Oznámenie 17550 - MSS

Obsah

17550 - MSS
Vestník č. 208/2013 - 24.10.2013

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
Formulár: Príloha č. 2 podľa Vykonávacieho nariadenia Komisie (EÚ) č. 842/2011

Druh postupu: Verejná súťaž
Druh zákazky: Služby
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV, ADRESY A KONTAKTNÉ MIESTA
Národný bezpečnostný úrad
Vnútroštátne identifikačné číslo: 36061701
Budatínska 30, P.O.BOX 16 , 85007 Bratislava - mestská časť Petržalka

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): NBÚ, Budatínska 30, 850 07 Bratislava 57
Kontaktná osoba: Mgr. Miroslava Slobodová
Telefón: +421 268692113
Fax: +421 268691701
Email: miroslava.slobodova@nbusr.sk
Internetová adresa (internetové adresy)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.nbusr.sk
Ďalšie informácie možno získať na adrese:
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Súťažné a doplňujúce podklady (vrátane podkladov pre súťažný dialóg a dynamický nákupný systém) možno získať na adrese:
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť sa musia zasielať na:
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.2) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa
Ministerstvo alebo iný štátny orgán vrátane jeho regionálnych alebo miestnych útvarov
I.3) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Hlavný predmet alebo predmety činnosti:
Verejný poriadok a bezpečnosť
I.4) ZADANIE ZÁKAZKY V MENE INÝCH VEREJNÝCH OBSTARÁVATEĽOV
Verejný obstarávateľ nakupuje v mene iných verejných obstarávateľov
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) OPIS
II.1.1) Názov pridelený zákazke verejným obstarávateľom
Audítorské služby a poradenstvo pre tvorbu, riadenie a hodnotenie projektov
číslo zákazky v EVO: 49.02
II.1.2) Druh zákazky a miesto uskutočňovania prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služieb č. 9
Hlavné miesto alebo lokalita uskutočňovania prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb: Sídlo Národného bezpečnostného úradu a záložná lokalita
Kód NUTS
SK01
SK02
II.1.3) Informácie o verejnej zákazke, rámcovej dohode alebo dynamickom nákupnom systéme (DPS)
Oznámenie zahŕňa uzavretie rámcovej dohody
II.1.4) Informácie o rámcovej dohode
Hodnota: 48
Predpokladaná celková hodnota nákupov na celé obdobie trvania rámcovej dohody
Hodnota 919 000,0000 EUR
II.1.5) Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Poskytnutie audítorských služieb a poradenstva pre tvorbu, riadenie a hodnotenie projektov podporovaných zo štrukturálnych fondov Európskej únie zahŕňa najmä:
1. Vykonanie, v každom roku účinnosti rámcovej dohody, bezpečnostných auditov certifikačných autorít prevádzkovaných Národným bezpečnostným úradom, a to najmä podľa § 6 ods. 3 a 4 vyhlášky NBÚ č. 132/2009 Z.z. o podmienkach na poskytovanie akreditovaných certifikačných služieb a o požiadavkách na audit, rozsah auditu a kvalifikáciu audítorov a zákona č. 215/2002 Z.z. o elektronickom podpise a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Predmetom auditu bude Koreňová certifikačná autorita, Slovenská národná certifikačná autorita a ďalšie prevádzkované technológie PKI infraštruktúry, vrátane technológií záložného pracoviska.
2. Vypracovanie záverečného bezpečnostného auditu informačného systému Elektronické služby Národného bezpečnostného úradu (ďalej aj len "IS ES") dodaného v rámci projektu podporovaného zo štrukturálnych fondov Európskej únie vrátane auditu jeho súladu so štandardmi pre informačné systémy verejnej správy. Súčasťou bezpečnostného auditu bude aj vykonanie externého a interného penetračného testovania zabezpečenia sieťovej infraštruktúry Národného bezpečnostného úradu proti nežiaducemu prieniku, identifikovanie slabých, zraniteľných miest najmä routerov, firewallov, sieťových periférií, serverov, pracovných staníc, aplikácií a web aplikácií.
3. Tvorba analýz, štúdií, strategických dokumentov, koordinačná a metodická podpora riadenia, kontroly a monitorovania projektov financovaných z fondov EÚ.
Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch v časti B.3 Opis predmetu zákazky.
II.1.6) Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 79212000-3
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 79314000-8, 79419000-4, 79421000-1, 72222000-7, 72223000-4, 72224000-1, 72225000-8, 72226000-5, 72227000-2, 72228000-9, 72800000-8
II.1.7) Informácia o dohode o vládnom obstarávaní (GPA)
II.1.8) Časti
II.1.9) Informácie o variantoch
II.2) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH ZMLUVY
II.2.1) Celkové množstvo alebo rozsah
Audítorské služby a poradenstvo pre tvorbu, riadenie a hodnotenie projektov podporovaných zo štrukturálnych fondov Európskej únie v celkovom predpokladanom rozsahu 13 700 osobohodín, z toho spolu cca 7 200 osobohodín audítorských služieb bezpečnostné audity PKI infraštruktúry a informačného systému Elektronické služby Národného bezpečnostného úradu a spolu cca 6 500 osobohodín poradenských služieb - poradenstvo pre tvorbu, riadenie a hodnotenie projektov financovaných z fondov EÚ. Verejný obstarávateľ nie je povinný vyčerpať celý rozsah rámcovej dohody. Poskytovanie služieb sa bude realizovať v závislosti od potrieb a finančných možností verejného obstarávateľa.
Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH
Hodnota 919 000,0000 EUR
II.3) TRVANIE ZÁKAZKY ALEBO LEHOTA NA DOKONČENIE
Obdobie v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 48
ODDIEL III: PRÁVNE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.1.1) Požadované zábezpeky a záruky
Verejný obstarávateľ požaduje viazanosť ponuky zabezpečiť zábezpekou. Zábezpeka je stanovená v zmysle § 36 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o VO") vo výške 27 000,- Eur.
Podmienky zloženia a uvoľnenia zábezpeky sú uvedené v súťažných podkladoch.
III.1.2) Hlavné podmienky financovania a spôsoby platieb a/alebo odkaz na príslušné ustanovenia, ktorými sa tieto podmienky a spôsoby riadia
Predmet zákazky bude financovaný z finančných prostriedkov verejného obstarávateľa a z prostriedkov štrukturálnych fondov EÚ v rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti, prípadne iných operačných programov. Platba za predmet zákazky alebo jeho časť sa bude realizovať v eurách (€), bezhotovostným platobným stykom, na základe faktúr doručených verejnému obstarávateľovi na adresu uvedenú v súťažných podkladoch. Faktúra je splatná v lehote, ktorá nesmie byť kratšia ako 30 dní odo dňa jej doručenia verejnému obstarávateľovi a nesmie byť dlhšia ako 60 dní odo dňa jej doručenia verejnému obstarávateľovi. Lehota splatnosti faktúr bude stanovená v rámcovej dohode. Verejný obstarávateľ neposkytuje preddavok ani zálohovú platbu.
III.1.3) Právna forma, ktorú má vytvoriť skupina hospodárskych subjektov, ktorej sa zadá zákazka
Verejný obstarávateľ nevyžaduje od skupiny dodávateľov vytvorenej na dodanie predmetu zákazky, aby vytvorila určitú právnu formu do predloženia ponuky. Všetci členovia skupiny dodávateľov musia udeliť plnomocenstvo jednému z členov skupiny dodávateľov konať v mene všetkých členov skupiny dodávateľov a prijímať pokyny v tomto verejnom obstarávaní, ako aj konať v mene skupiny pre prípad prijatia ich ponuky. Pred podpisom rámcovej dohody sa vyžaduje, aby skupina dodávateľov z dôvodu riadneho plnenia vytvorila určitú právnu formu v súlade s platnými právnymi predpismi, ktorá bude zaväzovať zmluvné strany, aby ručili spoločne a nerozdielne za záväzky voči verejnému obstarávateľovi vzniknuté pri realizácii predmetu zákazky, a túto právnu formu riadne oznámila verejnému obstarávateľovi ešte pred podpisom rámcovej dohody.
III.1.4) Ďalšie osobitné podmienky
Opis osobitných podmienok: 1. Úspešný uchádzač musí pred podpísaním rámcovej dohody s verejným obstarávateľom predložiť potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolania alebo za škodu podnikateľa vo výške minimálne 800 000,- Eur. Doklad musí byť predložený ako originál alebo úradne overená kópia. Táto požiadavka verejného obstarávateľa vyplýva z miery rizika straty oprávnenosti prefinancovania zákazky z prostriedkov štrukturálnych fondov EÚ, ktoré pri nedodržaní rámcovej dohody zo strany dodávateľa znáša verejný obstarávateľ.
2. Úspešný uchádzač je povinný strpieť výkon kontroly (auditu) overovania súvisiaceho s poskytovanými službami, a to kedykoľvek počas platnosti a účinnosti predmetnej Zmluvy o poskytnutí NFP oprávnenými osobami, ktorými sú: a) Úrad vlády Slovenskej republiky a ním poverené osoby, b) Najvyšší kontrolný úrad SR, príslušná Správa finančnej kontroly, príslušný certifikačný orgán a nimi poverené osoby, c) orgán auditu, jeho spolupracujúce orgány a nimi poverené osoby, d) splnomocnení zástupcovia Európskej komisie a Európskeho dvora audítorov, e) osoby prizvané orgánmi uvedenými v písm. a) až d) v súlade s príslušnými právnymi predpismi SR a EÚ, a poskytnúť oprávneným osobám v písm. a) až e) všetku potrebnú súčinnosť.
III.2) PODMIENKY ÚČASTI
III.2.1) Osobné postavenie hospodárskych subjektov vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do profesijných alebo obchodných registrov
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok
1. Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona o VO.
2. Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 2 zákona o VO alebo spôsobom podľa § 128 zákona o VO.
3. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená na verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o VO preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
4. Odôvodnenie primeranosti použitia určených podmienok účasti podľa § 26 zákona o VO vo vzťahu k predmetu zákazky a potreby ich zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona o VO: Podmienky účasti na osobné postavenie vyplývajú z § 32 ods. 1 písm. a) v spojení s § 26 zákona o VO.
III.2.2) Ekonomická a finančná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok
1.Vyžaduje sa preukázanie finančného a ekonomického postavenia uchádzača:
(E1) podľa § 27 ods. 1 písm. a) zákona o VO vyjadrením banky (alebo bánk, ak má uchádzač otvorené účty vo viacerých bankách) alebo pobočky zahraničnej banky, ktorej je uchádzač klientom, o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky, vyjadrenie banky/bánk musí obsahovať údaje o tom, že: a) uchádzač v prípade splácania úveru dodržiava splátkový kalendár, b) uchádzač nie je v nepovolenom debete, a c) jeho bežný účet nebol ku dňu vystavenia tohto vyjadrenia predmetom exekúcie,
(E2) podľa § 27 ods. 1 písm. d) zákona o VO prehľadom o celkovom obrate v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka, najviac za posledné tri hospodárske roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti.

2. Splnenie určených podmienok účasti podľa § 27 zákona o VO uchádzač preukazuje nasledovne:
(E1) predložením kladného vyjadrenia banky/bánk; vyjadrenie banky / bánk nesmie byť staršie ako 3 mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk; okrem vyjadrenia banky/bánk predloží uchádzač aj čestné vyhlásenie podpísané štatutárnym orgánom uchádzača, že nemá vedený účet v inej banke/bankách, pobočke zahraničnej banky/zahraničných bánk, ako tej/tých, od ktorých predložil vyššie požadované kladné vyjadrenie,
(E2) predložením výkazu ziskov a strát, resp. výkazu o príjmoch a výdavkoch za každý z predchádzajúcich troch hospodárskych rokov overené príslušným správcom dane, resp. príslušnou inštitúciou podľa krajiny sídla záujemcu, ktorými preukáže súhrnný obrat na účtoch 601, 602 a 606 (riadok 05 výkazu ziskov a strát - podvojné účtovníctvo, príjmy - jednoduché účtovníctvo) v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka; čestným vyhlásením uchádzač potvrdí, že za toto obdobie dosiahol obrat vo výške minimálne 680 000 EUR za tržby/príjmy za predmet plnenia rovnakého alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky; na prepočet inej meny ako euro sa použije kurz Európskej centrálnej banky k 31.12. príslušného roka, uchádzač v ponuke uvedie kurz, ktorý použil na prepočet; uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky predloží ekvivalentný účtovný doklad používaný v krajine sídla uchádzača, súčasne musí uviesť, ktorý údaj v ekvivalentom účtovnom doklade preukazuje výšku požadovaného obratu.

3. Primeranosť použitia určených podmienok účasti podľa § 27 zákona o VO vo vzťahu k predmetu zákazky a potreby jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona o VO verejný obstarávateľ odôvodňuje nasledovne:
(E1) touto podmienkou si verejný obstarávateľ overuje stabilné finančné a ekonomické postavenie uchádzača za predchádzajúce obdobie; uchádzač predložením požadovaných dokladov preukazuje, že bol z hľadiska svojho ekonomického a finančného postavenia schopný úspešne plniť záväzky voči banke a zmluvným partnerom; požadované dokumenty uistia verejného obstarávateľa, že si uchádzač neotvoril nový účet v inej banke ako tých, ktorých potvrdenia predložil,
(E2) touto podmienkou si verejný obstarávateľ overuje, či uchádzač dosahuje uspokojivé ekonomické výsledky a či uchádzač mal za posledné tri hospodárske roky tržby v oblasti rovnakej alebo podobnej, ako je predmet zákazky; podmienka vychádza z potreby uzatvoriť rámcovú dohodu na 4 roky s dostatočne skúseným partnerom, ktorý má preukázané reálne tržby a tým aj skúsenosti v oblasti rovnakej alebo podobnej, ako je predmet zákazky; podmienka je primeraná predpokladanej hodnote zákazky.

4. Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade je uchádzač povinný verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona o VO vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, s ktorou toto postavenie preukázal písomnou zmluvou; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

5. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, tento preukazuje splnenie podmienok účasti, týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia, podľa tejto časti oznámenia, za všetkých členov skupiny spoločne.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov
Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne osvedčených kópií všetkých dokladov uvedených podľa tohto bodu oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania. Uchádzačom predkladané doklady musia byť v rovnakej alebo v ekvivalentnej forme podľa uvedenej požiadavky verejného obstarávateľa, pričom z týchto dokladov preukazujúcich spôsobilosť podľa § 27 zákona o VO musí byť zrejmé splnenie úrovní požadovaných verejným obstarávateľom a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača. Splnenie podmienok účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona o VO, pričom z uchádzačom predloženého predmetného čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti stanovené verejným obstarávateľom uvedené v tomto bode oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania ku dňu predkladania ponúk a je schopný túto skutočnosť preukázať, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o VO v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom vo výzve na ich predloženie.
III.2.3) Technická spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok
1.Vyžaduje sa preukázanie technickej a odbornej spôsobilosti uchádzača:
(T1) podľa § 28 ods. 1 písm. a) zákona o VO zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky doplneným potvrdeniami o kvalite poskytnutia služieb s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; za predchádzajúce tri roky sa pre účely tejto zákazky považujú tri roky predchádzajúce dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk (rozhodné obdobie); za potvrdenie o kvalite poskytnutia služby sa pre účely tejto zákazky považuje doklad potvrdený odberateľom obsahujúci názov odberateľa, kontaktnú osobu odberateľa (tel. číslo a e-mailovú adresu) pre možnosť overenia a údaje podľa § 9a ods. 2 písmeno a), c), d) a g) zákona o VO (referencia); ak odberateľom bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o VO a uchádzač nemá k dispozícii potvrdenie tohto odberateľa, za referenciu sa považuje aj vyhlásenie uchádzača o dodaní služby doplnené dokladom preukazujúcim jej dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého bola dodaná; zoznamom musí uchádzač preukázať, že za rozhodné obdobie realizoval poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru, ako je požadovaný predmet zákazky,
(T2) podľa § 28 ods. 1 písm. g) zákona o VO údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za poskytnutie služby; uchádzač predloží doklady, dokumenty alebo údaje z takých dokumentov (napr. vlastnoručne podpísaný profesijný životopis, doklad o najvyššom dosiahnutom vzdelaní, certifikát alebo osvedčenie) a zoznam praktických skúseností osôb, ktoré budú zodpovedné za plnenie zmluvy na poskytnutie služieb (experti č. 1 až 6); predkladané doklady, dokumenty a údaje musia obsahovať súhlas dotknutej osoby so správou, spracovaním a uchovaním osobných údajov v zmysle zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov; každá uchádzačom predložená praktická skúsenosť, ktorou uchádzač preukazuje príslušnú odbornú prax expertov č. 1 až 6, obsahuje základné identifikačné informácie ako napr. meno a priezvisko príslušného experta, názov a sídlo odberateľa, resp. zamestnávateľa, čas plnenia zmluvy/projektu, t. j. od do (mesiac, rok), stručný opis predmetu zmluvy/projektu, resp. rozsah činností, ktoré príslušný expert zabezpečuje/zabezpečoval, pozíciu, ktorú v rámci príslušnej zmluvy/projektu expert zastáva/zastával, zmluvnú cenu zmluvy/projektu v EUR bez DPH, meno, priezvisko, funkciu, tel. číslo a e-mailovú adresu pracovníka odberateľa, resp. zamestnávateľa, u ktorého si možno tieto údaje overiť,
(T3) podľa § 28 ods. 1 písm. k) zákona o VO uvedením podielu plnenia zo zmluvy, ktorý má záujemca poskytujúci službu v úmysle zabezpečiť subdodávateľom, spolu s uvedením identifikačných údajov subdodávateľa, ak je známy, v rozsahu meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov, adresa pobytu alebo sídlo, identifikačné číslo alebo dátum narodenia, ak nebolo pridelené identifikačné číslo,
(T4) podľa § 29 zákona o VO certifikátom kvality vydaným nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie noriem zabezpečenia kvality.

2. Splnenie určených podmienok účasti podľa § 28 a § 29 zákona o VO uchádzač preukazuje nasledovne:
(T1.1) predložením referencií, ktorými preukáže, že za rozhodné obdobie minimálne tri krát poskytol služby s prevažujúcou činnosťou auditu informačných systémov; z toho minimálne jedna referencia musí byť na poskytnutie služby finančne a funkčne nezávislej od dodávateľa auditovaného informačného systému a minimálne jedna referencia musí byť v objeme minimálne 300 000,- EUR bez DPH a súčasne
(T1.2) predložením referencií, ktorými preukáže, že za rozhodné obdobie vykonal minimálne tri externé a interné penetračné testovania zabezpečenia sieťovej infraštruktúry prepojenej na verejnú dátovú sieť; z toho minimálne jedna referencia musí byť v objeme minimálne 20 000,- EUR bez DPH a súčasne
(T1.3) predložením referencií, ktorými preukáže, že za rozhodné obdobie minimálne tri krát poskytol služby s prevažujúcou činnosťou externého poradenstva pri tvorbe, riadení a hodnotení projektov v oblasti informačných technológií, z toho minimálne jedna referencia musí byť v objeme minimálne 300 000,- EUR bez DPH.
(T2) uchádzač preukáže splnenie nasledujúcich minimálnych úrovní expertov č. 1 až 6, pričom preukáže aspoň po jednom z nasledovných expertov:
Expert č. 1 pre bezpečnostný audit PKI infraštruktúry - uchádzač predloží údaje, z ktorých je identifikovateľných a preukázateľných minimálne 5 rokov odbornej praxe experta v oblasti bezpečnostných auditov technológií PKI infraštruktúry; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 3 praktické skúsenosti experta s auditom koreňových certifikačných autorít alebo akreditovaných certifikačných autorít vydávajúcich kvalifikované certifikáty; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých je identifikovateľné a preukázateľné získanie a platnosť certifikátu audítora informačných systémov CISA (Certified Information system Auditor) prípadne ekvivalent tohto certifikátu od inej akreditovanej autority alebo iný rovnocenný dokument. Expert č. 2 pre riadenie projektov uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 3 roky odbornej praxe experta v oblasti riadenia projektov financovaných z fondov EÚ, štátneho rozpočtu alebo iných finančných programov; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 2 praktické skúsenosti experta s riadením rizík projektov, pričom obidve skúsenosti musia byť s projektom v min. hodnote 300.000 EUR bez DPH; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých je identifikovateľné a preukázateľné získanie a platnosť certifikátu PRINCE 2 Practitioner, ktorý osvedčuje pokročilú odbornú spôsobilosť experta pre riadenie projektov, prípadne ekvivalent tohto certifikátu od inej akreditovanej autority alebo iný rovnocenný dokument. Expert č. 3 pre riadenie projektov IT uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 3 roky odbornej praxe experta v oblasti riadenia projektov IT; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 3 praktické skúsenosti experta s prevažujúcou činnosťou koncepčného návrhu a budovania IT, z toho min. 1 skúsenosť musí byť s budovaním eGovernmentu, min. 1 skúsenosť musí byť s projektom v min. hodnote 300.000 EUR bez DPH a min. 1 skúsenosť musí byť s projektom, kde mimo funkcie projektového manažéra sa zaoberal aj analýzou, návrhom riešenia, vývojom alebo nasadením IT; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých je identifikovateľné a preukázateľné získanie a platnosť certifikátu PRINCE 2 Practitioner, ktorý osvedčuje pokročilú odbornú spôsobilosť experta pre riadenie projektov, prípadne ekvivalent tohto certifikátu od inej akreditovanej autority, alebo iný rovnocenný dokument; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých je identifikovateľné a preukázateľné získanie a platnosť certifikátu experta v oblasti procesného riadenia služieb so zameraním na IT procesy ITIL (Information Technology Infrastructure Library) alebo certifikátu v oblasti riadenia podnikových IT - CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT), prípadne ekvivalent týchto certifikátov od inej akreditovanej autority alebo iný rovnocenný dokument. Expert č. 4 pre bezpečnosť informačných systémov uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 3 roky odbornej praxe experta v oblasti hodnotenia bezpečnosti informačných systémov; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 2 praktické skúsenosti experta s poskytovaním služby s prevažujúcou činnosťou nastavenia, kontroly a hodnotenia bezpečnosti systému IT, pričom obidve skúsenosti musia byť s projektmi v min. hodnote 200 000,- EUR bez DPH; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých je identifikovateľné a preukázateľné získanie a platnosť certifikátu audítora informačných systémov CISA (Certified Information system Auditor) alebo certifikátu v oblasti riadenia rizík IT systémov CRISC (Certified in Risk and Information System Control) alebo certifikátu v oblasti riadenia podnikových IT - CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT) prípadne ekvivalent týchto certifikátov od inej akreditovanej autority alebo iný rovnocenný dokument. Expert č. 5 pre koordinačnú a metodickú podporu uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 2 roky odbornej praxe experta v oblasti tvorby strategických materiálov (štúdie, analýzy, strategické dokumenty a pod.) týkajúce sa dodávky IT riešení; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 3 praktické skúsenosti s tvorbou strategických materiálov (štúdie, analýzy, strategické dokumenty a pod.) týkajúcich sa IT riešení, pričom min. 1 skúsenosť musí byť s projektom financovaným z fondov EÚ, štátneho rozpočtu alebo iných finančných programov v min. hodnote 100 000,- EUR bez DPH; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých je identifikovateľné a preukázateľné získanie a platnosť certifikátu experta na odbornú spôsobilosť pre riadenie IT architektúry (napr. TOGAF), prípadne ekvivalent tohto certifikátu od inej akreditovanej autority alebo iný rovnocenný dokument. Expert č. 6 pre finančné riadenie, kontrolu a hodnotenie projektov uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 2 roky odbornej praxe experta v oblasti finančného riadenia alebo kontroly projektov financovaných z fondov EÚ, štátneho rozpočtu alebo iných finančných programov; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých sú identifikovateľné a preukázateľné minimálne 3 praktické skúsenosti v oblasti finančného riadenia alebo kontroly projektov, pričom min. 1 skúsenosť musí byť s projektom v min. hodnote 100 000,- EUR bez DPH; zároveň uchádzač predloží údaje, z ktorých je identifikovateľné a preukázateľné získanie a platnosť certifikátu experta o odbornej spôsobilosti pre finančné riadenie a analýzu finančných tokov (napr. ACCA), prípadne ekvivalent tohto certifikátu od inej akreditovanej autority alebo iný rovnocenný dokument.
(T3) predložením zoznamu subdodávateľov, ktorí sa majú podieľať na dodaní plnenia v sume najmenej 50 % z hodnoty služieb, uvedenej v ponuke uchádzača,
(T4) predložením certifikátu o zavedení systému riadenia bezpečnosti informácií v zmysle požiadaviek normy ISO 27001 vydaný nezávislou inštitúciou, prípadne jeho ekvivalent osvedčujúci zavedenie rovnocenných opatrení podľa požiadaviek na vydanie tohto certifikátu.

3. Primeranosť použitia určených podmienok účasti podľa § 28 a § 29 zákona o VO vo vzťahu k predmetu zákazky a potreby jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona o VO verejný obstarávateľ odôvodňuje nasledovne:
(T1) verejný obstarávateľ pri požiadavke vychádza z potreby preukázania reálnych skúseností uchádzača s plnením zmlúv podobných alebo rovnakých, ako je predmet zákazky vrátane preukázania kvality poskytnutých služieb; minimálne úrovne pre referencie uchádzača verejný obstarávateľ stanovil primerane rozsahu a náročnosti služieb požadovaných v predmete zákazky a predpokladanej hodnote zákazky; uchádzač preukáže požadovanými referenciami svoju technickú a odbornú spôsobilosť na poskytnutie služieb predmetu zákazky, a to tak, že v predchádzajúcom období bol schopný a technicky spôsobilý plniť zmluvy rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky (t.j. v oblasti auditu informačných systémov, testovania zabezpečenia sieťovej infraštruktúry a poradenstva pri tvorbe, riadení a hodnotení projektov); (T1.1) požiadavky na skúsenosti uchádzača s poskytnutím služieb auditu informačných systémov sú potrebné a primerané, pretože v rámci plnenia predmetu zákazky bude potrebné opakovane vykonať bezpečnostný audit informačných systémov prevádzkovaných verejným obstarávateľom a zároveň vykonať nezávislý záverečný audit IS ES, ktorého celkové projektované náklady na vlastníctvo softvéru a hardvéru sú viac ako 10 mil. Eur bez DPH; (T1.2) požiadavky na skúsenosti uchádzača s poskytnutím služieb testovania zabezpečenia sieťovej infraštruktúry sú potrebné a primerané, pretože v rámci plnenia predmetu zákazky bude potrebné vykonať penetračné testovanie zabezpečenia prevádzkovanej infraštruktúry verejného obstarávateľa prepojenej do Internetu; (T1.3) požiadavky na skúsenosti uchádzača s poskytnutím služieb externého poradenstva pri tvorbe, riadení a hodnotení projektov v oblasti informačných technológií sú potrebné a primerané, pretože v rámci plnenia predmetu zákazky bude potrebné poskytnúť služby riadenia projektu IS ES, ktorého celkové projektované náklady na vlastníctvo softvéru a hardvéru sú viac ako 10 mil. Eur bez DPH.
(T2) verejný obstarávateľ pri požiadavke vychádza z potreby preukázania kvalifikovaných ľudských zdrojov, ktoré má k dispozícií uchádzač pre potreby plnenia rámcovej dohody; minimálne úrovne pre expertov verejný obstarávateľ stanovil primerane rozsahu a náročnosti poskytovaných služieb a predpokladanej hodnote zákazky s cieľom umožniť účasť na verejnom obstarávaní uchádzačom, ktorí disponujú dostatočne odbornými a skúsenými ľudskými zdrojmi; uchádzač preukáže uvedenými dokladmi svoju technickú a odbornú spôsobilosť na poskytnutie služieb podľa predmetu zákazky a uistí verejného obstarávateľa, že bude schopný plniť zmluvy podľa predmetu zákazky v požadovanom rozsahu a kvalite; Expert č. 1 pre bezpečnostný audit PKI infraštruktúry - súčasťou plnenia predmetu zákazky bude aj audit bezpečnosti technológií PKI prevádzkovaných verejným obstarávateľom, a to najmä podľa § 6 ods. 3 a 4 vyhlášky NBÚ č. 132/2009 Z.z. o podmienkach na poskytovanie akreditovaných certifikačných služieb a o požiadavkách na audit, rozsah auditu a kvalifikáciu audítorov a zákona č. 215/2002 Z.z. o elektronickom podpise a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov; expert bude zodpovedať za zabezpečenie súladu implementovaných riešení a prevádzkových postupov s požiadavkami platnej legislatívy a odporúčaní najlepšej praxe, preto je dôležité, aby expert vo vyššie definovanej pozícií disponoval dostatočnými skúsenosťami z vykonaných auditov koreňových certifikačných autorít alebo akreditovaných certifikačných autorít vydávajúcich kvalifikované certifikáty; požadovaný počet praktických skúseností, ich zameranie a predloženie požadovaného certifikátu má poskytnúť verejnému obstarávateľovi dôkaz, že daný expert má opakované skúsenosti s realizáciou predmetnej činnosti, čo verejný obstarávateľ považuje v kontexte povahy (kvalita poskytovaných služieb je vo veľkej miere závislá od personálu, ktorý ich vykonáva), obsahu a rozsahu požadovaných služieb za zásadnú skutočnosť. Expert č. 2 pre riadenie projektov a Expert č. 3 pre riadenie projektov IT - požiadavky na expertov sú potrebné a primerané, pretože v rámci plnenia predmetu zákazky bude vytvorená projektová rada zložená zo zástupcov verejného obstarávateľa a uchádzača, ktorá bude riadiť plnenie predmetu zákazky, taktiež bude potrebná rozsiahla koordinácia prác na strane verejného obstarávateľa a dodávateľa IS ES, ako aj zabezpečenia kvality a riadenia rizík; hlboká znalosť metodiky a skúsenosti s riadením projektov bude potrebná aj kvôli zvládnutiu fázy záverečného auditu IS ES; požiadavka na praktické skúsenosti s riadením projektov v oblasti realizácie informačných systémov, zameraných na analýzu, návrh a implementáciu softvérového riešenia a požiadavka na predloženie certifikátu projektového riadenia, napr. PRINCE 2 a pod., resp. ich ekvivalent, je nevyhnutná z dôvodu riadneho plnenia zmluvy a vychádza z analýzy pri stanovení požiadaviek na plnenie predmetu zákazky z časového hľadiska a z hľadiska náročnosti dodávky IS ES, požiadavka na preloženie certifikátu projektového riadenia garantuje znalosť postupov projektového riadenia pri dodávke IS ES v súlade so strategickými dokumentmi rozvoja informačných systémov verejnej správy. Expert č. 4 pre bezpečnosť informačných systémov - súčasťou plnenia predmetu zákazky bude aj posúdenie celkovej bezpečnosti IS ES, a to z dôvodu zabezpečenia súladu implementovaného riešenia s požiadavkami platnej legislatívy a odporúčaní najlepšej praxe; expert bude zodpovedať za analýzu bezpečnosti a bezpečnostných rizík riešenia, dohliadať na zhodu s bezpečnostnými štandardami a overovať bezpečnosť jednotlivých modulov a aplikácií, preto je dôležité, aby expert vo vyššie definovanej pozícií disponoval dostatočnými skúsenosťami bezpečnostného experta pre informačné systémy; požadovaný počet praktických skúseností, ich zameranie a predloženie požadovaného certifikátu má poskytnúť verejnému obstarávateľovi dôkaz, že daný expert má opakované skúsenosti s realizáciou predmetnej činnosti, čo verejný obstarávateľ považuje v kontexte povahy (kvalita poskytovaných služieb je vo veľkej miere závislá od personálu, ktorý ich vykonáva), obsahu a rozsahu obstarávaných služieb za zásadnú skutočnosť. Expert č. 5 pre koordinačnú a metodickú podporu a Expert č. 6 pre finančné riadenie, kontrolu a hodnotenie projektov - požiadavky na expertov sú potrebné a primerané, pretože v rámci plnenia predmetu zákazky budú poskytované služby priamo súvisiace so zdrojom financovania projektu IS ES a ďalších pripravovaných projektov; jedná sa o služby, ktoré významne ovplyvňujú úspešnosť verejného obstarávateľa ako žiadateľa o pridelenie finančných prostriedkov na začiatku projektu, ako aj oprávnenosť ich čerpania v každej ďalšej fáze projektu, preto je dôležité, aby experti vo vyššie definovaných pozíciách disponovali dostatočnými reálnymi skúsenosťami; požadovaný počet praktických skúseností, ich zameranie a predloženie požadovaného certifikátu má poskytnúť verejnému obstarávateľovi dôkaz, že daný expert má znalosť a opakované skúsenosti s realizáciou predmetnej činnosti, čo verejný obstarávateľ považuje v kontexte povahy (kvalita poskytovaných služieb je vo veľkej miere závislá od personálu, ktorý ich vykonáva), obsahu a rozsahu obstarávaných služieb za podstatnú skutočnosť.
(T3) požiadavka vyplýva z § 32 ods. 3 písm. b) bodu 2 zákona o VO,
(T4) verejný obstarávateľ pri požiadavke vychádza z potreby preukázania spôsobilosti chrániť informácie, s ktorými sa uchádzač oboznámi, resp. ktoré vytvorí počas trvania rámcovej dohody; podmienka vyplýva z § 29 zákona o VO.

4. Uchádzač môže na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade je uchádzač povinný verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona o VO vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, s ktorou toto postavenie preukázal písomnou zmluvou; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

5. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, tento preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa technickej spôsobilosti a odbornej spôsobilosti, podľa tejto časti oznámenia, za všetkých členov skupiny spoločne.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov
Na vyčíslenie cien poskytnutých služieb sa pri prepočte inej meny na menu EUR použije kurz Európskej centrálnej banky platný v deň odoslania oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania na zverejnenie v Úradnom vestníku EÚ. Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne osvedčených kópií všetkých dokladov uvedených podľa tohto bodu oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania. Uchádzačom predkladané doklady musia byť v rovnakej alebo v ekvivalentnej forme podľa uvedenej požiadavky verejného obstarávateľa, pričom z týchto dokladov preukazujúcich spôsobilosť podľa § 28 a § 29 zákona o VO musí byť zrejmé splnenie úrovní požadovaných verejným obstarávateľom a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača. Splnenie podmienok účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona o VO, pričom z uchádzačom predloženého predmetného čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti stanovené verejným obstarávateľom uvedené v tomto bode oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania ku dňu predkladania ponúk a je schopný túto skutočnosť preukázať, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o VO v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom vo výzve na ich predloženie.
III.2.4) Informácie o vyhradených zákazkách
III.3) OSOBITNÉ PODMIENKY PRE ZÁKAZKY NA POSKYTOVANIE SLUŽIEB
III.3.1) Informácie o konkrétnej profesii
III.3.2) Pracovníci zodpovední za poskytnutie služby
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) DRUH POSTUPU
IV.1.1) Druh postupu
Otvorená
IV.2) KRITÉRIÁ NA VYHODNOTENIE PONÚK
IV.2.1) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska
kritérií uvedených ďalej (kritériá na vyhodnotenie ponúk je potrebné uviesť s ich relatívnou váhou alebo v zostupnom poradí dôležitosti, ak nemožno z preukázateľných dôvodov uviesť ich relatívnu váhu)
1. Cena za osobohodinu v Eur vrátane DPH - expert pre bezpečnostný audit PKI infraštruktúry - 30
2. Cena za osobohodinu v Eur vrátane DPH - expert pre riadenie projektov - 25
3. Cena za osobohodinu v Eur vrátane DPH - expert pre bezpečnosť informačných systémov - 25
4. Cena za osobohodinu v Eur vrátane DPH - expert pre koordinačnú a metodickú podporu - 10
5. Cena za osobohodinu v Eur vrátane DPH - expert pre finančné riadenie, kontrolu a hodnotenie projektov - 10
IV.2.2) Informácie o elektronickej aukcii
Dodatočné informácie o elektronickej aukcii: Predmetom elektronickej aukcie budú jednotkové ceny osobohodín podľa jednotlivých kritérií na vyhodnotenie ponúk. Elektronická aukcia bude realizovaná prostredníctvom portálu systému EVO a jeho programového vybavenia pre elektronickú aukciu. Zúčastniť sa elektronickej aukcie môžu len uchádzači, ktorí predložili ponuku v lehote a na miesto stanovené verejným obstarávateľom a ktorých ponuky spĺňajú podmienky určené verejným obstarávateľom v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania a v súťažných podkladoch a ktorých verejný obstarávateľ vyzval na účasť v elektronickej aukcii prostredníctvom doručenej výzvy na účasť v elektronickej aukcii. Elektronická aukcia sa nezačne skôr ako 2 pracovné dni odo dna odoslania výzvy na účasť v elektronickej aukcii. V zmysle § 43 ods. 3 zákona o VO pri použití elektronickej aukcie je otváranie ponúk podľa § 41 zákona o VO neverejné, údaje podľa § 41 ods. 3 zákona o VO komisia nezverejňuje a zápisnica podľa § 41 ods. 5 zákona o VO sa neodosiela. Verejný obstarávateľ zašle výzvu na účasť v elektronickej aukcii uchádzačovi elektronickými prostriedkami na emailovú adresu uvedenú v ponuke. Základné informácie ohľadom realizácie elektronickej aukcie prostredníctvom systému EVO sú uvedené v Príručke EVO pre Záujemcu/Uchádzača - elektronické aukcie (verzia 7.11.2012). Ďalšie informácie získa záujemca v súťažných podkladoch na predmet zákazky a vo Výzve na účasť v elektronickej aukcii.
IV.3) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.3.1) Referenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ
4926/2013/IBEP
IV.3.2) Predchádzajúce uverejnenie týkajúce sa tejto zákazky
Ak áno Predbežné oznámenie
Číslo oznámenia v Ú. v. EÚ: 2013/S 101-173033
z: 28.05.2013
IV.3.3) Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov alebo informatívneho dokumentu
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 22.11.2013 09:00
IV.3.4) Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
Dátum a čas: 22.11.2013 09:00
IV.3.6) Jazyk (jazyky), v ktorom možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
Lehoty a podmienky verejnej súťaže
IV.3.7) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Dátum: 31.03.2014
IV.3.8) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 22.11.2013 13:00
Miesto: NBÚ, Budatínska 30, 850 07 Bratislava 57
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.1) INFORMÁCIE O OPAKOVANÍ OBSTARÁVANIA
VI.2) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Operačný program informatizácia spoločnosti, prípadne iné operačné programy, podľa finančných možností a potrieb verejného obstarávateľa.
VI.3) DOLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1. Zákazka sa bude obstarávať prostredníctvom portálu EVO. Číslo zákazky v systéme EVO je 49.02. Uchádzač sa musí zaregistrovať na portáli EVO prostredníctvom registračného formuláru v súlade s aktuálnymi inštrukciami uvedenými na www.evo.gov.sk. Postup záujemcu/uchádzača je upravený v Príručke EVO pre Záujemcu/Uchádzača Verejná súťaž (verzia 2.8.2012) a Príručke EVO pre Záujemcu/Uchádzača Spoločné moduly (verzia 3.4.2013), ktoré sú zverejnené na portáli EVO v položke menu Metodické pokyny. Záujemca obdrží po schválení registrácie verejným obstarávateľom informačný e-mail o zaradení do zadávania zákazky. Lehota na predkladanie ponúk, uvedená v bode IV.3.4 tohto oznámenia, je konečnou lehotou na podanie žiadosti o registráciu.

2. Verejný obstarávateľ nezasiela súťažné podklady v listinnej podobe. Každý zaregistrovaný a schválený záujemca bude mať zabezpečený online elektronický prístup ku všetkým dokumentom zákazky. Záujemca alebo uchádzač musí mať splnené nasledovné technické požiadavky: počítač s operačným systémom Windows (98,2000,ME, XP), pripojenie na internet, internetový prehliadač MS Internet Explorer ver.6.x, internetový prehliadač musí podporovať 128 bitové SSL certifikáty pre šifrovanie komunikácie so serverom, inštalovanú podporu jazyka JAVA min. verz.1.4 integrovanú s internetovým prehliadačom, v internetovom prehliadači nastavený jazyk Slovenčina, Adobe Acrobat 6.x Standard a vyššie, verzia pre vypĺňanie a podpisovanie formulárov a ponúk. V zmysle § 19 písm. a) Výnosu Ministerstva financií SR č.312/2010 Z. z. o štandardoch pre informačné systémy verejnej správy v znení neskorších predpisov (ďalej len Výnos) k štandardom upraveným vo Výnose pri zverejňovaní súborov na webovej stránke patria: a) pri textových súboroch (výstupy z MS Word) formáty - .rtf, .html, .htm, .pdf, .odt, a .txt; b) pri súboroch obsahujúcich tabuľky (výstupy z MS Excel) formáty - .rtf, .html, .htm, .pdf, .odt a .txt; c) formát pre kompresiu súborov formáty - .zip, .tar, .gz, .tgz, .tar, .gz; d) pri grafických súboroch formáty - .gif, .jpg, .tif, swf, .svg. K štandardom pri zverejňovaní súborov na webovej stránke nepatria formáty MS Office s príponami .doc, .docx pre textové súbory a formáty s príponami .xls, .xlsx pre súbory obsahujúce tabuľky. Verejný obstarávateľ požaduje, aby záujemcovia pri predkladaní ponuky dodržali komunikačné formáty v súlade s Výnosom.

3. V prípade technických, či iných objektívnych problémov, ktoré neumožnia komunikáciu alebo predloženie ponuky a príslušných dokladov cez portál EVO, bude zadávanie zákazky prebiehať listinne (písomne), v súlade so zákonom o VO, pričom lehoty zostávajú zachované.

4. V prípade zistenia alebo akéhokoľvek podozrenia z neštandardného správania sa systému EVO si môžu záujemcovia/uchádzači stiahnuť do svojho počítača formulár pre hlásenie porúch (porucha.rtf), ktorý je zverejnený na portáli EVO www.evo.gov.sk v položke menu Hlásenie porúch a formulár elektronicky zaslať na e-mailovú adresu helpdesku: helpdesk_evo@uvo.gov.sk.

5. Súčasťou ponuky musí byť CD/DVD nosič označený názvom Audítorské služby a poradenstvo pre tvorbu, riadenie a hodnotenie projektov s obsahom kompletnej ponuky uchádzača, ktorý bude určený na účely zverejnenia dokumentov. Vo väzbe na zachovávanie mlčanlivosti o obchodnom tajomstve a informáciách označených ako dôverné, verejný obstarávateľ nesprístupní tie časti dokumentov, ktoré uchádzač označí ako dôverné. Dokumenty na zverejnenie musia byť dodané v súlade so zákonom na ochranu osobných údajov.

6. Verejný obstarávateľ v rámci vyhodnotenia splnenia podmienok účasti v súlade s § 33 ods. 6 zákona o VO požiada uchádzačov o vysvetlenie alebo doplnenie predložených dokladov, vždy keď z predložených dokladov nemožno posúdiť ich platnosť alebo splnenie podmienky účasti.

7. Otváranie častí ponúk s označením "Ostatné" je neverejné a uskutoční sa v podľa bodu IV.3.8 tohto oznámenia. Otváranie častí ponúk označenej ako "Kritéria" je neverejné a uskutoční sa v súlade § 41 ods. 2 zákona o VO.

8. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ani jednu ponuku a neuzavrieť rámcovú dohodu so žiadnym uchádzačom v prípade, ak ceny osobohodín uvádzané v ponukách pri celkovom predpokladanom rozsahu služieb podľa bodu II.2.1) tohto oznámenia presiahnu predpokladanú hodnotu zákazky alebo v prípade nezískania finančných prostriedkov Európskej únie.

9. Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi bude prebiehať v slovenskom jazyku.
VI.4) ODVOLACIE KONANIE
VI.4.1) Orgán zodpovedný za odvolacie konanie
Úrad pre verejné obstarávanie
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Dunajská 68, P.O.BOX 58, 82004 Bratislava 24

Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.4.2) Podanie odvolania
Presné informácie o termínoch na podanie odvolania: Revízne postupy sa uplatňujú podľa zákona o VO. Termíny podania - Žiadosť o nápravu § 136, Konania o námietkach § 138.
VI.4.3) Úrad, od ktorého možno získať informácie o podaní odvolania
Úrad pre verejné obstarávanie
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Dunajská 68, P.O.BOX 58, 82004 Bratislava 24

Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
22.10.2013

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité