Oznámenie 20025 - WYS

Obsah

20025 - WYS
Vestník č. 168/2014 - 28.08.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Rektorát
IČO: 00397768
Šrobárova 2, 04180 Košice - mestská časť Staré Mesto

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Univerzita Pavla Jozefa šafárika v Košiciach, Rektorát, Šrobárova 2, 041 80 Košice
Kontaktná osoba: Anna Lenčáková
Mobil: +421 915992777
Telefón: +421 552341149
Fax: +421 556786959
Email: anna.lencakova@upjs.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.upjs.sk
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/profily/-/profily/pdetail/1036
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Pozáručný servis, oprava a údržba motorových vozidiel UPJŠ
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
1
Hlavné miesto poskytovania služieb: Prevádzka uchádzača, v ktorej sa predmet zákazky bude poskytovať
NUTS kód:
SK042
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je pozáručný servis, oprava a údržba motorových vozidiel pre Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, jej fakúlty a univerzitné pracoviská bližšie špecifikovaný v Prílohe č. 1 k časti B.1 Opis predmetu zákazky súťažných podkladov.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 50112000-3
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 50112100-4, 50112110-7, 50112111-4, 50112120-0, 50112200-5, 50116000-1, 50116100-2, 50116200-3, 50116400-5, 50116500-6, 50116600-7
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Pozáručný servis, oprava a údržba motorových vozidiel UPJŠ v Košiciach. Bližšia špecifikácia, množstvo a rozsah sú uvedené v súťažných podkladoch.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 60 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 36
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia uvedené v § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávania preukáže ich predložením dokladov podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní spôsobom podľa § 128 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní predložením originálnych dokladov alebo ich úradne overených fotokópií.Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom od 01.07.2013 (t.j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal po 30.06.2013 a ktorému Úrad pre verejné obstarávanie vydal výpis zo zoznamu podnikateľov vo forme elektronického odpisu) nie je povinný v procese verejného obstarávania predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30.06.2013 (t.j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiada do 30.06.2013, a ktorému Úrad pre verejné obstarávanie vydal potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov v listinnej podobe ) nie je povinný v procese verejného obstarávania predkladať toto potvrdenie. Avšak je potrebné, aby tento podnikateľ preukázal v procese verejného obstarávania, že spĺňa aj podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j) prípadne aj písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, ak tento údaj potvrdenie neobsahuje.
Ak uchádzač nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.

Ak má uchádzač alebo záujemca sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ich nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača.

Ak uchádzačom bude skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, podľa zákona o verejnom obstarávaní preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia predkladá doklady každý člen skupiny dodávateľov osobitne. A splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia a technickej alebo odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne v súlade s § 31 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní, pričom splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Podľa § 27 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní: vyjadrením banky alebo pobočky zahraničnej banky, ktorým môže byť prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Uchádzač predloží vyjadrenie banky / bánk alebo pobočky zahraničnej banky / bánk, (ak má uchádzač otvorené účty vo viacerých bankách), ktorej /-ých je uchádzač klientom a bude obsahovať údaje:
-o schopnosti uchádzača plniť si svoje finančné záväzky,
-v prípade splácania úveru, potvrdenie o dodržiavaní splátkového kalendára,
-že v súčasnosti nie je v nepovolenom debete,
-že jeho účet v súčasnosti nie je predmetom exekúcie.
Výpis z účtu verejný obstarávateľ neuzná.
Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti:
Touto podmienkou si verejný obstarávateľ overuje stav ekonomickej a finančnej situácie uchádzača, jeho platobnú schopnosť a plnenie si finančných záväzkov voči banke. Podmienka je primeraná a vychádza z potreby uzatvoriť zmluvný vzťah s finančne a ekonomicky stabilným partnerom, s cieľom vyhnutia sa riziku pri plnení si budúceho zmluvného záväzku.
Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah, ktoré bude mať reálne k dispozícii na plnenie zmluvy. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia.
Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Dokladom preukazujúcim túto skutočnosť, môže byť zmluva o budúcej zmluve, zmluva o spolupráci ... atď. Z dokladu musí byť zrejmé, že konkrétne zdroje, na ktoré sa preukázanie tejto podmienky viaže, tretia osoba reálne poskytne uchádzačovi na plnenie zmluvy.
Ak uchádzač alebo záujemca nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ v súlade s § 27 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia podľa § 27 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní spoločne.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Požadovanú technickú alebo odbornú spôsobilosť uchádzač preukáže predložením týchto dokladov:
Podľa § 28 ods. 1 písm. j): údajmi o strojovom a technickom vybavení, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícii na uskutočnenie stavebných prác alebo na poskytnutie služby.
Podľa § 28 ods. 1 písm. k): uvedením podielu plnenia zo zmluvy, ktorý má uchádzača alebo záujemca poskytujúci službu v úmysle zabezpečiť subdodávateľom, spolu s uvedením identifikačných údajov subdodávateľa, ak je známy, v rozsahu meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov, adresa pobytu alebo sídlo, identifikačné číslo alebo dátum narodenia, ak nebolo pridelené identifikačné číslo.
Na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti môže uchádzač využiť kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah, ktoré bude mať reálne k dispozícií na plnenie zmluvy. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa technickej alebo odbornej spôsobilosti podľa § 28 ods.1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní spoločne.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : § 28 ods. 1 písm. j):Verejný obstarávateľ požaduje od uchádzača, aby disponoval nasledovným strojovým a technickým vybavením, čo preukáže vyhlásením podpísaným štatutárnym orgánom uchádzača alebo členom štatutárneho orgánu alebo môže byť podpísané zástupcom uchádzača a v ktorom uvedie, že jeho prevádzka na poskytovanie predmetu zákazky je vybavená:
-diagnostickou linkou na určenie závad motorového vozidla,
-zariadením na meranie a nastavovanie geometrie podvozku pre osobné, úžitkové vozidlá a ľahké nákladné vozidlá,
-kombinované zariadenia na meranie emisií a súvisiacich veličín u všetkých typov benzínových a vznetových motorov,
-automatickú plničku a čističku klimatizácií v motorových vozidlách,
-zariadenie na výmenu brzdovej kvapaliny s pracovným tlakom nastaviteľným od 0,5 do 3,5 bar,
-regloskopom s luxmetrom zariadenie na skúšanie a nastavenie všetkých druhov svetlometov,
-vyvažovačkou s diagnostikou kolies s možnosťou vyváženia a diagnostiky všetkých dostupných kolies a ich optimalizáciu,
-prezúvačkou pneumatík umožňujúcou demontáž a spätnú montáž všetkých druhov pneumatík z disku pre všetky typy osobných, úžitkových a ľahkých nákladných vozidiel,
-kombinovanou striekacou a sušiacou kabínou s príslušenstvom kompletné zariadenie spĺňajúce všetky právne náležitosti k používaniu na území Slovenskej republiky.
Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti:
Verejný obstarávateľ má záujem na tom, aby prípadný úspešný uchádzač mal dostatočné skúsenosti s realizáciou požadovaných služieb a aby plnenie zmluvy bolo zabezpečené spôsobilým zmluvným partnerom v štandardnej kvalite. Rozsah požiadavky je primeraný k predmetu zákazky.
Požiadavka je primeraná a zároveň je stanovená nediskriminačne a tak, aby sa verejného obstarávania mohol zúčastniť široký okruh uchádzačov.
§ 28ods. 1 písm. k):
Uchádzač predloží zoznam subdodávateľov, prostredníctvom ktorých má v úmysle zabezpečovať plnenie predmetu zákazky s uvedením nasledovných údajov v členení:
a)% podiel plnenia zo zmluvy, ktorý bude predmetom subdodávky,
b)stručný opis tej časti zákazky, ktorá bude predmetom subdodávky,
c)identifikačné údaje subdodávateľa, v rozsahu meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov, adresa pobytu alebo sídlo, identifikačné číslo alebo dátum narodenia, ak nebolo pridelené identifikačné číslo,
d)čestné vyhlásenie, že každý subdodávateľ spĺňa alebo najneskôr v čase plnenia bude spĺňať podmienky podľa § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní.
Zoznam musí byť podpísaný zástupcom uchádzača, ktorý je oprávnený konať v mene uchádzača v záväzkových vzťahoch vtedy, ak v doručenej ponuke predloží aj originál alebo úradne overenú fotokópiu splnomocnenia, ktoré ho oprávňuje k takémuto úkonu.
Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti:
Verejný obstarávateľ predloženým zoznamom subdodávateľov si vytvorí prehľad o subjektoch, ktoré sa prípadne budú podieľať na poskytovaní požadovaných služieb.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska
kritérií uvedených nižšie (kritériá na vyhodnotenie ponúk je potrebné uviesť s ich relatívnou váhou alebo v zostupnom poradí dôležitosti, ak nemožno z preukázateľných dôvodov uviesť ich relatívnu váhu)
Časť: 1
Názov: za mechanické a elektrikárske služby
Váha: 60 bodov
Časť: 2
Názov: za klamlpiarske služby
Váha: 15 bodov
Časť: 3
Názov: za lakovacie služby
Váha: 15 bodov
Časť: 4
Názov: za diagnostické služby
Váha: 10 bodov
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
R-65/VO-2014
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 17.09.2014 09:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 17.09.2014 09:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 17.09.2014 13:00
Miesto : Otváranie doručených ponúk časti označených ako "Ostatné" sa uskutoční na adrese: Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Rektorát, Šrobárová 2, 041 80 Košice, malá zasadacia miestnosť, 1. poschodie.
Otvárania doručených ponúk časti ponúk označených ako "Ostatné" je neverejné. Zúčastnia sa ho len menovaní členovia komisie verejným obstarávateľom bez účasti uchádzačov.
Otvárania časti ponúk označených ako "Kritériá" vykoná komisia najskôr deň, nasledujúci po dni márneho uplynutia lehôt uvedených v § 41 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní. Otváranie časti ponúk označených ako "Kritériá" vykoná komisia len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené a to na mieste a v čase oznámenom uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Otváranie časti ponúk označených ako KRITÉRIA je verejné. Môže sa ho zúčastniť každý uchádzač, ktorý predložil ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Na otváraní obálok s ponukami môže byť uchádzač zastúpený štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu uchádzača alebo osobou splnomocnenou konať v jeho mene alebo osobou splnomocnenou na jeho zastupovanie. Uchádzač (fyzická osoba), štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu uchádzača (právnická osoba) sa preukáže na otváraní obálok s ponukami preukazom totožnosti a fotokópiou dokladu a oprávnení poskytovať službu. Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti, fotokópiou dokladu a oprávnení poskytovať službu (nie je potrebné overenie dokladu) a platným splnomocnením na zastupovanie. Splnomocnenie na zastupovanie musí byť predložené len v originálnom vyhotovení s dátumom vyhotovenia nie starším ako tri mesiace ku dňu predkladania ponúk, podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo členom štatutárneho orgánu alebo môže byť podpísané zástupcom uchádzača, ktorý je oprávnený konať v mene uchádzača v záväzkových vzťahoch.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Verejný obstarávateľ z dôvodu splnenia si povinnosti podľa § 100 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní zverejňuje v elektronickej forme súťažné podklady a ďalšiu doplňujúcu dokumentáciu v profile verejného obstarávateľa. Verejný obstarávateľ po doručení písomnej žiadosti o účasť, ponúka aj priamy a neobmedzený prístup k súťažným podkladom ako aj ďalšej doplňujúcej dokumentácii v elektronickej forme na portáli www.ezakazky.sk/upjs. Uchádzač, ktorý doručí písomnú žiadosť o poskytnutie súťažných podkladov verejnému obstarávateľovi poštovou zásielkou alebo osobne do termínu uvedenom v bode IV.2.2) tohto oznámenia, zaregistruje sa na vyššie uvedenom portáli pre túto zákazku, bude mať povolený priamy a neobmedzený prístup k súťažným podkladom a ďalšej doplňujúcej dokumentácii nepretržite v elektronickej podobe.
Verejný obstarávateľ bude všetky vysvetlenia súťažných podkladov a prípadné doplnenie uverejňovať na profile ako aj na uvedenom portáli prostredníctvom elektronického prístupu. Z uvedeného dôvodu verejný obstarávateľ v prípade poskytovania súťažných podkladov a vysvetlenia resp. doplnenia súťažných podkladov nebude komunikovať písomne. V prípade vysvetlenia informácií uvedených vo výzve na predkladanie ponúk, súťažných podkladov alebo inej doplňujúcej dokumentácie môže záujemca požiadať najneskôr šesť pracovných dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk, písomnou žiadosťou o vysvetlenie, doručenej verejnému obstarávateľovi poštovou zásielkou alebo osobne v stanovenej lehote.
Celá ponuka a ďalšie doklady a dokumenty vo verejnom obstarávaní sa predkladajú v štátnom jazyku, t. j. v slovenskom jazyku.
Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom alebo miestom podnikania mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť preložené úradným prekladom do štátneho jazyka (t. j. do slovenského jazyka), okrem dokladov predložených v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu, rozhodujúci je preklad do štátneho jazyka, t. j. do slovenského jazyka.
Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ani jednu ponuku z predložených ponúk, ak sa obchodné podmienky predložené uchádzačmi budú vymykať obvyklým zmluvným podmienkam, ktoré by znevýhodňovali verejného obstarávateľa alebo predložená ponuka presiahne objem pridelených finančných prostriedkov na dodanie predmetu zákazky. Táto ponuka sa stane pre verejného obstarávateľa neprijateľná.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
26.08.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité