Oznámenie 29365 - WYT

Obsah

29365 - WYT
Vestník č. 237/2014 - 04.12.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Bardejovské Kúpele a.s.
IČO: 36168301
Bardejovské Kúpele 1992/30, 08631 Bardejov

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Riaditeľstvo Melánia, 086 31 Bardejovské Kúpele
Kontaktná osoba: Ing. Ivan Udičová
Mobil: +421 905935143
Telefón: +421 544774000 / 544774252
Fax: +421 544723549
Email: iudicova@kupele-bj.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.kupele-bj.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
iné - Iný verejný obstarávateľ
Iný verejný obstarávateľ (špecifikujte): osoba podľa § 7
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 7 ods. 1
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Dodávka žehliaceho stroja, priemyselnej práčky a naparovacej figuríny
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: Bardejovské Kúpele, Práčovňa, 086 31 Bardejov
NUTS kód:
SK
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Žehliací stroj s príslušenstvom 3000mm pracovná šírka; priemyselná práčka objem bubna min.500 l;
naparovacia figurína min. 130 cm v neporušenom obale, ktorým je tovar obvykle dodávaný na trhu.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 42716120-5
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 42718100-3
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
1 ks žehliaceho stroja s príslušenstvom ( vkladač a skladač ) 3000mm pracovná šírka;
1 ks priemyselnej práčky objem bubna min.500 l;
1 ks naparovacej figuríny min. 130 cm
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 180 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 90
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Podmienky účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa osobného postavenia uchádzačov podľa § 26 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
1.1 Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 26 ods. 1 zákona. Ich splnenie preukáže podľa § 26 ods. 2 zákona predložením nasledovných dokladov:
1.1.1 Výpis (výpisy) z registra trestov alebo rovnocenný doklad (doklady) vydaný príslušným súdom alebo správnym orgánom v krajine svojho sídla, že nebol uchádzač ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, za trestný čin založenia, zosnovania podporovania teroristickej skupiny alebo za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním:
1.1.1.1 podnikateľ - fyzická osoba predloží výpis z registra trestov za osobu, na ktorú je vydané živnostenské oprávnenie alebo iné než živnostenské oprávnenie podľa osobitných predpisov,
1.1.1.2 podnikateľ - právnická osoba predloží výpisy z registra trestov za všetky osoby, ktoré tvoria štatutárny orgán alebo sú členmi štatutárneho orgánu podnikateľa
1.1.2 Potvrdenie príslušného súdu alebo rovnocenný doklad vydaný príslušným súdom alebo správnym orgánom v krajine svojho sídla, že voči uchádzačovi nie je vedené konkurzné konanie, nie je v konkurze, v likvidácii, ani nebol proti nemu zamietnutý návrh na vyhlásenie konkurzu pre nedostatok majetku.
1.1.3 Potvrdenie Sociálnej poisťovne, že uchádzač nemá evidované nedoplatky poistného na sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
1.1.4 Potvrdenie zdravotnej poisťovne, že uchádzač nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
1.1.5 Potvrdenie miestne príslušného daňového úradu, že uchádzač nemá v Slovenskej republike alebo v krajine svojho sídla evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
1.1.6 Doklad o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku
1.1.6.1 živnostenské oprávnenie alebo výpis zo živnostenského registra (predkladá podnikateľ - fyzická osoba, podnikateľ - príspevková organizácia),
1.1.6.2 výpis z obchodného registra (predkladá napríklad podnikateľ - právnická osoba, podnikateľ - fyzická osoba zapísaná v obchodnom registri),
1.1.6.3 iné než živnostenské oprávnenie, vydané podľa osobitných predpisov.
1.1.7 Čestné vyhlásenie, že uchádzač nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou
1. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, keď prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola 2a. spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2b. právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
3. ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní.
1.1.8 Čestné vyhlásenie, že uchádzač:
a) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa zákona, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia,
b) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia
1.2 Uchádzač zapísaný do zoznamu podnikateľov, ktorí preukázali spôsobilosť na uzavieranie zmlúv vo verejnom obstarávaní, môže podľa § 128 ods. 1 zákona doklady požadované v bode 1.1.1 až 1.1.6 týchto súťažných podkladov nahradiť predložením úradne osvedčenej kópie platného potvrdenia Úradu pre verejné obstarávanie o jeho zapísaní do zoznamu podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
1.3 Ak uchádzač nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov podľa § 26 ods. 2 zákona, požadované doklady v bode 1.1.1 až 1.1.6 časti súťažných podkladov A.2 Podmienky účasti uchádzačov alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, môže ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.
1.4 Ak má uchádzač sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača.

Upozornenie
Splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, v ktorom uchádzač prehlási splnenie požadovaných podmienok účasti uvedených vo výzve na predkladanie ponúk, prostredníctvom ktorej bolo verejné obstarávanie vyhlásené ku dňu predkladania ponúk.
Doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač alebo uchádzači, ktorí sa umiestnili na 1. až 3. mieste podľa § 44 ods. 1 zákona.
Na preukázanie splnenia podmienok účasti vo verejnom obstarávaní, týkajúce sa osobného postavenia uchádzačov, musí úspešný uchádzač na základe výzvy predložiť všetky doklady podľa bodu 1.1.1 až 1.1.8 alebo doklad podľa bodu 1.2 časti súťažných podkladov A.2 Podmienky účasti uchádzačov, prípadne aj podľa bodu 1.3, resp. 1.4 časti súťažných podkladov A.2 Podmienky účasti uchádzačov.

Doklady, uvedené v bodoch 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3, 1.1.4, 1.1.5 a 1.7, 1.8 týchto súťažných podkladov musia byť úspešným uchádzačom predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie. Predmetné doklady musia byť úspešným uchádzačom predložené nie staršie ako tri mesiace ku dňu predkladania ponúk. Doklad uvedený v bode 1.1.6 týchto súťažných podkladov, ktorý bude predložený v ponuke musí byť aktuálny a musí byť predložený ako originál alebo jeho úradne osvedčená kópia.

Zdôvodnenie primeranosti určených podmienok účasti:
Predmetné podmienky účasti určil verejný obstarávateľ v súlade s ustanovením § 26 ods. 1 zákona.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1. Podmienky účasti uchádzačov vo verejnom obstarávaní, týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti a doklady na ich preukázanie určené podľa § 28 zákona.
2.1 Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten uchádzač, ktorý spĺňa nasledujúce podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti:
2.1.1. Ponúknuté profesionálne prístroje spĺňajú požiadavky verejného obstarávateľa na technické a kvalitatívne parametre.
2.1.2 Ponúknuté zariadenia boli navrhnuté, vyrobené a distribuované v súlade s požiadavkami bezpečnostných smerníc EÚ: Smernice 2006/95/ES o elektrických zariadeniach navrhovaných na použitie v určitom napäťovom rozmedzí Nariadenie vlády SR č. 308/2004 a Smernice 2004/108/ES o elektromagnetickej kompatibilite Nariadenie vlády SR č. 194/2005.
2.2 Uchádzač musí preukázať svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť podľa bodu 2.1 predložením dokladov/dokumentov podľa § 28 ods.1 písm. l) bod 1 a 2 zákona alebo pri využití technických a odborných kapacít inej osoby dokladmi/dokumentami podľa § 28 ods. 2 zákona:
2.2.1 Bod 2.1.1 - opismi tovaru a fotografiami vyobrazeniami tovaru
2.2.2 Bod 2.1.2 - vyhláseniami zhody osobami, ktoré majú oprávnenie na posudzovanie zhody výrobkov (§ 10 zákona č. 264/1999 Z. z. o technických požiadavkách na výrobky a o posudzovaní zhody a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
2.3 Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
2.3.1 Bod 2.2.1 Opis musí obsahovať k všetkým druhom zariadení pre práčovňu ich podrobnú špecifikáciu, názov tovaru a výrobcu, fotografie vyobrazenia.
2.3.2 Vyhlásenia o zhode určeného výrobku musia byť predložené podľa § 10 ods. 4 zákona č. 264/1999 Z. z. o technických požiadavkách na výrobky a o posudzovaní zhody a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, t.j. musia byť vystavené výrobcom zariadenia alebo jeho dovozcom v SR.
Zdôvodnenie primeranosti určených podmienok účasti:
Opisom tovaru deklaruje uchádzač, že zariadenie spĺňa požadované technické parametre. Vyhlásenie zhody má garantovať plnenie všetkých technických požiadaviek, ktoré sa na výrobok vzťahujú.

Upozornenie
Splnenie podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, v ktorom uchádzač prehlási splnenie požadovaných podmienok účasti ku dňu predkladania ponúk. Doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač alebo uchádzači, ktorí sa umiestnili na 1. až 3. mieste podľa § 44 ods. 1 zákona.
Doklady uvedené v bode 2.2.2 týchto súťažných podkladov musia byť úspešným uchádzačom predložené ako originál alebo ich úradne osvedčená kópia.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
II/7VO-3723/14
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 07.01.2015 11:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 07.01.2015 11:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 08.01.2015 14:00
Miesto : Generálne riaditeľstvo Melánia zasadačka na prízemí, dňa 08. 01. 2014 o 14,00 hod.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Pri použití elektronickej aukcie je otváranie ponúk neverejné.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Predmet zákazky bude financovaný z nenávratného finančného príspevku na podporu podnikateľských aktivít v cestovnom ruchu Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky, kód výzvy KaHR 31DM 1401 OPERAČNÝ PROGRAM KONKURENCIESCHOPNOSŤ A HOSPODÁRSKÝ RAST
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
03.12.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité