Oznámenie 11037 - WYT

Obsah

11037 - WYT
Vestník č. 115/2014 - 16.06.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica
IČO: 00165549
Nám. L.Svobodu 1, 97517 Banská Bystrica

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Nám. L.Svobodu 1, 975 17 Banská Bystrica
Kontaktná osoba: Ing. Ivana Sklenková
Telefón: +421 484413240
Fax: +421 484413240
Email: isklenkova@nspbb.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.fnspfdr.sk
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/profily/-/profil/pdetail/635
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Plastové vrecia pre potreby Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica.
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Námestie L. Svobodu 1, 975 17 Banská Bystrica, sklad všeobecného materiálu.
NUTS kód:
SK032
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je kúpa tovaru - Plastové vrecia pre potreby Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica v rozsahu verejným obstarávateľom požadovanej špecifikácie, v množstvách a lehotách špecifikovaných v samostatných objednávkach na základe skutočných potrieb verejného obstarávateľa, vrátane súvisiacich služieb - dodania tovaru na miesto určenia a manipulácie - vyloženia tovaru.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 19640000-4
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 60000000-8, 63110000-3
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
rozsah a celkové množstvá predmetu zákazky sú uvedené v súťažných podkladoch
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 56 568,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 24
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1. Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa ustanovenia § 26 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o verejnom obstarávaní). Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia:
1.1 nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za restný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny alebo za trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme,
1.2 nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním,
1.3 nebol naňho vyhlásený konkurz, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
1.4 nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
1.5 nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
1.6 je oprávnený dodávať tovar, vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku,
1.7 nebolo mu v predchádzajúcich troch rokoch preukázané závažné porušenie odborných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ preukázať,
1.8 nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,
a) ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
b) ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, kedy prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní; právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
c) ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní.
1.9 nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa zákona o verejnom obstarávaní, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia,
1.10 nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
2. Uchádzač preukazuje splnenie požadovaných podmienok účasti:
1.1 a 1.2 výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace,
1.3 potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace,
1.4 potvrdením Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovne nie starším ako tri mesiace,
1.5 potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace,
1.6 dokladom o oprávnení dodávať tovar,
1.8, 1.9 a 1.10 čestným vyhlásením.
3. Uchádzač vo verejnom obstarávaní preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa ustanovení § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní alebo údajmi a dokladmi, zapísanými v zozname podnikateľov podľa § 128 zákona o verejnom obstarávaní.
4. Ak uchádzač nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z uvedených dokladov alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.
5. Ak má uchádzač sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo krajine sídla uchádzača.
6. Doklady treba predložiť ako originály alebo úradne overené kópie. V prípade vyhotovenia dokladov preukazujúcich osobné postavenie v inom ako štátnom jazyku, treba predložiť ich úradný preklad do štátneho jazyka s výnimkou dokladov predložených v českom jazyku.
7. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 31 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní.
8. Vo vzťahu k predkladaniu dokladov k osobnému postaveniu podľa § 26 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ dáva do pozornosti výkladové stanovisko č. 10/2013 k osobnému postaveniu podľa zákona o verejnom obstarávaní vydané Úradom pre verejné obstarávanie.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1. § 27 ods. 1, písm. a) zákona o verejnom obstarávaní - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, ktorým môže byť prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru.
2. Doklady na preukázanie ekonomického a finančného postavenia je treba predložiť ako originály alebo ich úradne overené kópie.
3. V prípade vyhotovenia dokladov preukazujúcich ekonomické a finančné postavenie v inom ako štátnom jazyku, treba predložiť ich preklad do štátneho jazyka s výnimkou dokladov predložených v českom jazyku. Uchádzač nemusí predložiť úradný preklad dokladu, v takomto prípade je však potrebné doložiť čestné vyhlásenie, podpísané štatutárnym zástupcom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača a s pečiatkou uchádzača, že preklad zodpovedá predloženému originálnemu dokladu.
4. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia podľa § 31 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní.
5. Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač v súlade s § 27 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
6. Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné alebo ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Minimálne požiadavky na vyjadrenie banky: Uchádzač predloží vyjadrenie každej banky/pobočky zahraničnej banky, v ktorej má vedený účet, v ktorom banka potvrdí, že:
- uchádzač nie je v nepovolenom debete a že si plní voči banke všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu,
- v prípade splácania úveru, si plní záväzky, vyplývajúce z úverových vzťahov.
Uchádzač spolu s vyjadrením/niami banky/bánk predloží vyhlásenie podpísané štatutárnym zástupcom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača a s pečiatkou uchádzača, že predložil vyjadrenia všetkých bánk alebo pobočiek zahraničných bánk, v ktorých má vedený/é účet/účty a že v iných bankách nemá záväzky. Vyjadrením banky môže byť prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru. Za vyjadrenie banky, ktorým uchádzač preukazuje splnenie určenej podmienky účasti, sa nepovažuje výpis z účtu.
Predložené vyjadrenie/vyjadrenia banky/bánk nesmie/nesmú byť staršie ako 90 dní ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.
Odôvodnenie primeranosti a potreby v zmysle § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: potreba splnenia tejto podmienky účasti vyplynula z dôvodu overenia a preukázania finančnej spoľahlivosti uchádzača tzn. verejný obstarávateľ si overuje, že uchádzač je aj po finančnej stránke spoľahlivým partnerom.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1. § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní - zoznam dodávok tovaru za predchádzajúce tri roky (2011, 2012, 2013) doplneným potvrdeniami o kvalite dodania tovaru s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; ak odberateľom 1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia, 2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.
2. Splnenie podmienky účasti podľa § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ je do troch rokov odo dňa nasledujúceho po dni zriadenia evidencie referencií podľa § 9a zákona o verejnom obstarávaní a zverejnenia vzoru referencie podľa § 9 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní možné aj potvrdeným dôkazom o plnení, ak ide o zákazky, ktoré boli realizované postupom podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. júna 2013.
3. V prípade vyhotovenia dokladov preukazujúcich technickú alebo odbornú spôsobilosť v inom ako štátnom jazyku, treba predložiť ich preklad do štátneho jazyka s výnimkou dokladov predložených v českom jazyku. Uchádzač nemusí predložiť úradný preklad dokladov, v takomto prípade je však potrebné doložiť čestné vyhlásenie, podpísané štatutárnym zástupcom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača a s pečiatkou uchádzača, že preklad zodpovedá predloženému originálnemu dokladu.
4. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa technickej alebo odbornej spôsobilosti podľa § 31 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní.
5. Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač v súlade s § 28 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Minimálne požiadavky na Zoznam dodávok tovaru: Uchádzač predloží zoznam dodávok tovaru za predchádzajúce tri roky (2011, 2012, 2013), ktorých predmet je rovnaký alebo podobný ako je predmet zákazky tzn. dodávka plastových vriec, podpísaný štatutárnym zástupcom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača. V zozname, bude okrem cien, lehôt dodania, uvedený presný názov, sídlo a kontaktná osoba odberateľa na overenie údajov a jej telefónne číslo a presný opis predmetu zákazky.
Zoznam bude doplnený referenciami/dôkazmi o plnení potvrdenými v zmysle zákona o verejnom obstarávaní.
Uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúce tri roky dodal minimálne tri dodávky tovaru, ktorých predmet je rovnaký alebo podobný ako predmet zákazky.
Odôvodnenie primeranosti a potreby v zmysle § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: podmienku účasti verejný obstarávateľ zadefinoval striktne vo vzťahu k predmetu zákazky s cieľom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi kvalifikovanými uchádzačmi. Je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či uchádzači disponujú skúsenosťami z oblasti predmetu zákazky a sú oprávnení a schopní ho realizovať.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 10.07.2014 12:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 10.07.2014 12:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 10.07.2014 13:00
Miesto : Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Nám. L. Svobodu 1, 975 17 Banská
Bystrica, objekt Riaditeľstvo, 3. poschodie - zasadacia miestnosť č. 321.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Nie (viď informácie uvedené v bode VI.2. tejto Výzvy)
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1. Verejný obstarávateľ akceptuje elektronickú komunikáciu, pričom obe strany (uchádzač aj verejný obstarávateľ) sú povinné potvrdiť stanoveným spôsobom doručenie emailovej správy a prijatie zaslaného dokumentu. Následne dokumenty zaslané elektronicky je potrebné potvrdiť aj písomnou formou poštou v originálnom vyhotovení do 3 pracovných dní. Elektronická forma nie je prípustná len pri predložení ponuky, podaní žiadosti o nápravu, námietky, oznámení o vylúčení ponuky resp. o výsledku VO. V tomto prípade je požadovaná písomná forma s preukázaním odoslania, resp. prijatia dokumentu.
2. Súťažné podklady sa budú poskytovať na základe písomnej žiadosti o vydanie súťažných podkladov doručenej na adresu kontaktného miesta. Súťažné podklady si možno vyžiadať aj osobne na adrese verejného obstarávateľa
uvedenej v bode I.1, objekt RIADITEĽSTVO, 3. posch. miestnosť č. 322, v pracovných dňoch v čase od 7:00 do 14:30 h. Treba, aby si záujemca priniesol písomnú žiadosť o vydanie súťažných podkladov. Pracovný čas podateľne verejného obstarávateľa pre uchádzača je v pracovných dňoch od 11:00 do 15:30 h (obedňajšia prestávka je od 13:00 do 13:30 h).
3. Vysvetlenie požiadaviek uvedených vo výzve na predkladanie ponúk alebo v súťažných podkladov poskytne verejný obstarávateľ všetkým zainteresovaným záujemcom v lehote v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní. Za včas doručenú požiadavku záujemcu o vysvetlenie sa považuje požiadavka doručená na adresu kontaktného miesta v zmysle § 100 ods. 1, písm. e) zákona o verejnom obstarávaní.
4. Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, vyžaduje sa na obálke, ktorou sa predkladá ponuka, vyznačenie všetkých členov skupiny.
5. Otváranie časti ponúk, označené ako "Ostatné" sa uskutoční v dátumu a na mieste uvedenom v bode IV.2.4 tejto
výzvy na predkladanie ponúk a je neverejné. Otváranie častí ponúk, označených ako "Kritériá" vykoná komisia v súlade s § 41 ods. 2 a 3 zákona o verejnom obstarávaní. Vzhľadom na použitie elektronickej aukcie v súlade s § 100 ods. 3 v nadväznosti na § 43 zákona o verejnom obstarávaní je otváranie ponúk podľa § 41 neverejné, údaje podľa § 41 ods. 3 komisia nezverejňuje a zápisnica podľa § 41 ods. 5 sa neodosiela.
6. Uchádzač ponuku predkladá tak, aby obsahovala osobitne oddelenú a uzavretú časť týkajúcu sa návrhu na plnenie kritérií na vyhodnotenie ponúk, označenú slovom "Kritériá" a osobitne oddelenú a uzavretú ostatnú časť ponuky, označenú slovom "Ostatné". Ďalšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
7. Splnenie podmienky účasti možno v zmysle § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom z uchádzačom predloženého čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že uchádzač ku dňu predkladania ponúk rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované týmto čestným vyhlásením, stanovené verejným obstarávateľom a uvedené v bode III.1 tejto výzvy na predkladanie ponúk a je schopný túto skutočnosť preukázať, pričom všetky tieto doklady, preukazujúce splnenie podmienok predkladá podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní úspešný uchádzač alebo uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste v poradí v lehote nie kratšej ako 10 pracovných dní odo dňa doručenia výzvy verejného obstarávateľa na ich predloženie a to spôsobom určeným verejným obstarávateľom.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
13.06.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité