Oznámenie 22420 - WYS

Obsah

22420 - WYS
Vestník č. 185/2014 - 23.09.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
LESY Slovenskej republiky, štátny podnik
IČO: 36038351
Námestie SNP 8, 97566 Banská Bystrica

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): LESY Slovenskej republiky, štátny podnik, Námestie SNP 8, Banská Bystrica 975 66
Kontaktná osoba: Ing. Alena Ďurská
Mobil: +421 918444010
Telefón: +421 484344142
Fax: +421 484344191
Email: alena.durska@lesy.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.lesy.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: Iný VO
Iný (špecifikujte): Správa lesného a iného majetku vo vlastníctve SR
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Znalecké posudky
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
12
Hlavné miesto poskytovania služieb: Územie SR podľa potrieb organizačných zložiek LESOV Slovenskej republiky, štátny podnik
NUTS kód:
SK0
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Vyhotovenie znaleckých posudkov na stanovenie všeobecnej hodnoty nehnuteľností, stavieb a pozemkov pre organizačné zložky LESOV Slovenskej republiky, š.p. Banská Bystrica.
Predmet zákazky je rozdelený na 24 častí na jednotlivé Odštepné závody. Zmluva bude uzatvorená na každú časť zvlášť s každým uchádzačom, ktorý splní podmienky účasti a predmet opisu obstarávania.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 71319000-7
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Vyhotovenie znaleckých posudkov v predpokladanom počte 572 kusov na obdobie rokov 2015- 2016, na stanovenie všeobecnej hodnoty nehnuteľností, stavieb a pozemkov pre organizačné zložky LESOV Slovenskej republiky, š.p. Banská Bystrica. Verejný obstarávateľ uvádza len predpokladané množstvo znaleckých posudkov počas platnosti zmluvy, množstvá budú spresnené čiastkovými objednávkami. Väčšinou sú to stavby v zlom technickom stave v odľahlých lokalitách v rámci SR, ktoré si vyžadujú údržbu alebo celkovú rekonštrukciu (napr. hájenky, obytné budovy, robotnícke ubikácie, prevádzkové objekty - dielne a pod.). Čo sa týka pozemkov, sú to pozemky pod stavbami (napr. pod rekreačnými chatami), priľahlé pozemky k stavbám alebo samostatné pozemky.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota/Od: 170 700,0000 Do: 207 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 24
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: § 26 ods. 1 písm. a) - uchádzač, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu nebol právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti alebo za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.
Uchádzač predloží výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace. Fyzická osoba predloží výpis z registra trestov za osobu, na ktorú je vydané živnostenské oprávnenie alebo iné než živnostenské oprávnenie podľa osobitých predpisov. Právnická osoba predloží výpisy z registra trestov za všetky osoby, ktoré tvoria štatutárny orgán alebo sú členmi štatutárneho orgánu podnikateľa.
§ 26 ods. 1 písm. b) - uchádzač, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu nebol právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí spodnikaním.
Uchádzač predloží výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace.
§ 26 ods. 1 písm. c) - nebol vyhlásený konkurz, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku.
§ 26 ods. 1 písm. d) - nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
Uchádzač predloží potvrdenie zo Sociálnej poisťovne a zdravotných poisťovní, v ktorej je vedený v evidencii platiteľov nie staršie ako tri mesiace.
§ 26 ods. 1 písm. e) - nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
Uchádzač predloží potvrdenie miestne príslušného daňového úradu nie staršie ako tri mesiace.
§ 26 ods. 1 písm. f) - je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu.
Uchádzač predloží čestné prehlásenie o zapísaní v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov.
§ 26 ods. 1 písm. g) - nebolo v predchádzajúcich troch rokoch preukázané závažné porušenie odborných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ preukázať.
§ 26 ods. 1 písm. h) nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,
1. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34% akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34% akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, keď prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola
2a. spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34% akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2b. právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
3. ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
§ 26 ods. 1 písm. i) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa tohto zákona, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia.
§ 26 ods. 1 písm. j) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
Uchádzač predloží čestné vyhlásenie.
Skupina dodávateľov musí preukázať splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne a splnenie podmienok účasti o verejnom obstarávaní týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia, a technickej a odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne.
Uchádzač zapísaný do zoznamu podnikateľov vedeného Úradom pre verejné obstarávanie môže doklady požadované podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní nahradiť predložením platného potvrdenia alebo o jeho zapísaní do zoznamu podnikateľov podľa § 128 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: V zmysle §27 ods. 1 písm. b) zákona č. 25/2006 Z.z. verejný obstarávateľ požaduje:
Predloženie kópie Potvrdenia o poistení za škodu spôsobenú pri výkone činnosti znalca, tlmočníka alebo prekladateľa v zmysle zákona č. 382/2004 Z. z. v platnom znení na rok 2015.
V prípade, že znalec nemá zaplatené poistné na rok 2015 predloží potvrdenie o zaplatenom poistnom za rok 2014 pričom verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač je povinný predložiť kópiu potvrdenia o poistení za rok 2015 pred podpisom rámcovej dohody.
Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potreba jej zahrnutia medzi podmienky účasti v súlade s ustanovením §32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: Verejný obstarávateľ zadefinoval striktne vo vzťahu k predmetu zákazky s cieľom preukázať, že uchádzač spĺňa zákonné požiadavky v zmysle zákona č. 382/2004 Z. z
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: V zmysle §28 ods. 1 písm. g) zákona č. 25/2006 Z.z. verejný obstarávateľ požaduje:
aby osoba spôsobilá na vykonávanie znaleckých činností predložila zoznam znaleckých úkonov v odbore stavebníctvo a odvetví odhad nehnuteľností, ktorý musí obsahovať meno, priezvisko spôsobilej osoby, počet rokov praxe. Zoznam musí byť podpísaný uchádzačom, alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača, v prípade skupiny dodávateľov každým členom skupiny alebo osobou/osobami oprávnenými konať v danej veci za každého člena skupiny.
Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Splnenie podmienky účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní. pričom doklady preukazujúce splnenie podmienky účasti predloží len úspešný uchádzač v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom.
Čestné vyhlásenie musí obsahovať údaje na základe ktorých bude možné jasne posúdiť aké podmienky účasti uchádzač spĺňa a akými dokladmi ich preukáže.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Osoba uvedená na zozname musí mať min. 5 rokov praxe, musí uviesť názvy min. 30 znaleckých posudkov
V predložených zoznamoch musí byť uvedené:
Počet rokov praxe, dátum vydania preukazu znalca, evidenčné číslo preukazu
názov znaleckého posudku (pomenovanie nehnuteľnosti)
údaje o tom, pre koho bol znalecký posudok vypracovaný (adresa), jeho telefónne číslo, pre potreby overenia si uvedených skutočností

Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potreba jej zahrnutia medzi podmienky účasti v súlade s ustanovením §32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: Verejný obstarávateľ zadefinoval striktne vo vzťahu k predmetu zákazky s cieľom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi kvalifikovanými poskytovateľmi/dodávateľmi, ktorí disponujú odbornými skúsenosťami z oblasti predmetu zákazky a sú oprávnení a schopní ho plniť/dodať. Uchádzač musí preukázať, že je schopný odborne zabezpečiť plnenie zmluvy v požadovanom rozsahu.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska
kritérií uvedených nižšie (kritériá na vyhodnotenie ponúk je potrebné uviesť s ich relatívnou váhou alebo v zostupnom poradí dôležitosti, ak nemožno z preukázateľných dôvodov uviesť ich relatívnu váhu)
Časť: 1
Názov: % zľavy z podielovej odmeny na jeden posudok
Váha: 70
Časť: 2
Názov: Počet znaleckých posudkov vyhotovených pre LESY SR, štátny podnik za obdobie 3 rokov (2012, 2013, 2014).
Váha: 9-15 posudkov 30 bodov, 6 - 8 posudkov - 15 bodov, 0 - 5 posudkov - 7 bodov
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 14.10.2014 10:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 14.10.2014 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 14.10.2014 13:00
Miesto : Informáciu o mieste a čase otvárania ponúk časť Kritériá verejný obstarávateľ oznámi uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené minimálne 5 pracovných dní vopred. Uvedená informácia bude uchádzačom zaslaná e-mailom na e-mailovú adresu, ktorú uchádzač uvedie.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Na otváraní ponúk sa môžu zúčastniť iba oprávnení zástupcovia uchádzača, ktorý predložil ponuku. Na otváraní ponúk môže byť uchádzač zastúpený štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu uchádzača alebo osobou splnomocnenou na jeho zastupovanie. Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a plnou mocou na zastupovanie.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Žiadosť o súťažné podklady stačí zasielať elektronicky na adresu alena.durska@lesy.sk. Súťažné podklady budú zasielané vyhradne elektronicky na e-mailovú adresu, ktorú uvedie uchádzač. Verejný obstarávateľ požaduje, aby záujemca potvrdil prevzatie súťažných podkladov. V prípade nevyžiadania si súťažných podkladov verejný obstarávateľ nemôže záujemcom uplatniť inštitút vysvetľovania.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
22.09.2014

Redakčné opravy

23878 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 195/2014
V oznámení 22420-WYS verejného obstarávateľa/obstarávateľa LESY Slovenskej republiky, štátny podnik, Námestie SNP 8, 975 66 Banská Bystrica zverejnenom vo VVO č. 185/2014 zo dňa 23.09.2014 boli nesprávne zverejnené údaje II.2.2 Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH Namiesto: Hodnota/Od: 170 700,0000 Do: 207 000,0000 EUR Viď: Hodnota/Od: 170 700,0000 Do: 206 999,9000 EUR

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité