Oznámenie 6406 - WYP

Obsah

6406 - WYP
Vestník č. 77/2014 - 18.04.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Mestská časť Bratislava - Rača
IČO: 00304557
Kubačova 21, 83106 Bratislava-Rača

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Mestská časť Bratislava - Rača
Kontaktná osoba: Ing. Štefan Borovský
Telefón: +421 249112465
Fax: +421 249112439
Email: vo@raca.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RA - Regionálna alebo miestna agentúra/úrad
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
Iný (špecifikujte): Mestská samospráva
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Obnova Amfiteátra Bratislava - Rača
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: Amfiteáter mestskej časti Bratislava - Rača, Knižkova dolina
NUTS kód:
SK01
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je obnova areálu pôvodného amfiteátra nachádzajúceho sa v MČ Bratislava - Rača s cieľom vytvoriť účelné a praktické priestory pre voľnočasové aktivity rekonštruovaním pôvodných objektov (hygienického zariadenia a javiska s hľadiskom, ohnisko) ako aj pridaním navrhovaných objektov (bufet a klubovňa s terasami).
Obnova Amfiteátra Rača je rozdelená na dve etapy realizácie stavebných prác:
I.Etapa realizácie
Termín realizácie: 06/2014 - 05/2015
Stavebné objekty realizované v I. etape:
SO-01 HYGIENICKÉ ZARIADENIA
SO-02 HĽADISKO A JAVISKO AMFITEÁTRA SO ZÁZEMÍM
SO-05 KRUHOVÁ PLOCHA PRE OHNISKO A TERÉNNE HĽADISKO
SO-06.1 SPEVNENÉ PLOCHY, ÚPRAVA TERÉNU A MESTSKÝ MOBILIÁR- 1. časť
SO-06.2 SPEVNENÉ PLOCHY 2. časť iba gabiony
SO-06.2 SPEVNENÉ PLOCHY 3. časť iba gabiony
SO-07.1 OBNOVA ZELENE A SADOVÉ ÚPRAVY 1. časť
SO-07.2 OBNOVA ZELENE A SADOVÉ ÚPRAVY 2. časť (pás pri gabionoch)
SO-07.3 OBNOVA ZELENE A SADOVÉ ÚPRAVY 3. časť (pás pri gabionoch)

II.Etapa realizácie
realizácia stavebných prác je viazaná na oznámenie objednávateľa, že má zabezpečené finančné prostriedky na jej realizáciu.
Termín realizácie: 05/2015 - 12/2015
Stavebné objekty realizované v II. etape:
SO-03 KLUBOVŇA SO ZÁZEMÍM A EXTERIEROVOU TERASOU
SO-04 BUFET SO ZÁZEMÍM A EXTERIEROVOU TERASOU
SO-06.2 SPEVNENÉ PLOCHY, ÚPRAVA TERÉNU A MESTSKÝ MOBILIÁR 2. časť, bez gabiónov realizovaných v I. etape
SO-06.3 SPEVNENÉ PLOCHY, ÚPRAVA TERÉNU A MESTSKÝ MOBILIÁR 3. časť, bez gabiónov realizovaných v I. etape
SO-07.2 Výsadba zelene pri SO-03 a SO-04
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45000000-7
Doplnkový slovník: IA13-5
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 45212100-7, 45215220-5, 45236210-5, 45233160-8
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
I. Etapa realizácie: Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH: 227 500,00 eur
II. Etapa realizácie: Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH: 246 550,00 eur
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 474 050,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 19
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní.
Splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 uchádzač preukáže dokladmi podľa § 26 ods. 2, resp. ods. 4 a ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní.
Uchádzač zapísaný do zoznamu podnikateľov vedeného Úradom pre verejné obstarávanie, podľa § 128 zákona o verejnom obstarávaní, môže doklady požadované podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní nahradiť predložením výpisu zo zoznamu podnikateľov.
Splnenie podmienok účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením v zmysle § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predloží verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom.
Ak do súťaže predloží ponuku skupina dodávateľov podľa § 31 zákona o verejnom obstarávaní, podmienky účasti osobné postavenie musí splniť každý člen skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti zákazky, ktorú má zabezpečiť.

V súlade s ustanovením § 32 ods. 4 zákona č.25/2006 Z.z. verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne: Podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 26 zákona č.25/2006 Z.z..
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač predloží podľa § 27 ods. 1, písm. a) zákona o verejnom obstarávaní:
Vyjadrením banky alebo pobočky zahraničnej banky, ktorým môže byť prísľub banky alebo zahraničnej banky o poskytnutí úveru. Vo vyjadrení banka potvrdzuje schopnosť uchádzača plniť finančné záväzky, že uchádzač nie je v nepovolenom debete, v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár a bankové účty neboli predmetom exekúcie. Uchádzač predloží vyjadrenia všetkých bánk, v ktorých má vedené účty.
K vyjadreniu banky uchádzač predloží aj čestné vyhlásenie, že v iných bankách nemá vedené účty ani záväzky. Vyjadrenia banky a čestné vyhlásenie musia byť predložené ako originály alebo úradne osvedčené kópie.

Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukáže, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač alebo záujemca písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Odôvodnenie primeranosti v zmysle § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní:
Verejný obstarávateľ požaduje potvrdenie príslušných bánk, v ktorých má uchádzač vedené účty z dôvodu uistenia sa, že víťazný uchádzač, s ktorým bude uzatvárať zmluvu, nemá finančné problémy a bude schopný splniť zmluvný záväzok.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač preukáže v ponuke technickú a odbornú spôsobilosť v zmysle § 28 zákona o verejnom obstarávaní ods. 1
písm. a) zoznamom poskytnutých stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky za predchádzajúcich päť rokov doplneným potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícií, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené, pričom minimálne jedna zrealizovaná zákazka (za obdobie 2009 2013)
musí byť s investičným nákladom min. 500 000 € bez DPH,

písm. g) údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo odbornej kvalifikácií riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za poskytnutie stavebných prác. Uchádzač predloží vyhlásenie, že bude k dispozícií v čase plnenia zmluvy. Doklad o odbornej spôsobilosti stavbyvedúci podľa zákona č. 236/2000 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 138/1992 Zb. v znení zákona č. 554/2001 o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov s odbornou spôsobilosťou na pozemné stavby, rovnako budú akceptované osvedčenia vydané v iných krajinách, akceptované Slovenskou komorou stavebných inžinierov; doklad musí byť predložený ako overená fotokópia osvedčenia s originálom odtlačku pečiatky a podpisom odborne spôsobilej osoby,

písm. h) údaje opatrení enviromentáleneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy, ktorej predmetom je uskutočnenie stavebných prác uchádzač doloží, že je držiteľom platného certifikátu SEM v zmysle noriem ISO EN STN 14001. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné aj certifikáty vydané orgánmi z členských štátov. Verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné opatreniam enviromenálneho riadenia podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu.

Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takom prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukáže, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač alebo záujemca písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu.
Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú budú kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

Ak do súťaže predloží ponuku skupina dodávateľov podľa § 31 zákona o verejnom obstarávaní, môže skupina dodávateľov využiť technické a odborné kapacity účastníkov skupiny dodávateľov alebo iných osôb podľa § 28 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní. Splnenie podmienok účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti preukazuje skupina spoločne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti zákazky, ktorú má zabezpečiť.

Odôvodnenie primeranosti v zmysle § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní:
Požiadavkami sa zabezpečuje overenie technickej a odbornej spôsobilosti každého uchádzača, ktoré majú garantovať kvalitné plnenie zákazky ako aj preukázanie skúsenosti uchádzača s plnením zmlúv rovnakého alebo obdobného charakteru ako predmet zákazky.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 12.05.2014 10:00
Úhrada za súťažné podklady
Ak áno, cena : 10,0000 EUR
Podmienky a spôsob úhrady: Úhrada za súťažné podklady je splatná v pokladni MÚ Bratislava - Rača, Kubačova 21; resp. na č. ú.: 421 032/0 200, VS - uvedie sa číslo výzvy z Vestníka, do poznámky sa uvedie obchodné meno/názov spoločnosti. Doklad o úhrade musí tvoriť prílohu písomnej žiadosti o poskytnutie súťažných podkladov.
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 12.05.2014 10:00
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Verejný obstarávateľ doporučuje záujemcom vyžiadať si súťažné podklady v dostatočnom predstihu, aby si v prípade potreby využitia inštitútu vysvetľovania vytvorili dostatočný časový priestor, pretože v zmysle § 100 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní môže záujemca požiadať o vysvetlenie najneskôr 6 pracovných dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk.
Verejný obstarávateľ zruší zadávanie podlimitnej zákazky podľa § 46 ods. 1 a ods. 2, ak:
a)ani jeden uchádzač nesplnil podmienky účasti vo verejnom obstarávaní a neuplatnil žiadosť o nápravu v lehote podľa § 136 ods. 3 a nepodal námietky v lehote podľa § 138 ods. 5,
b)nedostal ani jednu ponuku,
c)ani jedna z podaných ponúk nezodpovedá podmienkam uvedeným v súťažných podkladoch a uchádzač neuplatnil žiadosť o nápravu a lehote podľa § 136 ods. 3 a nepodal námietky v lehote podľa § 138 ods. 5,
d)jej zrušenie nariadil Úrad pre verejné obstarávanie,
e)ak sa zmenili okolnosti, za ktorých sa zadávanie podlimitnej zákazky vyhlásilo, ak sa v priebehu postupu verejného obstarávania vyskytli dôvody hodné osobitného zreteľa, pre ktoré nemožno od verejného obstarávateľa alebo obstarávateľa požadovať, aby vo verejnom obstarávaní pokračoval, najmä ak sa zistilo porušenie tohto zákona, ktoré má alebo by malo mať zásadný vplyv na výsledok verejného obstarávania alebo ak nebolo predložených viac, než dve ponuky. Ak bola predložená len jedna ponuka a verejný obstarávateľ nezruší použitý postup zadávania zákazky, je povinný zverejniť v profile odôvodnenie, prečo použitý postup nezrušil.
Verejný obstarávateľ bezodkladne upovedomí všetkých uchádzačov alebo záujemcov o zrušení použitého postupu zadávania zákazky s uvedením dôvodu a oznámi postup, ktorý požije pri zadávaní zákazky na pôvodný predmet zákazky.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
16.04.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité