Oznámenie 4194 - MSS

Obsah

4194 - MSS
Vestník č. 56/2013 - 20.03.2013

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
Formulár: Príloha č. 4 podľa Vyhlášky č. 530/2009 Z. z.

Druh postupu: Verejná súťaž
Druh zákazky: Služby
ODDIEL I. VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Mesto Košice
IČO: 00691135
Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice-Západ

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Košice, Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice-Západ
Kontaktná osoba: Ing. Martin Vasko
Mobil: +421 918937366
Telefón: +421 556419320
Fax: +421 556419303
Email: vasko@kosice.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.kosice.sk
Ďalšie informácie možno získať na:
už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady (vrátane podkladov pre súťažný dialóg a dynamický nákupný systém) možno získať na:
už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na:
už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa a hlavný predmet alebo predmety činnosti
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa
Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie subjektu podľa zákona
§ 6 ods. 1 písm. b)
I.2.2. Hlavný predmet alebo predmety činnosti
Iné (uveďte)
Iný predmet (špecifikujte): samospráva
I.2.3. Verejný obstarávateľ nakupuje pre iných verejných obstarávateľov
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II.1. Opis
II.1.1. Názov zákazky podľa verejného obstarávateľa
Veterinárne asanačné služby na území mesta Košice
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
25
Hlavné miesto poskytovania služieb: územie mesta Košice, hlavne - pozemné komunikácie; miestne komunikácie a cesty II. a III. triedy, verejné parkoviská, plochy verejnej zelene a podľa požiadaviek verejného obstarávateľa.
NUTS kód: (pre zvolenú kategóriu)
SK042
II.1.3. Oznámenie zahŕňa
Verejnú zákazku
II.1.5. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Nepretržitá činnosť poskytovateľa služby podľa zákona NR SR č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti a v znení neskorších predpisov a to hlavne: zber uhynutých zvierat a ďalšie nakladanie s nimi a ich časťami, zabezpečovanie následných veterinárnych činností v zmysle zákona, odchyt zabehnutých, opustených a túlavých zvierat so zabezpečovaním následných veterinárnych činností v zmysle zákona, veterinárne vyšetrenie a ošetrenie zvierat, zber živočíšnych vedľajších produktov kategórie č. 3 a ďalšie naloženie s nimi, spolupôsobení pri realizácii opatrení vyhlásených príslušnými proti nákazovými komisiami, prevádzkovaní alebo zmluvné zabezpečenie prevádzky karanténnej stanice v zmysle platných predpisov.
II.1.6. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 85200000-1
II.1.7. Rozdelenie na časti
II.1.8. Povoľuje sa predloženie variantných riešení
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Výkon komplexných veterinárnych asanačných služieb na území mesta Košice v zmysle zákona NR SR č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti a v znení neskorších predpisov na obdobie 24 mesiacov
Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH
Hodnota 146 000,0000 EUR
II.2.2. Opcie
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehoty uskutočnenia
Obdobie v mesiacoch (od uzatvorenia zmluvy)
Hodnota: 24
ODDIEL III. PRÁVNE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky týkajúce sa zmluvy
III.1.1. Požadované zábezpeky a záruky
nevyžaduje sa
III.1.2. Hlavné podmienky financovania a platobné dojednania alebo odkaz na príslušné ustanovenia, ktorými sa riadia
Predmet zákazky bude financovaný z rozpočtových prostriedkov verejného obstarávateľa. Na uskutočňovanie predmetu zákazky verejný obstarávateľ neposkytne preddavok ani zálohu.
III.1.3. Právne vzťahy vyžadované od skupiny dodávateľov, s ktorou sa uzatvorí zmluva
Záujemcom resp. uchádzačom môže byt fyzická osoba alebo právnická osoba vystupujúca voci verejnému obstarávatelovi samostatne alebo skupina takýchto osôb vystupujúcich voči verejnému obstarávatelovi spoločne. Takáto skupina dodávateľov utvorená na dodanie predmetu zákazky, ktorej ponuka bude prijatá verejným obstarávateľom, nemusí vytvoriť určitú právnu formu do predloženia ponuky, musí však stanoviť lídra skupiny, ktorý bude oprávnený prijímať pokyny od verejného obstarávatela za všetkých členov skupiny, ktorý prevezme zodpovednosť za plnenie zmluvy a ktorý bude konať v mene všetkých ostatných členov skupiny.
III.1.4. Ďalšie osobitné podmienky, ktorým podlieha plnenie zmluvy
III.2. Podmienky účasti
III.2.1. Osobné postavenie uchádzačov a záujemcov vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do profesijného alebo obchodného registra
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti
Uchádzač musí splňať podmienky účasti uvedené v § 26 ods. 1 písm. a) až h) zákona o verejnom obstarávaní a preukáže ich predložením originálnych dokladov alebo ich overených kópií. Ak uchádzač nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov horeuvedených alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla. Ak má uchádzač sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením pred súdom, správnym orgánom,notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podla predpisov platných v krajine pôvodu alebo krajine sídla uchádzača alebo záujemcu. Uchádzač zapísaný v Zozname podnikatelov pre verejné obstarávanie môže nahradit uvedené doklady podpísm. a) až h), platným potvrdením Úradu pre verejné obstarávanie. Potvrdenie, ktorým sa uchádzač alebo záujemca preukazuje musí byť platné (originál alebo úradne overená fotokópia). Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávatelov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podla § 26 ods. 1 písm. h) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. Podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 26 zákona o verejnom obstarávaní; verejného obstarávania sa môže zúcastnit len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia v zmysle § 26 ods. 1 písm. a) až h) zákona o verejnom obstarávaní. V zmysle § 32 ods.8 splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača alebo záujemcu, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá (doručí osobne alebo poštou na adresu sídla verejného obstarávateľa) verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 do 10 dní od prevzatia oznámenia o výsledku vyhodnotenia ponúk a originály dokladov budú s dátumom vydania najneskôr k stanovenému termínu na predkladanie súťažných ponúk.
III.2.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti
Vyjadrenie banky/bánk alebo pobočky zahraničnej banky/bánk o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky za obdobie predchádzajúcich dvoch kalendárnych rokov: uchádzač predloží potvrdenie banky/bánk v ktorej/ktorých má vedený/é účet/účty o schopnosti plniť svoje finančné záväzky za obdobie predchádzajúcich dvoch kalendárnych rokov. Potvrdenie musí obsahovať informáciu o tom, že uchádzač nebol za predchádzajúce dva kalendárne roky (2011 a 2012) v nepovolenom debete, v prípade splácania úveru dodržiava splátkový kalendár a jeho bežný účet nie je predmetom exekúcie. K vyjadreniu banky/bánk doloží uchádzač čestné vyhlásenie, že nemá vedený/vedené účet/účty v iných bankách okrem tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie/potvrdenia. Čestné vyhlásenie bude podpísané uchádzačom, jeho štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača, v prípade skupiny každým členom skupiny alebo osobou oprávnenou konať v danej veci za člena skupiny. Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využívanie na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté (§ 26 ods. 1 písm. f) - je oprávnená dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu preukazuje dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu). Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
III.2.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti
Podľa § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní: uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru za predchádzajúce tri roky (2010, 2011, 2012). Pod službami rovnakého alebo podobného charakteru sa rozumejú veterinárne asanačné služby, odchyt zabehnutých zvierat, zber uhynutých zvierat a pod. Zoznam bude potvrdený uchádzačom, jeho štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača. Prílohou zoznamu budú potvrdenia odberateľov o uspokojivom poskytnutí služieb, pričom v potvrdeniach odberateľov budú uvedené údaje: názov/obchodné meno a adresa uchádzača, názov/obchodné meno a adresa odberateľa, meno kontaktnej osoby odberateľa pre overenie informácií s jej telefonickým kontaktom a e-mailovou adresou, názov zákazky so stručným popisom poskytnutej služby, finančný objem skutočne vykonaných a vyfakturovaných služieb v stanovenom období t.j. od 1.01.2010 do 31.12.2012, lehoty poskytnutých služieb; ak odberateľom bol verejný obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, dôkaz o plnení potvrdí tento verejný obstarávateľ a ak bola iná osoba ako verejný obstarávateľ, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak to nie je možné (konkurz, likvidácia pôvodného odberateľa, neplatí ak záväzky prešli na nový právny subjekt), bude doložené čestné vyhlásenie uchádzača o jej poskytnutí. Podľa § 28 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní - údajmi o zabezpečení služieb určených na osobitné účely, kontrolou technickej spôsobilosti uchádzača alebo záujemcu poskytujúceho služby a kvality používaných kontrolných opatrení: preukázanie sa dokladom o zabezpečení odberu uhynutých zvierat /živočíšne vedľajšie produkty/ v zmysle § 29 ods. 6, zákona č. 39/2007 Z.z. zmluva o budúcej zmluve, prísľub odborne spôsobilej organizácie o budúcom odbere a pod. Podľa § 28 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za poskytnutie služby: uchádzač predloží zoznam s údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov a osôb zodpovedných za poskytnutie služby potvrdený uchádzačom, jeho štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača. Podľa § 28 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní údajmi o strojovom a technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícii na poskytnutie služby Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté /§ 26 ods. 1 písm. f - je oprávnená dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu preukazuje dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu originál alebo osvedčená kópia/.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov (ak je to uplatniteľné)
Podľa § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní: zoznamom poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru za predchádzajúce tri roky (2010, 2011, 2012) preukáže, že za toto obdobie poskytol služby v celkovom finančnom objeme vo výške min. 150.000,- eur bez DPH. Podľa § 28 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní - uchádzač musí preukázať, že na plnenie zmluvy má k dispozícii osobu zodpovednú za riadny výkon odborných veterinárnych činností veterinárny lekár (ktorý skončil vysokoškolské štúdium druhého stupňa v odbore všeobecného veterinárskeho lekárstva) a má min. 5 rokov praxe v danom odbore, Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou v mieste trvalého bydliska vydané osvedčenie o spôsobilosti vodičov a sprievodcov na prepravu živých zvierat druhu iné cicavce a vtáky a iné stavovce a studenokrvné živočíchy. Podľa § 28 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní - Minimálne požadované strojové a technické vybavenie: - Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou v mieste trvalého bydliska schválený cestný dopravný prostriedok na prepravu psov a mačiek na komerčný účel výhradne na území Slovenskej republiky podľa § 8 ods. 3 písm. h) bod 3.a § 39 ods. 6 zákona NR SR č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti v znení neskorších zmien a predpisov (ďalej len zákon č. 39/2007 Z.z.), v súlade s Nariadením Rady (ES) č. 1/2005 o ochrane zvierat počas prepravy a s ňou súvisiacich činností a o zmene a doplnení smerníc 64/432/EHS a 93/119/ES a nariadenia (ES) č. 1255/97 (ďalej len nariadenie Rady č. 1/2005) a § 46 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov. - Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou v mieste trvalého bydliska schválený cestný dopravný prostriedok na zber a prepravu živočíšnych vedľajších produktov na území Slovenskej republiky v zmysle § 8 ods. 3 písm. j) zákona č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti a v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1774/2002, ktorým sa stanovujú zdravotné predpisy týkajúce sa živočíšnych vedľajších produktov neurčených pre ľudskú spotrebu v znení neskorších doplňujúcich nariadení (ďalej len Nariadenie (ES) č. 1774/2002).a s následným pridelením Schvaľovacieho čísla ŠVPS SR a evidenciou na internetovom portály ŠVPS SR. - preukázanie sa dokladom o schválenej karanténnej stanice na území mesta Košice v súlade s právnymi predpismi podľa § 8 ods. 3 písm. i) bod 2 a § 53 písm. b) zák. č. 39/2007 Z.z. (o veterinárnej starostlivosti) a Vyhláškou Ministerstva pôdohospodárstva SR č. 123/2008 Z.z. o podrobnostiach o ochrane spoločenských zvierat a o požiadavkách na karanténne stanice a útulky pre zvieratá prevádzkovanie povolenej karanténnej stanice, zmluva alebo iná dohoda s prevádzkovateľom povolenej karanténnej stanice,
III.3. Osobitné podmienky zákaziek na poskytovanie služieb
III.3.1. Poskytovanie služby je vyhradené pre určitú profesiu
Ak áno, odkaz na príslušný právny predpis alebo administratívne opatrenie: uchádzač musí preukázať, že na plnenie zmluvy má k dispozícii osobu zodpovednú za riadny výkon odborných veterinárnych činností veterinárny lekár, ktorý skončil vysokoškolské štúdium druhého stupňa v odbore všeobecného veterinárskeho lekárstva
III.3. Osobitné podmienky zákaziek na poskytovanie služieb
III.3.2. Vyžaduje sa, aby právnické osoby uviedli mená a odbornú kvalifikáciu osôb zodpovedných za poskytnutie služby
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Druh postupu
IV.1.1. Druh postupu
Verejná súťaž
IV.2. KRITÉRIÁ NA VYHODNOTENIE PONÚK
IV.2.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Najnižšia cena
IV.2.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.3. ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.3.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ
A/2013/11761
IV.3.2. Predchádzajúce oznámenie (oznámenia) týkajúce sa tejto zákazky
IV.3.3. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov alebo informatívnych dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 27.03.2013 12:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.3.4. Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
16.04.2013 10:00
IV.3.6. Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Do termínu
Dátum: 28.06.2013
IV.3.7. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 16.04.2013 13:00
Miesto (ak sa uplatňuje)
Magistrát mesta Košice, Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk (ak sa uplatňuje)
Otváranie ponúk - časti označenej slovom "Ostatné" sa uskutoční na adrese: Magistrát mesta Košice, Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice, miestnosť D 310 a je neverejné. Otváranie ponúk - časti označenej slovom "Kritéria" sa uskutoční v termíne a čase uvedenom v oznámení uchádzačom o otváraní ponuky s časťou "Kritéria". Na otváraní ponúk s časťou "Kritéria" sa môže zúčastniť každý uchádzač, ktorý predložil ponuku v lehote na predkladanie ponúk a nebol vylúčený. Uchádzač môže byť zastúpený osobou oprávnenou zúčastniť sa na otváraní ponúk za uchádzača. Uchádzač (fyzická osoba), štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu uchádzača (právnická osoba) sa preukáže na otváraní ponúk preukazom totožnosti. Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a splnomocnením na zastupovanie.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Toto obstarávanie sa bude opakovať
VI.2. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.3. Ďalšie informácie
Sútažné podklady si záujemca vyžiada na základe písomnej žiadosti (môže aj elektronicky na kontaktný email: vasko@kosice.sk) zaslanej verejnému obstarávateľovi. Sútažné podklady mu budú zaslané elektronickou poštou (e-mailom). Žiadost o úcast/žiadost o sútažné podklady musí obsahovat minimálne názov a adresu záujemcu, adresu verejného obstarávatela a názov sútaže. Komunikácia medzi verejným obstarávatelom a záujemcami alebo uchádzacmi sa bude uskutocnovat v slovenskom jazyku. V súlade s ustanovením § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní, verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti nasledovne: - podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 26 zákona o verejnom obstarávaní; verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia v zmysle § 26 ods. 1 písm. a) až h) zákona o verejnom obstarávaní, - podmienky účasti týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 27 zákona o verejnom obstarávaní. Uvedená podmienka na predloženie vyjadrenia banky/bánk o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky je primeraná a jej potreba zahrnutia sleduje cieľ verejného obstarávateľa vybrať zhotoviteľa schopného splniť všetky svoje záväzky riadne a včas. - splnenie podmienky ekonomického a finančného postavenia uchádzač vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky, charakter zákazky, objem požadovaných služieb, podmienky financovania a platobné dojednania, preukáže svoju schopnosť bezproblémovo uskutočňovať predmet zákazky. -podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 28 zákona o verejnom obstarávaní: že má dostatočné skúsenosti a schopnosti zrealizovať predmet zákazky podľa dohodnutých obchodných podmienok, v dohodnutých lehotách, cene a kvalite, že má zabezpečený odber uhynutých zvierat v súlade s platnými zákonmi a predpismi v danej oblasti, že má kvalifikovaných zamestnancov, ktorý budú riadiť uskutočňovanie služieb v súlade so záväznými právnymi predpismi a pokynmi verejného obstarávateľa, preukáže schopnosť, že má potrebné a dostatočné strojové a technické vybavenie na plnenie požadovaných služieb.
VI.4. Dátum odoslania tohto oznámenia
15.03.2013

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité