Oznámenie 6294 - WYS

Obsah

6294 - WYS
Vestník č. 76/2014 - 17.04.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja
IČO: 37847783
Bulharská 39, 91853 Trnava

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Trnava
Kontaktná osoba: Ing. Boris Valašek; Ing. Zuzana Fodorová
Telefón: +421 335531287
Fax: +421 335531009
Email: vo@spravaciest.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Servis nákladných a úžitkových motorových vozidiel SÚC TTSK
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
1
Hlavné miesto poskytovania služieb: Služby budú poskytované v servisnom stredisku úspešného uchádzača, vo výnimočných prípadoch v sídle verejného obstarávateľa, v mieste príslušného strediska určeného verejným obstarávateľom.
NUTS kód:
SK021
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je vykonanie servisných úkonov predpísaných výrobcom na nákladných a úžitkových motorových vozidlách Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja. Ide o vykonávanie servisných úkonov na vozidlách kategórie N1, N2, N3 a N3G od výrobcov automobilov továrenskej značky Mercedes-Benz.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 50114000-7
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 50114100-8, 50114200-9
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 150 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 48
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Ich splnenie preukáže podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní predložením originálnych dokladov alebo ich úradne osvedčených kópií:

1. § 26 ods. 1 písm. a) Výpis z registra trestov, nie starší ako 3 mesiace, ku dňu predkladania ponúk, ktorým uchádzač preukazuje, že nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny alebo za trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme,

2. § 26 ods. 1 písm. b) výpis z registra trestov, nie starší ako 3 mesiace ku dňu predkladania ponúk - týmto výpisom uchádzač preukazuje, že on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu nebol právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním,

3. § 26 ods. 1 písm. c) Potvrdenie príslušného súdu, nie staršie ako 3 mesiace ku dňu predkladania ponúk, ktorým uchádzač preukazuje, nebol naňho vyhlásený konkurz, že nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konania pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,

4. § 26 ods. 1 písm. d) Potvrdenie Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovne nie staršie ako 3 mesiace ku dňu predkladania ponúk, ktorým uchádzač preukazuje, že nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,

5. § 26 ods. 1 písm. e) Potvrdenie miestne príslušného daňového úradu nie staršie ako 3 mesiace ku dňu predkladania ponúk, ktorým uchádzač preukazuje, že nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,

6. § 26 ods. 1 písm. f) doklad o oprávnení dodávať tovar alebo poskytovať službu vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku alebo žiadosť o účasť

7. § 26 ods. 1 písm. h) čestné vyhlásenie, podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača originál, že nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,

1.ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti o verejnom obstarávaní,

2.ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, kedy prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola
2a) spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2b) právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,

3.ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní.

8. § 26 ods. 1 písm. i) čestné vyhlásenie, podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača originál, že nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa tohto zákona, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia.

9. § 26 ods. 1 písm. j) čestné vyhlásenie, podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača originál, že nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.

Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 26 zákona o verejnom obstarávaní a v súlade s ustanoveniami zákona o verejnom obstarávaní a Výkladového stanoviska č. 10/2013 k osobnému postaveniu podľa zákona o verejnom obstarávaní zo dňa 23.07.2013 zverejneného na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie.

Verejný obstarávateľ požaduje doklady preukazujúce podmienky účasti predložiť v originálnom vyhotovení alebo úradne osvedčených fotokópií.

Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti spôsobom podľa § 128 zákona o verejnom obstarávaní.

Uchádzač môže splnenie podmienok účasti preukázať v zmysle § 32 ods. 11 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších legislatívnych zmien.

Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 a 2 zákona o verejnom obstarávaní za každého člena skupiny osobitne, splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

Ak uchádzač nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.

Ak má uchádzač sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzač.

Primeranosť použitia: podmienky účasti na osobné postavenie vyplývajú z § 26 a § 100 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: § 27 ods. 1 písm. a) Kladné vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky / bánk alebo pobočky zahraničnej banky / bánk o schopnosti uchádzača plniť si svoje finančné záväzky originál alebo úradne overená kópia, nesmie byť staršia ako 3 mesiace ku dňu lehoty na predkladanie ponúk.

V predmetnom vyjadrení banka/banky resp. pobočka zahraničnej banky/bánk potvrdí, že:
- uchádzač nie je v nepovolenom debete,
- v prípade splácania úveru uchádzač dodržuje splátkový kalendár,
- bežný účet uchádzača nie je a ani nebol predmetom exekúcie.

Prílohou k § 27 ods. 1 písm. a) je čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať za uchádzača, v ktorom uchádzač prehlási, že nemá otvorený účet a záväzky v inej banke/bankách okrem tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyjadrenie v zmysle § 27 ods. 1 písm. a) - originál.

Uchádzač môže splnenie podmienok účasti preukázať v zmysle § 32 ods. 11 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších legislatívnych zmien. V prípade využitia inštitútu čestného vyhlásenia verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač v čestnom vyhlásení uviedol, akými dokladmi preukáže v prípade jeho úspešnosti splnenie podmienok účasti (napr. uvedením konkrétnej banky/bánk alebo pobočky zahraničnej banky/bánk, v ktorej/ktorých má vedené účty a pod.)

Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú finančného a ekonomického postavenia za všetkých členov skupiny spoločne.

Primeranosť použitia: Požiadavka predložiť vyjadrenie banky/bánk o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky je primeraná a jej potreba zahrnutia má za cieľ vybrať schopného zhotoviteľa, ktorý si plní všetky svoje záväzky riadne a včas.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: § 28 ods. 1 písm. b) zoznam dodávok tovaru alebo poskytnutých služeb za predchádzajúce tri roky (2011, 2012 a 2013) doplneným potvrdeniami o kvalite dodania tovaru alebo poskytnutia služieb s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; ak odberateľom

1.bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších predpisov, dokladom je referencia,

2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších predpisov, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.


Ak uchádzač vznikol v priebehu požadovaných rokov, predloží zoznam poskytnutých služieb iba za roky, ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti.

Primeranosť použitia: Podmienka účasti je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či je uchádzač schopný a spôsobilý pre poskytnutie požadovaných služieb v plnom rozsahu a v požadovanej kvalite.

§ 28 ods. 1 písm. j) údajmi o strojovom a technickom vybavení, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícii na poskytnutie služby.

Primeranosť použitia: Podmienka účasti je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či uchádzač disponuje potrebnou technikou a vybavením pre vykonávanie predmetu zákazky.

Uchádzač môže splnenie podmienok účasti preukázať v zmysle § 32 ods. 11 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších legislatívnych zmien. V prípade využitia inštitútu čestného vyhlásenia verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač v čestnom vyhlásení uviedol, akými dokladmi preukáže v prípade jeho úspešnosti splnenie podmienok účasti (napr. uvedením konkrétnych obstarávateľov, od ktorých predloží dôkazy o plnení, výšku plnenia a pod.)

Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač postupovať podľa § 28 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.

Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú technickej a odbornej spôsobilosti za všetkých členov skupiny spoločne.

§ 29 Certifikát kvality ISO 9001 vydaný nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie noriem zabezpečenia kvality uchádzačom alebo záujemcom, možnosť využitia systémov zabezpečenia kvality vyplývajúcich z európskych noriem. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. Verejný obstarávateľ príjme aj iné dôkazy (opis opatrení, použitých uchádzačom na zabezpečenie plnenia kritériá pre danú normu) predložené uchádzačom alebo záujemcom, ktoré sú rovnocenné opatreniam na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie certifikátu.

Uchádzač môže splnenie podmienok účasti preukázať v zmysle § 32 ods. 11 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších legislatívnych zmien. V prípade využitia inštitútu čestného vyhlásenia verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač v čestnom vyhlásení uviedol, akými dokladmi preukáže v prípade jeho úspešnosti splnenie podmienok účasti (napr. uvedením čísla certifikátu a pod.)

Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú technickej a odbornej spôsobilosti za všetkých členov skupiny spoločne.

Primeranosť použitia: Podmienka účasti je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti týkajúcej sa preverenia kvality poskytovaných dodávok tovarov.

§ 30 Certifikát kvality vydaný nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie určitých noriem environmentálneho riadenia uchádzačom alebo záujemcom, možnosť využiť schému Európskej únie pre environmentálne manažérstvo a audit alebo normy environmentálneho manažérstva vyplývajúce z príslušných európskych noriem alebo medzinárodných noriem certifikovaných orgánov. Verejný obstarávateľ a obstarávateľ uzná ako rovnocenné certifikáty vydané orgánmi z členských štátov. Verejný obstarávateľ príjme aj iné dôkazy (opis opatrení, použitých uchádzačom na zabezpečenie plnenia kritériá pre danú normu) predložené uchádzačom alebo záujemcom, ktoré sú rovnocenné opatreniam environmentálneho riadenia podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu.
Napr. doklad o splnení určitých noriem environmentálneho riadenia podľa normy ISO 14001.

Uchádzač môže splnenie podmienok účasti preukázať v zmysle § 32 ods. 11 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších legislatívnych zmien. V prípade využitia inštitútu čestného vyhlásenia verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač v čestnom vyhlásení uviedol, akými dokladmi preukáže v prípade jeho úspešnosti splnenie podmienok účasti (napr. uvedením čísla certifikátu a pod.)

Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú technickej a odbornej spôsobilosti za všetkých členov skupiny spoločne.

Primeranosť použitia: Podmienka účasti je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti týkajúcej sa preverenia kvality poskytovaných dodávok tovarov a ich dopadu na životné prostredie.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Minimálna požadovaná úroveň: uchádzač preukáže, že za posledné tri roky 2011 - 2013 poskytol služby rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky v minimálnom objeme 100 000 € bez DPH.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 09.05.2014 09:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 09.05.2014 09:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 09.05.2014 09:30
Miesto : Otváranie častí ponúk Ostatné je neverejné. Otváranie ponúk sa uskutoční za prítomnosti členov komisie na vyhodnotenie ponúk bez účasti uchádzačov. Otváranie ponúk vykoná komisia tak, že najskôr overí neporušenosť ponuky a následne otvorí ponuku a časť ponuky, označenú ako Ostatné. Každú otvorenú časť ponuky, označenú ako Ostatné komisia označí poradovým číslom v tom poradí, v akom bola predložená. Po otvorení časti ponuky, označenej ako Ostatné komisia vykoná všetky úkony podľa zákona č. 25/2006 Z. z., spočívajúce vo vyhodnotení tejto časti ponuky, podaní vysvetlenia, doplnení tejto časti ponuky, vyhodnotení splnenia podmienok účasti a vylúčení záujemcov alebo uchádzačov alebo vylúčení ponúk uchádzačov.

Otváranie častí ponúk, označených ako Kritériá vykoná komisia len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené. Otváranie častí ponúk, označených ako Kritériá je neverejné.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Podmienkou na poskytnutie súťažných podkladov je predloženie písomnej žiadosti záujemcu o vydanie súťažných podkladov v slovenskom jazyku. Písomná žiadosť o vydanie súťažných podkladov sa bude akceptovať nasledujúcimi formami: osobne, poštou, e-mailom, príp. faxom -ak záujemca požiada o súťažné podklady faxom, musí potrvdiť žiadosť písomnou formou - poštou alebo osobne v originálnom vyhotovení. Každá žiadosť doručená verejnému obstarávateľovi musí obsahovať kompletné identifikačné údaje žiadateľa: názov, adresa sídla, adresa doručovania v prípade, ak je iná ako adresa sídla, uvedený predmet žiadosti, meno referenta zodpovedného za žiadosť, jeho telefónne číslo a e-mailovú adresu. Žiadosť o súťažné podklady musí byť podpísaná oprávnenou osobou uchádzača/záujemcu. Pokyny a pravidlá pre použitie e-aukcie, ktorými sa riadi priebeh aukcie sú uvedené v súťažných podkladoch.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
16.04.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité