Oznámenie 21424 - WYT

Obsah

21424 - WYT
Vestník č. 178/2014 - 12.09.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Regionálna správa a údržba ciest Nitra a.s.
IČO: 35960736
Štúrova 147, 94965 Nitra

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Stredisko správy a údržby Komárno, Bašta IV, Okružná cesta, 945 01 Komárno
Kontaktná osoba: Ing. Andrea Horkovičová
Telefón: +421 357710011
Fax: +421 357710014
Email: andrea.horkovicova@rsuckn.eu
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/profily/-/profil/pdetail/9344
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na inom mieste
Príloha A.III) Adresa a kontaktné miesto, na ktoré musia byť doručené ponuky
Regionálna správa a údržba ciest Nitra a. s.
IČO: 35960736
Štúrova 147 , 94965 Nitra

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Regionálna správa a údržba ciest Nitra a. s.
Kontaktná osoba: Dominika Dameková
Telefón: +421 376512750
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Nákup nových pneumatík pre automobily a mechanizmy Regionálnej správy a údržby ciest Nitra a. s.
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: Regionálna správa a údržba ciest Nitra a. s.:
Stredisko správy a údržby Komárno, Bašta IV, Okružná cesta, 945 01 Komárno,
Stredisko správy a údržby Nové Zámky, Bešeňovská cesta 2, 940 92 Nové Zámky,
Stredisko správy a údržby Levice, Nádražný rad 27, 934 80 Levice,
Stredisko správy a údržby Topoľčany, Pod Kalváriou 2003, 955 87 Topoľčany,
Stredisko správy a údržby Nitra, Štúrova 147, 949 65 Nitra.
NUTS kód:
SK023
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je kompletná dodávka nových pneumatík pre automobily a mechanizmy Regionálnej správy a údržby ciest Nitra a. s. . Bližšie špecifikované v súťažných podkladoch.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 34350000-5
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 34351000-2, 34352000-9, 34351100-3, 34352100-0, 34352300-2
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Cca 617 ks nových pneumatík.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 139 870,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Začatie: 05.11.2014
Ukončenie: 31.12.2017
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1.§ 26 ods. 1 písm. a) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny alebo za trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme.
Uvedenú skutočnosť preukáže v zmysle ust. §26 ods. 2 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní výpisom z registra trestov alebo rovnocenným dokladom vydaným príslušným súdom alebo správnym orgánom v krajine jeho sídla. Výpis z registra trestov nebude v posledný deň lehoty určenej na predkladanie ponúk starší ako tri mesiace, pričom:
1.1.fyzická osoba podnikateľ predloží výpis z registra trestov za osobu, na ktorú je vydané živnostenské oprávnenie alebo iné než živnostenské oprávnenie podľa osobitných predpisov,
1.2.právnická osoba podnikateľ predloží výpisy z registra trestov za osoby, ktoré sú štatutárnym orgánom alebo členmi štatutárneho orgánu uchádzača.
2.§ 26 ods. 1 písm. b) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním.
Uvedenú skutočnosť preukáže v zmysle ust. §26 ods. 2 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní výpisom z registra trestov alebo rovnocenným dokladom vydaným príslušným súdom alebo správnym orgánom v krajine jeho sídla. Výpis z registra trestov nebude v posledný deň lehoty určenej na predkladanie ponúk starší ako tri mesiace, pričom:
2.1. fyzická osoba podnikateľ predloží výpis z registra trestov za osobu, na ktorú je vydané živnostenské oprávnenie alebo iné než živnostenské oprávnenie podľa osobitných predpisov,
2.2. právnická osoba podnikateľ predloží výpisy z registra trestov za osoby, ktoré sú štatutárnym orgánom alebo členmi štatutárneho orgánu uchádzača.
3.§ 26 ods. 1 písm. c) nebol naňho vyhlásený konkurz, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku.
Uvedenú skutočnosť preukáže v zmysle ust. §26 ods. 2 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní potvrdením príslušného súdu alebo rovnocenným dokladom vydaným príslušným súdom alebo správnym orgánom v krajine jeho sídla. Potvrdenie nebude v posledný deň lehoty určenej na predkladanie ponúk staršie ako tri mesiace.
4.§ 26 ods. 1 písm. d) nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
Uvedené skutočnosti preukáže v zmysle ust. §26 ods. 2 písm. c) zákona o verejnom obstarávaní:
4.1.potvrdením ( potvrdeniami ) príslušnej zdravotnej poisťovne alebo poisťovní, v ktorej je uchádzač vedený v evidencii platiteľov zdravotného poistenia, že uchádzač nemá v Slovenskej republike alebo v krajine svojho sídla evidované nedoplatky poistného, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia. Potvrdenie nebude v posledný deň lehoty určenej na predkladanie ponúk staršie ako tri mesiace.
4.2.potvrdením príslušnej sociálnej poisťovne, v ktorej je uchádzač vedený v evidencii sociálneho poistenia a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, že uchádzač nemá v Slovenskej republike alebo v krajine svojho sídla evidované nedoplatky sociálneho poistného a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia. Potvrdenie nebude v posledný deň lehoty určenej na predkladanie ponúk staršie ako tri mesiace.
5.§ 26 ods. 1 písm. e) nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
Uvedenú skutočnosť preukáže v zmysle ust. §26 ods. 2 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní potvrdením miestne príslušného daňového úradu, ktoré nebude v posledný deň lehoty určenej na predkladanie ponúk staršie ako tri mesiace.
6.§ 26 ods. 1 písm. f) je oprávnený dodávať tovar vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku.
Uvedenú skutočnosť preukáže v zmysle ust. §26 ods. 2 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní dokladom o oprávnení dodávať tovar,
6.1.aktuálny výpis zo živnostenského registra resp. originál alebo úradne osvedčenú fotokópiu živnostenského listu, ( predkladá fyzická osoba - podnikateľ a príspevková organizácia - podnikateľ ),
6.2.aktuálny výpis z obchodného registra resp. originál alebo úradne osvedčenú fotokópiu zápisu do obchodného registra, ( predkladá právnická osoba - podnikateľ, fyzická osoba - podnikateľ zapísaná v obchodnom registri ),
6.3.iné než živnostenské oprávnenie vydané podľa osobitných predpisov,
7.§ 26 ods. 1 písm. g) nebolo mu v predchádzajúcich troch rokoch preukázané závažné porušenie odborných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ preukázať.
8. §26 ods. 1 písm. h) nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,
1. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34% akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34% akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, keď prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola
2a. spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34% akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2b. právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
3. ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní.
Uvedenú skutočnosť preukáže v zmysle ust. §26 ods. 2 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní čestným vyhlásením.
9. §26 ods. 1 písm. i) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa zákona o verejnom obstarávaní, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia.
Uvedenú skutočnosť preukáže v zmysle ust. §26 ods. 2 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní čestným vyhlásením.
10. §26 ods. 1 písm. j) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
Uvedenú skutočnosť preukáže v zmysle ust. §26 ods. 2 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní čestným vyhlásením.
Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom od 01. 07. 2013 ( t. j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal po 30. 06. 2013 a ktorému Úrad pre verejné obstarávanie ( ďalej len úrad" ) vydal výpis zo zoznamu podnikateľov vo forme elektronického odpisu ) nie je povinný predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 ( t. j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal do 30. 06. 2013 a ktorému úrad vydal potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov v listinnej podobe ) nie je povinný v procesoch verejného obstarávania predkladať toto potvrdenie. Avšak je potrebné, aby tento podnikateľ preukázal v procesoch verejného obstarávania, že spĺňa aj podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj podľa písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, ak ani tento údaj potvrdenie neobsahuje.
Splnenie týchto podmienok účasti môže podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 preukázať tým, že v ponuke predloží doklady na preukázanie splnenia týchto podmienok [ § 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, t. j. čestné vyhlásenia podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. aj písm. f) tohto zákona ].
Ak podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 opomenie v ponuke predložiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, t. j. čestné vyhlásenia podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. písm. f) tohto zákona, verejný obstarávateľ ho písomne požiada o doplnenie týchto dokladov. Podnikateľ môže doplniť doklady jedným z týchto spôsobov:
- doplnením dokladov prostredníctvom oznámenia o zmene údajov, s priložením dokladov podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. aj písm. f) zákona o verejnom obstarávaní;
- predložením dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, t. j. čestné vyhlásenia podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. aj písm. f) tohto zákona priamo verejnému obstarávateľovi.
Uchádzač, ktorý nie je zapísaný v zozname podnikateľov, môže v ponuke predložiť doklady podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní na preukázanie splnenia podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 tohto zákona.
V prípade podnikateľov, ktorí sú zapísaní v zozname podnikateľov, verejný obstarávateľ má právo požiadať úrad o poskytnutie údajov zo zoznamu podnikateľov alebo o prístup k týmto údajom.
Splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstaravatelovi úspešný uchádzač podľa §44 ods.1 v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom.
Podnikateľ, ktorý má sídlo alebo miesto podnikania v inom členskom štáte, je na účely zápisu a zmeny údajov v zozname podnikateľov oprávnený predložiť rovnocenné doklady, vydané príslušným orgánom iného členského štátu, alebo potvrdenie o zápise do obdobného zoznamu alebo iný rovnocenný doklad, vydaný príslušným orgánom iného členského štátu, ktorý obsahuje potvrdenie skutočností, ktoré sú predmetom zápisu alebo zmeny údajov v zozname podnikateľov.
Ak uchádzač nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov uvedených v §26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.
Ak má uchádzač sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača.
Za závažné porušenie odborných povinností na účely tohto zákona sa rozumie najmä účasť na dohode obmedzujúcej súťaž vo verejnom obstarávaní, porušenie zákazu nelegálneho zamestnávania, za ktoré bola právoplatne uložená pokuta, a iné hrubé porušenie práva alebo hrubé porušenie zmluvných povinností, ktoré možno preukázať konečným rozhodnutím príslušného orgánu verejnej moci. Lehota podľa bodu 7. plynie odo dňa, kedy sa rozhodnutie stane konečným.
Konečným rozhodnutím príslušného orgánu verejnej moci na účely tohto zákona sa rozumie
a) právoplatné rozhodnutie príslušného správneho orgánu, proti ktorému nie je možné podať žalobu,
b) právoplatné rozhodnutie príslušného správneho orgánu, proti ktorému nebola podaná žaloba,
c) právoplatné rozhodnutie súdu, ktorým bola žaloba proti rozhodnutiu alebo postupu správneho orgánu zamietnutá alebo konanie zastavené alebo
d) iný právoplatný rozsudok súdu.
Podmienku účasti týkajúcu sa osobného postavenia podľa bodu 7. spĺňa aj ten, komu nebola uložená pokuta alebo mu bola uložená znížená pokuta podľa osobitného predpisu.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa §26 ods. 1 písm. f) preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje osobné postavenie, musia byť predložené v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčené fotokópie.
V súlade s ust. §32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti - podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia boli určené v zmysle ust. §26 zákona o verejnom obstarávaní.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: §27 ods.1 písm. a):
Vyjadrenie / ia banky / bánk alebo pobočky / čiek zahraničnej / ných banky / bánk, v ktorej / ých má uchádzač vedený / é účet / y o schopnosti plniť svoje finančné záväzky.
Vyjadrenie / ia banky / bánk alebo pobočky / čiek zahraničnej / ných banky / bánk nebude / ú v posledný deň lehoty určenej na predkladanie ponúk staršie ako tri mesiace a bude / ú predložené v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčená / é fotokópia / e.
Súčasne uchádzač predloží čestné vyhlásenie, že predložil vyjadrenia všetkých bánk alebo pobočiek zahraničných bánk, v ktorých má vedený účet, podpísané štatutárnym zástupcom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača.
Na upresnenie sa uvádza, že výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie banky.
Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s tou osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa §26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia spoločne.
Skupina dodávateľov môže využiť finančné zdroje účastníkov skupiny dodávateľov alebo iných osôb podľa §27 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa §44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
V súlade s ust. §32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti - podmienky účasti týkajúce sa ekonomického a finančného postavenia boli určené z dôvodu sledovania cieľa vybrať schopného dodávateľa , ktorý si plní svoje záväzky riadne a včas.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Nepožaduje sa.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1. § 28 ods. 1 písm. a): zoznam dodávok tovaru za predchádzajúce tri roky doplnený potvrdeniami o kvalite dodania tovaru s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov.
Vyžaduje sa zoznam dodávok tovaru zrealizovaných ( riadne splnených ) za obdobie predchádzajúcich troch rokov ( 2011, 2012, 2013 ) spolu za uvedené roky v hodnote min. 56.000,- € bez DPH.
Uchádzač musí preukázať, že v požadovanom období realizoval min. dve zákazky ako je požadovaný predmet zákazky, pričom zákazka musí obsahovať dodávky zo skupiny požadovaných pneumatík ( Osobné a malé dodávkové automobily, Nákladné automobily, Ostatné automobily, strojné zariadenia a mechanizmy ) v počte min. 10 ks.
Zoznam dodávok bude v hlavičke obsahovať:
- názov / obchodné meno odberateľa,
- sídlo / miesto podnikania odberateľa,
- typ zmluvy a dátum jej uzavretia a platnosti,
- predmet zmluvy,
- zmluvné množstvo,
- zmluvnú cenu,
- zmluvnú lehotu dodania,
- podiel objemu subdodávok v %,
- kontaktné adresy odberateľov vrátane telefónnych čísel, u ktorých je možné overenie predkladaných informácií.
Zoznam dodávok musí obsahovať všetky horeuvedené požadované údaje.
Ak odberateľom:
- bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, dokladom je referencia,
- bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.
Potvrdenia, resp. vyhlásenia budú predložené v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčené fotokópie.
Pokiaľ došlo k transformácii verejného obstarávateľa alebo obstarávateľa s prevzatím zodpovednosti, bude uznaná aj referencia od nástupníckej organizácie. Prevod práv bude deklarovať nástupnícka organizácia v čestnom vyhlásení s podpisom a pečiatkou nového štatutárneho orgánu v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčená fotokópia.
2. §28 ods. 1 písm. l) bod 1.: ak ide o tovar, ktorým sú výrobky, ktoré sa majú dodať, vzorkami, opismi alebo fotografiami.
Uchádzač predloží opis ponúkaného tovaru, resp. prospektový materiál ponúkaného tovaru. V opise ponúkaného tovaru uchádzač uvedie obchodné označenie tovaru, technické parametre, príp. ďalšie informácie o ponúkanom tovare. Opis, resp. prospektový materiál ponúkaného tovaru musí byť v súlade s požiadavkami verejného obstarávateľa na predmet zákazky uvedenými v kapitole súťažných podkladoch B. Opis predmetu zákazky alebo ekvivalentné. Doklad bude predložený v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčená fotokópia.
3. §28 ods. 1 písm. l) bod 2.: vyhláseniami zhody a doplňujúcimi podkladmi k nim, certifikátmi vydanými autorizovanými osobami alebo notifikovanými osobami, ktoré majú oprávnenie na posudzovanie zhody výrobkov.
Uchádzač predloží vyhlásenie o zhode, že každá ponúkaná pneumatika podľa kapitoly súťažných podkladov B. Opis predmetu zákazky, spĺňa podmienku homologizácie v zmysle predpisu EHK č. 54, resp. EHK č. 30 v prípadoch, keď to platná legislativa Slovenskej republiky vyžaduje, v súlade s rozhodnutím o udelení jej typového schválenia ES alebo rozhodnutím o udelení homologizácie komponentu vozidla vydaného MDPaT SR, resp. obdobné potvrdenie - originálne vyhotovenie alebo ako úradne osvedčená fotokópia.
Splnenie podmienky účasti podľa § 28 ods. 1 písm. a), ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ, je do troch rokov odo dňa nasledujúceho po dni zriadenia evidencie referencií podľa § 9a a zverejnenia vzoru referencie podľa § 9a ods. 6 možné aj potvrdeným dôkazom o plnení, ak ide o zákazky, ktoré boli realizované postupom podľa tohto zákona v znení účinnom do 30. júna 2013.
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s tou osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa §26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti spoločne.
Skupina dodávateľov môže využiť technické a odborné kapacity účastníkov skupiny dodávateľov alebo iných osôb podľa §28 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa §44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
4. §29: certifikát kvality vydaný nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie noriem zabezpečenia kvality uchádzačom. Uchádzač môže využiť systémy zabezpečenia kvality vyplývajúce z európskych noriem.
Uchádzač predloží certifikát o zavedení systému menežérstva kvality min. ISO 9000 na požadovaný predmet zákazky - originál alebo úradne osvedčená fotokópia.
Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. Verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné opatreniam na zabezpečenia kvality podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu.
V súlade s ust. §32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti - podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti určil verejný obstarávateľ v súlade s ust. §28 zákona o verejnom obstarávaní a podmienku účasti týkajúcu sa zabezpečenia kvality určil v súlade s ust. §29 zákona.
Splnením podmienky účasti uvedenej v bode III.1.3.1. uchádzač preukáže schopnosť a spôsobilosť na dodanie predmetu zákazky v požadovanom rozsahu.
Splnenie podmienky účasti uvedenej v bode III.1.3.2. požaduje verejný obstarávateľ z dôvodu bližšieho určenia, náhľadu a vizualizácie predmetu zákazky.
Splnenie podmienky účasti uvedenej v bode III.1.3.3. požaduje verejný obstarávateľ z dôvodu splnenia požiadavky homologizácie požadovaného tovaru.
Splnenie podmienky účasti uvedenej v bode III.1.3.4. požaduje verejný obstarávateľ z dôvodu zabezpečenia kvality.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
RO011400202
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 01.10.2014 14:30
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 01.10.2014 14:30
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 02.10.2014 09:00
Miesto : Regionálna správa a údržba ciest Nitra a. s., Štúrova 147, 949 65 Nitra, 1. poschodie, miestnosť č. 32 - zasadačka.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Nie.
Podľa §100 ods. 6 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní pri použití elektronickej aukcie je otváranie ponúk neverejné.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Žiadosť o účasť je žiadosť o poskytnutie súťažných podkladov a podáva sa písomne. Ak je žiadosť o účasť poslaná faxom, verejný obstarávateľ požaduje jej potvrdenie prostredníctvom pošty alebo elektronickými prostriedkami v lehote do 3 dní. Doklady, ktorými sa preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní nemožno poslať faxom.
Telefonický kontakt slúži len na potvrdenie doručenia písomností alebo na informácie o funkčnosti zariadení písomnej komunikácie, nie na poskytovanie vysvetlení.
Osobne bude verejný obstarávateľ poskytovať súťažné podklady v pracovných dňoch v čase od 7:00 hod. do 15:00 hod.
Uchádzač môže požiadať o vysvetlenie súťažných podkladov do 22. 09. 2014 do 15:00 hod.
Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť úradne preložené do slovenského jazyka okrem dokladov predložených v českom jazyku. V prípade zistenia rozdielu v ich obsahu, rozhodujúci je úradný preklad v slovenskom jazyku.
Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo, že môže zrušiť použitý postup zadávania zákazky v prípade, ak z elektronickej aukcie ponúknuté ceny celkom bez DPH za dodanie predmetu zákazky presiahnu predpokladanú hodnotu zákazky uvedenú vo výzve na predkladanie ponúk.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
10.09.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité