Oznámenie 28084 - WYP

Obsah

28084 - WYP
Vestník č. 226/2014 - 19.11.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Obec Špačince
IČO: 00313033
Hlavná 183/16, 91951 Špačince

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Visions, s. r. o., Štefánikova 23, 917 01 Trnava
Kontaktná osoba: Mgr. Michaela Dobrovodská
Mobil: +421 907745169
Telefón: +421 907745169
Fax: +421 335573109
Email: dobrovodska@visions.cc
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.spacince.sk
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): https://www.uvo.gov.sk/profily/-/profil/pdetail/4763
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RO - Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Zberný dvor Špačince - Rozšírenie
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: Obec Špačince
NUTS kód:
SK021
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je rozšírenie jestvujúcej panelovej obslužnej komunikácie v areáli zberného dvora v obci Špačince (ďalej ZD), zriadenie asfaltovej plochy na začiatku ZD, zriadenie betónovej odstavnej plochy pred objektmi ZD mimo oploteného areálu na nevyhovujúcej asfalto-betónovej ploche.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45000000-7
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 45213280-9, 45222100-0, 45222110-3
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Zákazka bude realizovaná v nasledovnom rozsahu:
rozšírenie jestvujúcej panelovej obslužnej komunikácie v areáli zberného dvora v obci Špačince (ďalej ZD), zriadenie asfaltovej plochy na začiatku ZD, zriadenie betónovej odstavnej plochy pred objektmi ZD mimo oploteného areálu na nevyhovujúcej asfalto-betónovej ploche.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 123 988,3300 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 3
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa §26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní a preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 26 ods. 2, resp. ods. 4 a ods. 5 alebo podľa § 128 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní, v zmysle ktorého podnikateľ vo verejnom obstarávaní preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 26 údajmi a dokladmi, zapísanými v zozname podnikateľov.
V prípade, že uchádzač nemá v zozname podnikateľov zapísaný doklad, ktorým preukazuje splnenie osobného postavenia podľa § 26 ods.1 písm. h), verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil čestné vyhlásenie, že nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou podľa § 26 ods.1 písm. h).
V prípade, že uchádzač nemá v zozname podnikateľov zapísané doklady, ktorými preukazuje splnenie osobného postavenia podľa §26 ods. 1 písm. i) a písm. j), verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil čestné vyhlásenie, že nemá nesplnenú povinnosť podľa § 26 ods.1 písm. i ) a písm. j).
V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom. Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona:

Podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia sú dané zákonom o verejnom obstarávaní a vyplývajú z § 26 zákona o verejnom obstarávaní. Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje osobné postavenie musia byť v ponuke predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie.
Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje svoje osobné postavenie vyhotovené v inom ako štátnom jazyku, t. j. v slovenskom jazyku, musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť úradne preložené do štátneho jazyka, t. j. do slovenského jazyka, okrem dokladov predložených v českom jazyku.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: A. Podľa § 27 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní vyjadrením banky alebo pobočky zahraničnej banky, ktorým môže byť prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru.

B. Podľa § 27 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní prehľadom o celkovom obrate alebo prehľadom o dosiahnutom obrate v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka, najviac za posledné tri hospodárske roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti.

Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potreba jej zahrnutia medzi podmienky účasti v súlade s ustanovením § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní:

A.Verejný obstarávateľ požadovaním podmienok účasti podľa bodu A. skúma schopnosť uchádzača plniť si finančné záväzky, jeho finančnú stabilitu, ako i schopnosť prefinancovať predmet zákazky vzhľadom na obchodné podmienky zákazky. Podmienka účasti je potrebná a primeraná vo vzťahu k predmetu zákazky vzhľadom na rozsah predmetu zákazky, predpokladanú hodnotu zákazky, spôsob úhrady faktúry, dĺžku trvania zákazky z dôvodu, že uchádzač musí mať vlastné zdroje financovania alebo musí byť schopný získať externé finančné zdroje (napr. z banky) na dodávku predmetu zákazky, ktorý bude hradený bez finančných preddavkov a musí preto preukázať svoju schopnosť pokryť finančné náklady spojené s plnením predmetu zákazky. Pre realizáciu zákazky úspešný uchádzač nemusí využiť úverové prostriedky banky, dostupné na základe záväzného úverového prísľubu banky; predmetné potvrdenie banky je dôkazom, vydaným nezávislou a dôveryhodnou inštitúciou, že uchádzač disponuje dostatočným množstvom prostriedkov na prefinancovanie realizácie predmetu zákazky.

B.Verejný obstarávateľ požadovaním tejto podmienky účasti skúma výšku obratu a finančnú stabilitu uchádzača. Podmienka účasti je potrebná a primeraná vo vzťahu k predmetu zákazky vzhľadom na rozsah predmetu zákazky, predpokladanú hodnotu zákazky, spôsob úhrady faktúry, dĺžku trvania zákazky z dôvodu, že uchádzač musí mať vlastné zdroje financovania alebo musí byť schopný získať externé finančné zdroje (napr. z banky) na dodávku predmetu zákazky, ktorý bude hradený bez finančných preddavkov a musí preto preukázať svoju schopnosť pokryť finančné náklady spojené s plnením predmetu zákazky. Minimálna požadovaná úroveň štandardov je stanovená v súlade s ustanovením §27 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní (požiadavka na výšku obratu za obdobie jedného hospodárskeho roku nesmie presiahnuť trojnásobok predpokladanej hodnoty zákazky vypočítanej na obdobie 12 mesiacov, ak ide o podlimitnú zákazku).

Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje svoje finančné a ekonomické postavenie vyhotovené v inom ako štátnom jazyku, t. j. v slovenskom jazyku, musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť úradne preložené do štátneho jazyka, t. j. do slovenského jazyka, okrem dokladov predložených v českom jazyku.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia spoločne. Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení predmetu zákazky bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy, dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Ak uchádzač alebo záujemca nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ a obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje finančné a ekonomické postavenie musia byť v ponuke predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : A.1 Verejný obstarávateľ požaduje predloženie vyjadrenia banky alebo pobočky zahraničnej banky o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky (banková informácia). Vyjadrenie banky musí obsahovať informácie, že uchádzač za predchádzajúce tri hospodárske roky, až ku dňu vystavenia vyjadrenia banky, resp. len za tie roky, za ktoré je dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti:
-nebol v nepovolenom debete,
-v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár,
-jeho bežný účet nie je predmetom exekúcie.

V prípade, ak má uchádzač účty vo viacerých bankách, verejný obstarávateľ požaduje bankovú informáciu od každej z nich a vo vyššie uvedenom rozsahu. Uchádzač predloží čestné vyhlásenie podpísané uchádzačom, jeho štatutárnym orgánom alebo iným oprávneným zástupcom uchádzača, ktorý je oprávnený konať v mene uchádzača, že nemá bankové účty v iných bankách ako tých, za ktoré predložil vyjadrenie banky. Výpis z účtu sa nepovažuje za vyjadrenie banky.

A.2 Verejný obstarávateľ požaduje predloženie záväzného úverového prísľubu banky, alebo pobočky zahraničnej banky. Zo záväzného úverového prísľubu banky musí byť zrejmé, že v prípade že o to uchádzač požiada, banka mu bez ďalších podmienok poskytne úver vo výške minimálne 120 000,00 EUR. Záväzný úverový prísľub banky nesmie byť starší ako tri mesiace ku dňu predkladania ponúk. Platnosť záväzného úverového prísľubu banky musí byť minimálne počas lehoty viazanosti ponúk. Lehota viazanosti ponúk je uvedená v súťažných podkladoch.

B.1 Verejný obstarávateľ požaduje predloženie čestného vyhlásenia o celkovom finančnom obrate za predchádzajúce tri hospodárske roky, resp. len za tie roky, za ktoré je to možné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti, ktorými preukáže obrat vo výške minimálne 1 100 000,00 EUR za dodanie stavebných prác.

Čestné vyhlásenie o finančnom obrate bude podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo iným oprávneným zástupcom uchádzača, ktorý je oprávnený konať v mene uchádzača. Prílohou prehlásenia o obrate v predmete zákazky bude výkazov ziskov a strát alebo výkaz o príjmoch a výdavkoch za posledné tri hospodárske roky (2011, 2012, 2013), ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Požadované doklady za roky 2011 a 2012 uchádzač predloží ako originály potvrdené príslušným daňovým úradom, prípadne potvrdené inak v súlade s legislatívou platnou v krajine pôvodu uchádzača, alebo úradne overené fotokópie potvrdené príslušným daňovým úradom, prípadne potvrdené inak v súlade s legislatívou platnou v krajine pôvodu uchádzača. Doklady za rok 2013 predloží spolu s kópiou potvrdenia o elektronickom odoslaní dokumentu finančnej správe.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: A. Podľa § 28 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov (60 mesiacov pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk) doplneným potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom 1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia, 2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené, pre stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky. V prípade že v rámci realizácie zákazky boli realizované aj iné stavebné práce ako stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet tejto zákazky, musí byt z dokladu pre objektívne posúdenie splnenia podmienok účasti zrejmá hodnota stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky. V prípade že realizácia zákazky bola realizovaná uchádzačom alebo jeho osobou podľa § 28, ods. 2 zákona len z časti (napr. člen združenia, skupiny dodávateľov a pod.), musí byt z dokladu zrejmé, v akom finančnom objeme ich realizoval uchádzač, alebo osoba podľa § 28, ods. 2 zákona. V prípade uvedenia hodnôt v inej mene ako v EUR, je nutné okrem inej meny uviesť aj hodnotu v EUR
prepočítanú kurzom: pri slovenských korunách 1 EUR/30,126 Sk, pri iných menách kurzom zverejnenom v kurzovom lístku Národnej banky Slovenska ku dnu zverejnenia tohto oznámenia. Z dokladov musí byt zrejmá cena bez dane z pridanej hodnoty (DPH), alebo ak bude cena vrátane DPH, musí byt zrejmá výška, alebo sadzba DPH, aby bolo možné vypočítať cenu bez DPH.
Pod zákazkou rovnakého alebo podobného charakteru sa rozumie výstavba ciest a spevnených plôch.

B. Podľa § 28 ods. 1 písm. c) zákona o verejnom obstarávaní údajmi o technikoch alebo technických orgánoch tých, ktorí sú zodpovední za kontrolu kvality bez ohľadu na to, v akom zmluvnom vzťahu sú k uchádzačovi alebo záujemcovi; ak ide o zákazku na stavebné práce, tých, na ktorých sa môže uchádzač alebo záujemca obrátiť so žiadosťou o vykonanie týchto prác.

C. Podľa § 28 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za riadenie stavebných prác alebo za poskytnutie služby.

D. Podľa § 28 ods. 1 písm. h) zákona o verejnom obstarávaní uvedením opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač alebo záujemca použije pri plnení zmluvy, ktorej predmetom je uskutočnenie stavebných prác alebo poskytnutie služby.

E. Podľa § 28 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní údajmi o strojovom a technickom vybavení, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícii na uskutočnenie stavebných prác alebo na poskytnutie služby.

Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potreba jej zahrnutia medzi podmienky účasti v súlade s ustanovením § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní:


A. Verejný obstarávateľ vzhľadom na povahu stavebných prác požaduje preukázať primerané skúsenosti uchádzača v oblasti realizácie stavebných prác obdobných k predmetu zákazky a k veľkosti zákazky.

Minimálna požadovaná úroveň štandardov je stanovená primerane k predpokladanej hodnote zákazky. Požiadavka na predloženie min. 2 referencií v sumárnej hodnote min. 150 000 EUR bez DPH je nevyhnutná pre preukázanie schopnosti uchádzača riadiť a organizovať stavebné práce obdobného charakteru a porovnateľnej zložitosti ako predmet zákazky.

B. a D. Verejný obstarávateľ vyžaduje predloženie uvedených dokladov za účelom preverenia technickej a odbornej spôsobilosti uchádzača pre zabezpečenie kvality stavebných prác a environmentálneho manažérstva a tým zaistiť predpoklad bezproblémového a úspešného zvládnutia zákazky.

C. Verejný obstarávateľ požaduje zabezpečenie riadenia stavebných prác odborníkmi (stavbyvedúcimi) so zodpovedajúcou kvalifikáciou a skúsenosťami pri realizácii stavieb obdobného charakteru, ako je predmet zákazky.

E. Verejný obstarávateľ vzhľadom na povahu stavebných prác požaduje preukázanie disponibility strojovým vybavením, ktoré je nevyhnutné na zabezpečenie stavebných prác obdobného charakteru ako je predmet zákazky.

Minimálna požadovaná úroveň štandardov je stanovená primerane k predmetu zákazky vzhľadom na charakter stavby (inžinierske stavby). Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa technickej a odbornej spôsobilosti spoločne. Uchádzač môže na preukázanie technickej a odbornej spôsobilosti využiť zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení predmetu zákazky bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie technickej a odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoju technickú a odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie technickej a odbornej spôsobilosti musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú a odbornú spôsobilosť zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy, dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje technickú a odbornú spôsobilosť musia byť v ponuke predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : A.1 Uchádzač predloží minimálne 3 referencie na stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky v minimálnej hodnote 100 000 € bez DPH v za obdobie predchádzajúcich 60 mesiacov pred lehotou na predkladanie ponúk.

B.1 Uchádzač predloží certifikát Systému manažérstva kvality organizácie podľa požiadaviek STN EN ISO 9 001 v rozsahu a platnosti v zmysle §29 zákona v oblasti predmetu zákazky (stavebná činnosť) alebo ekvivalent. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov EÚ. Platnosť certifikátu, od vydania ktorého uplynul viac než rok, je potrebné preukázať správou z aktuálneho dozorného auditu.

B.2 Uchádzač predloží certifikát Systému manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podľa normy STN OHSAS 18 001 v oblasti predmetu zákazky (stavebná činnosť). Platnosť certifikátu, od vydania ktorého uplynul viac než rok, je potrebné preukázať správou z aktuálneho dozorného auditu.

C.1 Uchádzač predloží životopis stavbyvedúceho kategória inžinierske stavby s minimálne 5 ročnou praxou, platné osvedčenie o vykonaní odbornej skúšky podľa zákona č. 138/1 992 Z. z. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, resp. obdobné osvedčenie vydané príslušným orgánom v krajine sídla osoby zodpovednej za riadenie stavebných prác; stavbyvedúci doloží aj:

- ním podpísané čestné vyhlásenie, že bude uchádzačovi plne k dispozícii pri plnení predmetu zákazky v prípade, že bude uchádzač v tejto zákazke úspešný, respektíve že bude vykonávať funkciu stavbyvedúceho na predmetnej stavbe bez ohľadu na to, v akom právnom vzťahu (zamestnaneckom pomere) je voči uchádzačovi,
- zoznam realizovaných projektov / stavieb v kategórii inžinierske stavby za posledných 5 rokov;
zoznam realizovaných projektov stavbyvedúceho musí obsahovať obchodné meno alebo úradný názov a adresa objednávateľa.


D.1 Uchádzač predloží certifikát Systému environmentálneho manažérstva STN EN ISO 14 001 alebo ekvivalent. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov EÚ. Platnosť certifikátu, od vydania ktorého uplynul viac než rok, je potrebné preukázať správou z aktuálneho dozorného auditu.

E. Uchádzač preukáže disponibilitu nasledovného technického vybavenia:
a) finišer na pokládku asfaltových zmesí,
b) vibračný cestný valec s kropením,
c) distribútor.

Verejný obstarávateľ požaduje predložiť Zoznam strojového a technického vybavenia s uvedením názvu a typu tech. a stroj. vybavenia, výrobcu a roku výroby a krátkeho popisu jeho technického určenia, vlastníka uvedeného strojového alebo technického zariadenia, podpísané uchádzačom.
Ďalej požaduje vhodnými dokladmi preukázať v ponuke disponibilitu (tzn. buď doklad o nadobudnutí vlastníctva k danej veci príp. osvedčenie o evidencii motor. vozidla alebo nájomná zmluva alebo zmluva o výpožičke prípadne iné zmluvné zabezpečenie daného zariadenia pre potreby realizácie zákazky).
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 09.12.2014 10:00
Úhrada za súťažné podklady
Ak áno, cena : 12,0000 EUR
Podmienky a spôsob úhrady: V hotovosti na adrese kontaktného miesta, alebo prevodom na č.ú.: 2924831815/1100, ako variabilný symbol treba uviesť IČO záujemcu, do poznámky treba uviesť názov spoločnosti.
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 09.12.2014 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 09.12.2014 11:00
Miesto : Visions, s. r. o., Štefánikova 23, 917 01 Trnava
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Na otváraní ponúk sa môžu zúčastniť všetci uchádzači, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Komisia overí neporušenosť predloženej ponuky a zverejní obchodné mená, sídla alebo miesta podnikania všetkých uchádzačov a ich návrhy na plnenie kritérií, ktoré sa dajú vyjadriť číslom, určených verejným obstarávateľom a obstarávateľom na vyhodnotenie ponúk. Ostatné údaje uvedené v ponuke sa nezverejňujú. Na otváraní ponúk môže byť uchádzač zastúpený štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu uchádzača alebo osobou splnomocnenou na jeho zastupovanie. Uchádzač (fyzická osoba), štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu uchádzača (právnická osoba) sa preukáže na otváraní ponúk preukazom totožnosti, originálom alebo úradne overenou kópiou živnostenského oprávnenia alebo výpisu zo živnostenského registra (fyzická osoba podnikateľ), resp. výpisu z obchodného registra (právnická osoba podnikateľ, fyzická osoba podnikateľ zapísaný v obchodnom registri). Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a splnomocnením na zastupovanie.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Vzhľadom k tomu, že realizácia predmetu zákazky podlieha schváleniu Žiadosti o poskytnutie dotácie z Environmentálneho fondu Ministerstva životného prostredia SR, verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zrušiť použitý postup zadávania zákazky alebo neuzatvoriť zmluvu s úspešným uchádzačom pokým nebude uzatvorená Zmluva o poskytnutí podpory z Environmentálneho fondu formou dotácie medzi verejným obstarávateľom a poskytovateľom dotácie v zastúpení Ministerstva životného prostredia SR.

Súťažné podklady sú na profile verejného obstarávateľa zverejnené bez oddelenej prílohy súťažných podkladov, ktorá obsahuje časti s informáciami alebo dokumentami chránenými podľa zákona, t.j. podklady s opisom predmetu zákazky v podobe projektovej dokumentácie, výkresov, správ a výkazov výmer.

Záujemca si vyžiada súťažné podklady zaslaním písomnej žiadosti alebo osobne na adrese kontaktného miesta podľa oddielu I Výzvy (Visions, s.r.o., Štefánikova 23, 917 01 Trnava). Súťažné podklady budú poskytnuté osobne kontaktnou osobou alebo budú zaslané poštovou zásielkou. V prípade osobného prevzatia si uchádzač súťažné podklady prevezme v pracovných dňoch v čase 08.30 hod. - 11.30 hod. a 12.30 hod. - 15.30 hod. po vopred telefonicky dohodnutom termíne.

Žiadosť o súťažné podklady musí obsahovať: kompletné identifikačné údaje záujemcu vrátane poštovej doručovacej
adresy, na ktorú sa požaduje súťažné podklady doručiť (korešpodenčnú adresu), názov predmetu zákazky s
vestníkovým označením súťaže, meno zodpovedného pracovníka (kontaktnú osobu) vrátane telefónneho čísla a spôsob prevzatia resp. doručenia súťažných podkladov (poštou alebo osobne), doklad o zaplatení úhrady za súťažné podklady, to neplatí pri platbe v hotovosti pri osobnom prebratí súťažných podkladov. V prípade, ak záujemca pošle oskenovanú žiadosť emailom, verejný obstarávateľ požaduje potvrdenie (doručenie) žiadosti prostredníctvom pošty do piatich dní odo dňa zaslania žiadosti emailom.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
18.11.2014

Redakčné opravy

29598 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 239/2014
V oznámení 28084-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Špačince, Hlavná 183/16, 919 51 Špačince zverejnenom vo VVO č. 226/2014 zo dňa 19.11.2014 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk Dátum a čas: Namiesto: 09.12.2014 11:00 Viď: 12.12.2014 10:00

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité