Oznámenie 25807 - MSS

Obsah

25807 - MSS
Vestník č. 208/2014 - 24.10.2014

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
Formulár: Príloha č. 2 podľa Vykonávacieho nariadenia Komisie (EÚ) č. 842/2011

Druh postupu: Verejná súťaž
Druh zákazky: Služby
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV, ADRESY A KONTAKTNÉ MIESTA
Výskumný ústav dopravný, a.s.
Vnútroštátne identifikačné číslo: 36402672
Veľký Diel 3323, 01008 Žilina

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Výskumný ústav dopravný, a.s., Veľký Diel 3323, 010 08 Žilina
Kontaktná osoba: Ing. Pavel Scheber
Telefón: +421 415686322
Fax: +421 415652883
Email: scheber@vud.sk
Internetová adresa (internetové adresy)
Ďalšie informácie možno získať na adrese:
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Súťažné a doplňujúce podklady (vrátane podkladov pre súťažný dialóg a dynamický nákupný systém) možno získať na adrese:
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť sa musia zasielať na:
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.2) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa
Iné (uveďte)
Iný verejný obstarávateľ: akciová spoločnosť v oblasti výskumu a vývoja
I.3) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Hlavný predmet alebo predmety činnosti:
Iné (uveďte)
Iný predmet: výskum a vývoj
I.4) ZADANIE ZÁKAZKY V MENE INÝCH VEREJNÝCH OBSTARÁVATEĽOV
Verejný obstarávateľ nakupuje v mene iných verejných obstarávateľov
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) OPIS
II.1.1) Názov pridelený zákazke verejným obstarávateľom
Strategické ekonomické štúdie pre projekt Výskumné centrum Žilinskej univerzity ITMS kód 26220220183
II.1.2) Druh zákazky a miesto uskutočňovania prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služieb č. 8
Hlavné miesto alebo lokalita uskutočňovania prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb: Žilina
Kód NUTS
SK031
II.1.3) Informácie o verejnej zákazke, rámcovej dohode alebo dynamickom nákupnom systéme (DPS)
Oznámenie zahŕňa verejnú zákazku
II.1.5) Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky budú dve samostatné štúdie: "Vytváranie štúdií pre Regionálne centrum" a "Vytváranie štúdií uskutočniteľnosti pre vybrané výskumné projekty - vznik firiem formou spin-off"
II.1.6) Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 73000000-2
II.1.7) Informácia o dohode o vládnom obstarávaní (GPA)
II.1.8) Časti
II.1.9) Informácie o variantoch
II.2) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH ZMLUVY
II.2.1) Celkové množstvo alebo rozsah
Predmetom zákazky budú dve samostatné štúdie: "Vytváranie štúdií pre Regionálne centrum" a "Vytváranie štúdií uskutočniteľnosti pre vybrané výskumné projekty - vznik firiem formou spin-off"
Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH
Hodnota 250 000,0000 EUR
II.2.2) Informácie o opciách
II.3) TRVANIE ZÁKAZKY ALEBO LEHOTA NA DOKONČENIE
Obdobie v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 6
ODDIEL III: PRÁVNE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.1.2) Hlavné podmienky financovania a spôsoby platieb a/alebo odkaz na príslušné ustanovenia, ktorými sa tieto podmienky a spôsoby riadia
Predmet zákazky je financovaný z fondov EÚ (OP Výskum a vývoj) a z vlastných zdrojov
III.2) PODMIENKY ÚČASTI
III.2.1) Osobné postavenie hospodárskych subjektov vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do profesijných alebo obchodných registrov
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok
1.1 Uchádzač preukáže splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa §26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní, spôsobom podľa §26 ods. 2 alebo §128 zákona o verejnom obstarávaní. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje osobné postavenie musia byť v ponuke predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie.

1.2 Ak uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov uvedených v bode 1.1 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, môže ich uchádzač nahradiť čestným vyhlásením, podľa predpisov platných v krajine svojho sídla.

1.3 Ak uchádzač so sídlom v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača.

1.4 Skupina poskytovateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člen skupiny osobitne.
III.2.2) Ekonomická a finančná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok
2.1 §27 ods. 1 písm. a) zákona Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa §32 ods. 6 zákona: Vyjadrením banky/bánk, v ktorej/ých má Uchádzač vedený/é účet/y o schopnosti plniť svoje finančné záväzky, ktoré nebude v posledný deň lehoty určenej na predkladanie ponúk staršie ako tri mesiace, a to ako originál alebo úradne osvedčenú fotokópiu. Pre spresnenie sa uvádza, že výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie banky.
K vyjadreniu banky/bánk alebo ekvivalentnému/ým dokladu/om uchádzač zároveň predloží čestné vyhlásenie potvrdené/podpísané štatutárnym orgánom uchádzača, že nemá vedené účty ani záväzky v inej/ých banke/ách ako tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie/a resp. ekvivalentný/é doklad/y.

Odôvodnenie primeranosti použitia určenej podmienky účasti podľa § 27 zákona vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona: Verejný obstarávateľ vyžaduje vzhľadom na obsah a rozsah predmetu zákazky ekonomicky spoľahlivého obchodného partnera. Predmetná podmienka mapuje stav ekonomickej a finančnej situácie uchádzača, jeho platobnú schopnosť a plnenie si záväzkov voči banke v snahe zabezpečiť, aby nedošlo k riziku ohľadne plnenia predmetu zákazky z titulu uchádzačovej ekonomickej nestability a pod.. Podmienku účasti v zmysle § 27 ods. 1 písm. a) ZoVO verejný obstarávateľ zadefinoval za účelom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi poskytovateľmi/dodávateľmi, ktorí sú schopní plniť si svoje záväzky a plniť/dodať predmet zákazky a je primeraná predmetu zákazky. Uchádzač týmto preukáže jeho základnú spoľahlivosť v obchodných vzťahoch, schopnosť plniť svoje finančné záväzky riadne a včas.
Čestné vyhlásenie verejný obstarávateľ vyžaduje, nakoľko táto požiadavka má zabezpečiť, že vyjadrenie/vyjadrenia banky, ktoré uchádzač predloží je/sú kompletné, úplné a pravdivé.

2.2 § 27 ods. 1 písm. d) ZVO: Uchádzač predloží prehľad o dosiahnutom obrate vo výške min. 500 000,00 EUR (alebo ekvivalent v inej mene) celkom za posledné tri uzatvorené hospodárske roky, alebo za roky, za ktoré sú tieto údaje dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti uchádzača, ak je táto doba kratšia ako obdobie troch rokov.
Uchádzač požadovaný obrat preukáže:
a) výkazom ziskov a strát alebo výkazom o príjme a výdavkoch za posledné tri uzatvorené hospodárske roky, alebo za roky, za ktoré sú tieto údaje dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti uchádzača, ak je táto doba kratšia ako obdobie troch rokov, ktoré musia byť potvrdené príslušným správcom dane, ak nie je uvedené inak. Verejný obstarávateľ neuzná doklad, ktorý bude predložený len s
podpisom štatutárneho zástupcu uchádzača, ani inú formu predloženého dokladu (okrem prípadu, kedy bol doklad predložený správcovi dane v elektronickej podobe - v tomto prípade uchádzač predloží výkaz ziskov a strát alebo výkaz o príjme a výdavkoch potvrdený audítorom a predloží čestné vyhlásenie, že doklad bol predložený správcovi dane v elektronickej podobe v predloženom znení).
b) Uchádzač predloží čestné vyhlásenie podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo splnomocnenou osobou oprávnenou konať za uchádzača (v takom prípade uchádzač predloží splnomocnenie tejto osoby na zastupovanie) o tom, že obrat celkom za posledné tri uzatvorené hospodárske roky, alebo za roky, za ktoré sú tieto údaje dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti uchádzača, ak je táto doba kratšia ako obdobie troch rokov, mal najmenej vo výške 500 000,00 EUR (alebo ekvivalent v inej mene).
Odôvodnenie primeranosti použitia podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 ZVO: Podmienku účasti v zmysle § 27 ods. 1 písm. d) ZVO verejný obstarávateľ zadefinoval striktne vo vzťahu k predmetu zákazky za účelom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi poskytovateľmi/dodávateľmi, ktorí sú schopní plniť si svoje záväzky a plniť/dodať predmet zákazky a je primeraná zložitosti a rozsahu predmetu zákazky, uchádzač týmto preukáže svoju schopnosť pokryť finančné náklady spojené s plnením predmetu zákazky vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky a stanovenú lehotu splatnosti faktúr. Verejný obstarávateľ sa uistí, že plnenie zmluvy bude zabezpečované spôsobilým zmluvným uchádzačom.

2.3 Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určenými dokladmi, verejný obstarávateľ môže uznať aj iné doklady, ktorými sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.

2.4 Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

2.5 V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina poskytovateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, tento preukazuje splnenie podmienok účasti, týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia, za všetkých členov skupiny spoločne.

2.6 Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje ekonomické a finančné postavenie musia byť v ponuke predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie.

2.7 Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť preložené do slovenského jazyka, okrem dokladov predložených v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu, rozhodujúci je úradný preklad v štátnom jazyku.

2.8 Ekvivalent finančnej sumy uvedený v inej mene ako euro bude prepočítaný podľa kurzu NBS z inej meny na euro k 31.12. príslušného roku.

2.9 Z predkladaných dokladov a/alebo dokumentov uchádzačov preukazujúcich spôsobilosť podľa § 27 ZoVO musí byť zrejmé splnenie nižšie identifikovanej/identifikovaných minimálnej/ minimálnych úrovne/úrovní požadovanej/požadovaných verejným obstarávateľom a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača.

2.10 V zmysle § 32 ods. 11 ZoVO splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 ZoVO v čase a spôsobom detailne špecifikovaným v súťažných podkladoch.

2.11 Čestné vyhlásenie, alebo vyhlásenie, ktoré uchádzač predloží k preukázaniu splnenia podmienok účasti vo verejnom obstarávaní, budú podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo splnomocnenou osobou oprávnenou konať za uchádzača (v takom prípade uchádzač predloží aj splnomocnenie tejto osoby na zastupovanie).
III.2.3) Technická spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač v ponuke predloží nasledovné doklady, ktorými preukazuje svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť na poskytnutie služby. Požadovanú technickú alebo odbornú spôsobilosť uchádzač preukáže predložením originálnych dokladov požadovaných v tejto časti alebo ich úradne osvedčených kópií:

3.1 (§ 28 ods. 1, písm. a) - zoznamom dodávok tovaru alebo poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky doplneným potvrdeniami o kvalite dodania tovaru alebo poskytnutia služieb s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; ak odberateľom
3.1.1 bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZoVO, dokladom je referencia,
3.1.2 bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZoVO, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.

Požiadavky na splnenie bodu 3.1 tejto časti:
Uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky za predchádzajúce tri roky (2011, 2012, 2013) bez ohľadu na výšku ich plnenia.

Zoznam poskytnutých služieb musí obsahovať minimálne:
a)minimálne jednu (1) zmluvu, resp. referenciu, predmetom ktorej bolo poradenstvo a vzdelávanie pre začínajúcich podnikateľov a v súhrnnom objeme predstavovalo minimálne 300 hodín poradenstva pre začínajúcich podnikateľov
b)minimálne jednu (1) zmluvu, resp. referenciu, predmetom ktorej bola realizácia/spracovanie strategického dokumentu zameraného na rozvoj inovácií a podporu podnikania v regióne
c)minimálne tri (3) zmluvy, resp. referencie, predmetom ktorých bola realizácia spin-off projektov zameraných na transfer technológií a výskumu do praxe
d)minimálne jednu (1) zmluvu, resp. referenciu, predmetom ktorej bola realizácia štúdie zameranej na analýzu podnikateľského prostredia

Odôvodnenie primeranosti použitia určenej podmienky účasti k bodu 3.1 podľa § 28 zákona vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov podľa tohto bodu 3.1 z dôvodu, aby záujemca preukázal schopnosť a praktické skúsenosti s realizáciou rovnakých alebo podobných služieb ako je predmet zákazky a preukázal spôsobilosť realizácie plnenia v požadovanej kvalite. Cieľom týchto podmienok je to, aby záujemca dokumentoval projekty obdobného zamerania, rozsahu a dopadu s tým preukázal schopnosť zrealizovať takúto zákazku.

Zoznam poskytnutých služieb a prípadný dôkaz o plnení musí obsahovať:
a)Názov a sídlo odberateľa
b)Kontaktné údaje odberateľa (meno a priezvisko, tel.č./e-mail)
c)Predmet poskytnutej služby
d)Stručný opis predmetu poskytnutej služby
e)Doba poskytnutia

3.2 (28 ods. 1, písm. g) - údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za riadenie stavebných prác alebo za poskytnutie služby. Z uchádzačom predložených dokladov musí/ia byť minimálne zrejmá/é/ý:
3.2.1 údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov vo vzťahu k obstarávanému predmetu zákazky, čo záujemca u riadiacich zamestnancov preukáže predložením profesijných životopisov alebo ekvivalentným dokladom,
3.2.2 údaje o vzdelaní a odbornej praxi u osôb zodpovedných za poskytnutie služieb, čo záujemca u týchto osôb preukáže predložením profesijných životopisov, zoznamom zmlúv, príslušnými platnými certifikátmi a/alebo platnými potvrdeniami o absolvovaní príslušných školení osôb zodpovedných za poskytnutie služieb alebo ekvivalentnými dokladmi,
3.2.3 Z každého z uchádzačom predloženého profesijného životopisu príslušného riadiaceho zamestnanca a osoby zodpovednej za poskytnutie služieb (životopis) alebo ekvivalentného dokladu musia byť zrejmé nasledovné údaje/skutočnosti:
meno a priezvisko príslušného riadiaceho zamestnanca a osoby zodpovednej za poskytnutie služieb,
najvyššie dosiahnuté vzdelanie príslušného riadiaceho zamestnanca a osoby zodpovednej za poskytnutie služieb,
opis/zoznam odbornej praxe (pracovná pozícia, opis pracovnej náplne/odborné skúsenosti, miesto, mesiac a rok plnenia/zamestnania, zamestnávateľ/objednávateľ) príslušného riadiaceho zamestnanca a osoby zodpovednej za poskytnutie služieb a dosiahnutú/získanú odbornú kvalifikáciu príslušného riadiaceho zamestnanca,
prípadne ostatné relevantné informácie vo vzťahu k odbornému vzdelaniu, zručnostiam a praxi príslušného riadiaceho zamestnanca a osoby zodpovednej za poskytnutie služieb.
3.2.4 Z každého z uchádzačom predloženého zoznamu zmlúv príslušnej osoby zodpovednej za poskytnutie služieb alebo ekvivalentného dokladu musia byť zrejmé nasledovné údaje/skutočnosti:
meno a priezvisko príslušnej osoby zodpovednej za poskytnutie služieb,
názov a sídlo odberateľa, resp. zamestnávateľa príslušnej osoby zodpovednej za poskytnutie služieb,
čas realizácie projektu/plnenia zmluvy, t.j. mesiac, rok,
stručný popis predmetu projektu/ zmluvy,
stručný rozsah činnosti, ktoré príslušná osoba zodpovedná za poskytnutie služieb zabezpečovala,
tel. číslo a meno zamestnanca objednávateľa, resp. zamestnávateľa, u ktorého si možno overiť tieto údaje.
3.2.5 Uchádzač predloží zoznam osôb zodpovedných za poskytnutie služieb - kľúčových expertov.
3.2.6 Uchádzač predloží min. jednu osobu za každého požadovaného experta.
3.2.7 Uchádzač vyššie uvedeným spôsobom preukáže splnenie nasledujúcich minimálnych požiadaviek na kľúčových expertov:

a) Experti zodpovední za vypracovanie projektu Vytváranie štúdií pre Regionálne centrum:

Kľúčový expert č. 1 zodpovedný za tvorbu štúdie: časť stratégia činnosti centra
ukončený min. 2. stupeň vysokoškolského vzdelania
min. 5 rokov praxe v oblasti inovácií, výskumu a vývoja, transferu výsledkov poznatkov do praxe
min. 1 spracovaná štúdia/analýza v oblasti inovácií, výskumu a vývoja s dôrazom návrh stratégie rozvoja spolupráce univerzít s podnikateľským prostredím.
min. 1 spracovaná štúdia/analýza v oblasti návrhu koncepcie, resp. stratégie regionálneho centra, resp. obdobného pracoviska, ktoré aktívne spolupracuje s podnikateľskými subjektmi a ktoré realizuje podporné inovačné aktivity, resp. aktivity transferu výsledkov výskumu do praxe
skúsenosť s realizáciou projektov rámcových programov EÚ (napr. FP5, FP6, FP7) zameraných na transfer technológií do praxe s dôrazom na regionálny rozmer.

Odôvodnenie primeranosti použitia podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZoVO:
Požiadavky na experta č. 1, ktorý bude zodpovedný za tvorbu štúdie: časť stratégia činnosti centra, sú potrebné a primerané vzhľadom na potrebu vytvorenia udržateľného modelu fungovania regionálneho centra. Bez požadovaného vzdelania, praxe a predchádzajúcej skúsenosti s tvorbou koncepcie / stratégie nie je možné vytvoriť realizovateľnú stratégiu so všetkými jej časťami.

Kľúčový expert č. 2 zodpovedný za tvorbu štúdie: časť marketingová a komunikačná stratégia centra
ukončený min. 2. stupeň vysokoškolského vzdelania
min. 5 rokov praxe v oblasti spracovávania marketingových analýz, marketingových komunikačných stratégií a strategického marketingového plánovania
min. 1 spracovaná štúdia/analýza v oblasti návrhu marketingovej a komunikačnej stratégie za účelom zvýšenia záujmu podnikateľskej praxe o výsledky výskumu a vývoja
aktívna expertízna činnosť v oblasti marketingovej a komunikačnej stratégie min. 1 realizovaná expertíza

Odôvodnenie primeranosti použitia podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZoVO:
Požiadavky na experta č. 2, ktorý bude zodpovedný za tvorbu štúdie: časť marketingová a komunikačná stratégia centra, sú potrebné a primerané. V rámci stratégie bude významným prvkom marketingová a komunikačné stratégia centra. Požadované vzdelanie, prax v obore a skúsenosť so spracovaním analýz / štúdií zameraných na propagáciu technologického transferu a prepájaniu s praxou. Marketingová a komunikačná stratégia centra bude mať svoje špecifiká vzhľadom na potrebu prepájania VaV inštitúcií s praxou.

Kľúčový expert č. 3 zodpovedný za tvorbu štúdie: časť internacionalizácia a pritiahnutie slovenských vedcov zo zahraničia
ukončený min. 3. stupeň vysokoškolského vzdelania
min. 5 rokov praxe v oblasti spolupráce výskumných inštitúcii s praxou s dôrazom na hodnotenie kvality výskumu a uplatniteľnosti výskumu v praxi, resp. integráciou výskumných pracovníkov zo zahraničných pracovísk do domovskej krajiny
aktívna znalosť zahraničného výskumného prostredia deklaruje sa aktívnym prednášaním na zahraničnej univerzite(ách) v počte min. 3 aktívnych prednášok
skúsenosť s výchovou študentov, ktorí pôsobili na stážach v zahraničí deklaruje min. počtom 3 študentov, ktorých expert školil v rámci bakalárskeho, inžinierskeho, doktorandského alebo postdoktorandského štúdia a ktorí pôsobili na stážach na zahraničnej univerzite(ách)
aktívna práca v medzinárodných vedeckých organizáciách a člen minimálne jednej medzinárodnej siete

Odôvodnenie primeranosti použitia podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZoVO:
Požiadavky na experta č. 3, ktorý bude zodpovedný za tvorbu štúdie: časť internacionalizácia a pritiahnutie slovenských vedcov zo zahraničia, sú potrebné a primerané. Reintegrácia slovenských výskumníkov zo zahraničia je v súčasnosti na Slovensku veľká výzva, ktorá sa zatiaľ systematicky a integrovane nerieši na výskumných inštitúciách. A práve podľa mnohých štúdií, práve únik mozgov do zahraničia je veľkým problémom, vyriešením ktorého by stúpla kvalita aplikovaného výskumu. Znalosť zahraničného výskumného prostredia je nevyhnutné, nakoľko je potrebné poznať motivačné a iné faktory, ktoré rozhodujú o tom, či výskumník odíde do zahraničia, zostane v zahraničí, alebo sa vráti späť na Slovensko.

Kľúčový expert č. 4 zodpovedný za tvorbu štúdie: časť motivačné interné finančné mechanizmy pre dlhodobú udržateľnosť centra
ukončený min. 2. stupeň vysokoškolského vzdelania
min. 5 rokov praxe v oblasti spracovania analytických dokumentov súvisiacich s inováciami, výskumom a vývojom a návrhom finančných mechanizmov pre udržateľnosť regionálneho inovačného centra
min. 5 rokov praxe v medzinárodnej organizácii / medzinárodných organizáciách podporujúcej / podporujúcich inovatívne podnikanie
min. 1 spracovaná štúdia v oblasti v oblasti návrhu finančných modelov podpory technologického transferu v/pri univerzitnom prostredí
min. 1 spracovaná štúdia v oblasti návrhu akčného plánu pre regionálne centrum, resp. podobné pracovisko, ktoré aktívne spolupracuje s podnikateľskými subjektmi a ktoré realizuje podporné inovačné aktivity, resp. aktivity transferu výsledkov výskumu do praxe

Odôvodnenie primeranosti použitia podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZoVO:
Požiadavky na experta č. 4, ktorý bude zodpovedný za tvorbu štúdie: časť motivačné interné finančné mechanizmy pre dlhodobú udržateľnosť centra, sú potrebné a primerané. Základom pre dlhodobú udržateľnosť centra je finančné krytie aktivít, ktoré bude centrum realizovať. Vzhľadom na typ štruktúry je potrebné zvážiť rôzne modely financovania - komerčné aktivity, spolufinancovanie, projektové financovanie a preto je potrebné mať prehľad o aktuálnych možnostiach financovania výskumu a podporných aktivít.


b) Experti zodpovední za vypracovanie projektu Vytváranie štúdií uskutočniteľnosti pre vybrané výskumné projekty vznik firiem formou spin-off:

Kľúčový expert č. 5 Expert na analýzu vzniku a fungovania inovatívnych firiem, najmä formou start-up a spin-off
ukončený min. 2. stupeň vysokoškolského vzdelania
min. 5 rokov praxe v oblasti inovácií, výskumu a vývoja, transferu výsledkov poznatkov do praxe, podpory začínajúcich inovatívnych firiem (najmä start-up a spin-off firiem)
aktívna skúsenosť so vznikom štruktúr pri/v univerzitnom prostredí zameraných na rozvoj spolupráce univerzity s praxou, resp. komercializáciu výsledkov výskumu min. 1 realizovaná poradenská služba alebo projekt
min. 1 spracovaná štúdia v oblasti v oblasti návrhu finančných modelov podpory vzniku inovatívnych firiem v/pri univerzitnom prostredí formou start-up a/alebo spin-off
min. 1 spracovaná štúdia v oblasti v oblasti návrhu modelov podpory technologického transferu v univerzitnom prostredí
aktívne pôsobenie v štruktúrach zameraných na zakladanie a financovanie začínajúcich inovatívnych firiem (napr. štruktúry business angels, rizikový kapitál, private equity a pod.)

Odôvodnenie primeranosti použitia podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZoVO:
Požiadavky na experta č. 5 - expert na analýzu vzniku a fungovania inovatívnych firiem, najmä formou start-up a spin-off, sú potrebné a primerané. Problematika spin-off a start-up firiem je v súčasnosti veľmi diskutovaná, avšak táto problematika je riešená často len na teoretickej úrovni. Nakoľko v rámci projektu sa budú realizovať reálne spin-off a start-up firmy, je potrebné, aby expert mal skúsenosť s realizáciou analýz, projektov a skúsenosť s prácou v podpornej inštitúcie.

Kľúčový expert č. 6 Expert na analýzu trhového prostredia a vstupu na trh začínajúcich spin-off firiem
ukončený min. 2. stupeň vysokoškolského vzdelania
min. 5 rokov praxe v oblasti inovácií, výskumu a vývoja, transferu výsledkov poznatkov do praxe, podpory začínajúcich inovatívnych firiem a/alebo aktívneho pôsobenia v štruktúrach podporujúcich inovatívne podnikanie min. na regionálnej úrovni
aktívna skúsenosť s expertíznou činnosťou pre začínajúce inovatívne firmy min. 1 realizovaná poradenská služba alebo projekt
aktívna skúsenosť s prevádzkovaním podpornej infraštruktúry pre začínajúce inovatívne firmy napr. prevádzkovaním technologického inkubátora, akcelerátora...
aktívne pôsobenie v štruktúrach zameraných na zakladanie a financovanie začínajúcich inovatívnych firiem (napr. štruktúry business angels, rizikový kapitál, private equity a pod.)

Odôvodnenie primeranosti použitia podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZoVO:
Požiadavky na experta č. 6 - expert na analýzu trhového prostredia a vstupu na trh začínajúcich spin-off firiem sú potrebné a primerané. Keďže v súčasnosti spin-off firmy pochádzajú najmä z univerzitného prostredia, kde sa realizuje aplikovaný výskum, je potrebná trhová orientácia, ktorá na univerzitách na Slovensku často absentuje. Preto je nevyhnutné, aby expert mal vzdelanie a najmä praktickú skúsenosť s tvorbou trhových analýz a skúsenosť s prácou pre podpornú inštitúciu, ako nástroja podpory vzniku inovatívnych firiem.

Kľúčový expert č. 7 Expert na analýzu konkurencie začínajúcich spin-off firiem
ukončený min. 2. stupeň vysokoškolského vzdelania
min. 5 rokov praxe v oblasti inovácií, výskumu a vývoja, transferu výsledkov poznatkov do praxe, podpory malých a stredných podnikateľov a/alebo aktívneho pôsobenia v štruktúrach podporujúcich inovatívne podnikanie
aktívna skúsenosť s mapovaním, hodnotením a analýzou konkurencie, predajom výrobkov a technológií min. 1 realizovaná poradenská služba alebo projekt
aktívna skúsenosť s mapovaním konkurencie u začínajúcich inovatívnych firiem min. 1 realizovaná poradenská služba alebo projekt
aktívna skúsenosť v oblasti analýzy trhu a prieniku na trh v technologicky orientovaných odvetviach min. 1 realizovaná poradenská služba alebo projekt

Odôvodnenie primeranosti použitia podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZoVO:
Požiadavky na experta č. 7 - expert na analýzu konkurencie začínajúcich spin-off firiem, sú potrebné a primerané. Keďže analýza konkurencie je jedna z kľúčových analýz, je potrebné maximálne prepojenie na prax a preto sa aj od experta vyžaduje aktívna skúsenosť s mapovaním konkurencie a analýzou trhu. V prípade nedokonale vypracovanej analýzy konkurencie by mohli mať projekty problémy s podnikateľským modelom, čo by mohlo viesť k úpadku spin-off firmy.

Kľúčový expert č. 8 Expert na hodnotenie inovačného potenciálu
ukončený min. 2. stupeň vysokoškolského vzdelania
min. 5 rokov praxe v oblasti inovácií, výskumu a vývoja, transferu výsledkov poznatkov do praxe, podpory malých a stredných podnikateľov a/alebo aktívneho pôsobenia v štruktúrach podporujúcich inovatívne podnikanie
aktívne medzinárodné skúsenosti s hodnotením podnikateľského a inovačného potenciálu začínajúcich inovatívnych firiem min. 1 realizovaná aktívna zákazka alebo projekt
aktívna skúsenosť s expertíznou činnosť pre začínajúce inovatívne firmy min. 1 realizovaná poradenská služba alebo projekt

Odôvodnenie primeranosti použitia podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZoVO:
Požiadavky na experta č. 8 - expert na hodnotenie inovačného potenciálu, sú potrebné a primerané. V súčasnosti je základom úspešného podnikania s dlhodobým rastom inovatívnosť, identifikovanie inovatívneho potenciálu, ktorý je potrebné rozvíjať. Inovácia však vzniká, až keď ju potvrdí samotný trh. Preto aj na experta sú kladené podmienky, aby mal praktické skúsenosti v oblasti inovácií, hodnotením inovačného potenciálu a to nie len na národnej, ale medzinárodnej úrovni.

Kľúčový expert č. 9 Expert na hodnotenie financovania inovácií
ukončený min. 2. stupeň vysokoškolského vzdelania
min. 5 rokov praxe v oblasti inovácií, výskumu a vývoja, transferu výsledkov poznatkov do praxe, podpory malých a stredných podnikateľov, financovania inovácií
min. 1 spracovaná analýza/štúdia v oblasti v oblasti návrhu financovania začínajúcich inovatívnych firiem
aktívna skúsenosť s účasťou v projekte zameranom na návrh financovania začínajúcich inovatívnych firiem

Odôvodnenie primeranosti použitia podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZoVO:
Požiadavky na experta č. 9 - expert na hodnotenie financovania inovácií, sú potrebné a primerané. V súčasnosti sa financovanie inovatívnych riešení realizuje najmä formou projektov, ktoré majú však určité obmedzenia a nie sú vhodné pre všetky typy riešení. Preto je potrebné aby expert mal skúsenosti a prehľad o možnostiach financovania inovácií a vedel ich aplikovať pre konkrétny spin-off alebo start-up projekt.

Uvedené požiadavky na expertov 1 až 9 záujemca preukazuje prostredníctvom overenej fotokópie dokladu o najvyššom dosiahnutom vzdelaní a prostredníctvom vyššie definovaného profesijného životopisu (body 3.2.3, resp. 3.2.4) alebo ekvivalentným dokladom.

3.3 V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina poskytovateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, tento preukazuje splnenie podmienok účasti, týkajúcich sa technickej alebo odbornej spôsobilosti (podľa bodu 3 časti A.2 Podmienky účasti uchádzačov týchto súťažných podkladov) za všetkých členov skupiny spoločne.

3.4 Verejný obstarávateľ uzná rovnocenné potvrdenie vydané príslušným orgánom iného členského štátu, ktorým uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ musí prijať aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom. Verejný obstarávateľ vyhodnocujú splnenie podmienok účasti podľa § 26 spôsobom podľa § 128 ods. 3.

3.5 Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa§ 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá. Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje technickú alebo odbornú spôsobilosť musia byť v ponuke predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie.

3.6 V zmysle § 28 ods. 1 písm. k) ZoVO uchádzač alebo záujemca preukazuje technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť aj uvedením podielu plnenia zo zmluvy, ktorý má uchádzač alebo záujemca poskytujúci službu v úmysle zabezpečiť subdodávateľom spolu s uvedením identifikačných údajov subdodávateľa, ak je známy, v rozsahu meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov, adresa pobytu alebo sídlo, identifikačné číslo alebo dátum narodenia, ak nebolo pridelené identifikačné číslo.

V prípade potreby zmeny subdodávateľa je nevyhnuté, aby tento spĺňal podmienky a požiadavky podľa § 26 ods. 1 ZoVO, resp. ďalšie podmienky a požiadavky pôvodného subdodávateľa, ktorými uchádzač alebo záujemca vo svojej ponuke preukazoval splnenie podmienok účasti.
III.2.4) Informácie o vyhradených zákazkách
III.3) OSOBITNÉ PODMIENKY PRE ZÁKAZKY NA POSKYTOVANIE SLUŽIEB
III.3.1) Informácie o konkrétnej profesii
III.3.2) Pracovníci zodpovední za poskytnutie služby
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) DRUH POSTUPU
IV.1.1) Druh postupu
Otvorená
IV.2) KRITÉRIÁ NA VYHODNOTENIE PONÚK
IV.2.1) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Najnižšia cena
IV.2.2) Informácie o elektronickej aukcii
IV.3) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.3.2) Predchádzajúce uverejnenie týkajúce sa tejto zákazky
Ak áno Predbežné oznámenie
Číslo oznámenia v Ú. v. EÚ: 2014/S 138-247836
z: 22.07.2014
IV.3.3) Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov alebo informatívneho dokumentu
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 24.11.2014 09:00
IV.3.4) Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
Dátum a čas: 24.11.2014 09:00
IV.3.6) Jazyk (jazyky), v ktorom možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
Lehoty a podmienky verejnej súťaže
IV.3.7) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Dátum: 30.06.2015
IV.3.8) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 24.11.2014 10:00
Miesto: Miesto: Miesto otvárania ponúk časť "Ostatné" a časť ponk "Kritéria" sa uskutoční v priestoroch firmy na adrese: Výskumný ústav dopravný, a.s., Veľký Diel 3323, 010 08 Žilina, kancelária č. 202.

Otváranie časti ponúk označených ako Ostatné je neverejné. Obstarávateľ (komisia) vykoná všetky úkony podľa zákona, spočívajúce vo vyhodnotení tejto časti ponuky, podaní vysvetlenia, doplnení tejto časti ponuky, vo vyhodnotení splnenia podmienok účasti a vylúčení záujemcov alebo uchádzačov alebo vylúčení ponúk uchádzačov.

Otváranie časti označených ako Kritériá bude vykonané len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené, a to na mieste a v čase oznámenom uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené. Na tomto otváraní ponúk sa môžu zúčastniť všetci uchádzači, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk a ktorých ponuka nebola vylúčená. Uchádzač (fyzická osoba), štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu uchádzača (právnická osoba) sa preukáže na otváraní obálok s ponukami preukazom totožnosti, poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a plnou mocou na zastupovanie.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Operačný program Výskum a vývoj, ITMS projektu 26220220183
VI.3) DOLŇUJÚCE INFORMÁCIE
V súlade s § 32 ods. 11 ZoVo, splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá úspešný uchádzač ako aj uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste podľa § 44 ods. 1 ZoVo.
Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo po otváraní časť OSTATNÉ požiadať o vysvetlenie alebo doplnenie dokladov a teda aj čestného vyhlásenia preukazujúceho splnenie podmienok účasti a to v súlade s dôvodovou správou k ZoVO č. 28/2013.
Súťažné podklady sa vydávajú na základe písomnej žiadosti (obsahujúcej identifikáciu uchádzača) doručenej na adresu verejného obstarávateľa uvedenú v bode I.1). O súťažné podklady je možné žiadať v listinnej alebo elektronickej podobe. Súťažné podklady budú zasielané v elektronickej podobe, preto je nevyhnutné v žiadosti (listinnej a/alebo elektronickej) uviesť aj kontaktnú e-mailovú adresu, kam je možné súťažné podklady zaslať.
VI.4) ODVOLACIE KONANIE
VI.4.1) Orgán zodpovedný za odvolacie konanie
Úrad pre verejné obstarávanie
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Dunajská 68, P.O.BOX 58, 82004 Bratislava 24

Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.4.3) Úrad, od ktorého možno získať informácie o podaní odvolania
Úrad pre verejné obstarávanie
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Dunajská 68, P.O.BOX 58, 82004 Bratislava 24

Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
21.10.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité