Oznámenie 2847 - MST

Obsah

2847 - MST
Vestník č. 37/2013 - 21.02.2013

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
Formulár: Príloha č. 4 podľa Vyhlášky č. 530/2009 Z. z.

Druh postupu: Verejná súťaž
Druh zákazky: Tovary
ODDIEL I. VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Univerzitná nemocnica Martin
IČO: 00365327
Kollárova 2, 036 59 Martin

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): oddelenie verejného obstarávania
Kontaktná osoba: Dagmar Kuricová, Ing. Monika Klobušická
Mobil: +421 434203483
Telefón: +421 434203126
Fax: +421 434131620
Email: kuricova@unm.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.mfn.sk
Ďalšie informácie možno získať na:
už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady (vrátane podkladov pre súťažný dialóg a dynamický nákupný systém) možno získať na:
už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na:
už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa a hlavný predmet alebo predmety činnosti
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa
Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie subjektu podľa zákona
§ 6 ods. 1 písm. d)
I.2.2. Hlavný predmet alebo predmety činnosti
Zdravotníctvo
I.2.3. Verejný obstarávateľ nakupuje pre iných verejných obstarávateľov
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II.1. Opis
II.1.1. Názov zákazky podľa verejného obstarávateľa
Rekonštrukcia výťahu na 7. pavilóne (I. interná klinika – prístavba)
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: Miesto realizácie a dodania predmetu zákazky: Univerzitná nemocnica Martin, 7. pavilón - I. interná klinika prístavba , Kollárova 2, 036 59 Martin, Slovenská republika.
NUTS kód: (pre zvolenú kategóriu)
SK031
II.1.3. Oznámenie zahŕňa
Verejnú zákazku
II.1.5. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je kompletná rekonštrukcia a modernizácia osobného výťahu v budove 7. pavilónu prístavba Univerzitnej nemocnice Martin. Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
II.1.6. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 42416100-6
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 45300000-0
II.1.7. Rozdelenie na časti
II.1.8. Povoľuje sa predloženie variantných riešení
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Predmetom zákazky je kompletná rekonštrukcia a modernizácia osobného výťahu v budove 7. pavilónu prístavba Univerzitnej nemocnice Martin. Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH
Hodnota 70 833,3300 EUR
II.2.2. Opcie
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehoty uskutočnenia
Obdobie v mesiacoch (od uzatvorenia zmluvy)
Hodnota: 5
ODDIEL III. PRÁVNE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky týkajúce sa zmluvy
III.1.1. Požadované zábezpeky a záruky
Súčasťou predloženej ponuky musí byť zloženie zábezpeky. Zábezpeka je stanovená vo výške 3 500,- €, slovom tritisícpäťsto eur. Podrobné vymedzenie podmienok, spôsobu zloženia a vrátenia alebo uvoľnenia zábezpeky je uvedené v súťažných podkladoch.
III.1.2. Hlavné podmienky financovania a platobné dojednania alebo odkaz na príslušné ustanovenia, ktorými sa riadia
Predmet zákazky bude financovaný z financovaný z prevádzkových prostriedkov verejného obstarávateľa. Verejný obstarávateľ neposkytuje preddavok na plnenie predmetu zákazky. Úhrada faktúry sa bude realizovať v zmysle zmluvy.
III.1.3. Právne vzťahy vyžadované od skupiny dodávateľov, s ktorou sa uzatvorí zmluva
Ponuku môže predložiť skupina dodávateľov, ktorá nemá vytvorenú určitú právnu formu do predloženia ponuky. V prípade, ak ponuku do verejnej súťaže predloží skupina dodávateľov a ponuka skupiny bude prijatá, verejný obstarávateľ vyžaduje z dôvodu riadneho plnenia zmluvy vytvorenie právnych vzťahov pred podpisom zmluvy. Verejný obstarávateľ nepredpisuje uchádzačom, aké právne vzťahy od skupiny vyžaduje. Uvedené ponecháva na samotných uchádzačov. Skupina môže vytvoriť subjekt s právnou subjektivitou podľa zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, ale aj napríklad vytvorenie európskej spoločnosti podľa zákona č. 562/2004 Z. z. o európskej spoločnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, ale postačujúce je aj združenie bez právnej subjektivity na základe zmluvy o združení podľa § 829 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov.
III.2. Podmienky účasti
III.2.1. Osobné postavenie uchádzačov a záujemcov vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do profesijného alebo obchodného registra
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti
- v zmysle § 26 zákona č. 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní a a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákona o verejnom obstarávaní) . Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
III.2.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti
- v zmysle § 27 oods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní:
Minimálna požadovaná úroveň štandardov (ak je to uplatniteľné)
Uchádzač preloží vyjadrenie banky/bánk alebo pobočky zahraničnej banky/bánk, v ktorej/rých má uchádzač vedený/é účet/účty, ktoré musí/musia obsahovať minimálne nasledovné informácie: Za obdobie posledných šesť mesiacov (august december 2012 a január 2013) uchádzač a) nebol v nepovolenom debete, b) plní si voči banke všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu, prípadne z plnenia si záväzkov vyplývajúcich z úverových vzťahov c) jeho bežný účet nebol predmetom exekúcie. K vyjadreniu banky/bánk sa požaduje predložiť aj čestné vyhlásenie uchádzača podpísané štatutárnym zástupcom uchádzača alebo splnomocnenou osobou oprávnenou konať za uchádzača, že má otvorené účty len v bankách, od ktorých predložil vyjadrenie. Výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie banky a verejný obstarávateľ ho neuzná. Odôvodnenie podmienok účasti: V súlade s ustanovením § 32 ods.6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutie nasledovne: Podmienku účasti týkajúcu sa finančného a ekonomického postavenia určil verejný obstarávateľ primerane v súlade s ustanovením § 27 zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ si potrebuje overiť ekonomickú stabilitu uchádzača a jeho schopnosť plniť si svoje finančné záväzky. Jej potreba zahrnutia sleduje cieľ nájsť dodávateľa predmetu zákazky, ktorý si plní všetky záväzky včas a riadne. Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia spoločne. Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať , že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ a obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
III.2.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti
- v zmysle § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní - v zmysle § 28 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní
Minimálna požadovaná úroveň štandardov (ak je to uplatniteľné)
- v zmysle § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní: Uchádzač predloží zoznam dodávok rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky uskutočnených v období predchádzajúcich troch rokov (2010, 2011, 2012), s uvedením obchodného mena zmluvného partnera, adresy jeho sídla alebo miesta podnikania, predmetu plnenia, zmluvnej ceny, zmluvného termínu dodávok; ak - odberateľom bol verejný obstarávateľ podľa príslušného zákona o verejnom obstarávaní, dôkaz o plnení zmlúv potvrdí tento verejný obstarávateľ, - odberateľom bola iná osoba ako verejný obstarávateľ, dôkaz o plnení zmlúv potvrdí odberateľ, ak to nie je možné, vyhlásením uchádzača o ich dodaní. V zozname dodávok uskutočnených v období predchádzajúcich troch rokov (2010, 2011, 2012) musia byť uvedená 1 dodávka rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky v minimálnej hodnote 85 000,- € s DPH spolu. Odôvodnenie podmienok účasti: V súlade s ustanovením § 32 ods. 6 zákona č. 25/2006 Z. z., verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne: Podmienku účasti týkajúcu sa technickej alebo odbornej spôsobilosti určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 28 zákona o verejnom obstarávaní primerane vo vzťahu k predmetu zákazky vo väzbe na predpokladanú hodnotu zákazky. Uchádzač musí preukázať, že má dostatočné skúsenosti s dodávkami rovnakého charakteru, ako je predmet zákazky. Minimálna požadovaná úroveň štandardov (ak je to uplatniteľné) - v zmysle § 28 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní: Uchádzač predloží osvedčenie certifikát o vyškolení odborného pracovníka vyhradených zdvíhacích zariadení na odborné prehliadky a odborné skúšky v zmysle Vyhlášky č. 508/2009 Z.z., resp. príslušných platných predpisov v zahraničí (originál alebo úradne overená kópia). Ak je doklad vystavený v zahraničí, je potrebný aj jeho úradný preklad do štátneho jazyka okrem dokladov predložených v českom jazyku. Odôvodnenie podmienok účasti: V súlade s ustanovením § 32 ods.6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne: Podmienku účasti týkajúcu sa technickej alebo odbornej spôsobilosti určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 28 zákona o verejnom obstarávaní primerane vzhľadom k rozsahu a zložitosti predmetu zákazky. Požiadavka predložiť uvedený doklad sa vyžaduje z dôvodu, aby uchádzač preukázal, že je schopný zabezpečiť kvalitatívne plnenie zmluvy týkajúce sa inštalácie a aj z hľadiska servisnej starostlivosti, ktorá bude zabezpečovaná spôsobilými osobami v požadovanom rozsahu a kvalite. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa technickej alebo odbornej spôsobilosti spoločne. Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Druh postupu
IV.1.1. Druh postupu
Verejná súťaž
IV.2. KRITÉRIÁ NA VYHODNOTENIE PONÚK
IV.2.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Najnižšia cena
IV.2.2. Použije sa elektronická aukcia
Ak áno, ďalšie informácie o elektronickej aukcii: Po úvodnom úplnom vyhodnotení ponúk komisiou menovanou štatutárnym zástupcom verejného obstarávateľa sa uskutoční elektronická aukcia podľa § 43 zákona o verejnom obstarávaní. Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
IV.3. ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.3.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ
12/vs/ovo/02/02013/ku
IV.3.2. Predchádzajúce oznámenie (oznámenia) týkajúce sa tejto zákazky
IV.3.3. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov alebo informatívnych dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 07.03.2013 15:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.3.4. Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
21.03.2013 10:00
IV.3.6. Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Do termínu
Dátum: 30.06.2013
IV.3.7. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 22.03.2013 10:00
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Toto obstarávanie sa bude opakovať
VI.2. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.3. Ďalšie informácie
Obhliadka miesta realizácie a dodania predmetu zákazky sa uskutoční dňa 8.3.2013.o 11,00 hod. so stretnutím účastníkov v Ubytovacom zariadení UNM, prízemie - zasadačka č. 002, Jesenského 25, 036 59 Martin, Slovenská republika. Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch. V prípade, ak ponuky presiahnu predpokladanú hodnotu zákazky, vyhradzuje si verejný obstarávateľ právo označiť ponuky za neprijateľné a v prípade, ak ani jedna z ponúk nebude prijateľná, vyhradzuje si právo zrušiť súťaž na základe § 46 ods. 1 písm. c) zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo v zmysle § 46 ods. 1 písm. c) zákona o verejnom obstarávaní podlimitnú zákazku zrušiť, ak ani jedna z predložených ponúk nezodpovedá požiadavkám určeným v Oznámení o vyhlásení verejného obstarávania alebo v súťažných podkladoch a v zmysle § 46 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní, ak sa podstatne zmenili okolnosti, za ktorých sa verejné obstarávanie vyhlásilo a nebolo možné ich predvídať. Verejný obstarávateľ si zároveň vyhradzuje právo použitý postup verejného obstarávania zrušiť v prípade nepridelenia alebo nedostatku finančných prostriedkov.
VI.4. Dátum odoslania tohto oznámenia
15.02.2013

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité