Oznámenie 22570 - WYS

Obsah

22570 - WYS
Vestník č. 186/2014 - 24.09.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Mestské lesy Košice a.s.
IČO: 31672981
Južná trieda 11, 04001 Košice - mestská časť Juh

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Južná trieda č.11, 040 01 Košice
Kontaktná osoba: Ing. František Beli
Mobil: +421 905967301
Telefón: +421 556770015
Fax: +421 557279632
Email: melesko@meleskosice.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.meleskosice.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
iné - Iný verejný obstarávateľ
Iný verejný obstarávateľ (špecifikujte): akciová spoločnosť
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. f)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Nakládka, preprava a vykládka dreva
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
27
Hlavné miesto poskytovania služieb: Košický kraj, okres Košice okolie, okres Košice mesto, okres Gelnica
NUTS kód:
SK042
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Nakládka, preprava a vykládka sortimentov a krátených surových kmeňov sa bude realizovať podľa možností a požiadaviek objednávateľa z lesných skládok a manipulačno - expedičných skladov objednávateľa do miesta určeného objednávateľom. Nakládku, prepravu a vykládku drevnej hmoty víťazný dodávateľ uskutoční dopravným prostriedkom - odvoznou súpravou s hydraulickou rukou (ďalej len odvozná súprava"). Víťazný dodávateľ sa zaväzuje drevnú hmotu prevziať, naložiť a vyložiť na mieste určenom objednávateľom.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 77211200-4
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Trvanie zmluvy alebo lehota poskytnutia služby: 36 mesiacov, resp. do doby dosiahnutia celkovej hodnoty zákazky vo výške 190.000,- EUR bez DPH, podľa toho, ktorá skutočnosť nastane skôr.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 190 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 36
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Osobné postavenie: podľa § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, predložením dokladov podľa § 26 ods. 2, resp. ods. 4,5, alebo § 128 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom od 01. 07. 2013 (t. j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal po 30. 06. 2013 a ktorému Úrad pre verejné obstarávanie (ďalej len úrad") vydal výpis zo zoznamu podnikateľov vo forme elektronického odpisu) nie je povinný v procesoch verejného obstarávania predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 (t. j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal do 30. 06. 2013 a ktorému úrad vydal potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov v listinnej podobe) nie je povinný v procesoch verejného obstarávania predkladať toto potvrdenie. Avšak je potrebné, aby tento podnikateľ preukázal v procesoch verejného obstarávania, že spĺňa aj podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj podľa písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, ak ani tento údaj potvrdenie neobsahuje.
Splnenie týchto podmienok účasti môže podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 preukázať tým, že v ponuke alebo v žiadosti o účasť predloží doklady na preukázanie splnenia týchto podmienok [§ 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, t. j. čestné vyhlásenia podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. aj písm. f) tohto zákona].
Ak podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 opomenie v ponuke alebo v žiadosti o účasť predložiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, t. j. čestné vyhlásenia podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. písm. f) tohto zákona, verejný obstarávateľ a obstarávateľ ho písomne požiada o doplnenie týchto dokladov. Podnikateľ môže doplniť doklady jedným z týchto spôsobov:
1.doplnením dokladov prostredníctvom oznámenia o zmene údajov, ktorého vzor úrad zverejňuje na svojom webovom sídle, s priložením dokladov podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. aj písm. f) zákona o verejnom obstarávaní; doplnením dokladov sa nepredlžuje platnosť zápisu v zozname podnikateľov a nie je spoplatnené,
2.predložením dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, t. j. čestné vyhlásenia podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. aj písm. f) tohto zákona priamo verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi.

Zmysle § 33 ods. 4 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ uzná rovnocenné potvrdenie vydané príslušným orgánom iného členského štátu, ktorým uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ musí prijať aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

Odôvodnenie:
Podmienky účasti, týkajúce sa osobného postavenia, určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 26 zákona o verejnom obstarávaní a výkladovým stanoviskom č. 10/2013
k osobnému postaveniu podľa zákona o verejnom obstarávaní zverejnenom na internetovej stránke úradu.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: podľa § 28 ods. 1 písm. j). Požadovaný doklad: Uchádzač doloží fotokópie technických preukazov: ťahač, náves resp. príves.
Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti v zmysle § 32 ods. 6 zákona
č. 25/2006 Z. z.: podmienky účasti týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 28 zákona s cieľom overiť technické vybavenie nevyhnutné na plnenie predmetu zákazky
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Nákladný automobil s návesom resp prívesom na prepravu krátkeho a dlhého dreva (4-14 metrov) vybaveného hydraulickým nakladacím žeriavom s drapákom ( min. 160 kN), pohon 6x6.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
149/2014
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 14.10.2014 14:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 14.10.2014 14:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 15.10.2014 09:00
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Uvedený dátum sa vzťahuje k otváraniu ponúk - časti označenej Ostatné. Otváranie časti ponúk označených slovom Ostatné je neverejné a nebude na nej umožnená účasť uchádzačov. Otváranie ponúk - časti označenej slovom Kritéria sa uskutoční v termíne a čase uvedenom v oznámení uchádzačom o otváraní ponuky s časťou Kritéria. Na otváraní ponúk časti Kritéria sa môže zúčastniť každý uchádzač, ktorý predložil ponuku v lehote na predkladanie ponúk a jeho ponuka nebola vylúčená. Uchádzač môže byť zastúpený osobou oprávnenou zúčastniť sa na otváraní ponúk za uchádzača. Uchádzač (fyzická osoba), štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu uchádzača (právnická osoba) sa preukáže na otváraní ponúk preukazom totožnosti. Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukaz totožnosti a splnomocnením na zastupovanie.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Výsledkom súťaže bude uzatvorenie Rámcovej dohody s piatimi uchádzačmi.
Dátum a čas uvedený v bode IV.2.4 sa vzťahujú na otváranie časti ponúk označené ako "Ostatné". Toto otváranie ponúk bude neverejné. Súťažné podklady si záujemca môže vyžiadať na základe písomnej žiadosti doručenej poštovou zásielkou, mailom alebo osobne na adrese verejného obstarávateľa. V prípade osobného prevzatia súťažných podkladov ich bude verejný obstarávateľ poskytovať každý pracovný deň v čase od 8:00 do 14:30 hod. Pre záujemcov sa odporúča, aby si vyžiadali súťažné podklady v takom časovom horizonte (do 2.10.2014), ktorý im zabezpečí dostatočný časový priestor na vypracovanie ponúk, a aby si tým, v prípade potreby využitia inštitútu vysvetľovania, vytvorili aj dostatočný časový priestor na jeho použitie.
Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo považovať listovú zásielku za doručenú aj v prípade ak ju uchádzač v lehote do troch dní od oznámenia prepravcu o uložení zásielky na pošte neprevezme.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
23.09.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité