Oznámenie 14698 - WYS

Obsah

14698 - WYS
Vestník č. 136/2014 - 15.07.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky
IČO: 30844878
Priemyselná 2, 82473 Bratislava-Ružinov

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): NKÚ SR, Priemyselná 2, 824 73 Bratislava
Kontaktná osoba: Andrea Korenková (andrea.korenkova@nku.gov.sk); Vladimíra Kollárová (vladimira.kollarova@nku.gov.sk)
Telefón: +421 255423069
Fax: +421 255423005
Email: pavel.kicin@gmail.com
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
MS - Ministerstvo alebo iný štátny orgán vrátane jeho regionálnych alebo miestnych útvarov
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. a)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Zvyšovanie profesionality a špecializácie zamestnancov NKÚ SR (EVO)
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
24
Hlavné miesto poskytovania služieb: Bratislava; Banská Bystrica a Košice.
NUTS kód:
SK0
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
POZOR: verejný obstarávateľ upozorňuje záujemcov, že pre toto verejné obstarávanie stanovil súťaž, ktorá sa realizuje elektronicky prostredníctvom systému EVO, a preto z uvedeného dôvodu nebude reagovať na písomné žiadosti o poskytnutie súťažných podkladov (záujemca sa musí zaregistrovať do systému EVO podľa bodu (1). Verejný obstarávateľ nebude poskytovať súťažné podklady v písomnej forme!!!; Bližšie aj v bode VI.2.

Predmetom zákazky je zrealizovať vzdelávanie pre 51 vybratých zamestnancov NKÚ SR; (z projektového zámeru celkovo vyškoliť 87 zamestnancov si 36 zamestnancov NKÚ SR vyškolí vlastnými lektormi); s cieľom vyškoliť z nich vysoko kvalifikovaných tím lídrov a expertov, porovnateľných s významnými audítorskými odborníkmi pôsobiacimi v pobočkách renomovaných audítorských firiem na Slovensku. Cieľom je zvýšenie efektívnosti a kvality výkonu NKÚ SR, a to zabezpečiť prostredníctvom vzdelávacích aktivít zameraných na zvýšenia kvality ľudských zdrojov, posilnenie ich vedomostí, zručností a výchovy expertov. Predmet vzdelávania sa bude orientovať na nasledovné oblasti (aktivity):
Aktivita 1: Projektové riadenie; pričom NKÚ SR získa 40 vyškolených expertov s medzinárodným certifikátom v projektovom riadení IPMA/C a IPMA/D.
Aktivita 2: Medzinárodné školenie ACCA; pričom NKÚ SR získa 7 zamestnancov - držiteľov medzinárodného diplomu Advanced diploma in accountancy and business v medzinárodnom ACCA kurze.
Aktivita 4: Medzinárodné školenie a certifikácia ITIL Foundation; pričom NKÚ SR získa 4 medzinárodne certifikovaných zamestnancov v kurze ITIL Foundation (pre audit IS).
Aktivita 3 nie je predmetom verejného obstarávania. Z uvedeného vyplýva, že predmetom verejného obstarávania je zabezpečenie Aktivít č. 1, č. 2 a č. 4.
Uchádzači môžu predložiť ponuku aj na jednotlivé Aktivity, a to podľa svojej špecializácie resp. špecializácie svojich lektorov, t.j. nemusia predložiť ponuku na všetky Aktivity.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 80000000-4
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Aktivita 1: Projektové riadenie; Predpokladané trvanie komplexného školenia 12 VD (vyučovacích dní) a certifikácia v rozsahu 1 VD pre IPMA/D a 2 VD pre IPMA/C. Vzdelávanie bude realizované v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach a testovanie pre všetky časti IPMA/C a IPMA/D v Bratislave. PHZ: 86 836 € bez DPH.
Aktivita 2: Medzinárodné školenie ACCA; Vzdelávanie bude prebiehať v anglickom jazyku a bude rozdelené do deviatich časti (F1 F9) so záverečnou skúškou po každej časti a po ukončení získaním ADVANCED DIPLOMA IN ACCOUNTANCY AND BUSINESS. Časť F1 Accountant in Business 3 VD; Časť F2 Management Accountant 5 VD; Časť F3 Financial Accountant 5 VD; Časť F4 Corporate and Business Law 5 VD; Časť F5 Performance Management 6 VD; Časť F6 Taxation 5 VSD; Časť F7 Financial Reporting 6 VD; Časť F8 Audit and Assurance 5 VD; Časť F9 Financial Management 6 VD. Vzdelávanie i testovanie bude realizované v Bratislave. PHZ: 42 335 € bez DPH.
Aktivita 4: Medzinárodné školenie a certifikácia ITIL Foundation; Vzdelávanie sa uskutoční v trvaní 4 VD v Bratislave. Školiace priestory a priestory pre testovanie - skúšku zabezpečuje uchádzač. PHZ: 3 176 € bez DPH.
Členenie vzdelávania na skupinu VD školenia a testovania v Aktivite 1 a v Aktivite 2 je detailnejšie uvedené v súťažných podkladoch. Taktiež predpokladaná hodnota jednotlivých Aktivít je uvedená v súťažných podkladoch.
Trvanie zmluvy sa odvíja od toho na ktorú Aktivitu uchádzač predkladá ponuku. Aktivita 1 do VIII/2015; Aktivita 2 do XII/2015; Aktivita 4 do VIII/2015.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 132 347,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Začatie: 15.09.2014
Ukončenie: 31.12.2015
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 ZVO a preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 26 ods. 2 ZVO prípadne podľa ods. 4 a 5 ZVO alebo odvolaním sa na doklad podľa § 128 ods. 1 ZVO resp. spôsobom podľa § 32 ods. 11 ZVO. Splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 ZVO v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
V súlade s ustanovením § 32 ods. 6 ZVO, verejný obstarávateľ odôvodňuje požadovanie podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne: Podmienka účasti vyplýva z § 26 ods. 1 ZVO v súbehu s § 100 ods. 1 písm. b) ZVO.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: (A) § 27 ods. 1 písm. a) ZVO;
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : K bodu (A) Uchádzač predloží originálne alebo úradne overené vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky/bánk, ktorým preukáže, že nie je v nepovolenom debete a že si plní voči banke/bankám všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu, prípadne z plnenia si záväzkov vyplývajúcich z úverových vzťahov. Výpis z účtu verejný obstarávateľ neuzná. Predložené vyjadrenie musí byť nie staršie ako tri mesiace ku dňu predkladania ponúk. K vyjadreniu banky/bánk sa požaduje predložiť aj čestné vyhlásenie uchádzača, že má otvorené účty len v bankách, od ktorých predložil vyjadrenie. Výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie banky.
V súlade s ustanovením § 32 ods. 6 ZVO, verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne: Podmienka účasti sleduje cieľ, aby plnenie zmluvy bolo zabezpečované spôsobilým zmluvným uchádzačom, ktorý si plní svoje finančné záväzky riadne a včas. Potreba predloženia dokladu o schopnosti plniť finančné záväzky uchádzača vyplýva zo skutočnosti, že verejný obstarávateľ neposkytuje finančné preddavky ani zálohy. Z uvedeného vyplýva, že uchádzač musí byť schopný zabezpečiť plnenie predmetu zákazky svojimi vlastnými finančnými zdrojmi až do uplynutia lehoty splatnosti faktúr. Úspešný uchádzač bude faktúrovať za poskytnuté vzdelávanie až po ukončení príslušnej časti školiacej Aktivity vzdelávania. Bližšie aj v súťažných podkladoch.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: (A) § 28 ods. 1 písm. a) ZVO; (B) § 28 ods. 1 písm. g) ZVO;
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : K bodu (A) Uchádzač v ponuke predloží zoznam zmlúv alebo referencie o obdobných poskytnutých službách za predchádzajúce tri roky (01.07.2011 - 31.06.2014), ktorými preukáže: a) pri predkladaní ponuky na Aktivitu 1 - min. 2 referencie v súhrne za 45 000 EUR bez DPH, pričom min. 1 referencia musí byť v zabezpečení školenia ukončeného medzinárodnou certifikačnou skúškou. Predmet referencie musí byť zhodný alebo ekvivalentný so zameraním požadovaného predmetu školenia; b) pri predkladaní ponuky na Aktivitu 2 - min. 2 referencie v súhrne za 41 000 EUR bez DPH, pričom min. 1 referencia musí byť v zabezpečení školenia ukončeného Advande diplomy in accountancy and business. Predmet referencie musí byť zhodný alebo ekvivalentný so zameraním požadovaného predmetu školenia; c) pri predkladaní ponuky na Aktivitu 4 - min. 2 referencie v súhrne za 3 000 EUR bez DPH, pričom min. 1 referencia musí byť v zabezpečení školenia ukončeného medzinárodnou certifikačnou skúškou. Predmet referencie musí byť zhodný alebo ekvivalentný so zameraním požadovaného predmetu školenia v príslušnej Aktivite. Všetky referencie musia obsahovať a preukazovať údaje podľa § 9a ods. 2 písm. a), b), c), d) a g) ZVO v nadväznosti na § 155m ods. 11 ZVO, pričom vystavovateľ referencie musí jednoznačne sa vyjadriť ku kvalite poskytnutého školenia. Zoznam zmlúv alebo referencií predloží v zmysle § 28 ods. 1 písm. a) bod 1 alebo bod 2 ZVO.
V súlade s ustanovením § 32 ods. 6 ZVO, verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne: Verejný obstarávateľ sa v súlade s možnosťami stanovenia podmienok technická alebo odborná spôsobilosť potrebuje uistiť, že uchádzač je odborne a technicky spôsobilý zabezpečiť v požadovanom rozsahu príslušné Aktivity, t.j. aby plnenie zmluvy bolo zabezpečované spôsobilým zmluvným uchádzačom, ktorý preukáže, že uskutočnil v predchádzajúcom období obdobné školenia a garantuje, že školenia budú zakončené úspešnými certifikačnými skúškami.
K bodu (B) Uchádzač predloží zoznam lektorov s minimálnym počtom 2 lektorov na Aktivitu 1, pričom jeden z lektorov musí preukázať absolvovanie školenia so zameraním na projektové riadenie a získanie certifikátu projektového manažéra alebo ekvivalentné osvedčenie; minimálne 2 lektorov na Aktivitu 2; minimálne 1 lektor na Aktivitu 4. K zoznamu predloží profesijné životopisy predmetných lektorov vo formáte EUROPASS, príslušný doklad o najvyššom dosiahnutom vzdelaní a čestné vyhlásenia.
Z každého z uchádzačom predloženého profesijného životopisu príslušnej osoby (lektora) zodpovednej za príslušnú čast vzdelávania musia byť zrejmé nasledovné údaje/skutočnosti:
- meno a priezvisko príslušnej osoby zodpovednej za poskytnutie služieb,
- najvyššie dosiahnuté vzdelanie osoby zodpovednej za poskytnutie služieb,
- zoznam odbornej praxe vo vyučovaní obsahového zamerania kurzu (pracovná pozícia na mieste buď učiteľa/lektora na vysokej alebo strednej škole alebo u iného zamestnávateľa/objednávateľa, opis pracovnej náplne, miesto plnenia/zamestnania, zamestnávateľ/objednávateľ a kontakt na kontaktnú osobu s telefónom, u ktorej je možné overiť pravdivosť uvedených informácií),
- počet rokov odbornej praxe lektora, pričom min. úroveň odbornej praxe je 5 rokov kumulatívne,
- zoznam dokladov o odbornej kvalifikácii osoby, pričom za akceptované dôkazy sa budú považovať - doklad o ukončení štúdia príslušného smeru na vysokej škole (I.,II. alebo III. stupeň), alebo iné ekvivalentné doklady.
- čestné vyhlásenie A - každej osoby uvedenej v zozname lektorov, zodpovedných za plnenie služieb o tom, že súhlasia so spracovaním osobných údajov v zmysle zákona č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov v rámci ponuky a jej vyhodnotenia,
- čestné vyhlásenie B - každej osoby uvedenej v zozname lektorov zodpovedných za plnenie služieb o tom, že budú k dispozícii na plnenie predmetu zákazky,
- čestné vyhlásenie C každej osoby uvedenej v zozname lektorov, že údaje uvádzané v životopise sú pravdivé v znení: Čestne vyhlasujem, že všetky údaje, ktoré som uviedol vo svojom životopise sú pravdivé, dátum a potvrdenie podpisom.
Verejný obstarávateľ umožňuje, aby jeden lektor v prípade splnenia podmienok na kvalifikáciu mohol poskytovať vzdelávanie aj vo viacerých školeniach - kurzoch vyučovaných v rámci predmetu zákazky, ak preukáže plnenie odborných predpokladov.
Verejný obstarávateľ požaduje, aby požadované informácie o každom lektorovi zodpovednému za poskytnutie služieb uchádzač spracoval do formalizovanej tabuľky, v nasledovnej štruktúre:
1.Identifikačné údaje o lektorovi;
2.Zoznam dokladov o odbornej kvalifikácii lektora;
3.Počet rokov odbornej praxe lektora.
Pre Aktivitu 4 sa vyžaduje aby uchádzač v ponuke preukázal, že je držiteľom osvedčenia realizovať skúšky ITIL Foundation (alebo jeho ekvivalent) s možnosťou vystavenia medzinárodného certifikátu.
V súlade s ustanovením § 32 ods. 6 ZVO, verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne: Požiadavky sú nevyhnutné pre možnosť výkonu predmetu zákazky. Stanovenie požiadaviek na odbornosť a prax a na minimálny počet lektorov vychádza z rozsahu výučby celkového počtu hodín výučby na jeden kurz.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
2014/PZ-S/4101:1
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 05.08.2014 09:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 05.08.2014 09:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 05.08.2014 09:15
Miesto : Sídlo NKÚ SR, miestnosť bude upresnená službou na recepcii - vrátnici NKÚ SR.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Na otváraní ponúk časť "Ostatné" sa uchádzači nezúčastňujú. Na otváraní ponúk časť "Kritériá" sa môžu zúčastniť uchádzači, ktorí predložili ponuky a neboli vylúčení po otvorení ponúk časť "Ostatné". Na otváraní ponúk môže byť uchádzač zastúpený štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu uchádzača alebo osobou splnomocnenou uchádzačom na jeho zastupovanie. Dátum otvárania ponúk časť "Kritériá" verejný obstarávateľ oznámi dotknutým uchádzačom najneskôr 5 pracovných dní pred dátumom otvárania ponúk časť "Kritériá".
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Národný strategický rámec Operačný program Zamestnanosť a sociálna inklúzia
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
(1) Súťaž sa realizuje ako elektronické verejné obstarávanie cez portál EVO na www.evo.gov.sk. Pre účasť v tejto súťaži je potrebné záujemcom prostredníctvom tohto portálu sa zaregistrovať do súťaže a pokračovať ďalej v zmysle usmernení na portáli EVO pre súťaž alebo v príručke používateľa EVO zverejnenej na portáli EVO. Prístup pre registráciu a následne do zákazky je cez označenie Verejný obstarávateľ: "Najvyšší kontrólny úrad", Názov zákazky: "Zvyšovanie profesionality a špecializácie zamestnancov NKÚ SR (EVO)"; č. zákazky "41.01."
(2) Akékoľvek vysvetľovanie v tejto súťaži sa realizuje elektronicky, a to výlučne prostredníctvom portálu EVO. Telefonické kontakty slúžia len na potvrdenie funkčnosti systémov, či informácií o doručení a pod., nie na vysvetľovanie;
(3) Lehota na registráciu do systému EVO k tejto zákazke je uvedená v bode IV.2.2) tejto výzvy. Riziko nezaregistrovania alebo neskorej registrácie znáša záujemca;
(4) Podmienkou pre úspešnú komunikáciu v systéme EVO a pre neskoršiu výzvu na predkladanie ponúk a pre následnú možnosť stiahnutia si súťažných podkladov priamo z portálu EVO je nutné, aby záujemca mal príslušné technické a odborné predpoklady - technické vybavenie a odborné ovládanie systému EVO. Potrebné technické vybavenie a požiadavky na používanie systému EVO sú zadefinované a uvedené v častiach Metodického pokynu k systému EVO, ktorý je zverejnený na portáli EVO (registrácia do systému EVO k tejto zákazke je bezplatná);
(5) Záujemca môže v aktuálnom prípade po zaregistrovaní do systému EVO písomne požiadať verejného obstarávateľa prostredníctvom EVO o vysvetlenie údajov uvedených vo výzve na predkladanie ponúk v tejto súťaži, a neskôr aj súťažných podkladov, ktoré si iba zaregistrovaný záujemca môže stiahnuť v elektronickej forme z portálu EVO. Komunikáciu pre tieto účely verejný obstarávateľ určuje v slovenskom jazyku.
(6) POZOR: verejný obstarávateľ upozorňuje záujemcov, že pre toto verejné obstarávanie stanovil súťaž, ktorá sa realizuje elektronicky prostredníctvom systému EVO, a preto z uvedeného dôvodu nebude reagovať na písomné žiadosti o poskytnutie súťažných podkladov (záujemca sa musí zaregistrovať do systému EVO podľa bodu (1). Verejný obstarávateľ nebude poskytovať súťažné podklady v písomnej forme!!!;
(7) Uchádzači svoje ponuky budú predkladať iba v papierovej forme nie prostredníctvom systému EVO, ak v súťažných podkladoch nie je stanovené inak.
(8) Verejný obstarávateľ odporúča záujemcom pri registrácii sa do systému EVO uviesť e-mailovú adresu, ktorá bude prístupná pre vybratého zamestnanca záujemcu/uchádzača, pretože na predmetnú e-mailovú adresu bude systém EVO zasielať notifikačné e-maily napr. o doručení vysvetlenia alebo výsledok vyhodnotenia ponúk a pod.;
(9) Verejný obstarávateľ bude podpisovať zmluvu s úspešným uchádzačom po overení procesu verejného obstarávania zo strany príslušného poskytovateľa finančných prostriedkov (RO MPSVR SR). V prípade, ak overenie procesu verejného obstarávania bude so záporným výsledkom verejný obstarávateľ zmluvu neuzatvorí;
(10) Skutočnosti, ktoré môžu nastať v procese postupu zadávania zákazky, neupravené touto výzvou na predkladanie ponúk a súťažnými podkladmi, sa riadia príslušnými ustanoveniami ZVO;
(11) Verejný obstarávateľ si v zmysle § 45 ods. 9 ZVO posledná veta vyhradzuje právo, že lehota na uzavretie zmluvy môže byť dlhšia ako 30 dní, a to v prípade, že úspešný uchádzač neposkytne riadnu súčinnosť, potrebnú na uzavretie zmluvy alebo odmietne uzavrieť zmluvu. V takom prípade verejný obstarávateľ začne rokovať o uzavretí zmluvy s druhým úspešným uchádzačom v poradí, resp. až s tretím uchádzačom v poradí, ak neuzavrie zmluvu s druhým uchádzačom v poradí.
(12) Pracovný čas pre verejnosť v tomto verejnom obstarávaní je stanovený v pracovných dňoch od 08:00 do 15:00 hodín.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
11.07.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité