Oznámenie 19919 - MST

Obsah

19919 - MST
Vestník č. 249/2013 - 19.12.2013

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
Formulár: Príloha č. 2 podľa Vykonávacieho nariadenia Komisie (EÚ) č. 842/2011

Druh postupu: Verejná súťaž
Druh zákazky: Tovary
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV, ADRESY A KONTAKTNÉ MIESTA
Mesto Žiar nad Hronom
Vnútroštátne identifikačné číslo: 00321125
Š. Moysesa 46, 96519 Žiar nad Hronom

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Mestský úrad Ul. Š. Moysesa č.46 Žiar nad Hronom
Kontaktná osoba: Želmíra Urgelová
Telefón: +421 456787136
Fax: +421 45456787155
Email: zelmira.urgelova@ziar.sk
Internetová adresa (internetové adresy)
Ďalšie informácie možno získať na adrese:
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Súťažné a doplňujúce podklady (vrátane podkladov pre súťažný dialóg a dynamický nákupný systém) možno získať na adrese:
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť sa musia zasielať na:
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.2) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa
Regionálny alebo miestny orgán
I.3) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Hlavný predmet alebo predmety činnosti:
Iné (uveďte)
Iný predmet: verejná správa
I.4) ZADANIE ZÁKAZKY V MENE INÝCH VEREJNÝCH OBSTARÁVATEĽOV
Verejný obstarávateľ nakupuje v mene iných verejných obstarávateľov
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) OPIS
II.1.1) Názov pridelený zákazke verejným obstarávateľom
Energetické zhodnocovanie bioaktívnych odpadov gasifikácia
PS 01 Technológia pre gasifikáciu
II.1.2) Druh zákazky a miesto uskutočňovania prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto alebo lokalita uskutočňovania prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb: Katastrálne územie Vieska a to pozemok CKN parcela č. 624/1, pozemok CKN parcela č. 625, pozemok CKN parcela č. 717, pozemok CKN parcela č. 718, pozemok CKN parcela č. 719, pozemok CKN parcela č. 875, pozemok CKN parcela č. 865/5, pozemok CKN parcela č. 781/2.
Kód NUTS
SK032
SK
II.1.3) Informácie o verejnej zákazke, rámcovej dohode alebo dynamickom nákupnom systéme (DPS)
Oznámenie zahŕňa verejnú zákazku
II.1.5) Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom dodávky je technológia, ktorá umožňuje kombinovanú výrobu tepla a elektrickej energie splyňovaním vyfermentovaného substrátu z procesu bioplynovej stanice (BPS)+ ostatnej biomasy. Princíp činnosti spočíva v tom, že substrát sa splyní v gasifikátore. Vyrobený energoplyn nesie v sebe jednak chemicky viazanú energiu vo forme spáliteľných zložiek vyjadrených ako výhrevnosť a jednak teplo odpovedajúce jeho výstupnej teplote. Z gasifikátora vystupujúci energoplyn je dopaľovaný v splyňovači s príslušenstvom. Spaliny prechádzajú sústavou výmenníkov tepla. Ohriaty tlakový vzduch následne poháňa turboústrojenstvo, ktoré cez systém regulácie dodáva vyrobenú elektrickú energiu do rozvodne 400 V. Ostatné teplo sa využíva na vstupné sušenie substrátu.
Dodávka, montáž a uvedenie do prevádzky je obstarávané ako komplexné zariadenie, vrátene externých spojovacích potrubí, elektroinštalácie, merania, regulácie, riadenia.
Potrebná stavebná pripravenosť pre jednotlivé technologické zariadenia, vrátane zemných, stavebných a technologických prác (prívod potrebných médií) zabezpečí objednávateľ.
Predmetom dodávky budú technologické zariadenia :
Vstupný zásobník 1 ks, Prístrešok gasifikačnej jednotky 1 ks, Prístrešok úpravy vstupného materiálu 1 ks, Zásobník pre úpravu vstupného materiálu 1 ks, Turboústrojenstvo 2 ks, Axiálny ventilátor 1 ks, Kontajner s eletro ovládaním 1 ks, Frekvenčný menič 2 ks, Elektrické vedenie, zapoj., spínače 1 ks, Elektro - obslužné zariadenie 1 ks, Zapojenie, montáž + doprava 1 ks,Šnekový dopravník 1 ks, Sušička 1 ks, Drvič vstupnej suroviny 1 ks, Dopravník biomasy podávač 2 ks, Briketovacie zariadenie 1 ks, Gasifikátor, dúchadlo 1 ks, Zariadenie na znižovanie koncentrácie TZL 1 ks, Odťahový ventilátor, ekonomizér, komín 1 ks, Výmenník tepla 2 ks, Splyňovanie + príslušenstvo 1 ks, Kompresor + príslušenstvo 1 ks.
II.1.6) Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 44611600-2
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 39714100-1, 51130000-2, 45261100-5, 45223210-1
II.1.7) Informácia o dohode o vládnom obstarávaní (GPA)
II.1.8) Časti
II.1.9) Informácie o variantoch
II.2) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH ZMLUVY
II.2.1) Celkové množstvo alebo rozsah
Dodávka, montáž a uvedenie do prevádzky je obstarávané ako komplexné zariadenie, vrátene externých spojovacích potrubí, elektroinštalácie, merania, regulácie, riadenia.
Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH
Hodnota 1 899 000,0000 EUR
II.2.2) Informácie o opciách
II.2.3) Informácie o obnovenom obstarávaní
II.3) TRVANIE ZÁKAZKY ALEBO LEHOTA NA DOKONČENIE
Obdobie v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 7
ODDIEL III: PRÁVNE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.1.1) Požadované zábezpeky a záruky
Zábezpeka ponúk sa požaduje vo výške 55 000 EUR (slovom: päťdesiatpäťtisíc EUR). Podmienky zloženia zábezpeky sú uvedené v časti B. Zábezpeka , týchto súťažných podkladov.
Spôsob zloženia zábezpeky:
a) zložením finančných prostriedkov uchádzačom na bankový účet verejného obstarávateľa alebo
b) poskytnutím bankovej záruky za uchádzača
III.1.2) Hlavné podmienky financovania a spôsoby platieb a/alebo odkaz na príslušné ustanovenia, ktorými sa tieto podmienky a spôsoby riadia
Predmet zákazky bude financovaný zo štrukturálnych fondov, zo štátneho rozpočtu a z vlastných zdrojov.
Vlastná platba bude realizovaná formou bezhotovostného platobného styku na základe daňového dokladu vystaveného zmluvným partnerom.
Verejný obstarávateľ neposkytuje zálohy.
Splatnosť faktúr 60 dní odo dňa doručenia faktúry objednávateľovi.
Verejný obstarávateľ požaduje bankovú záruku (viď.zmluva).
Zhotoviteľ je povinný pred začatím prác zabezpečiť u vybraného finančného ústavu kaučnú bankovú záruku za riadne dokončenie diela v zmluvnej lehote a za riadne plnenie záručných podmienok zodpovednosti za vady na diele zistené pri preberacích konaniach ako aj záručnej dobe.
Po dni riadneho a včasného odovzdania a prevzatia diela bez vád je objednávateľ oprávnený uplatňovať bankovú záruku len z dôvodu nesplnenia povinnosti zo zodpovednosti za vady v zmysle tohto ustanovenia realizačnej zmluvy. Po riadnom a včasnom dokončení a odovzdaní diela , po začatí plynutia záručnej lehoty, v prvom roku v priebehu záručnej lehoty a každým ďalším rokom sa znižuje banková záruka o 25% sumy na ktorú bola vystavená. Objednávateľ stráca nárok na bankovú záruku vo vzťahu k vadám diela, ktoré si u zhotoviteľa reklamoval po uplynutí záručnej doby.
Zhotoviteľ je povinný predložiť písomné vyhlásenie finančného ústavu o poskytnutí bankovej záruky (bankovú záruku) najneskôr v deň prevzatia staveniska alebo časti staveniska. Nepredloženie písomného vyhlásenia finančného ústavu o poskytnutí bankovej záruky podľa predchádzajúcej vety sa považuje za podstatné porušenie zmluvy.
III.1.3) Právna forma, ktorú má vytvoriť skupina hospodárskych subjektov, ktorej sa zadá zákazka
V prípade, ak sa tejto zákazky zúčastní skupina dodávateľov, resp. ak skupina dodávateľov predloží ponuku, uvedie to vo svojej ponuke na samostatnom liste, ktorý bude podpísaný oprávnenými zástupcami všetkých členov skupiny. Vtomto liste zároveň určia (splnomocnia) spomedzi seba jedného člena skupiny, s ktorým bude verejný obstarávateľ komunikovať a ktorý bude zastupovať všetkých členov skupiny v celom procese tohto verejného obstarávania, resp.uvedú adresu, na ktorú bude verejný obstarávateľ zasielať písomnosti (napr. oznámenie o výsledku a pod.). Verejný obstarávateľ bude teda komunikovať len s určeným členom a nie so všetkými členmi skupiny.
III.1.4) Ďalšie osobitné podmienky
III.2) PODMIENKY ÚČASTI
III.2.1) Osobné postavenie hospodárskych subjektov vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do profesijných alebo obchodných registrov
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti:
Ich splnenie preukáže podľa § 26 ods. 2 až ods. 5 zákona č.25/2006 Z. z zákona o verejnom obstarávaní predložením originálnych dokladov alebo ich úradne osvedčených kópií:

Uchádzač zapísaný do zoznamu podnikateľov vedeného Úradom pre verejné obstarávanie môže doklady požadované podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní nahradiť platným zápisom v zozname podnikateľov vedenom na Úrade pre verejné obstarávanie, ktoré bude preukazovať všetky podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 podľa zákona účinného v čase odoslania oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania na uverejnenie do Publikačného vestníka. Uchádzač môže predložiť platné potvrdenie alebo úradne osvedčenú kópiu platného potvrdenia o jeho zapísaní do zoznamu podnikateľov podľa § 128 ods. 1 zákona č.25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a v súlade s výkladovým stanoviskom Úradu pre verejné obstarávanie č.10/2013 z 23.7.2013. Upozorňujeme uchádzačov na to, aby si overili či platné potvrdenia o zapísaní do zoznamu podnikateľov na ÚVO preukazujú splnenie všetkých podmienok účasti osobného postavenia podľa znenia zákona o verejnom obstarávaní účinného od 1.7.2013. V prípade, ak toto potvrdenie bolo vydané podľa znenia zákona účinného pred 30.6.2013, požaduje verejný obstarávateľ predložiť aj čestné vyhlásenie uchádzača v zmysle §26 ods.1 písm. h), i) a j) zákona o verejnom obstarávaní.

Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 31 ods. 3 zákona o VO za každého člena skupiny osobitne a splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia a technickej alebo odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

Preukázanie splnenia podmienok účasti je možné aj čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona.

Odôvodnenie primeranosti určenej podmienky podľa § 32 ods.6 zákona o VO: povinnosť takto požadovať preukázanie splnenia podmienok účasti osobného postavenia uchádzačov vyplýva v zmysle zákona o verejnom obstarávaní, podľa ktorého sa verejného obstarávania môže zúčastniť ten, kto spĺňa podmienky stanovené v § 26 ods. 1 ZVO a ich preukázanie sa vyžaduje dokladmi podľa § 26 ods.2 ZVO, zápisom do zoznamu podnikateľov vedenom ÚVO resp. čestným vyhlásením.
III.2.2) Ekonomická a finančná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok
§ 27 ods.1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní (originál alebo úradne osvedčená kópia dokladov):- Vyjadrenia banky (bánk), v ktorej má uchádzač vedený účet o solventnosti a schopnosti plniť finančné záväzky za posledné tri roky predložené v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčená fotokópia týchto dokumentov - nie staršie ako 3 mesiace ku dňu predloženia ponuky. Banková informácia musí obsahovať stanovisko o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky. V prípade, že uchádzač má účty vedené vo viacerých bankových inštitúciách, verejný obstarávateľ požaduje predloženie bankovej informácie od každej z nich. Uchádzač zároveň predloží aj čestné vyhlásenie v originálnom vyhotovení podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača o tom, že v iných bankových inštitúciách nemá vedené peňažné účty.
Za predchádzajúce tri roky sa na účely tejto zákazky považujú tri roky predchádzajúce dňu, ktorý je posledným dňom lehoty na predkladanie ponúk. (ktorého skončením uplynie lehota na predkladanie ponúk)
Všeobecné informácie, týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia:
V prípade, ak záujemca alebo uchádzač nemá sídlo v Slovenskej republike verejný obstarávateľ uzná aj ekvivalentné doklady/osvedčenia vydané podľa právnych predpisov členského štátu.
Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté.
Ak uchádzač alebo záujemca nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ a obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú finančného a ekonomického postavenia za všetkých členov skupiny spoločne. Splnenie podmienok účasti finančného a ekonomického postavenie môže byť preukázané v súlase s § 32 ods. 11 zákona.


Odôvodnenie primeranosti určenej podmienky podľa § 32 ods.6 zákona o VO:
Vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky, spôsob úhrad faktúr a stanovenú lehotu splatnosti faktúry je potrebné, aby uchádzač preukázal svoju schopnosť pokryť finančné náklady spojené s plnením predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ požaduje, aby prostredníctvom postupov uvedených v zákone o verejnom obstarávaní vybral spôsobilého zmluvného partnera, ktorý preukáže stabilné pozitívne finančné postavenie, a ktorý si riadne a na čas plnil finančné záväzky.
Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje finančné a ekonomické postavenie musia byť v ponuke predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov
§ 27 ods. 1, písm. a) uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, ktoré obsahuje potvrdenie banky o tom, že uchádzač nebol za predchádzajúce tri roky ku poslednému dňu lehoty určenej na predkladanie ponúk v nepovolenom debete, v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, jeho bankový účet (účty) nebol predmetom exekúcie. Uchádzač predloží okrem vyjadrenia banky aj čestné vyhlásenie, že v ostatných bankách nemá záväzky.
V prípade predloženia v inom ako slovenskom alebo českom jazyku uchádzač musí predložiť doklady v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť preložené do slovenského jazyka
III.2.3) Technická spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok
V zmysle § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní zoznamom úspešne zrealizovaných zmlúv za predchádzajúce tri roky s uvedením cien, lehôt dodania. Dôkaz o plnení jednotlivých zákaziek uvedených v zozname potvrdí odberateľ : ak odberateľom:1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia, 2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané).
Za predchádzajúce tri roky sa na účely tejto zákazy považujú tri roky predchádzajúce dňu, ktorý je posledným dňom lehoty na predkladanie ponúk (ktorého skončením uplynie lehota na predkladanie ponúk).

Odôvodnenie primeranosti určenej podmienky účasti v zmysle § 28 ods. 1 písm. a) vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: Účelom požiadavky na predloženie zoznamu zrealizovaných zákaziek v predchádzajúcom období, ako jednej z podmienok účasti týkajúcej sa technickej a odbornej spôsobilosti, ako aj minimálnej požadovanej úrovne štandardov, je najmä preukázanie skutočnosti, či mal uchádzač v tomto období dostatočnú materiálnu a personálnu vybavenosť, či je spoľahlivý a technicky spôsobilý zrealizovať predmet zákazky.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov
1. Predložený zoznam poskytnutých dodávok musí obsahovať minimálne: - obchodné meno alebo názov odberateľa, - sídlo odberateľa, - celkovú cenu bez DPH lehoty dodania . Dôkaz o plnení jednotlivých dodávok (referencia) musí obsahovať nasledovné údaje: - identifikáciu odberateľa (obchodné meno a sídlo) tak, aby bolo zrejmé, čí sa jedná o verejného obstarávateľa alebo inú osobu - identifikáciu poskytovateľa dodávky - predmet zákazky - cena dodávky - termín dodania (uvedený vo forme dátumu) - kontaktnú osobu odberateľa (titul, meno, priezvisko a tel. číslo) - dátum, podpis a pečiatku oprávnenej osoby odberateľa .
Verejný obstarávateľ požaduje predložiť min. 1 referenciu, ktorá sa musia týkať predmetu zákazky dodávka technológie, ktorá umožňuje kombinovanú výrobu tepla a elektrickej energie splyňovaním vyfermentovaného substrátu z procesu bioplynovej stanice (BPS) alebo ostatnej biomasy, min.400 000,- € bez DPH pre referenciu. V prípade, že bude referencia na inú menu ako euro, prepočet tej inej meny na euro bude vykonaný koeficientom ECB k dátumu uverejnia oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania v publikačnom vestníku.
III.2.4) Informácie o vyhradených zákazkách
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) DRUH POSTUPU
IV.1.1) Druh postupu
Otvorená
IV.2) KRITÉRIÁ NA VYHODNOTENIE PONÚK
IV.2.1) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Najnižšia cena
IV.2.2) Informácie o elektronickej aukcii
Dodatočné informácie o elektronickej aukcii: Dodatočné informácie o elektronickej aukcii: Na účasť v elektronickej aukcii budú vyzvaní súčasne všetci uchádzači, ktorých ponuky neboli vylúčené. Uchádzači sa elektronickej aukcie budú zúčastňovať prostredníctvom e-mailovej adresy,ktorú musia uviesť vo svojej ponuke ako e-mailovú adresu určenú pre elektronickú komunikáciu v elektronickej aukcii.
Na túto e-mailovú adresu im bude elektronickými prostriedkami poslaná výzva na účasť v elektronickej aukcii. Vo výzve na účasť v elektronickej budú uvedené podrobné informácie týkajúce sa elektronickej aukcie v zmysle § 43 ods. 7 zákona o verejnom obstarávaní.
IV.3) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.3.1) Referenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ
Spis 5241/2013
IV.3.2) Predchádzajúce uverejnenie týkajúce sa tejto zákazky
Ak áno Predbežné oznámenie
Číslo oznámenia v Ú. v. EÚ: 2013/S 231-400550
z: 28.11.2013
IV.3.3) Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov alebo informatívneho dokumentu
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 28.01.2014 10:00
IV.3.4) Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
Dátum a čas: 28.01.2014 10:00
IV.3.6) Jazyk (jazyky), v ktorom možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
Lehoty a podmienky verejnej súťaže
IV.3.7) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Dátum: 30.05.2014
IV.3.8) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 28.01.2014 12:00
Miesto: Miesto: Otváranie ponúk označené ako Ostatné sa uskutoční na adrese:
Názov: Mestský úrad Ul. Š. Moysesa č.46, 965 19 , Žiar nad Hronom I. poschodie zasadacia miestnosť č. dv.13.
Otváranie časti ponúk označenej ako Kritériá vykoná komisia len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené. Otváranie sa uskutoční v súlade s § 41 zákona č.25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní Oznámenie o mieste a čase konania otvárania časti ponuky označenej ako Kritériá odošle verejný obstarávateľom uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené, najneskôr päť pracovných dní pred predmetným otváraním toto oznámenie má pre uchádzačov iba informatívny charakter, nakoľko otváranie časti ponuky označenej ako Kritériá je neverejné.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.1) INFORMÁCIE O OPAKOVANÍ OBSTARÁVANIA
VI.2) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Operačný program Životné prostredie, prioritná os 4-odpadové hospodárstvo, operačný cieľ 4.1 Podpora aktivít v oblasti separovaného zberu, 4.2 Podpora aktivít na zhodnocovanie odpadov
VI.3) DOLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1. Na účely zabezpečenia efektívnej, účinnej a účelnej hospodárskej súťaže si verejný obstarávateľ vyhradzuje právo počítať lehoty doručenia zásielok záujemcom alebo uchádzačom nasledovne. Dôležité písomnosti, najmä informácie,vysvetlenia, žiadosti alebo iné písomnosti sa doručujú buď do rúk fyzickej alebo právnickej osobe (ďalej len adresát). Vprípade doručovania emailom, bude verejný obstarávateľ doručovať zásielky (napríklad súťažné podklady, listy,vysvetlenia, odpovede na žiadosti ... ) na záujemcom alebo uchádzačom na nimi uvedenú emailovú adresu. Emailodoslaný na adresu záujemcu alebo uchádzača sa považuje za doručený nasledujúci deň po jeho odoslaní zo stranyverejného obstarávateľa aj keď sa o ňom záujemca alebo uchádzač nedozvedel.
4/5V prípade iného spôsobu doručovania ako emailom sa bude doručovanie riadiť nasledovnými pravidlami. Ak nebol adresát písomnosti, ktorá sa má doručiť zastihnutý, hoci sa v mieste doručenia zdržiava, doručovateľ ho vhodným spôsobom upovedomí, že písomnosť príde znovu doručiť v určený deň a hodinu. Tento deň sa považuje za deň uloženia zásielky. Ak si adresát nevyzdvihne písomnosť do troch dní od uloženia, posledný deň tejto lehoty sa považuje za deň doručenia, aj keď sa adresát o uložení nedozvedel. Za miesto, kde sa adresát zdržiava sa považuje miesto jeho sídla,bydliska, miesta podnikania alebo miesto, ktoré uviedol v žiadosti o účasť alebo v inom dokumente, ktorý bol doručený do rúk verejného obstarávateľa. Ak adresát bezdôvodne odoprel písomnosť prijať, je doručená dňom, keď sa jej prijatie odoprelo. Ak má účastník konania, ktorý sa zdržiava v cudzine alebo tam má sídlo, opatrovníka alebo zástupcu v tuzemsku, doručí sa písomnosť tomuto opatrovníkovi alebo zástupcovi.
2. Súťažné podklady si záujemca vyžiada na základe písomnej žiadosti v slovenskom jazyku doručenej elektronicky na emailovú adresu kontaktnej osoby uvedenú v týchto súťažných podkladoch, počas lehoty na predkladanie ponúk. Súťažné podklady vrátane príloh bude verejný obstarávateľ poskytovať prednostne v elektronickej forme na e-mailovú adresu záujemcu, uvedenú v doručenej žiadosti o poskytnutie súťažných podkladov. Súťažné podklady, vysvetlenia, doplnenia prípadne iné informácie súvisiace s týmto verejným obstarávaním budú uverejnené aj v profile verejného obstarávateľa na stránke www.ziar.sk.
Verejný obstarávateľ umožňuje neobmedzený a priamy prístup elektronickými prostriedkami k súťažným podkladom a ku všetkým doplňujúcim podkladom.
3. Splnenie podmienky účasti možno podľa § 32 ods. 11 ZVO splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného
postavenia, finančného a ekonomického postavenia, technickej a odbornej spôsobilosti, zabezpečenia kvality možno preukázať čestným vyhlásením uchádzačov, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladajú verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač alebo uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom.
Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zrušiť použitý postup zadávania zákazky v prípade ak sa zmenia okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie.
4. Verejný obstarávateľ musí zabezpečiť úplnú funkčnosť projektu CZO - Centra zhodnocovania odpadov, aby mu boli preplatené finančné prostriedky z fondov EÚ. V prípade, že nebudú úspešne ukončené všetky súbežne vyhlásené verejné obstarávania týkajúce sa projektu CZO - Centra zhodnocovania odpadov , ktoré verejný obstarávateľ realizuje v rámci Operačného programu Životného prostredia, prioritná os 4 odpadové hospodárstvo, operačný cieľ 4.1 Podpora aktivít v oblasti separovaného zberu, 4.2 Podpora aktivít na zhodnocovanie odpadov, vyhradzuje si právo zrušiť jedno alebo všetky verejné obstarávania. Ide o nasledovné verejné obstarávania: Mechanická úprava nie nebezpečných odpadov - PS 01Technológia úpravy nie nebezpečných odpadov, Energetické zhodnocovanie bioaktívnych odpadov BPS PS 02 Bioplyn CNG plynové zariadenia a potrubné rozvody, Energetické zhodnocovanie bioaktívnych odpadov BPS PS 01. Technológia pre fermentáciu a BPS, Centrum zhodnocovania odpadov - stavebné práce, Energetické zhodnocovanie bioaktívnych odpadov gasifikácia -PS 01 Technológia pre gasifikáciu.
VI.4) ODVOLACIE KONANIE
VI.4.1) Orgán zodpovedný za odvolacie konanie
Úrad pre verejné obstarávanie
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Dunajská 68, P.O.BOX 58, 82004 Bratislava 24

Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.4.3) Úrad, od ktorého možno získať informácie o podaní odvolania
Úrad pre verejné obstarávanie
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Dunajská 68, P.O.BOX 58, 82004 Bratislava 24

Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
17.12.2013

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité