Oznámenie 6133 - WYT

Obsah

6133 - WYT
Vestník č. 75/2014 - 16.04.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Univerzitná nemocnica Martin
IČO: 00365327
Kollárova 2, 03659 Martin

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): odd. verejného obstarávania
Kontaktná osoba: Dagmar Kuricová, Ing. Monika Klobušická
Telefón: +421 434203483 / 434203597
Fax: +421 434131620
Email: kuricova@unm.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.unm.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Ovocie a zelenina
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: Univerzitná nemocnica Martin, Oddelenie liečebnej výživy a stravovania, Kollárova 2, 036 59 Martin, Slovenská republika.
NUTS kód:
SK031
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je dodávka ovocia a zeleniny, vrátane dovozu na miesto dodania pre Univerzitnú nemocnicu Martin.
Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 15300000-1
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 03221000-6, 15330000-0
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Predmetom zákazky je dodávka ovocia a zeleniny, vrátane dovozu na miesto dodania pre Univerzitnú nemocnicu Martin.
Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 60 723,3300 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 12
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Vyžaduje sa splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (zákon) v súlade s ustanoveniami zákona a "Výkladového stanoviska č. 10/2013 k osobnému postaveniu podľa zákona o verejnom obstarávaní" zo dňa 23. 07. 2013 zverejneného na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie.
Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne osvedčených kópií všetkých dokladov uvedených podľa uvedeného bodu.

V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť, spôsobom podľa § 128 zákona.

V súlade s ustanovením §32 ods.6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne:
Podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 26 a 32 ods.1 zákona o verejnom obstarávaní. Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia v zmysle § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: - § 27 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní:
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Verejný obstarávateľ požaduje predložiť:
- vyjadrenie banky/bánk alebo pobočky zahraničnej banky/bánk, v ktorej/rých má uchádzač vedený/é účet/účty, ktoré musí/musia obsahovať minimálne nasledovné informácie:
Za obdobie posledných šesť mesiacov (október - december 2013 a január - marec 2014) uchádzač
a) nebol v nepovolenom debete,
b) plní si voči banke všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu, prípadne z plnenia si záväzkov vyplývajúcich z úverových vzťahov
c) jeho bežný účet nebol predmetom exekúcie.
Toto vyjadrenie sa musí vzťahovať na obdobie posledných šesť mesiacov (október - december 2013 a január - marec 2014), resp. na obdobie, za ktoré sú údaje dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti/zriadenia účtu.

K vyjadreniu banky/bánk sa požaduje predložiť aj čestné vyhlásenie uchádzača podpísané štatutárnym zástupcom uchádzača alebo splnomocnenou osobou oprávnenou konať za uchádzača, že má otvorené účty len v bankách, od ktorých predložil vyjadrenie. Výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie banky a verejný obstarávateľ ho neuzná.

Odôvodnenie podmienok účasti:
V súlade s ustanovením § 32 ods.6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne: Podmienku účasti týkajúcu sa finančného a ekonomického postavenia určil verejný obstarávateľ primerane v súlade s ustanovením §27 zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ si potrebuje overiť ekonomickú stabilitu uchádzača a jeho schopnosť plniť si svoje finančné záväzky. Jej potreba zahrnutia sleduje cieľ nájsť dodávateľa predmetu zákazky, ktorý si plní všetky záväzky včas a riadne.

Doklady na preukázanie ekonomického a finančného postavenia je treba predložiť ako originály alebo ich úradne overené kópie.

V prípade vyhotovenia dokladov preukazujúcich ekonomické a finančné postavenie v inom ako štátnom jazyku, treba predložiť ich úradný preklad do štátneho jazyka s výnimkou dokladov predložených v českom jazyku.

V prípade, že uchádzač využije na preukázanie finančného a ekonomického postavenia finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah, je uchádzač povinný verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukáže uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená na verejnom obstarávaní, požaduje sa preukázanie splnenia podmienok účasti podľa tohto bodu oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania za všetkých členov skupiny spoločne.

Ak uchádzač alebo záujemca nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ a obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: - § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Verejný obstarávateľ požaduje predloženie zoznamu dodávok tovaru
a) zoznamom dodávok tovaru za predchádzajúce tri roky (2011, 2012 a 2013) doplneným potvrdeniami o kvalite dodania tovaru alebo poskytnutia služieb s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; ak odberateľom

1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je potvrdená referencia obsahujúca údaje podľa § 9a ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní v nadväznosti na § 155m ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní.

2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.

V zozname dodávok tovaru za predchádzajúce 3 roky (2011, 2012 a 2013) musí byť uvedený minimálny objem realizovaných dodávok vo výške 120 000,- spolu.
Zoznamom musí uchádzač preukázať, že za rozhodné obdobie realizoval dodávky tovarov rovnakého alebo podobného charakteru ako je požadovaný predmet zákazky.

Odôvodnenie podmienok účasti:
V súlade s ustanovením § 32 ods.6 zákona č. 25/2006 Z.z. verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne: Podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 28 zákona. Podmienka je stanovená primerane k predmetu zákazky a jej potreba sleduje cieľ nájsť uchádzača, ktorý má dostatočné skúsenosti s dodaním tovaru porovnateľného rozsahu ako je predmet zákazky.

Doklady na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti je treba predložiť ako originály alebo ich úradne overené kópie.

V prípade vyhotovenia dokladov preukazujúcich technickú alebo odbornú spôsobilosť v inom ako štátnom jazyku, treba predložiť ich úradný preklad do štátneho jazyka s výnimkou dokladov predložených v českom jazyku.

V prípade, že uchádzač využije na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah, je uchádzač povinný verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukáže uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená na verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti podľa tohto bodu Výzvy na predkladanie ponúk za všetkých členov skupiny spoločne.

Uchádzačom predkladané doklady musia byť v rovnakej, alebo ekvivalentnej forme podľa uvedenej požiadavky verejného obstarávateľa, pričom z týchto dokladov preukazujúcich spôsobilosť podľa § 27 a § 28 zákona musí byť zrejmé splnenie vyššie identifikovaných minimálnych úrovní požadovaných verejným obstarávateľom a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača.

Splnenie podmienok účasti uchádzačov vo verejnom obstarávaní je možno preukázať aj čestným vyhlásením.
Uchádzač môže pri predkladaní časti ponuky označenej ako Ostatné preukázať splnenie podmienok účasti stanovených verejným obstarávateľom v časti F. Podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia, finančného a ekonomického postavenia, technickej a odbornej spôsobilosti uchádzačov súťažných podkladov (bod III. 1 tejto výzvy) predložením čestného vyhlásenia podľa bodu 27.10 súťažných podkladov, pričom všetky tieto doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti bude predkladať verejnému obstarávateľovi až úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom .
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
34/vs/ovo/04/14/ku
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 12.05.2014 10:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 12.05.2014 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 13.05.2014 10:00
Miesto : Otváranie obálok s kompletnými ponukami a otváranie častí ponúk, označených ako Ostatné sa uskutoční dňa 13.5.2014 o 10,00 hod. na adrese: Univerzitná nemocnica Martin, Jesenského č. 25, 036 59 Martin, Slovenská republika, prízemie - zasadačka Ubytovacieho zariadenia UNM, miestnosť č.002.
Otváranie ponúk vykoná komisia menovaná štatutárnym zástupcom verejného obstarávateľa tak, že sa všetkým zúčastneným z predložených ponúk prečítajú obchodné mená, sídla alebo miesta podnikania všetkých uchádzačov. Komisia najskôr overí neporušenosť ponúk a následne otvorí obaly kompletných ponúk a obaly častí ponúk označené ako Ostatné. Každú otvorenú časť ponuky, označenú ako Ostatné komisia označí poradovým číslom v tom poradí, v akom boli predložené.
Otváranie ponúk a častí ponúk, označených ako Ostatné je neverejné.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Nie
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1/ Podmienkou poskytnutia súťažných podkladov je doručenie písomnej žiadosti o účasť (poštou, faxom, e-mailom, osobne). Následne je potrebné dokumenty zaslané elektronicky potvrdiť aj písomnou formou - poštou v orginálnom vyhotovení.

2/ Úspešný uchádzač pred podpisom zmluvy zároveň so zmluvou, najneskôr však do 10 dní odo dňa prevzatia oznámenia o výsledku vyhodnotenia ponúk, predloží:

1. platné potvrdenie (doklad) o zapísaní prevádzkarne uchádzača do zoznamu Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ďalej tiež ŠV a PS SR) na preukázanie súhlasu štátneho orgánu so skladovaním a distribúciou ponúkaného predmetu zákazky - predložiť ako originál alebo overenú kópiu
2. platné potvrdenie (doklad) ŠV a PS SR, že uchádzač má motorové vozidlá, ktoré sú spôsobilé na prepravu ponúkaného predmetu zákazky - predložiť ako originál alebo overenú kópiu.

V prípade, že úspešný uchádzač požadovaný doklad nepredloží, verejný obstarávateľ to bude považovať za neposkytnutie riadnej súčinnosti a bude postupovať podľa bodu 32.4 súťažných podkladov a v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní.

3/ V prípade, ak ponuky presiahnu predpokladanú hodnotu zákazky, vyhradzuje si verejný obstarávateľ právo označiť ponuky za neprijateľné a v prípade, ak ani jedna z ponúk nebude prijateľná, vyhradzuje si právo zrušiť súťaž v zmysle zákona o verejnom obstarávaní.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
15.04.2014

Redakčné opravy

6777 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 81/2014
V oznámení 06133-WYT verejného obstarávateľa/obstarávateľa Univerzitná nemocnica Martin, Kollárova 2, 036 59 Martin zverejnenom vo VVO č. 075/2014 zo dňa 16.04.2014 boli nesprávne zverejnené údaje II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH Namiesto: Hodnota 60 723,3300 EUR Viď: Hodnota 72 868,0000 EUR IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov Lehota na príjímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom Dátum a čas: Namiesto: 12.05.2014 10:00 Viď: 15.05.2014 10:00 IV.2.3. Lehota na prekladanie ponúk Dátum a čas: Namiesto: 12.05.2014 10:00 Viď: 15.05.2014 10:00 IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk Dátum a čas: Namiesto: 13.05.2014 10:00 Viď: 16.05.2014 10:00

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité