Oznámenie 6398 - WYT

Obsah

6398 - WYT
Vestník č. 77/2014 - 18.04.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave
IČO: 00165361
Limbová 12, 83303 Bratislava-Nové Mesto

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): INOWIS, s.r.o., Petzvalova 27, 010 15 Žilina
Kontaktná osoba: Ing. Eva Súlovcová
Telefón: +421 903929685
Fax: +421 259370275
Email: inowis@inowis.sk; verejne.obstaravanie@szu.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.szu.sk
Ďalšie informácie možno získať na inom mieste
Príloha A.I) Adresa a kontaktné miesto (miesta), na ktorých možno získať ďalšie informácie
INOWIS, s.r.o.
IČO: 45977178
Petzvalova 27 , 01015 Žilina

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): INOWIS, s.r.o., Petzvalova 27, 010 15 Žilina
Kontaktná osoba: Ing. Eva Súlovcová
Telefón: +421 903929685
Email: inowis@inowis.sk
Internetová adresa (URL): http://www.szu.sk
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na inom mieste
Príloha A.II) Adresa a kontaktné miesto (miesta), na ktorých možno získať súťažné podklady a doplňujúce dokumenty
INOWIS, s.r.o.
IČO: 45977178
Petzvalova 27 , 01015 Žilina

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): INOWIS, s.r.o., Petzvalova 27, 010 15 Žilina
Kontaktná osoba: Ing. Eva Súlovcová
Telefón: +421 903929685
Email: inowis@inowis.sk
Internetová adresa (URL): http://www.szu.sk
Ponuky budú doručené na inom mieste
Príloha A.III) Adresa a kontaktné miesto, na ktoré musia byť doručené ponuky
Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave
IČO: 00165361
Limbová 14 - podateľňa , 83301 Bratislava

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave, Limbová 14 - podateľňa, 833 01 Bratislava
Kontaktná osoba: Mgr. Ružena Šoková
Telefón: +421 259370251
Email: ruzena.sokova@szu.sk
Internetová adresa (URL): http://www.szu.sk
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Autoklávy
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave, Limbová 14, 833 01 Bratislava.
NUTS kód:
SK010
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je dodávka tovarov - autoklávy. Autoklávy budú slúžiť na sterilizáciu (nástroje, plasty, sklo, klietky atď.) a dekontamináciu vysoko infekčného odpadového materiálu pre zabezpečenie bezpečnosti personálu a ochrany životného prostredia, zabráneniu šírenia nákaz pred použitím a po použití.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 33191110-9
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Predmetom zákazky je dodávka 2 kusov autoklávov pre potreby verejného obstarávateľa v rámci schváleného projektu.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 48 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 2
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1.1 Vyžaduje sa preukázanie splnenia podmienok osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZVO"). Na preukázanie splnenia podmienok osobného postavenia verejný obstarávateľ vyžaduje predloženie dokladov podľa § 26 ods. 2, resp. ods. 4, resp. ods. 5 ZVO.
Odôvodnenie primeranosti použitia podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 ZVO: Požiadavka na preukázanie splnenia podmienok osobného postavenia je stanovená v zmysle § 100 ods. 1 písm. b) ZVO.

1.2 Uchádzač zapísaný do zoznamu podnikateľov pre verejné obstarávanie preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 26 ZVO údajmi a dokladmi zapísanými v zozname podnikateľov.

1.3 Splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia uvedených v § 26 ods. 1 ZVO bude vyhodnocované v súlade s Výkladovým stanoviskom Úradu pre verejné obstarávanie č. 10/2013 z 23.7.2013 k osobnému postaveniu podľa ZVO.
Uchádzač zapísaný v zozname podnikateľov podľa § 128 ZVO v znení účinnom:
a) od 1.7.2013 alebo v prípade, že zápis v zozname podnikateľov bol predĺžený po 30.6.2013 (t. j. uchádzač, ktorému Úrad pre verejné obstarávanie (ďalej len "úrad") vydal výpis zo zoznamu podnikateľov vo forme elektronického odpisu) nie je povinný v procesoch verejného obstarávania predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 ZVO,
b) do 30.6.2013 a ak zápis v zozname podnikateľov nebol predĺžený po 30.6.2013 (t. j. uchádzač, ktorému úrad vydal potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov v listinnej podobe) nie je povinný v procesoch verejného obstarávania predkladať potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov. Avšak je potrebné, aby tento uchádzač preukázal, že spĺňa aj podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j) ZVO. Uchádzač môže splnenie týchto podmienok účasti preukázať predložením čestného vyhlásenia podľa § 26 ods. 2 písm. g) ZVO.

1.4 Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného
postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) ZVO preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

1.5 Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť preložené do slovenského jazyka, okrem dokladov predložených v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu, rozhodujúci je úradný preklad v štátnom jazyku.

1.6 Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne osvedčených kópií všetkých dokladov uvedených v časti
III.1.1. Osobné postavenie. Všetky doklady musia odrážať skutočný stav v čase, v ktorom sa uchádzač zúčastňuje
verejnej súťaže.

1.7 Z predkladaných dokladov a/alebo dokumentov uchádzačov preukazujúcich spôsobilosť podľa § 26 ZVO musí byť zrejmé splnenie verejným obstarávateľom požadovaných podmienok a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača.

1.8 V zmysle § 32 ods. 11 ZVO splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 ZVO v čase a spôsobom detailne špecifikovaným v súťažných podkladoch.

1.9 V prípade, ak má zahraničná právnická osoba na území Slovenskej republiky za účelom podnikania zriadenú
organizačnú zložku, ktorá nemá právnu subjektivitu v zmysle Obchodného zákonníka, zahraničná právnická osoba preukazuje splnenie podmienok účasti osobného postavenia vo verejnom obstarávaní aj za svoju organizačnú zložku v kontexte ustanovení § 26 ods. 2 písm. c) a d) ZVO, nakoľko organizačná zložka má povinnosti a právnu subjektivitu v oblasti platenia daní a subjektivitu vyplývajúcu z pracovnoprávnych vzťahov a s tým spojené povinnosti vyplývajúce z právnych predpisov o sociálnom zabezpečení.

1.10 Čestné vyhlásenie, alebo vyhlásenie, ktoré uchádzač predloží k preukázaniu splnenia podmienok účasti vo verejnom obstarávaní, budú podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo splnomocnenou osobou oprávnenou konať za uchádzača (v takom prípade uchádzač predloží aj splnomocnenie tejto osoby na zastupovanie).
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 2.1 § 27 ods. 1 písm. a) ZVO: Uchádzač predloží vyjadrenie banky/bánk alebo pobočky zahraničnej banky/bánk (bánk vtedy, ak uchádzač má otvorených viac podnikateľských účtov vo viacerých bankách), že uchádzač nie je
a v období posledných troch rokov nebol v nepovolenom debete, a že si plní voči banke/bankám alebo pobočke/pobočkám všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu, prípadne z plnenia si záväzkov vyplývajúcich z úverových vzťahov a jeho účet/účty nie sú v exekúcii, ktoré nesmie byť staršie ako 3 mesiace ku dňu lehoty na predkladanie ponúk. Nie je možné nahradiť požadované potvrdenie, resp. potvrdenia príslušnej banky/bánk alebo pobočky/pobočiek výpisom z účtu uchádzača v príslušnej banke/bankách alebo pobočke/pobočkách. Súčasne treba k vyjadreniu banky/bánk predložiť aj čestné vyhlásenie uchádzača, v ktorých bankách alebo pobočkách zahraničných bánk má vedený účet/vedené účty.
Odôvodnenie primeranosti použitia podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 ZVO: Verejný obstarávateľ vyžaduje vzhľadom na obsah a rozsah predmetu zákazky ekonomicky spoľahlivého obchodného partnera. Predmetná podmienka mapuje stav ekonomickej a finančnej situácie uchádzača, jeho platobnú schopnosť a plnenie si záväzkov voči banke v snahe zabezpečiť, aby nedošlo k riziku ohľadne plnenia predmetu zákazky z titulu uchádzačovej ekonomickej nestability a pod. Podmienku účasti v zmysle § 27 ods. 1 písm. a) ZVO verejný obstarávateľ zadefinoval za účelom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi poskytovateľmi/dodávateľmi, ktorí sú schopní plniť si svoje záväzky a plniť/dodať predmet zákazky a je primeraná predmetu zákazky. Uchádzač týmto preukáže jeho základnú spoľahlivosť v obchodných vzťahoch, schopnosť plniť svoje finančné záväzky riadne a včas. Čestné vyhlásenie verejný obstarávateľ vyžaduje, nakoľko táto požiadavka má zabezpečiť a preukázať, že vyjadrenie/vyjadrenia banky/bánk, ktoré uchádzač predloží, je/sú kompletné, úplné a pravdivé.

2.2 Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určenými dokladmi, verejný obstarávateľ môže uznať aj iné doklady, ktorými sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.

2.3 V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená na verejnom obstarávaní, požaduje sa
preukázanie podmienok účasti definovaných v tejto časti výzvy (časť III.1.2.) za všetkých členov skupiny spoločne.
Skupina dodávateľov môže využiť finančné zdroje účastníkov skupiny dodávateľov alebo iných osôb podľa § 27 ods. 2 ZVO.

2.4 V prípade, že uchádzač využije na preukázanie finančného a ekonomického postavenia finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v čase predloženia ponuky, musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 ZVO vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

2.5 Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť preložené do slovenského jazyka, okrem dokladov
predložených v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu, rozhodujúci je úradný preklad v štátnom jazyku.

2.6 Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne osvedčených kópií všetkých dokladov uvedených v tejto časti výzvy (časť III.1.2.). Všetky doklady musia odrážať skutočný stav v čase, v ktorom sa uchádzač zúčastňuje verejnej súťaže.

2.7 Z predkladaných dokladov a/alebo dokumentov uchádzačov preukazujúcich spôsobilosť podľa § 27 ZVO musí byťzrejmé splnenie nižšie identifikovanej/identifikovaných minimálnej/ minimálnych úrovne/úrovní požadovanej/požadovaných verejným obstarávateľom a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača.

2.8 V zmysle § 32 ods. 11 ZVO splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 ZVO v čase a spôsobom detailne špecifikovaným v súťažných podkladoch.

2.9 Čestné vyhlásenie, alebo vyhlásenie, ktoré uchádzač predloží k preukázaniu splnenia podmienok účasti vo verejnom obstarávaní, budú podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo splnomocnenou osobou oprávnenou konať za uchádzača (v takom prípade uchádzač predloží aj splnomocnenie tejto osoby na zastupovanie).
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : 2.1 Kladné vyjadrenie, že uchádzač nie je a v období posledných troch rokov nebol v nepovolenom debete a že si plní voči banke/bankám alebo pobočke/pobočkám všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu, prípadne z plnenia si záväzkov vyplývajúcich z úverových vzťahov a jeho účet/účty nie sú v exekúcii, ktoré nesmie byť staršie ako 3 mesiace ku dňu lehoty na predkladanie ponúk a čestné vyhlásenie, v ktorých bankách alebo pobočkách zahraničných bánk má uchádzač vedený účet/vedené účty. Obdobím posledných troch rokov sa rozumie obdobie 36 mesiacov, ktoré predchádzajú lehote na predkladanie ponúk.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 3.1 § 28 ods. 1 písm. a) ZVO: Uchádzač predloží zoznam dodávok tovaru za predchádzajúce tri roky (2011, 2012, 2013) alebo za roky, za ktoré sú tieto údaje dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti uchádzača, ak je táto doba kratšia ako obdobie predchádzajúcich troch rokov, doplnený potvrdeniami o kvalite dodania tovaru s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov v zmysle § 28 ods. 1 písm. a) bod 1. resp. 2 ZVO. Zoznam dodávok tovaru musí byť podpísaný štatutárnym orgánom uchádzača alebo splnomocnenou osobou oprávnenou konať za uchádzača (v takom prípade uchádzač predloží splnomocnenie tejto osoby na zastupovanie).
Odôvodnenie primeranosti použitia podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 ZVO: Zoznam úspešne realizovaných dodávok obdobného tovaru má garantovať odborné a kvalitné plnenie zákazky, ako aj preukázať skúsenosti uchádzača s plnením zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky, a to s prihliadnutím na finančný objem požadovaného predmetu zákazky.

3.2 § 28 ods. 1 písm. l) ZVO: Uchádzač predloží opis výrobku, ktorý sa má dodať a zároveň vyhlásenia zhody a doplňujúce podklady k nim alebo certifikát vydaný autorizovanými osobami alebo notifikovanými osobami, ktoré majú oprávnenie na posudzovanie zhody výrobkov s technickými špecifikáciami.
Odôvodnenie primeranosti použitia podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 ZVO: Opis výrobku je podkladom pre vyhodnotenie splnenia požiadaviek na predmet zákazky, ktoré stanovil verejný obstarávateľ. Vyhlásenie zhody alebo certifikát má garantovať, že výrobca tovaru zodpovedá za kvalitu a bezpečnosť vyrobeného zariadenia a to bolo vyrobené v súlade s normami a požiadavkami smerníc a platných právnych predpisov.

3.3 V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená na verejnom obstarávaní, požaduje sa
preukázanie podmienok účasti podľa tejto časti (časť III.1.3.) za všetkých členov skupiny spoločne. Skupina
dodávateľov môže využiť technické a odborné kapacity účastníkov skupiny dodávateľov alebo iných osôb podľa § 28 ods. 2 ZVO.

3.4 V prípade, že uchádzač využije na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v čase predloženia ponuky, musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 ZVO vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté.
Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

3.5 Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť úradne preložené do slovenského jazyka, okrem dokladov predložených v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu, rozhodujúci je úradný preklad v štátnom jazyku.

3.6 Ekvivalent finančnej sumy uvedený v inej mene ako euro bude prepočítaný podľa kurzu NBS z inej meny na euro k 31.12. príslušného roku.

3.7 Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne osvedčených kópií dokladov uvedených v tejto časti výzvy (časť III.1.3.), ak nie je uvedené inak. Všetky doklady musia odrážať skutočný stav v čase, v ktorom sa uchádzač zúčastňuje verejnej súťaže.

3.8 Z predkladaných dokladov a/alebo dokumentov uchádzačov preukazujúcich spôsobilosť podľa § 28 ZVO musí byť zrejmé splnenie identifikovanej/identifikovaných minimálnej/ minimálnych úrovne/úrovní požadovanej/požadovaných verejným obstarávateľom a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača.

3.9 V zmysle § 32 ods. 11 ZVO splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 ZVO v čase a spôsobom detailne špecifikovaným v súťažných podkladoch.

3.10 Čestné vyhlásenie, alebo vyhlásenie, ktoré uchádzač predloží k preukázaniu splnenia podmienok účasti vo verejnom obstarávaní, budú podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo splnomocnenou osobou oprávnenou konať za uchádzača (v takom prípade uchádzač predloží aj splnomocnenie tejto osoby na zastupovanie).
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : 3.1 Uchádzač zoznamom dodávok tovaru doplneným potvrdeniami v zmysle § 28 ods. 1 písm. a) bod 1. resp. 2 ZVO preukáže, že za obdobie predchádzajúcich 3 rokov (2011, 2012, 2013) úspešne realizoval minimálne jednu zákazku týkajúcu sa obdobného tovaru ako je predmet zákazky - dodávka autoklávov - v minimálnom objeme 48 000,00 EUR bez DPH/1 zákazka.

3.2 Uchádzač predloží opis výrobku, ktorý sa má dodať a zároveň vyhlásenia zhody a doplňujúce podklady k nim alebo certifikát vydaný autorizovanými osobami alebo notifikovanými osobami, ktoré majú oprávnenie na posudzovanie zhody výrobkov s technickými špecifikáciami. V prípade, ak uchádzač predkladá Vyhlásenie o zhode, v ktorom je odvolanie na iné doplňujúce dokumenty, ktoré sú podkladom na jeho vydanie, musia byť tieto doplňujúce dokumenty súčasťou predloženého Vyhlásenia o zhode, pričom uchádzač predkladá originál, resp. úradne osvedčenú kópiu Vyhlásenia o zhode a doplňujúce dokumenty (napr. CE certifikát) stačí predložiť ako neoverené kópie.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
PLZ_VS_2014-031
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 12.05.2014 10:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 12.05.2014 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 12.05.2014 11:30
Miesto : Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave, Limbová 14, 833 01 Bratislava.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Otváranie obálok cenových ponúk je neverejné. Na otváraní obálok s ponukami sa zúčastní len komisia menovaná na otváranie a vyhodnotenie ponúk bez prítomnosti uchádzačov v zmysle § 43 ods. 3 ZVO.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Obstarávanie v rámci projektu Operačného programu Výskum a vývoj s ITMS: 26240120033 s názvom Centrum excelentnosti environmentálneho zdravia.
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
(1) Verejný obstarávateľ poskytuje súťažné podklady elektronicky a stanovuje ďalšiu elektronickú komunikáciu, ktorá sa realizuje prostredníctvom systému elektronického verejného obstarávania (systém EVO). Stránka portálu EVO je https://evo.gov.sk. Postup je upravený v príručke pre záujemcu/uchádzača - Príručka EVO pre Záujemcu/Uchádzača - Verejná súťaž, ktorá je zverejnená na stránke portálu EVO v položke menu Metodické pokyny. Pre účasť v tejto zákazke je potrebné, aby sa záujemca zaregistroval prostredníctvom systému EVO do zákazky, ktorá je zverejnená na stránke portálu EVO pod číslom 17.01 a pod názvom: Autoklávy.

(2) Verejný obstarávateľ odporúča záujemcom, aby sa zaregistrovali do zákazky aj vtedy, ak získali súťažné podklady od inej fyzickej alebo právnickej osoby. V prípade, že záujemca nie je zaregistrovaný prostredníctvom systému EVO do zákazky, verejný obstarávateľ nevie zabezpečiť doručenie vysvetlení, zmien a iných informácií, ktoré by mohli mať vplyv na vypracovanie kvalifikovanej ponuky k tejto súťaži. V prípade, že sa potenciálny záujemca nezaregistruje do zákazky, koná tak na vlastnú zodpovednosť a vlastné riziko.

(3) Súťažné podklady sú prístupné zaregistrovaným záujemcom do zákazky realizovanej prostredníctvom systému EVO (po schválení záujemcu verejným obstarávateľom má záujemca priamy a neobmedzený prístup k súťažným podkladom), a preto verejný obstarávateľ nebude poskytovať záujemcom súťažné podklady v listinnej podobe.

(4) Akékoľvek vysvetľovanie v tejto zákazke sa realizuje elektronicky, a to výlučne prostredníctvom systému EVO.

(5) Akákoľvek komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi bude výlučne v slovenskom jazyku. Zo strany záujemcu/uchádzača bude akceptovaný aj český jazyk.

(6) Ďalšie usmernenia a upozornenia pre uchádzačov alebo záujemcov týkajúce sa ustanovení zákona pojednávajúce o elektronickej komunikácii a elektronickom verejnom obstarávaní a odporúčania na aplikáciu týchto ustanovení v systéme EVO sú obsiahnuté v Metodickom pokyne k systému EVO, ktorý je zverejnený na stránke portálu EVO v položke menu Metodické pokyny.

(7) V prípade potreby môžu záujemcovia alebo uchádzači elektronicky požiadať o pomoc s prácou v systéme EVO na emailovej adrese helpdesku: helpdesk_evo@uvo.gov.sk.

(8) V prípade zistenia alebo akéhokoľvek podozrenia z neštandardného správania sa systému EVO si môžu záujemcovia alebo uchádzači stiahnuť do svojho počítača formulár pre hlásenie porúch zo stránky
http://www.evo.gov.sk/RepErEVOEX.html, je zverejnený na stránke portálu EVO v položke menu Hlásenie porúch a formulár elektronicky zaslať na e-mailovú adresu helpdesku: helpdesk_evo@uvo.gov.sk.

(9) Všetky náklady a výdavky spojené s prípravou a predložením ponuky, dokladov, ktorými sa preukazuje splnenie podmienok účasti a iných dokladov súvisiacich s touto súťažov, znáša záujemca/uchádzač bez finančného nároku voči verejnému obstarávateľovi, a to bez ohľadu na výsledok verejného obstarávania.

(10) Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zrušiť túto súťaž, alebo neprijať ani jednu z predložených ponúk, ak
nastane niektorá z okolností uvedených v § 46 ZVO. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ani jednu z
predložených ponúk, ak nebudú zodpovedať jeho finančným možnostiam, t.j. ak prekročia jeho finančný limit pre
predmet zákazky alebo sú neregulárne alebo inak neprijateľné.

(11) Uchádzači predložia originály alebo úradne osvedčené kópie požadovaných dokladov, ak nie je uvedené inak. Všetky doklady musia byť platné a odrážať skutočný stav v čase, v ktorom sa uchádzač zúčastňuje verejnej súťaže.
Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť úradne preložené do slovenského jazyka okrem dokladov predložených v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu, rozhodujúci je úradný preklad v štátnom (slovenskom) jazyku.

(12) V zmysle § 32 ods. 11 ZVO splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 ZVO v čase a spôsobom detailne špecifikovaným v súťažných podkladoch.

(13) Verejný obstarávateľ neumožňuje v zmysle § 19 ods. 2 ZVO predložiť ponuku v inom ako štátnom jazyku (jazyk slovenský).
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
16.04.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité