uchádzačov, ktorí predložia ponuku.

10. Elektronická aukcia nebude použitá.

11. Vyhodnotenie ponúk sa uskutoční podľa § 66 ods. 7 písm. b) ZVO tak, že vyhodnotenie ponúk z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky a vyhodnotenie splnenia podmienok účasti sa uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritéria na vyhodnotenie ponúk.

12. S úspešným uchádzačom bude uzatvorená Zmluva o dielo, ktorej návrh tvorí súčasť súťažných podkladov k tejto zákazke, ktoré sú uverejnené v profile verejného obstarávateľa v časti podľa bodu I.3 tohto OZNÁMENIA O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA.

13. Uchádzač, s ktorým bude podpísaná zmluva a subdodávatelia, musia byť pred podpisom zmluvy o dielo zapísaní v RPVS, v prípade ak to bude relevantné v súlade s platnou legislatívou.

14. Predmet zákazky bude financovaný z vlastných zdrojov verejného obstarávateľa. Platobné podmienky sú uvedené v súťažných podkladoch k tejto zákazke uverejnených v profile verejného obstarávateľa v časti podľa bodu I.3 tohto OZNÁMENIA O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA.

15. Verejné obstarávanie nie je zelené, nie je obstarávanie inovácií, nie je zamerané na sociálny aspekt.

16. Odôvodnenie nerozdelenia zákazky na časti: je technicky a procesne nerealizovateľné, nakoľko predmetná skupina tovarov a súvisiacich služieb tvorí ucelenú technologickú časť IKT infraštruktúry, pričom je kladená požiadavka na ich vzájomnú interoperabilitu (viď. časť II.2.4 Opis obstarávania).
VI.4) POSTUPY PRESKÚMANIA
VI.4.1) Orgán zodpovedný za preskúmanie
Úrad pre verejné obstarávanie
Ružová dolina 10, P.O.BOX 98
82005
Bratislava

Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.4.4) Útvar, od ktorého možno získať informácie o postupe preskúmania
Úrad pre verejné obstarávanie
Ružová dolina 10, P.O.BOX 98
82005
Bratislava

Slovensko
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
02.07.2023

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité