Oznámenie 18369 - WYP

Obsah

18369 - WYP
Vestník č. 158/2014 - 14.08.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Zoologická záhrada Košice
IČO: 00083089
Široká 31, 04006 Košice-Kavečany

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Zoologická záhrada Košice
Kontaktná osoba: Ing. Kristína Tóthová
Mobil: +421 948170070
Telefón: +421 557968011
Fax: +421 557968024
Email: zoo@zookosice.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.zookosice.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Vybudovanie náučného chodníka / živá a neživá príroda /
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: Zoologická záhrada Košice
NUTS kód:
SK
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je dodanie aosadenie prvkov pre náučný chodník v ZOO Košice: 1. naúčno - vzdelávacie tabule , 2.exteriérové odpadkové koše, 3.lavičky s operadlom, 4. altánky / odpočívadla so stolmi a lavičkami vo vnútri , 5.3 D interaktívne prvky
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45212100-7
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Predmetom zákazky je dodanie a osadenie prvkov pre náučný chodník v ZOO Košice: 1. naúčno - vzdelávacia tabuľa - 8 ks, 2.exteriérový odpadkový kôš - 15 ks, 3.lavička s operadlom - 10 ks, 4. altánky / odpočívadla so stolmi a lavičkami vo vnútri - 6 ks, 5.3 D interaktívny prvok - 2 ks
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 55 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Začatie: 30.09.2014
Ukončenie: 31.12.2014
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1.1 Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Ich splnenie preukáže podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní predložením originálnych dokladov alebo ich úradne osvedčených kópií a to nie staršími ako 3 mesiace ku dňu predkladania ponúk.
1.2Podnikateľ vo verejnom obstarávaní preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 26 zákona o verejnom obstarávaní údajmi a dokladmi, zapísanými v zozname podnikateľov.
1.3Splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača alebo záujemcu, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi a obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom a obstarávateľom.
1.4Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasť vo verejnom obstarávaní - osobné postavenie, za každého člena skupiny osobitne.
1.5Ak uchádzač alebo záujemca nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov uvedených v § 26 ods. 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla. Ak má uchádzač alebo záujemca sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača alebo záujemcu.

Odôvodnenie primeranosti podmienok účasti: Podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia
určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 26 Zákona.

V zmysle § 32 ods. 11 ZVO splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 Zákona. Čestné vyhlásenie musí obsahovať údaje na základe, ktorých bude možné jasne posúdiť aké podmienky účasti uchádzač spĺňa aakými dokladmi ich preukáže.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 2.1 § 27 ods. 1 písm. a) Verejný obstarávateľ požaduje predloženie vyjadrenia banky alebo pobočky zahraničnej banky o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky. Vyjadrenie banky musí obsahovať najmä informácie, že uchádzač za roky 2011, 2012 a 2013 až ku dňu vystavenia vyjadrenia banky, resp. len za tie roky, za ktoré je dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti:
a) uchádzač nebol v nepovolenom debete,
b) v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár,
c) jeho bežný účet / účty nebol /-li a ani nie je / nie sú predmetom exekúcie.
V prípade, ak má uchádzač účty vo viacerých bankách, verejný obstarávateľ požaduje vyjadrenie banky od každej z nich a vo vyššie uvedenom rozsahu. Uchádzač predloží čestné vyhlásenie podpísané uchádzačom, jeho štatutárnym orgánom alebo iným oprávneným zástupcom uchádzača, ktorý je oprávnený konať v mene uchádzača, že nemá bankové účty v iných bankách ako tých, za ktoré predložil vyjadrenie banky. Výpis z účtu sa nepovažuje za vyjadrenie banky.
2.2§ 27 ods. 1 písm. d) Uchádzač preukáže ekonomické postavenie predmetu zákazky prehľadom o celkovom obrate ku ktorému predloží výkazov ziskov a strát alebo výkazov o príjmoch a výdavkoch zostavených k poslednému dňu zúčtovacieho obdobia hospodárskeho roku. Uchádzač preukázal splnenie podmienky vtedy, ak sa dosiahla minimálna požadovaná úroveň celkového obratu 100 000,- EUR bez DPH za obdobie najviac troch posledných hospodárskych rokov, za ktoré sú výkazy dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, môže verejný obstarávateľ uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie. Ak uchádzač nemá sídlo v SR a krajina v jeho sídle požadované doklady nevydáva, verejný obstarávateľ prijme aj iný doklad (ekvivalent), ktorým uchádzač preukáže splnenie požadovanej podmienky. Ak uchádzač dosiahol minimálnu požadovanú úroveň obratu už za jeden alebo dva hospodárske roky uvedeného obdobia, postačuje, ak predloží prehľad o obrate a výkazy ziskov a strát alebo výkazy o príjmoch a výdavkoch len za tento jeden alebo dva hospodárske roky. Ak uchádzač vznikol alebo začal prevádzkovať činnosť neskôr ako mohol dosiahnuť preukázanie celkového obratu za obdobie troch hospodárskych rokov, preukáže rovnakú minimálnu požadovanú úroveň celkového obratu za obdobie, od ktorého vznikol, resp. začal prevádzkovať činnosť.
2.3Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods.1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá. Uchádzač, ktorého tvorí skupina podnikateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú finančného a ekonomického postavenia za všetkých členov skupiny spoločne.
Odôvodnenie: Podmienky účasti týkajúce sa ekonomického a finančného postavenia sú určené v súlade s §27 zákona a požiadavka predložiť vyjadrenie banky/bánk o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky je primeraná a jej potreba zahrnutia sleduje cieľ vybrať schopného dodávateľa, ktorý si plní všetky svoje záväzky riadne. Podmienka splnenia výšky obratu sleduje cieľ zabezpečiť dodávateľa, ktorý z hľadiska svojich podnikateľských činností je na trhu stabilný a je predpoklad, že bude spĺňať požiadavky kladené na dodanie predmetu zákazky.

V zmysle § 32 ods. 11 ZVO splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 Zákona. Čestné vyhlásenie musí obsahovať údaje na základe, ktorých bude možné jasne posúdiť aké podmienky účasti uchádzač spĺňa aakými dokladmi ich preukáže.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač preukazuje technickú a odbornú spôsobilosť nasledovne:
3.1. Podľa § 28 ods. 1 písm. b) Zoznamom zmlúv rovnakého alebo podobného predmetu zákazky za predchádzajúce tri roky s uvedením cien, lehôt dodania, identifikáciou odberateľov s telefónnym kontaktom a miestom stavebných prác.
3.2. Podľa § 28 ods. 1 písm. g) Údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za riadenie stavebných prác. Okrem toho sa požaduje predloženie kópie dokladu o odbornej spôsobilosti stavbyvedúceho s originálom jeho podpisu a odtlačkom pečiatky odborne spôsobilej osoby .
3.3. Podľa § 28 ods. 1 písm. j) Údajmi o strojovom a technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícii na uskutočnenie stavebných prác.
3.4. Podľa § 29 Platným certifikátom systému riadenia kvality ISO. Túto podmienku preukazuje uchádzač úradne overenou kópiou certifikátu. Verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné s opatreniami na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie certifikátu.
3.5. Uchádzač dokumentuje podiel v %, ktorý predpokladá zhotoviť prostredníctvom poddodávateľov, maximálne však 30% z predmetu zákazky, pričom uvedie základné údaje jednotlivých poddodávateľov (názov a sídlo alebo meno a adresu , IČO, dodávka prác alebo materiálov).
Poznámka:
V zmysle § 32 ods. 11 ZVO splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 Zákona. Čestné vyhlásenie musí obsahovať údaje na základe, ktorých bude možné jasne posúdiť aké podmienky účasti uchádzač spĺňa aakými dokladmi ich preukáže.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
52/2014
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum: 02.09.2014
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum: 02.09.2014
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 02.09.2014 13:00
Miesto : Zoologická záhrada Košice
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : V súlade s ustanoveniami §41 zákona 25/2006 Z.z. o VO
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Operačný program cezhraničnej spolupráce HU-SK 2007-2013
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1. Každý uchádzač môže predložiť len jednu ponuku. Uchádzač nemôže byť zároveň členom skupiny dodávateľov, ktorá predkladá inú ponuku
2. Komunikácia na účely vysvetľovania sa realizuje výlučne v slovenskom jazyku
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
12.08.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité