Oznámenie 20309 - WYS

Obsah

20309 - WYS
Vestník č. 170/2014 - 02.09.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Výskumný ústav zváračský - Priemyselný inštitút SR
IČO: 36065722
Račianska 71, 83259 Bratislava-Nové Mesto

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Tatra Tender s.r.o., Krčméryho 16, 811 04 Bratislava, Slovenská republika
Kontaktná osoba: Mgr. Eva Jurišová
Telefón: +421 911226997
Fax: +421 249246211
Email: sp@tatratender.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.vuz.sk
Ďalšie informácie možno získať na inom mieste
Príloha A.I) Adresa a kontaktné miesto (miesta), na ktorých možno získať ďalšie informácie
Tatra Tender s.r.o.
IČO: 44119313
Krčméryho 16 , 81104 Bratislava

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Tatra Tender s.r.o., Krčméryho 16, 811 04 Bratislava
Kontaktná osoba: Mgr. Eva Jurišová
Telefón: +421 911226997
Email: sp@tatratender.sk
Internetová adresa (URL): http://www.tatratender.sk
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na inom mieste
Príloha A.II) Adresa a kontaktné miesto (miesta), na ktorých možno získať súťažné podklady a doplňujúce dokumenty
Tatra Tender s.r.o.
IČO: 44119313
Krčméryho 16 , 81104 Bratislava

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Tatra Tender s.r.o., Krčméryho 16, 811 04 Bratislava
Kontaktná osoba: Mgr. Eva Jurišová
Telefón: +421 911226997
Email: sp@tatratender.sk
Internetová adresa (URL): http://www.tatratender.sk
Ponuky budú doručené na inom mieste
Príloha A.III) Adresa a kontaktné miesto, na ktoré musia byť doručené ponuky
Výskumný ústav zváračský – Priemyselný inštitút SR, z.z.p.o.
IČO: 36065722
Račianska 71 , 83259 Bratislava

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Výskumný ústav zváračský – Priemyselný inštitút SR, z.z.p.o., Račianska 71, 832 59 Bratislava 3
Kontaktná osoba: Bc. Anna Hambálková
Telefón: +421 249246596
Fax: +421 249246211
Email: hambalkovaa@vuz.sk
Internetová adresa (URL): http://www.vuz.sk
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
iné - Iný verejný obstarávateľ
Iný verejný obstarávateľ (špecifikujte): Združenie právnických osôb
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. e)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Metalografický rozbor teplom ovplyvnenej oblasti homogénnych a heterogénnych zvarových spojov rúrok vyhotovených z ferito - martenzitických/austenitických ocelí a niklových superzliatín s použitím vlastných analytických techník
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
12
Hlavné miesto poskytovania služieb: Služby tvoriace predmet zákazky budú realizované v prostredí úspešného uchádzača. Výstupy budú verejnému obstarávateľovi odovzdané na adrese: Výskumný ústav zváračský, Račianska 71, 832 59 Bratislava.
NUTS kód:
SK
SK01
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je služba Metalografický rozbor teplom ovplyvnenej oblasti zvarových spojov vyhotovených z ferito martenzitických/austenitických ocelí a niklových superzliatín s použitím vlastných analytických techník. Vzorky budú po aplikovanej riadenej degradácii (fyzikálna simulácia a creep). Súčasťou dodávku budú alternatívne aj creepové skúšky pri veľmi nízkych zaťaženiach.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 71621000-7
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Metalografický rozbor teplom ovplyvnenej oblasti zvarových spojov vyhotovených z ferito martenzitických/austenitických ocelí a niklových superzliatín s použitím vlastných analytických techník - 1 x
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 90 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 12
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Tejto súťaže sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia vymedzené v ustanovení § 26 ods. 1 ZVO.
Uchádzač preukazuje splnenie uvedených podmienok osobného postavenia nasledovnými dokladmi: (pokiaľ uchádzač nie je zapísaný do zoznamu podnikateľov, doklady môžu byť v ponuke nahradené aj čestným vyhlásením v zmysle § 32 ods. 11 ZVO):
1) Výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace ako potvrdenie o tom, že nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, alebo za trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme.
2) Výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace ako potvrdenie o tom, že uchádzač (fyzická osoba), ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, nebol právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním.
3) Potvrdenie príslušného súdu alebo rovnocenný doklad vydaný príslušným súdom, alebo správnym orgánom v krajine svojho sídla nie staršie ako 3 mesiace o tom, že naňho nebol vyhlásený konkurz, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku, podľa zákonov a predpisov platných v krajine jeho sídla.
4) Potvrdenie príslušného úradu nie staršie ako 3 mesiace o tom, že nemá v krajine svojho sídla evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia (v SR potvrdenie Sociálnej poisťovne, zdravotnej poisťovne).
5) Potvrdenie miestne príslušného daňového úradu nie staršie ako 3 mesiace o tom, že uchádzač nemá v krajine svojho sídla evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
6) Doklad o oprávnení dodávať tovar, poskytovať službu, uskutočňovať stavebné práce vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku.
7) Čestné vyhlásenie o tom, že uchádzač nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,
7.1) ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
7.2) ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, kedy prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola
7.2.1) spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
7.2.2) právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
7.3) ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní.
8) Čestné vyhlásenie o tom, že uchádzač nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa ZVO, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia.
9) Čestné vyhlásenie o tom, že uchádzač nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
Odôvodnenie potreby a primeranosti podmienok: Povinnosť bezvýhradne splniť všetky vyššie uvedené podmienky osobného postavenia vyplýva priamo zo ZVO. Uvedená skutočnosť odôvodňuje ich potrebu a primeranosť.
10) Spôsob preukázania splnenia podmienok § 26 ods. 1 ZVO: plnenie podmienok podľa § 26 ZVO môže byť preukázané predložením platného potvrdenia Úradu pre verejné obstarávanie o zapísaní do zoznamu podnikateľov podľa § 128 ods.1 ZVO, pričom platí, že na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia uchádzač zapísaný v zozname podnikateľov nemusí vo svojej ponuke predložiť žiadne doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 ZVO.
11) Ak uchádzač alebo záujemca nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov uvedených vyššie alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.
12) Ak má uchádzač alebo záujemca sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača alebo záujemcu.
13) Čestné vyhlásenie predložené uchádzačom podľa § 32 ods. 11 ZVO musí obsahovať jednoznačnú informáciu, ktorú podmienku účasti ním uchádzač preukazuje a tiež ako predmetnú podmienku uchádzač spĺňa. To znamená, že v ňom uchádzač musí uviesť aj informácie požadované verejným obstarávateľom na splnenie predmetnej podmienky. Verejný obstarávateľ odporúča uchádzačom použiť na vypracovanie čestného vyhlásenia vzor, ktorý tvorí prílohu č. 2 súťažných podkladov.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Tejto súťaže sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa nižšie stanovené požiadavky pre preukázania svojho finančného a ekonomického postavenia. Pre preukázanie splnenia uvedených podmienok predloží uchádzač v ponuke nasledovné doklady (môžu byť v ponuke nahradené aj čestným vyhlásením v zmysle § 32 ods. 11 ZVO):

1) Vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky o schopnosti plniť finančné záväzky. Doklad musí byť v originálnom vyhotovení alebo úradne overenou kópiou týchto dokumentov.

Minimálna požadovaná úroveň štandardu: Kladné vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorom musí byť uvedené, že za obdobie posledných troch rokov nebol uchádzač v nepovolenom debete a je schopný plniť svoje záväzky voči banke (dodržuje splátkový kalendár v prípade splácania úveru a pod.). Uchádzač tiež predloží čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača, v ktorom uchádzač vyhlási, že nemá otvorený účet a záväzky v inej banke/bankách okrem tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyjadrenie banky.

Odôvodnenie potreby a primeranosti podmienky: Stanovenie podmienky vyplýva z potreby aspoň minimálneho overenia finančnej situácie a spoľahlivosti uchádzača (jeho schopnosti plniť finančné záväzky). Primeranosť podmienky vyplýva jednak z výšky predpokladanej hodnoty zákazky a tiež skutočnosti, že jej obsahom je len poskytnutie základných informácii o uchádzačovi.

2) Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 ZVO vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

3) Čestné vyhlásenie predložené uchádzačom podľa § 32 ods. 11 ZVO musí obsahovať jednoznačnú informáciu, ktorú podmienku účasti ním uchádzač preukazuje a tiež ako predmetnú podmienku uchádzač spĺňa. To znamená, že v ňom uchádzač musí uviesť aj informácie požadované verejným obstarávateľom na splnenie predmetnej podmienky. Verejný obstarávateľ odporúča uchádzačom použiť na vypracovanie čestného vyhlásenia vzor, ktorý tvorí prílohu č. 2 súťažných podkladov.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Tejto súťaže sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa nižšie stanovené požiadavky pre preukázanie svojej technickej alebo odbornej spôsobilosti. Pre preukázanie splnenia týchto podmienok predloží uchádzač v ponuke nasledovné doklady (môžu byť v ponuke nahradené aj čestným vyhlásením v zmysle § 32 ods. 11 ZVO):

1) V súlade s ustanovením § 28 ods. 1 písm. a) ZVO uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru a zložitosti, ako je predmet zákazky za predchádzajúce tri roky (2011, 2012, 2013) doplneným potvrdeniami o kvalite poskytnutia služieb s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; ak odberateľom
a)bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO, dokladom je referencia, pričom v prípade, kedy to ZVO umožňuje, sa referencia nahrádza aj potvrdením verejného obstarávateľa alebo obstarávateľa podľa ZVO,
b)bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.

Minimálna požadovaná úroveň štandardu:
Zoznam poskytnutých služieb musí preukázať, že v rozhodujúcom období poskytol uchádzač, resp. osoba prostredníctvom ktorej uchádzač v súlade so ZVO plní túto podmienku účasti, služby rovnaké alebo obdobné ako predmet zákazky v celkovej hodnote (dohodnutej odplate) min. 30.000 eur bez DPH.

Odôvodnenie potreby a primeranosti podmienky: Podmienka a pre ňu určená minimálna úroveň štandardu má preukázať dostatočné skúsenosti uchádzača s poskytovaním služieb rovnakého alebo podobného charakteru a zložitosti, ako je predmet zákazky, ktoré je nevyhnutné na plnohodnotnú realizáciu služby tvoriacej predmet zákazky. Podmienka je primeraná nakoľko celková predpokladaná hodnota poskytnutých služieb predstavuje iba 1/3 predpokladanej hodnoty obstarávanej zákazky.

2) V súlade s ustanovením § 28 ods. 1 písm. g) ZVO uchádzač predloží údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií zamestnanca (experta), zodpovedného za poskytnutie služby.

Minimálna požadovaná úroveň štandardu:
Uchádzač musí preukázať svoju odbornú spôsobilosť na poskytovanie požadovaných služieb potvrdením, že má k dispozícii nižšie uvedených expertov spĺňajúcich stanovené požiadavky. Nižšie uvedené požiadavky na jednotlivých expertov uchádzač preukáže:

a)predložením profesijného životopisu, s minimálnym obsahom:
*meno a priezvisko experta,
*štátna príslušnosť,
*dosiahnuté vzdelanie,
*akademický titul,
*jazykové znalosti,
*súčasná pracovná pozícia,
*kvalifikácia vzťahujúca sa k predmetu zákazky,
*prehľad profesijnej praxe vzťahujúcej sa k plneniu predmetu obstarávania s uvedením informácií preukazujúcich splnenie požiadaviek na odbornú prax/skúsenosti požadované pri konkrétnom expertovi v bodoch b) a c),
*vlastnoručný podpis experta,

b)predložením dokladu (originálu alebo úradne osvedčenej kópie) o najvyššom dosiahnutom vzdelaní experta (vo vzťahu k požiadavke na vzdelanie príslušného experta),

c)v prípade, ak uchádzač nie je súčasným zamestnávateľom príslušného experta, predložením zmluvy uzavretej medzi uchádzačom a expertom (v zmysle bodu 5) o využití odborných kapacít experta pri plnení zmluvy uchádzačom, ak sa stane úspešným uchádzačom,

d)čestného vyhlásenia o odbornej praxi podpísaného príslušným expertom s uvedením doby výkonu praxe a osoby, u ktorej si je možné uvedené informácie overiť (klienti, zamestnávateľ, dodávateľ programu),

e)zoznamu zodpovedajúcich publikácií s uvedením údajov o časopise alebo zborníku, v ktorom bola daná práca uverejnená (ročník, číslo, prípadne iné údaje, na základe ktorých si je možné uvádzané informácie overiť.

Uchádzač musí preukázať, že pre poskytnutie služieb tvoriacich predmet zákazky disponuje nižšie uvedenými expertmi spĺňajúcimi nasledovnú minimálnu odbornú úroveň:

2.1) Expert pre metalografické rozbory a creepové správanie sa žiarupevných materiálov Senior expert:

a)VŠ vzdelanie min. 2. stupňa v oblasti fyzikálnej metalurgie a medzných stavov materiálov;
b)skúsenosti s realizáciou programov creepových skúšok, s aktivačnou analýzou creepových dát analýzou metalografických rozborov;
c)minimálne 8 rokov odbornej praxe v oblasti výskumu creepového správania sa a mikroštruktúrnych analytických rozborov;
d)minimálne 10 publikácií týkajúcich sa creepových vlastností a zmien mikroštruktúry materiálov pri zvýšených a vysokých teplotách;

2.2) Expert pre metalografické rozbory a creepové správanie sa Technik:

a)VŠ vzdelanie min. 2. stupňa v oblasti materiálových vied a inžinierstva;
b)skúsenosti s používaním špičkovej eletrónovej mikroskopickej analytickej techniky (TEM, SEM, EDX, WDX, EBSD);
c)minimálne 3 roky odbornej praxe v oblasti metalografických rozborov;
d)minimálne 3 publikácie týkajúce sa štruktúrnych analýz vo vzťahu k mechanickým vlastnostiam, najmä pri zvýšených teplotách;

Odôvodnenie potreby a primeranosti podmienky: Podmienka a pre ňu určená minimálna úroveň štandardu má preukázať dostatočné odborné znalosti pracovníkov, ktorí sa budú podieľať na realizácii predmetu zákazky. Minimálna požadovaná odborná úroveň je stanovená tak, aby garantovala dostatočné skúsenosti a znalosti zodpovedných pracovníkov uchádzača vo vzťahu k obsahu a zložitosti predmetu zákazky. Podmienka je primeraná nakoľko obe expertné pozície a požiadavky na nich kladené vecne zodpovedajú obstarávanej službe.

3) V súlade s ustanovením § 28 ods. 1 písm. j) ZVO uchádzač predloží údaje o strojovom a technickom vybavení, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícii na poskytnutie služby.

Minimálna požadovaná úroveň štandardu:
Uchádzač musí preukázať, že pre poskytnutie služieb tvoriacich predmet zákazky disponuje technickým vybavením, nevyhnutným pre poskytnutie služby v zmysle požiadaviek verejného obstarávateľa. Z poskytnutého opisu musí vyplynúť, že uchádzač disponuje zariadením pre skúšky pri konštantnom napätí v ťahu (max. zaťaženie 8000 N, teploty: 200 900°C), pre skúšky pri konštantnom napätí v ťahu (max. zaťaženie 8000 N, teploty: 100 1000°C), pre skúšky pri konštantnom napätí či konštantnom zaťažení v tlaku (max. zaťaženie 8000 N, teploty: 200 800 °C).

Skúšobné creepové stroje musia umožňovať realizáciu skúšok v rôznych atmosférach s možnosťou online digitálneho registrovania creepovej deformácie, numerického modelovania deformačných procesov metódami MKP a možnosťou výpočtu synergie deformačných procesov.

Odôvodnenie potreby a primeranosti podmienky: Podmienka a pre ňu určená minimálna úroveň štandardu má preukázať dostatočné technické zabezpečenie uchádzača, ktoré je nevyhnutné na plnohodnotnú realizáciu služby tvoriacej predmet zákazky. Všetky požadované technické zariadenia a ich funkčné/výkonnostné parametre sú nevyhnutné na realizácia zákazky.

4) V súlade s ustanovením § 28 ods. 1 písm. k) ZVO uchádzač uvedie podiel plnenia zo zmluvy, ktorý má v úmysle zabezpečiť subdodávateľom, spolu s uvedením identifikačných údajov subdodávateľa, ak je známy, v rozsahu meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov, adresa pobytu alebo sídlo, identifikačné číslo alebo dátum narodenia, ak nebolo pridelené identifikačné číslo. Verejný obstarávateľ žiada uchádzačov, aby v prípade, ak nemajú v úmysle podiel plnenia zo zmluvy zabezpečiť subdodávateľom, v dokumentoch/dokladoch preukazujúcich splnenie podmienok účasti uviedli túto skutočnosť (t.j. napr. predloženie vyhlásenia, že uchádzač nebude mať počas plnenia zmluvy, ktorá bude výsledkom tejto súťaže, žiadnych subdodávateľov).

Odôvodnenie potreby a primeranosti podmienky: Informácie o subdodávateľoch majú zabezpečiť predovšetkým prehľad verejného obstarávateľa o subjektoch, ktoré sa budú akýmkoľvek spôsob podieľať na realizácii zákazky. Cieľom verejného obstarávateľa je uistiť sa, že plnenie zmluvy bude zabezpečené spôsobilým zmluvným partnerom v požadovanom rozsahu a kvalite.

5) Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 ZVO vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

6) Čestné vyhlásenie predložené uchádzačom podľa § 32 ods. 11 ZVO musí obsahovať jednoznačnú informáciu, ktorú podmienku účasti ním uchádzač preukazuje a tiež ako predmetnú podmienku uchádzač spĺňa. To znamená, že v ňom uchádzač musí uviesť aj informácie požadované verejným obstarávateľom na splnenie predmetnej podmienky (napr.: v prípade podmienky uvedenej v bode 1) tejto časti výzvy uvedie uchádzač v čestnom vyhlásení zoznam realizovaných dodávok so všetkými požadovanými informáciami ako sú cena, odberateľ, lehota a predmet dodávky a ak bude splnená podmienka v zmysle § 44 ods. 1 ZVO, tak preukáže informácie uvedené v čestnom vyhlásení potvrdeniami odberateľov). Verejný obstarávateľ odporúča uchádzačom použiť na vypracovanie čestného vyhlásenia vzor, ktorý tvorí prílohu č. 2 súťažných podkladov.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
VUZ/PLZ - 1/2014
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 22.09.2014 09:30
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 22.09.2014 09:30
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 22.09.2014 10:00
Miesto : Výskumný ústav zváračský Priemyselný inštitút SR, z.z.p.o., Račianska 71, 832 59 Bratislava 3
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Otváranie časti ponúk Ostatné komisiou bude v zmysle § 41 ZVO neverejné.


Na otváranie častí ponúk označených ako Kritériá majú v súlade s ustanovením § 41 ods. 3 ZVO prístup uchádzači, ktorí predložili ponuku v čase a mieste stanovenom vo výzve na predkladanie ponúk, a ktorých ponuky neboli vylúčené. Na otváraní častí ponúk označených ako Kritériá budú týmto uchádzačom oznámené náležitosti v zmysle § 41 ods.3 ZVO.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Predmet zákazky bude z väčšej časti (75%) financovaný z nenávratného finančného príspevku poskytnutého verejnému obstarávateľovi Európskou Komisiou na základe Zmluvy o poskytnutí grantu č.249809 pre projekt Components Performance-Driven Solutions for Long-Term Efficiency Increase in Ultra Supercritical Power Plants (MACPLUS)
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Súťažné podklady a ich vysvetlenia získa záujemca na základe písomnej žiadosti podpísanej zástupcom záujemcu
doručenej poštou alebo osobne na adresu Tatra Tender s.r.o., Krčméryho 16,811 04, Bratislava, Slovensko v
pracovných dňoch od 9:00 do 15:00 hod. alebo elektronicky na e-mailovej adrese sp@tatratender.sk.
Verejný obstarávateľ neobmedzuje lehotu na prevzatie súťažných podkladov, ale odporúča záujemcom požiadať o
súťažné podklady s časovým predstihom, ktorý im umožní využiť v zákonom stanovenej lehote inštitút vysvetľovania
súťažných podkladov.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
28.08.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité