Oznámenie 21785 - WYT

Obsah

21785 - WYT
Vestník č. 181/2014 - 17.09.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica
IČO: 00610411
Nemocničná 986, 01726 Považská Bystrica

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica ul.Nemocničná 986, 017 26 Pov. Bystrica
Kontaktná osoba: Daniela Máčková
Telefón: +421 424304491
Fax: +421 424326247
Email: mackova@nemocnicapb.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.nemocnicapb.sk
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.nemocnicapb.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Dodávka matracov
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica
NUTS kód:
SK022
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Dodávka matracov pre NsP Považská Bystrica;
Minimálne technické a funkčné požiadavky:
- pasívny antidekubitný matrac prenízky stupeň rizika vzniku dekubitov; Norton 25-21.
- materiál studená HR pena smin. hustotou 25 kg / m3,
-pozdĺžne aj priečne rozrezané, rozdelené doanatomických zón,
-poťah matraca: snímateľný, vodeodolný, paropriepustný a smožnosťou prania na95°C, - rozmery: dĺžka 2000 mm, šírka 900 mm, výška minimálne 120 mm
- nosnosť matraca: min. 120 kg,
- prierezy v matraci musia zaisťovať cirkuláciu vzduchu, odvádzať pary a zároveň chrániť pacienta pred vlhkosťou a prehriatím.
Dĺžka a šírka matraca je len orientačná . Presný rozmer je potrebné si zamerať pred realizáciou objednávky, nakoľko na jednotlivých oddeleniach nemocnice sú rôzne typy postelí.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 39143112-4
Doplnkový slovník: EA26-0
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
250 ks;
Plnenie predmetu zákazky sa vykonáva priebežne, a to v zmysle jednotlivých záväzných objednávok verejného obstarávateľa nahlásených jeho oprávnenou osobou. Dodávateľ je povinný dodať objednaný predmet zákazky vždy v lehote dodania a v množstve podľa záväznej objednávky. Dodanie predmetu zákazky: najneskoršie do 30 dní od prevzatia záväznej objednávky.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 21 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 24
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 ods.1 zákona o verejnom obstarávaní a splnenie uchádzač alebo záujemca preukáže podľa § 26 ods. 2 písm. a) až g) zákona o verejnom obstarávaní.
Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa § 128 zákona o verejnom obstarávaní nie je povinný v procese verejného obstarávania predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ v takomto prípade bude v zmysle § 33 ods. 4 zákona o verejnom obstarávaní vyhodnocovať splnenie podmienok účasti uvedených v § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní spôsobom podľa § 128 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní.
Verejný obstarávateľ si údaje ozapísaní do zoznamu podnikateľov bude overovať v zmysle § 128 ods. 3. Vprípade ak verejný obstarávateľ zistí, že uchádzač nie je zapísaný vzozname podnikateľov, poprípade, že niektorý súdajov nebude zapísaný vzozname podnikateľov, verejný obstarávateľ takúto ponuku uchádzača zprocesu verejného obstarávania vylúči.
Ak uchádzač nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov podľa § 26 ods. 2 zákona alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, môže ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.
Ak má uchádzač sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Nepožaduje sa.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti podľa § 28 ods. 1 písm. l) bod 1. - vzorky, opisy a fotografie - uchádzač predloží katalógový list resp. prospekt s podrobným opisom tovaru, na ktorý predkladá ponuku (opis musí byť v slovenskom jazyku); V prípade opisu poskytnepodrobný technický opis a údaje deklarujúce vlastnosti a zloženie ponúkaného tovaru, ktorým uchádzač preukazuje splnenie všetkých požiadaviek na predmet zákazky uvedených v súťažných podkladoch v časti VI. Opis predmetu zákazky.
Ak budú tieto dokumenty predložené v inom jazyku ako v slovenčine alebo češtine, je potrebné predložiť aj úradný preklad dokumentov do slovenského jazyka, alebo neúradný preklad do slovenského jazyka a čestné prehlásenie, že preklad zodpovedá originálnemu dokumentu.

Vyhlásenie zhody sdoplňujúcimi podkladmi knemu alebo Certifikát kvality matraca (peny) a Certifikát kvality poťahu, vydaný autorizovanými osobami resp. notifikovanými osobami Európskymi spoločenstvami, ktoré majú oprávnenie naposkytovanie zhody výrobkov. Vprípade ak uchádzač predkladá Vyhlásenie ozhode, vktorom sa odvoláva nainé doplňujúce dokumenty, ktoré sú podkladom najeho vydanie, musia byť tieto doplňujúce dokumenty súčasťou predloženého Vyhlásenia ozhode, pričom uchádzač predkladá Vyhlásenie ozhode ako originál, resp. úradne overenú kópiu a doplňujúce dokumenty (napr. CE certifikát) ako neoverené kópie.
V súlade s ustanovením §32 ods.6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia nasledovne:
Podmienku účasti týkajúcu sa technickej alebo odbornej spôsobilosti určil verejný obstarávateľ primerane v súlade s ustanovením § 28 zákona o verejnom obstarávaní. Uchádzač musí preukázať, že je schopný zabezpečiť kvalitatívne plnenie zmluvy v súlade s požadovanými vlastnosťami predmetu zákazky. Uchádzač musí preukázať, že disponuje príslušnými požadovanými dokladmi, ktoré sú vyžadované preplnenie predmetu zmluvy vzmyslepožiadaviek najej používanie prisplnení technických noriem kladených napredmet zmluvy.
Doklady musia byť v ponuke predložené ako originály alebo úradne overené fotokópie ak nie je v texte uvedené inak.
Podľa § 28 ods.2 môže uchádzač na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade uchádzač predloží písomnú zmluvu uzatvorenú s takouto osobou, obsahujúce záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukazovať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods.1 písm. f).
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
7/PT/2014/MTZ
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 06.10.2014 15:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 06.10.2014 15:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 07.10.2014 09:00
Miesto : na adrese verejného obstarávateľa uvedenej v bode I.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : V súlade s § 43 ods.3 zákona o verejnom obstarávaní pri elektronickej aukcii je otváranie ponúk podľa § 41 zákona č. 25/2006 Z.z. neverejné, tzn. otváranie ponúk bude neverejné a zápisnica z otvárania ponúk sa uchádzačom, ktorí predložili ponuku nebude posielať.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Súťažné podklady si uchádzači vyžadujú na základe písomnej žiadosti v slovenskom alebo českom jazyku a podpísanej osobou oprávnenou konať v mene záujemcu zaslanej mailom na adresu mackova@nemocnicapb.sk (doporučený spôsob) alebo poštou na adresu verejného obstarávateľa. Zaslaná žiadosť musí obsahovať kompletné identifikačné údaje žiadateľa (názov, adresa sídla,e-mailová adresa, na ktorú majú byť zaslané súťažné podklady). Súťažné podklady budú zaslané elektronicky a uchádzač je povinný stanoveným spôsobom potvrdiť ich prijatie. Osobné prevzatie súťažných podkladov je možné v pracovných dňoch od 7,00 do 15,00 hod. na základe telefonického dohodnutia času prevzatia u kontaktnej osoby uvedenej bode I. . Napriek dlhej lehote na prijímanie žiadostí o súťažné podklady, odporúčame uchádzačom, aby si tieto vyžiadali v dostatočnom časovom predstihu, aj s ohľadom na vysvetlenie súťažných podkladov v zmysle § 100 ods. 1., písm. e) zákona.
Všetky náklady a výdavky spojené s prípravou a predkladaním ponuky znáša záujemca/uchádzač bez finančného nároku voči verejnému obstarávateľovi,a to bez ohľadu na výsledok verejného obstarávania.
Ponuku môže predložiť aj skupina dodávateľov. Skupina dodávateľov nemusí vytvoriť právne vzťahy do predloženia
ponuky, musí však stanoviť lídra skupiny dodávateľov. Všetci členovia takejto skupiny dodávateľov utvorenej na dodanie predmetu zákazky musia udeliť splnomocnenie jednému z členov skupiny dodávateľov konať v mene všetkých členov skupiny dodávateľov a prijímať pokyny v tomto verejnom obstarávaní ako aj konať v mene skupiny pre prípad prijatia ponuky, podpisu zmluvy a komunikácie/zodpovednosti v procese plnenia zmluvy.
Uchádzač môže predložiť iba jednu ponuku. Ponuka musí byť predložená na celý predmet zákazky tak, ako je to uvedené v bode 3.1 a v rozsahu podľa časti VI. Opis predmetu zákazky Súťažných podkladov.
Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač vložil svoju ponuku do spoločného - hlavného obalu, ktorý bude
obsahovať osobitne oddelenú a uzavretú časť označenú ako "Ostatné" a osobitne oddelenú a uzavretú časť označené ako "Kritéria" tak, aby bola zabezpečená neporušiteľnosť a oddeliteľnosť jednotlivých častí.
Časť ponuky označená slovom Kritéria musí obsahovať:
1. Dokument, v ktorom budú uvedené identifikačné údaje uchádzača.
2. Dokument vyplnenú a podpísanú prílohu č.1 Návrh na plnenie kritérií na vyhodnotenie ponúk
3. Prílohy kúpnej zmluvy obsahujúce údaje o cenách.
4. CD/DVD nosič alebo iné vhodné médium s obsahom celej časti ponuky označenej slovom Kritéria.
Časť ponuky označená slovom "Ostatné" musí obsahovať:
1. Dokument, v ktorom budú uvedené identifikačné údaje uchádzača vrátane kontaktnej osoby a jej e-mailovej adresy na ktorej bude prebiehať korešpodencia elektronickej aukcie.
2. Dokument čestné vyhlásenie podpísané uchádzačom, alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača, v prípade skupiny dodávateľov musí byť podpísané každým členom skupiny alebo osobou / osobami oprávnenými konať v danej veci za člena skupiny, že:
- súhlasí s podmienkami uvedenými v oznámení a v týchto súťažných podkladoch a v ostatných dokumentoch
poskytnutých verejným obstarávateľom v lehote na predkladanie ponúk,
- je dôkladne oboznámený s celým obsahom súťažných podkladov,
- všetky doklady, dokumenty, vyhlásenia a údaje uvedené v ponuke sú pravdivé a úplné,
- predkladá len jednu ponuku a nie je členom skupiny dodávateľov, ktorá ako iný uchádzač predkladá ponuku;
3. Doklady a dokumenty, prostredníctvom ktorých uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom
obstarávaní - požadované vo výzve na predloženie ponuky a v bode 13 súťažných podkladov.
Všetky doklady a dokumenty súvisiace s plnením § 26 zákona o verejnom obstarávaní, musia byť v ponuke predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie nie staršie ako tri mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predloženie ponúk.
V prípade, ak pri predkladaní ponuky uchádzač využije inštitút možnosti preukázania splnenia podmienok účasti Čestným vyhlásením - vzor čestného vyhlásenia je prílohou č. 4 súťažných podkladov.)
4. Návrh Kúpnej zmluvy (v jednom vyhotovení), podpísanú uchádzačom, jeho štatutárnym orgánom alebo iným
zástupcom uchádzača, ktorý je oprávnený konať v mene uchádzača v záväzkových vzťahoch bez Prílohy kúpnej zmluvy obsahujúce údaje o cenách.
5. V prípade skupiny dodávateľov vystavenú plnú moc pre jedného z členov skupiny, ktorý bude oprávnený prijímať
pokyny za všetkých a konať v mene všetkých ostatných členov skupiny, podpísanú všetkými členmi skupiny alebo
osobou, resp. osobami oprávnenými konať v danej veci za každého člena skupiny /viď príloha č.3 súťažných
podkladov/.
6. CD/DVD nosič alebo iné vhodné médium s obsahom celej časti ponuky označenej slovom Ostatné.
Dokumenty, ktoré vystavuje uchádzač, musia byť ním podpísané alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača, v
prípade skupiny dodávateľov musia byť podpísané každým členom skupiny alebo osobou/osobami oprávnenými konať v danej veci za člena skupiny.
Splnenie podmienok účasti je možné preukázať Čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač, v písomnej podobe v lehote určenej v písomnej výzve na preukázanie podmienok účasti.
Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo overenia všetkých skutočností uvedených v ponukách uchádzačov.
Ostatné informácie sú podrobne uvedené v súťažných podkladoch.
Všetky dokumenty k predmetnému verejnému obstarávaniu budú zverejňované v "Profile verejného obstarávateľa".
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
16.09.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité