ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Žilinský samosprávny kraj
IČO:
37808427
Komenského 48, 01109 Žilina
Slovensko
Kontaktné miesto (miesta):
Komenského 48, 011 09 Žilina
Kontaktná osoba:
Lokajová Iveta
Telefón:
+421 415032414
Fax:
+421 415032431
Email:
obstaravanie@zask.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL):
http://www.zask.sk
Ďalšie informácie možno získať na
už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na
už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na
už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2.
Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1.
Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RA - Regionálna alebo miestna agentúra/úrad
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona:
Iný VO
Iný (špecifikujte): regionálna samospráva
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II.
OPIS
II.1.
Názov zákazky
Spracované ovocie a zelenina pre ZpS a DSS Žilina - Karpatská
II.1.2.
Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Tovary
Hlavné miesto dodania tovarov:
Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb Žilina, Karpatská 8,9, 010 08 Žilina.
NUTS kód:
II.1.3.
Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je výber dodávateľa/ľov spracovanej zeleniny a ovocia pre Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb Žilina, Karpatská 8,9, 010 08 Žilina. Cenové ponuky uchádzačov budú zohľadňovať dovoz tovaru na miesto určenia, t.j. budú vrátane dopravy.
II.1.4.
Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 15300000-1
II.2.
Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1.
Celkové množstvo alebo rozsah
V rozsahu spracovaného zoznamu potravín: Časť I. Spracovaná zelenina a ovocie 1.Fazuľové struky 660g55% pevný podiel,krájané slaný nálevks250 2.Fazuľové struky 3500g55% pevný podiel,krájané slaný nálevks70 3.Cícer 2400g55% pevný podiel, slaný nálevks50 4.Hrášok 800g400g pevný podiel, cukor+soľks200 5.Hrášok 425g210g pevný podiel, cukor+soľks100 6.Hrášok 210g105g pevný podiel, cukor+soľks60 7.Chren 180g55% pevný podiel,cukor+ ocotks150 8.Chren sladko kyslý nálev 720g50% pevný podiel cukor+ocotks50 9.Kôpor 120g ks66 10.Kôpor 750 g ks50 11.Kukurica 425 ml ks120 12.Olivy 180g ks50 13.Olivy 935gzelené ks50 14.Paprika červená rez. 340g170g pevný podiel, ocot+sacharín+soľks120 15.Paprika rez. 660g330g pevný podiel, ocot+sacharín+soľks140 16.Lečo 3500g krájanéks80 17.Lečo 330g krájanéks50 18.Lečo zeleninové 670g340g pevný podiel,paprika+paradaj.pretlakks80 19.Kečup 900gParadaj. Pretlak 140g na 100g kečupiks60 20.Kečup jemný 300 g ks200 21.Pretlak rajčinový 700gParadajky +soľ bez konzervačných látokks400 22.Pretlak rajčinový 210gParadajky +soľ bez konzervačných látokks100 23.Pretlak rajčinový 400gParadajky +soľ bez konzervačných látokks80 24.Čalamáda 3400g / viac druhov/1800 g pevný podiel zmes zeleniny,cukor,+soľ+koreninyks200 25.Čalamáda 620g-670g330g pevný podiel kapusta,paprika-sladkokys.nálevks160 26.Ster. šalát 660g -670g / viac druhov/350g pevný podiel kapusta,mrkvacibuľaks200 27.Rajčinový koncentr. 800g tomate pas. ks100 28.Šampiňóny 425 ml200g pevný podiel slaný nálev ks50 29.Šampiňóny 850g425g pevný podiel slaný nálev ks80 30.Uhorky 3-6cm 680g340g pevný podiel slaný nálev ocot,soľ,sacharínks500 31.Sójová omáčka 170ml ks20 32.Uhorky celé 3400g/3500g 6-9cm1750g pevný podiel ocot,soľ,ks350 33.Zmes do zemiakového šalátu 720g ks50 34.Paradajková omáčka na pizzu 425gParadajky krájané na kocky+soľ ks30 35.Kapusta kyslá 3400g/3500g ks60 36.Kapusta 640g ks70 37.Worcester omáčka 170ml ks20 38.Rajčiny jemné drvené Gustodoro4100g99% drvených rajčín soľ,kyselina citrónováks50 39.Škótsky šalát 3400gKapusta,cibuľa mrkva ks120 40.Kompót marhuľový 3500g61% pevný podiel, odkôstkovaný+sladidláks250 41.Kompót marhuľový 2500g ks250 42.Kompót marhuľový 820g ks350 43.Kompót marhuľový 660g ks280 44.Kompót ovocný koktail 425g250 pevný podiel,cukor +náhradné sladidloks250 45.Kompót ovocný koktail 2650g ks220 46.Kompót slivkový 700g/polený odkôstkovanéks350 47.Kompót slivkový 3600g/polený ks350 48.Kompót višňový odkôst. 700g ks220 49.Kompót višňový odkôst. 3500g ks320 50.Kompót čerešňový odkôst. 3500g ks200 51.Kompót čerešňový 700godkôstkované ks150 52.Kompót broskyňový 660gPolený,,330g pevný podiel /50%/ks250 53.Kompót broskyňový 820g ks250 54.Kompót hroznový 3600g ks150 55.Hruškový kompót 3200gČistá váha 1600 +kys.cit.,sladidlo ks150 56.Hruškový kompót850gpolený ks120 57.Jablkový kom.660g ks120 58.Jablkový strúhaný kompót3200g ks350 59.Dyňový kom. s ananásom 3400g ks150 60.Ananás kompót565g 340 čistá váha 50% ks100 61.Ananásový kompót 850g ks120 62.Ananásový kompót 3100g ks100 63.Jahodový kompót 425g ks150 64.Jahodový kompót 820gPevný podiel 320-39%, cukorks150 65.Jahodový kompót 2600gPevný podiel 1 200, cukor ks150 66.Detská výživa 190g/viac druhov45% pevný podiel fruktózový sirupks3500 67.Marmeláda 3kg ks50 68.Marmeláda 260g ks100 69.Marmeláda 4kg ks80 70.Lekvár slivkový 1200g75% slivky ks60 71.Lekvár slivkový 350g ks100 72.Lekvár slivkový 440g ks70 73.Lekvár slivkový 4kg75slivky ks60 74.Džem ovocný 260g /viac druhov/ ks110 75.Džem ovocný 340g /viac druhov/53,5% ovocie ks90 76.Džem miešaný 4kg50% ovocie+pektín ks70 77.Džem čučoriedkový 4kg ks50 78.Džem kusový 20g45% ovocný podielks22 000 79.Sirup ovocný 0,70L /viac druhov/ Náhradné sladidlo+aróma ks200 80.Sirup ovocný 1L / viac druhov/Glukózový sirup,ovocná aróma,prírodné farbivoks200 *) Uchádzač môže oceniť zložením ekvivalentný výrobok. Uvedené množstvo tovaru je orientačné a nie je pre OvZP záväzné. Časť II. mrazená zelenina a výrobky 1.Karfiol 1kgRužičky 100% malé kg280 2.Karfiol 350gRužičky 100% malé ks100 3.Kel 1kgRezaný kg450 4.Kel 400g rezanýks50 5.Zelen. mochovská jar, zoborská 350gZloženie podľa normy od výrobcuks220 6.Zeleninová zmes s brokolicou /1kgMalé kúskykg150 7.Polievková zmes 1kg/ viac druhov Koreňová zelenina,karfiol, kaleráb,brokolicakg220 8.Tekvica 1kg krájanákg280 9.Špenát 1kg Mletý ochutený+listovýkg450 10.Špenát 450g Mletý ochutenýks200 11.Hrášok 1kg100% zrno kg150 12.Kúpeľná zeleninová zmes 1kgKrájané malé kúskykg140 13.Brokolica 1kgRužičky malé kg250 14.Fazuľové struky 1kgkrájanékg120 15.Francúzska zeleninová zmes 1kgkg50 16.Čínska zeleninová zmes 1kg kg50 17.Lečo s cibuľou 1kgKrájané-paprika,paradajky,cibuľakg400 18.Zemiakové krokety 1kg kg200 19.Tvarohové zemiakové knedličky plnené 1kg/viac druhov/kg400 20.Taštičky mrazené plnené l kg/viac druh/ kg350 21.Pirohy mrazené 1 kg/viac druhovPšeničná múka,vajcia,slivkový džem,brzndza 13%+zemiakovýá zmeskg360 22.Slivkové knedle plnené/viac druhov 1kgPšeničná múka,vajcia,slivkový džem, 13%+zemiakovýá zmeskg280 23.Zemiakové knedle s údeninou 1kgkg250 24.Zemiakové šúľance prázdne 1 kgPšeničná múka,zemiaky,vaječná zmes,soľkg600 25.Kel ružičkový 1kg kg150 26.Hríby sušené zmes našich lesov 1kgKrájané-bez chemických konzerv.kg80 27.Pirohy bryndzové 1kg kg180 28.Špargľa zelená celá 1kg kg100 29.Lasagne bolognese 400g ks250 30.Mäsové knedličky do polievky 1kgkg100 *) Uchádzač môže oceniť zložením ekvivalentný výrobok. Uvedené množstvo tovaru je orientačné a nie je pre OvZP záväzné. Časť III. Spracované ovocie - diabetické 1.Detská výživa dia 190g 70%-bez cukru 83%-pevný podielks3 840 2Džem dia 230g45g ovocia na 100g výrobkuks60 3.Džem dia kusový 20g -/-ks5 000 4.Džem 340g dia -/-ks80 5.Broskyňový kompót dia 660g350g pevný podiel náhradné sladidlo sacharínks200 6.Jablkový kompót dia 660gks150 7.Jablkový kom. lúpaný strúhaný dia 560g320g pevný podiel náhradné sladidlo sacharínks180 8.Marhuľový kompót dia 650 g -/-ks250 9.Slivkový kompót dia 660g polený -/-ks200 10.Višňový kompót dia vykôstkovaný 700 g330g pevný podiel, náhradné sladidlo E955, E954ks350 11.Uhorky sterilizované dia 6-9 cm 680g340g pevný podiel+ sladidlo sacharínks400 12.Zeleninové šaláty dia 680/660g 380g pevný podiel,zmes zeleniny koreňov.a hlúbovejks250 13.Sirup lieght 1L Ovocná aróna,sacharínks250 *) Uchádzač môže oceniť zložením ekvivalentný výrobok. Uvedené množstvo tovaru je orientačné a nie je pre OvZP záväzné.
II.2.2.
Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 44 665,0000
EUR
II.3.
Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Obdobie
v mesiacoch (od zadania zákazky)
Zadajte hodnotu: 12
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1.
Podmienky účasti
III.1.1.
Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti:
Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona o VO a preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 26 ods. 2, resp. ods. 4 a ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní. Doklady uchádzač v elektronickej ponuke predloží v pdf naskenovanej forme do systému EVOSERVIS. Naskenovaný doklad bude vychádzať z originálu alebo overenej fotokópie. Všetky doklady musia dokumentovať aktuálny stav, ich platnosť musí byť v súlade s § 26 ods. 2 zákona o VO. Ak doklady na splnenie podmienok účasti na verejnom obstarávaní predkladá skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. Ak je uchádzač zapísaný v Zozname podnikateľov Úradu pre verejné obstarávanie, doklady na preukázanie splnenia podmienky účasti podľa § 26 nepredkladá. U tohto uchádzača bude verejný obstarávateľ vyhodnocovať splnenie podmienok účasti podľa § 26 spôsobom podľa § 128 ods. 3 v nadväznosti na § 133 zákona o VO. Verejný obstarávateľ pred podpisom zmluvy bude požadovať od úspešného uchádzača originály alebo úradne osvedčené kópie uvedených dokladov.
III.1.3.
Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti:
Technickú alebo odbornú spôsobilosť uchádzač preukáže v zmysle § 28 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní. Požadovaný dôkazný prostriedok - doklad vydaný regionálnou alebo štátnou veterinárnou a potravinovou správou: rozhodnutie o schválení prevádzkarne alebo oznámenie o pridelení schvaľovacieho čísla na prevádzkareň alebo potvrdenie o registrácii prevádzkarne potravinárskeho podniku pre potraviny balené samostatne uskladnené resp. mrazené; alebo doklad vydaný regionálnym úradom verejného zdravotníctva: potvrdenie o registrácii skladu, distribútora a prepravcu potravín balených samostatne uskladnených, resp. mrazených, ktorým uchádzač preukáže, že má písomný súhlas na spracovanie, skladovanie a distribúciu balených samostatne uskladnených, resp. mrazených potravinárskych výrobkov. Doklad musí byť vložený v pdf (naskenovanej) forme. OvZP verejného obstarávateľa pred podpisom rámcovej dohody bude požadovať od úspešného uchádzača originál alebo úradne osvedčenú kópiu uvedeného dokladu. V zmysle § 28 ods. 2 uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá. Verejný obstarávateľ pred podpisom zmluvy bude požadovať od úspešného uchádzača originály alebo úradne osvedčené kópie uvedených dokladov. Odôvodnenie verejného obstarávateľa o primeranosti požadovaného dokladu: verejný obstarávateľ vychádzal zo skutočnosti, že predmetom obstarávania sú potraviny, ktoré musia spĺňať prísne hygienické požiadavky. Požadovaný doklad preukáže spôsobilosť a oprávnenie uchádzača na dodávku balených samostatne uskladnených, resp. mrazených výrobkov podľa požiadaviek Potravinového kódexu.
Vyhradené zákazky pre chránené dielne alebo chránené pracoviská
Nie
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1.
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1.
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba
Najnižšia cena
IV.1.2.
Použije sa elektronická aukcia
Nie
IV.2.
Administratívne informácie
IV.2.2.
Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 18.09.2014 09:00
Úhrada za súťažné podklady
Uvedte
Nie
IV.2.3.
Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 18.09.2014 09:00
IV.2.4.
Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 18.09.2014 09:15
Miesto :
Neverejné otváranie ponúk častí OSTATNÉ sa uskutoční 18.9.2014 o 9.15 hod. v sídle verejného obstarávateľa Žilinský samosprávny kraj, Odbor vnútornej správy, Komenského 48, 011 09 Žilina. Otváranie častí ponúk označených ako KRITÉRIÁ, t.j. sprístupnenie časti elektronických ponúk KRITÉRIA v EVOSERVISe, vykoná komisia len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené, a to na mieste a v čase oznámenom uchádzačom v zmysle § 41 zákona o verejnom obstarávaní.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk :
Verejný obstarávateľ umožní účasť na otváraní/sprístupnení častí ponúk, označených ako KRITÉRIÁ všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk a ktorých ponuka nebola vylúčená.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1.
Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Nie
VI.2.
Ďalšie doplňujúce informácie
Ďalšie informácie k podmienkam účasti Splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti, predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v lehote a spôsobom stanoveným verejným obstarávateľov vo výzve na predloženie dokladov. Predkladané doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti musia byť v súlade s čestným vyhlásením predloženým v ponuke úspešného uchádzača v súlade s § 32 ods. 11 zákona o VO a musia byť predložené ako originály alebo úradne overené fotokópie. Žilinský samosprávny kraj vykonáva uvedené verejné obstarávanie elektronicky v systéme elektronického verejného obstarávania Žilinského samosprávneho kraja EVOSERVIS na adrese www.evoservis.sk/zsk/. Každý záujemca/uchádzač sa zaregistruje do systému elektronického verejného obstarávania Žilinského samosprávneho kraja EVOSERVIS na adrese www.evoservis.sk/zsk/. Po korektnom zaregistrovaní mu bude na jeho zadaný e-mail zaslaný prístupový kód (meno a heslo) pre ďalšiu komunikáciu so systémom EVOSERVIS. Pre funkcionalitu elektronického podpisu uchádzač pri registrácii vyplní Žiadosť o vystavenie podpisového certifikátu. Následne mu na email bude zaslaný elektronický podpis v systéme EVOSERVIS. Po zaregistrovaní má záujemca/uchádzač prístup ku všetkým údajom a pokynom, vrátane súťažných podkladov a príslušných príloh v sekcii prebiehajúce zákazky. V prípade otázok, resp. žiadostí o vysvetlenie môže záujemca komunikovať s verejným obstarávateľom priamo v systéme EVOSERVIS cez komunikačné rozhranie. Uchádzač bude svoju ponuku predkladať elektronicky, vrátane všetkých príloh požadovaných verejným obstarávateľom tak, ako je to uvedené v pokynoch a požiadavkách verejného obstarávateľa. Skutočnosti, týkajúce sa postupu zadávania zákazky, neupravené v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania a v súťažných podkladoch sa riadia príslušnými ustanoveniami zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
VI.3.
Dátum odoslania tejto výzvy
27.08.2014