Oznámenie 20035 - WYP

Obsah

20035 - WYP
Vestník č. 168/2014 - 28.08.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Obec Chmeľnica
IČO: 00329916
Chmelnica 103, 06401 Chmeľnica

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Obecný úrad Chmeľnica, Chmelnica 103, 064 01 Chmelnica
Kontaktná osoba: Ing. Štefan Šimský, starosta obce
Telefón: +421 524324894
Fax: +421 524324894
Email: obecchmelnica@slnet.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.chmelnica.ocu.sk
Ďalšie informácie možno získať na inom mieste
Príloha A.I) Adresa a kontaktné miesto (miesta), na ktorých možno získať ďalšie informácie
LEDAS, s.r.o.
IČO: 35886609
Ferka Urbánka 10/A , 91701 Trnava

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): LEDAS s.r.o., Ferka Urbánka 10/A, 917 01 Trnava
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Šoková
Telefón: +421 940386846
Email: info@ledas.sk
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na inom mieste
Príloha A.II) Adresa a kontaktné miesto (miesta), na ktorých možno získať súťažné podklady a doplňujúce dokumenty
LEDAS, s.r.o.
IČO: 35886609
Ferka Urbánka 10/A , 91701 Trnava

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): LEDAS s.r.o., Ferka Urbánka 10/A, 917 01 Trnava
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Šoková
Telefón: +421 940386846
Email: info@ledas.sk
Ponuky budú doručené na inom mieste
Príloha A.III) Adresa a kontaktné miesto, na ktoré musia byť doručené ponuky
LEDAS s.r.o.
IČO: 35886609
Ferka Urbánka 10/A , 91701 Trnava

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): LEDAS s.r.o., Ferka Urbánka 10/A, 917 01 Trnava
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Šoková
Telefón: +421 940386846
Email: info@ledas.sk
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RO - Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Výstavba suchého poldra a prekládka poľnej cesty v obci Chmeľnica
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: k.ú. Chmeľnica
NUTS kód:
SK041
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Výber zhotoviteľa pre projekt: "Výstavba suchého poldra a prekládka poľnej cesty v obci Chmeľnica". Projekt rieši:
SO 102 -00 - Suchý polder; SO 103-00 Preložka poľnej cesty.
Bližšia špecifikácia je v projektovej dokumentácii a výkaze výmer, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou súťažných
podkladov.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45246000-3
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 45246400-7
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Výber zhotoviteľa pre projekt: "Výstavba suchého poldra a prekládka poľnej cesty v obci Chmeľnica". Projekt rieši:
SO 102 -00 - Suchý polder; SO 103-00 Preložka poľnej cesty.
Bližšia špecifikácia je v projektovej dokumentácii a výkaze výmer, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou súťažných
podkladov.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 1 007 409,3700 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 330
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa §26 ods.1 zákona o verejnom obstarávaní a preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 26 ods.2, ods. 4 a ods. 5 (pričom doklad o oprávnení dodáva tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu sa preukazuje vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú uchádzač predkladá ponuku), resp. podľa § 128 ods.1 zákona o verejnom obstarávaní, v zmysle ktorého podnikateľ vo verejnom obstarávaní preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 26 údajmi a dokladmi, zapísanými v zozname podnikateľov. V prípade, že uchádzač nemá v zozname podnikateľov zapísaný doklad, ktorým preukazuje splnenie osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 písm. h), verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil čestné vyhlásenie, že nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou podľa § 26 ods.1 písm. h). V prípade, že uchádzač nemá v zozname podnikateľov zapísané doklady, ktorými preukazuje splnenie osobného postavenia podľa §26 ods. 1 písm. i) a písm. j), verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil čestné vyhlásenie, že nemá nesplnenú povinnosť podľa § 26 ods.1 písm. i) a písm. j). Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods.1 písm. f) preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
Zdôvodnenie primeranosti určenej podmienky vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 Zákona:
Podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia vychádzajú z podmienok daných v zmysle § 26 Zákona. Splnenie podmienok účasti podľa § 26 Zákona uchádzač preukáže podľa príslušných ustanovení Zákona.
Pri predkladaní dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia (najmä v prípade uchádzačov zapísaných do zoznamu podnikateľov) odporúčame postupovať v súlade s výkladovým stanoviskom Úradu verejného obstarávania č. 10/2013, ktoré je zverejnené na internetovej stránke Úradu verejného obstarávania.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 2.1.
§ 27 ods. 1 písm. a) Prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru, resp. potvrdenie banky, že
uchádzač má k dispozícií vlastné požadované finančné prostriedky. Vyjadrením banky alebo pobočky zahraničnej banky na území SR alebo zahraničnej banky (ďalej len banka) o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky, a to ako originál alebo úradne osvedčenú fotokópiu. Zároveň uchádzač predloží čestné vyhlásenie, že v iných bankách ako tých, ktorých potvrdenia predkladá, nemá vedené účty ani žiadne záväzky.
2.2.
§ 27 ods. 1, písm. d) zákona - prehľad o dosiahnutom obrate za roky 2011, 2012, 2013 (resp. za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti).
Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú finančného a ekonomického postavenia za všetkých členov skupiny spoločne. Pri preukázaní finančného a ekonomického postavenia, ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, Verejný obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté.
Ak uchádzač alebo záujemca preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Odôvodnenie primeranosti určených podmienok účasti v súlade s ustanovením § 32 ods. 6 zákona o verejnom
obstarávaní:
Podmienky účasti týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia sú stanovené v súlade s ustanovením § 27
zákona. Požiadavka predložiť prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru ako aj vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky je primeraná a jej potreba zahrnutia sleduje cieľ nájsť schopného zhotoviteľa stavby, ktorý si plní všetky svoje finančné záväzky včas a riadne.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : 2.1
§ 27 ods. 1, písm. a) uchádzač predloží úverový prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky, že poskytne uchádzačovi úver vo výške minimálne 1 000 000,- EUR alebo ekvivalent v inej mene podľa kurzu NBS, platného ku dňu zverejnenia výzvy na predkladanie ponúk, resp. potvrdenie banky o dispozícií s vlastnými finančnými prostriedkami v rovnakej výške. ďalej Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, ktoré obsahuje potvrdenie banky nie staršie ako jeden mesiac k poslednému dňu lehoty určenej na predkladanie ponúk o tom, že uchádzač nebol za predchádzajúcich 36 mesiacov ku dňu vystavenia dokladu v nepovolenom debete, jeho bankový účet (účty) nebol predmetom exekúcie, v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, ak uchádzač úver z banky nečerpal, prehlásenie o tejto skutočnosti. Pre spresnenie sa uvádza, že výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie banky.
2.2
§ 27 ods. 1, písm. d) Požaduje sa predloženie fotokópii dokladov potvrdených daňovým úradom a to, u osoby vedúcej jednoduché účtovníctvo výkaz príjmov a výdavkov a u osoby vedúcej podvojné účtovníctvo výkaz ziskov a strát. Zároveň sa požaduje predloženie čestného vyhlásenia o výške obratu dosiahnutého uchádzačom za predchádzajúce tri roky za oblasť rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky sa na účely tejto zákazky považuje obrat v oblasti uskutočnenia stavebných prác, podpísaného štatutárnym orgánom uchádzača alebo osobou oprávnenou zastupovať štatutárny orgán uchádzača. Požadovaná výška obratu v oblasti stavebných prác je minimálne 3 000 000,- EUR bez DPH spolu za posledné tri hospodárske roky (2011, 2012, 2013). V prípade predloženia týchto dokladov v inom ako slovenskom alebo českom jazyku, požaduje sa okrem predloženia v pôvodnom jazyku aj predloženie prekladu v rozsahu a platnosti v zmysle zákona do štátneho/slovenského jazyka. V prípade obratov, ktoré sú vyjadrené v inej mene ako euro, je potrebné na prepočítanie tejto meny na euro použiť kurz Národnej banky Slovenska platný ku dňu zaslania výzvy na predkladanie ponúk. Platný kurz na prepočet uvedenej meny je daný zverejneným kurzovým lístkom NBS v uvedený deň.
2.3
Všetky doklady musia byť predložené ako originály alebo úradne osvedčené kópie.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 3.1.
§ 28 ods. 1 písm. b) zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov doplneným
potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené,
Za predchádzajúcich päť rokov sa na účely tejto zákazky považuje päť rokov predchádzajúce dňu, ktorý je posledným dňom lehoty na predkladanie ponúk (ktorého skončením uplynie lehota na predkladanie ponúk) v zmysle tejto výzvy.
3.2.
Doklady podľa § 28 ods. 1 písm. c) zákona v rozsahu a platnosti v zmysle zákona.
3.3
Doklady podľa § 28 ods. 1 písm. g) zákona v rozsahu a platnosti v zmysle zákona.
3.4
Doklady podľa § 28 ods. 1 písm. j) zákona v rozsahu a platnosti v zmysle zákona.
3.5
Doklady podľa § 28 ods. 1 písm. h) uvedením opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy, ktorej predmetom je uskutočnenie stavebných prác.
3.6
§ 29 zákona o verejnom obstarávaní predloženie certifikátu vydaného nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie noriem zabezpečenia kvality uchádzačom. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. Verejný obstarávateľ musí prijať aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné opatreniam na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu.
3.7
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Odôvodnenie primeranosti podmienok účasti v zmysle § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní:
V súlade s § 28 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní požaduje Verejný obstarávateľ preukázať realizáciu zákaziek rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky za predchádzajúcich päť rokov sa na účely tejto zákazky považuje päť rokov predchádzajúce dňu, ktorý je posledným dňom lehoty na predkladanie ponúk (ktorého skončením uplynie lehota na predkladanie ponúk) v zmysle tejto výzvy, v stanovenom minimálnom rozsahu a objeme z dôvodu výberu zmluvného partnera, majúceho dostatočné skúsenosti s úspešnou realizáciou rovnakých alebo podobných zákaziek.
Preukázanie úspešnej realizácie stanoveného minimálneho rozsahu realizácie zákaziek vedie k výberu zhotoviteľa, garantujúceho profesionálnu, plynulú a bezproblémovú realizáciu zákazky bez zbytočných prieťahov a jej úspešné dokončenie v zmluvne dohodnutom termíne.
Podmienky účasti podľa § 28 ods. 1 písm. c) a g) zákona o verejnom obstarávaní, sú nevyhnutné pre zabezpečenie vedenia stavebných prác osobami s dostatočnými skúsenosťami z vedenia stavebných prác, približujúcich sa svojou povahou zadávanej zákazke a tým zabezpečenia kvalitnej a odbornej realizácie obstarávaných stavebných prác a tým zaistenia predpokladu bezproblémového a úspešného zvládnutia zákazky.
Splnením podmienky účasti podľa § 28 ods. 1 písm. j) uchádzač na základe strojného vybavenia preukáže zabezpečenie realizácie prác tak, aby bola zákazka časovo realizovateľná.
Splnením podmienky účasti podľa § 28 ods. 1 písm. h), § 29 uchádzač preukáže zabezpečenie najvyššej kvality. Verejný obstarávateľ pri formulovaní týchto podmienok účasti zákona o verejnom obstarávaní prihliada na získané praktické skúsenosti, ako aj požiadavky obvykle uplatňované v rámci relevantného trhu; v prípade požiadaviek na splnenie určitých noriem zabezpečenia environmentálneho manažérstva má verejný obstarávateľ zároveň na zreteli, aby stanovenými podmienkami neodôvodnene a neprimerane neobmedzoval v účasti uchádzačov, a teda neznemožnil uskutočnenie riadnej a čestnej hospodárskej súťaže v rámci použitého postupu zadávania zákazky.
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti týkajúcu sa technickej alebo odbornej spôsobilosti v originálnom vyhotovení alebo úradne overenej fotokópii.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : 3.1.
§ 28 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní - Verejný obstarávateľ požaduje predložiť zoznam uskutočnených stavieb rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky za predchádzajúcich 5 rokov. Uchádzač je povinný predložiť minimálne jeden referenčný list v objeme min. 1 000 000 EUR bez DPH ktoré preukazujú realizáciu prác rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky (výstavbu alebo rekonštrukciu protipovodňových opatrení)a min. jeden referenčný list v objeme min. 800 000 EUR bez DPH, ktoré preukazujú realizáciu prác rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky (výstavbu alebo rekonštrukciu suchého poldra).
Verejný obstarávateľ bude hodnotiť len realizáciu stavebných prác zodpovedajúcich predmetu tejto zákazky.
Uchádzač je povinný Verejnému obstarávateľovi preukázať, že potvrdenie objednávateľa o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením:
-názvu obchodného mena objednávateľa, -adresy jeho sídla, -názvu a obchodného mena zhotoviteľa, -názvu predmetu zmluvy,
-stručného opisu a rozsahu predmetu zmluvy ,
-celkovej zmluvnej ceny prepočítané na EUR bez DPH, -termínov začatia a ukončenia prác,
-miesta realizácie prác,
-vyjadrenie objednávateľa, že práce boli uskutočnené v súlade so zmluvou a požadovanej kvalite,
-kontaktnej osoby objednávateľa, meno, priezvisko, tel. č., u ktorej si obstarávateľ môže overiť uvedené údaje podľa obchodných podmienok,
-ak to nie je možné od objednávateľa, ktorý nie je verejným obstarávateľom podľa zákona získať, pričom túto skutočnosť môže Verejnému obstarávateľovi preukázať aj čestným prehlásením podpísaným na to oprávnenou osobou. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo preveriť u objednávateľa charakteristiku stavebných prác, ktoré boli predmetom zákazky uvedenej v zozname ako aj uspokojivé vykonanie týchto stavebných prác, cenu týchto prác, miesto a lehoty ich uskutočnenia a pravdivosť zhodnotenia uskutočnenia prác podľa obchodných podmienok. V prípade, ak Verejný obstarávateľ preukázateľne zistí, že Uchádzač neuviedol pravdivé údaje a informácie, bude sa to považovať za porušenie povinnosti uchádzača uvádzať pravdivé a úplné údaje a za dôvod na vylúčenie uchádzača zo súťaže. Všetky doklady musia byť predložené ako originály alebo úradne overené fotokópie.
3.2
minimálne jeden oprávnený geodet s príslušným oprávnením v zmysle platných právnych predpisov.
3.3
§ 28 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní -Verejný obstarávateľ požaduje predložiť údaje o odbornej kvalifikácii a odbornej praxi (profesijný životopis a doklad o dosiahnutom vzdelaní) minimálne 2 osoby s odbornou spôsobilosťou v oblasti inžinierskych stavieb (vodohospodárske stavby). Požaduje sa aby tieto osoby mali odbornú prax a spôsobilosť v odbore min. 5 rokov podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, resp. obdobné osvedčenie vydané v krajine Európskej únie (uchádzač predloží predmetné osvedčenie), čo preukazuje uchádzač na základe životopisu a osvedčenia o vykonaní odbornej skúšky podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, resp. obdobné osvedčenie vydané v krajine Európskej únie.
3.4
minimálne tri nákladné autá na prevoz výkopov a materiálov na stavbe, dovoz materiálu, odvoz prebytočného materiálu; minimálne jedno rýpadlo, minimálne jeden kráčajúci bager, minimálne jeden domiešavač, min. jedna cisterna na vodu, minimálne päť čerpadiel, minimálne jedno zariadenie na čerpanie a tlačenie betónovej zmesi, minimálne tri hutniace zariadenia, minimálne jedno vibračné zariadenie, minimálne 200 m2 debnenia. Vyššie uvedené počty sú uvedené ako minimálne. Skutočné počty a druhy však musia vychádzať z reálnych potrieb na stavbe vychádzajúcich z ponukového časového harmonogramu realizácie prác, ktoré si navrhuje uchádzač sám tak, aby bola zákazka podľa uchádzačom predloženého časového harmonogramu vecne aj časovo realizovateľná.
3.5
zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ požaduje predložiť úradne overenú kópiu platného certifikátu systému environmentálneho manažérstva zodpovedajúceho EN ISO 14 001 v oblasti realizácie stavebných prác. Verejný obstarávateľ uzná aj rovnocenné certifikáty vydané orgánmi z členských štátov, resp. prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom o zabezpečení systému environmentálneho manažérstva, avšak musia byť rovnocenné opatreniam na zabezpečenie environmentálneho manažérstva podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu.
3.6.
a) Certifikát uchádzača o zavedení systému riadenia kvality v zmysle požiadaviek normy ISO 9001 alebo ekvivalentný.
b) Certifikát uchádzača na systém manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci OHSASS 18001 pre oblasť predmetu zákazky - uskutočnenie stavebných prác alebo ekvivalentný.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska
kritérií uvedených nižšie (kritériá na vyhodnotenie ponúk je potrebné uviesť s ich relatívnou váhou alebo v zostupnom poradí dôležitosti, ak nemožno z preukázateľných dôvodov uviesť ich relatívnu váhu)
Časť: 1
Názov: Celková cena zákazky spolu s DPH
Váha: 70
Časť: 2
Názov: Lehota uskutočnenia stavebných prác uvedená v celých kalendárnych dňoch
Váha: 30
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
201453
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 16.09.2014 09:00
Úhrada za súťažné podklady
Ak áno, cena : 53,0000 EUR
Podmienky a spôsob úhrady: Záujemca o poskytnutie súťažných podkladov požiada na kontaktnom mieste verejného
obstarávateľa (LEDAS, s.r.o., Ferka Urbánka 10/A, 917 01 Trnava) na základe žiadosti o súťažné podklady. Ak záujemca predloží žiadosť o súťažné podklady osobne, urobí tak na kontaktnom mieste verejného obstarávateľa v pracovných dňoch od 08:30 hod. do 12:00 hod. Uvedená suma musí byť najneskôr do dňa uvedeného ako lehota na prijímanie žiadosti o súťažné podklady pripísaná na účte vedenom v Tatrabanke, a.s. č. IBAN SK481100 00000029 2284 8066. Pri prevode alebo vložení finančných prostriedkov na účet je nutné ako variabilný symbol uviesť IČO záujemcu a špecifický symbol 201453. Ak bude žiadosť o súťažné podklady zaslaná spôsobom, ktorý nezabezpečuje trvalé zachytenie prenesených správ (e-mail, fax), malo by byť listinné vyhotovenie originálu žiadosti doručené na uvedenú adresu do 3 dní odo dňa doručenia žiadosti spôsobom, ktorý nezabezpečuje trvalé zachytenie prenesených správ. V žiadosti o vydanie súťažných podkladov by mal záujemca uviesť kontaktnú osobu, telefonický, mailový, prípadne aj faxový kontakt a spôsob prevzatia súťažných podkladov (osobne alebo poštou) a mal by byť priložený doklad o zaplatení poplatku za poskytnutie súťažných podkladov (napr. fotokópia prevodného
príkazu alebo dokladu o vložení peňažných prostriedkov na účet). V prípade, že bude záujemca preberať súťažné
podklady osobne, odporúča sa dohodnúť si čas prevzatia súťažných podkladov telefonicky u kontaktnej osoby.
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 16.09.2014 09:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 16.09.2014 10:00
Miesto : LEDAS, s.r.o., Ferka Urbánka 10/A, 917 01 Trnava
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Časť ponúk označených ako "Ostatné" ako aj časť označených ako "Kritériá "ponúk budú otvárané bez účasti uchádzačov.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): OP Životné prostredie, Prioritná os 2 - Ochrana pred povodňami, opatrenie 2.1 Ochrana pred povodňami
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1. Súťažné podklady sa poskytujú na základe písomnej žiadosti v slovenskom jazyku po predložení dokladu o úhrade za súťažné podklady. 2. Záujemcovia predkladajú žiadosti v originálnom vyhotovení, poštovým stykom, alebo osobne v pracovných dňoch od 08:30 h. do 12:00 h na kontaktnej adrese verejného obstarávateľa. (LEDAS s.r.o., Ferka Urbánka 10/A, 917 01 Trnava) Žiadosť o súťažné podklady bude akceptovaná e-mailom, ale súčasne ju záujemca doručí poštou, alebo osobne. Za dátum predloženia žiadosti sa bude považovať prvé doručenie. 3.Ponuku uchádzač doručuje v uzavretom obale v dvoch vyhotoveniach (1x originál dokladov a 1 x kópia ponuky totožná s originálom a na CD v zmysle § 9 zákona o verejnom obstarávaní) s uvedením obchodného mena a sídla uchádzača s označením: "Výstavba suchého poldra a prekládka poľnej cesty v obci Chmeľnica _PONUKA NEOTVÁRAŤ!", poštou, kuriérnou službou alebo osobne na kontaktnú adresu verejného obstarávateľa (LEDAS s.r.o., Ferka Urbánka 10/A, 917 01 Trnava).
4.Ponuka sa predkladá tak, aby obsahovala osobitne oddelenú a uzavretú časť týkajúcu sa návrhu na plnenie kritérií na vyhodnotenie ponúk, označenú slovom "Kritériá" a osobitne oddelenú a uzavretú ostatnú časť ponuky, označenú slovom "Ostatné". Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne overených kópií všetkých dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti. 5. V prípade uvedenia hodnôt v inej mene ako v €, je nutné okrem inej meny uviesť aj hodnotu v € prepočítanú kurzom: pri slovenských korunách 1 €/30,126 Sk, pri iných menách kurzom zverejnenom v kurzovom lístku Národnej banky Slovenska ku dnu zverejnenia tejto výzvy. Z dokladov musí byt zrejmá cena bez dane z pridanej hodnoty (DPH), alebo ak bude cena vrátane DPH, musí byt zrejmá výška, alebo sadzba DPH, aby bolo možné vypočítať cenu bez DPH. 6. Podľa § 32 ods. 11 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača alebo záujemcu, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom. Skupina dodávateľov sa riadi § 31 zákona č. 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní. 7. Zmluva o dielo bude uzatvorená len v prípade schválenia procesu verejného obstarávania riadiacim orgánom. 8. Predmet zmluvy je spolufinancovaný formou nenávratného finančného príspevku ( ďalej NFP ), preto je zhotoviteľ povinný umožniť oprávneným kontrolným zamestnancom vykonať vecnú kontrolu a kontrolu dokumentov v súvislosti s realizáciou projektu vo vzťahu k predmetu obstarávania počas trvania realizácie projektu po dobu určenú riadiacim orgánom a aj po skončení realizácie projektu. 9.Okrem predloženia ponuky v písomnej podobe verejný obstarávateľ žiada, aby uchádzač predložil ponuku i v elektronickej podobe na CD/DVD vo formáte .pdf, za účelom zaslania ponuky Úradu pre verejné obstarávanie v zmysle zákona o verejnom obstarávaní. 10. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zrušiť túto súťaž, alebo neprijať ani jednu z predložených ponúk, ak sa podstatne zmenia okolnosti za ktorých bola súťaž zverejnená a to aj v prípade neschválenia žiadosti o NFP. 11. Zhotoviteľovi sa neposkytne žiaden preddavok. 12. Lehota viazanosti je do 31.12.2014. 13. Úspešný uchádzač je povinný zaopatriť si (na svoje náklady) zábezpeku na splnenie zmluvných záväzkov (ďalej len zábezpeka na splnenie zmluvných záväzkov) minimálne vo výške rovnajúcej sa 30 % z ponúknutej ceny (vrátane DPH) za dielo ako celok, podrobnejšie v súťažných podkladoch. 14. Dielo musí byť zrealizované a prevzaté verejným obstarávateľom bez závad do 31.08.2015.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
26.08.2014

Redakčné opravy

31721 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 253/2014
V oznámení 20035-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Chmeľnica, Chmelnica 103, 064 01 Chmeľnica zverejnenom vo VVO č. 168/2014 zo dňa 28.08.2014 boli nesprávne zverejnené údaje VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie bod. č. 12 Namiesto: 12. Lehota viazanosti je do 31.12.2014. Viď: 12. Lehota viazanosti je do 30.04.2015.
9170 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 82/2015
V oznámení 20035-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Chmeľnica, Chmelnica 103, 064 01 Chmeľnica zverejnenom vo VVO č. 168/2014 zo dňa 28.08.2014 boli nesprávne zverejnené údaje VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie bod. č. 12 (v zmysle redakčnej opravy) Namiesto: 12. Lehota viazanosti je do 30.04.2015. Viď: 12. Lehota viazanosti je do 30.06.2015.

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité