Oznámenie 29592 - WYP

Obsah

29592 - WYP
Vestník č. 239/2014 - 08.12.2014

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky
IČO: 17058520
Tajovského 28 B, 97401 Banská Bystrica

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Správa slovenských jaskýň, Hodžova 11, 031 01 Liptovský Mikuláš
Kontaktná osoba: Ing. Peter Gažík, Gabriela Budajová
Telefón: +421 445536101
Fax: +421 445536311
Email: gazik@ssj.sk; budajova@ssj.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Uzatváranie vchodov a čistenie jaskýň.
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: Lokality 47 jaskýň uvedené v podrobnej špecifikácii predmetu zákazky, ktorá tvorí prílohu súťažných podkladov.
NUTS kód:
SK
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Výroba a inštalácia uzáverov jaskýň, čistenie od odpadov v jaskyniach, stabilizácia vstupných častí jaskýň.
Lokality projektu tvorí celkovo 47 jaskýň a priepastí, niektoré s možným vstupom a pohybom výhradne speleo-alpinistickou technikou. Uzávery pre 42 jaskýň budú vyrobené predovšetkým zo železných profilov a inštalované v teréne v sťažených priestorových podmienkach v podzemí vstupov jaskýň. V prípade pôvodných nefunkčných starých uzáverov budú tieto pred inštaláciou nových demontované. Vo viacerých prípadoch bude potrebné použiť osobnú vynášku uzáverov od prístupovej cesty na miesto vchodu do jaskyne.
Čistenie od odpadov prebehne v 8 jaskyniach, kde bude predmetom komunálny a niekde aj nebezpečný odpad, ktorý bude odvezený a likvidovaný, resp. uložený na príslušnú skládku odpadov.
Stabilizácia vstupných častí jaskýň je plánovaná v 12 prípadoch tam, kde sú vstupné časti do jaskýň nestabilné a hrozí zavalenie alebo zasutenie vchodu.
Sprievodný archeologický dohľad bude viazaný na 3 jaskyne ako známe archeologické lokality.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45000000-7
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 45221250-9, 45422000-1, 45262680-1, 45262670-8, 45112000-5, 44316510-6, 71351914-3, 90510000-5, 45421160-3
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Rozsah prác tvorí podrobnú špecifikáciu predmetu zákazky, ktorá je prílohou súťažných podkladov.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 210 750,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Začatie: 02.03.2015
Ukončenie: 15.06.2015
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: a)Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 ZVO a preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 26 ods. 2, resp. ods. 4 a ods. 5 alebo podľa § 128 ods. 1 ZVO, v zmysle ktorého podnikateľ vo verejnom obstarávaní preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 26 údajmi a dokladmi, zapísanými v zozname podnikateľov a v súlade s ustanoveniami zákona a výkladovým stanoviskom č. 10/2013 k osobnému postaveniu podľa zákona, uverejnenom na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie.
b)Podľa § 32 ods. 11 ZVO splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom.
Odôvodnenie potreby a primeranosti: vyplýva priamo z § 26 ZVO.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti predloží:
a)v zmysle § 28 ods. 1 písm. b) ZVO zoznam stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov , doplneným potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
- bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO, dokladom je referencia,
- ak odberateľom bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.
Odôvodnenie potreby a primeranosti:
Podmienka bola zadefinovaná vo vzťahu k predmetu zákazky s cieľom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi kvalifikovanými zhotoviteľmi. Uvedená podmienka je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či uchádzač v predchádzajúcom období realizoval takéto stavebné práce nie bežného charakteru v sťažených a komplikovaných prírodných podmienkach podzemia jaskýň s významným zreteľom na ochranu týchto chránených častí prírody a má preukázateľné skúsenosti s plnením zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Uchádzač predloží zoznam minimálne 3 stavebných prác za predchádzajúcich päť rokov.
Za stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky sa budú považovať práce súvisiace s uzatváraním jaskýň, s čistením jaskýň od odpadov alebo so stabilizáciou častí jaskýň.
Za predchádzajúcich päť rokov sa na účely tejto zákazky považuje päť rokov predchádzajúcich dňu, ktorý je posledným dňom lehoty na predkladanie ponúk.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
SSJ/5/2014
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 07.01.2015 09:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 07.01.2015 09:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 07.01.2015 10:00
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Zákazka je súčasťou schváleného projektu štrukturálnych fondov Realizácia programov záchrany a starostlivosti o vybrané jaskyne, kód projektu 24150120047. Uvedený projekt spadá do Operačného programu Životné prostredie, prioritná os 5 Ochrana a regenerácia prírodného prostredia a krajiny.
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1. Verejný obstarávateľ poskytuje súťažné podklady iba v elektronickej forme. Žiadosti o súťažné podklady musia byť predložené v slovenskom alebo českom jazyku. Žiadosť o súťažné podklady musí obsahovať identifikáciu záujemcu (obchodné meno, sídlo, IČO), kontaktnú osobu (meno, priezvisko, mail, telefón). Pokiaľ žiadosť o súťažné podklady nebude obsahovať vyššie uvedené náležitosti, súťažné podklady nebudú poskytnuté.
Kontaktná e-mailová adresa pre poskytovanie súťažných podkladov: budajova@ssj.sk.
2. Ponuka bude predložená v súlade s ust. § 39 ods. 6 ZVO v členení na osobitne oddelenú a uzavretú časť označenú ako Kritériá a na osobitne oddelenú a uzavretú časť označenú ako Ostatné . Podrobnosti o obsahu jednotlivých častí ponúk budú uvedené v súťažných podkladoch.
3. V bode IV.2.4. je uvedená lehota otvárania ponúk- časť Ostatné (otváranie je neverejné). Lehota otvárania ponúk- časť Kritériá bude uchádzačom oznámená dostatočne vopred v súlade s ust. § 41 ods. 3 ZVO.
4. Verejný obstarávateľ stanovuje elektronickú komunikáciu pri poskytovaní a vysvetľovaní súťažných podkladov, pri vysvetľovaní výzvy na predkladanie ponúk, pri vysvetľovaní ponuky, pri oznámení o neprijatí ponuky a oznámení o výsledku vyhodnotenia ponúk. Verejný obstarávateľ pri elektronickej komunikácii zabezpečí stanovenie postupu potvrdenia o doručení predmetného dokumentu a záujemca/uchádzač je povinný stanoveným spôsobom potvrdiť prijatie písomnosti.
Žiadosti o vysvetlenia bude záujemca/uchádzač zasielať elektronickou poštou na adresu: gazik@ssj.sk, v kópii budajova@ssj.sk, resp. písomne na adresu: ŠOP SR, Správa slovenských jaskýň, Hodžova 11, 031 01 Liptovský Mikuláš.
5. Elektronická komunikácia sa nepripúšťa pri doručení ponúk, zmene alebo doplnení ponúk, pri oznámení o vylúčení a pri uplatnení revíznych postupov, kedy sa vyžaduje listinná forma a doručenie bežným doručovacícm spôsobom v stanovených lehotách.
6.Záujemca/uchádzač je povinný pri elektronickej komunikácii používať e-mailovú adresu, ktorú oznámi verejnému obstarávateľovi v súlade so súťažnými podkladmi.
7.Úspešný uchádzač pred podpisom zmluvy predloží verejnému obstarávateľovi kópiu platného osvedčenia o odbornej spôsobilosti, resp. oprávnenie alebo iný doklad oprávňujúci jeho alebo subdodávateľa na vykonávanie nasledovných činností:
-zámočnícke práce (vrátane kováčskych a zváračských prác),
-nakladanie s odpadmi, vrátane nebezpečných odpadov (oprávnenie na nakladanie s nebezpečnými odpadmi podľa § 40 ods. 9 zákona č. 223/2001 Z. z. o odpadoch v znení neskorších predpisov),
-práce vo výškach (osvedčenie o odbornej spôsobilosti na vykonávanie prác vo výškach pomocou horolezeckej techniky, speleologickej techniky a prostriedkov osobného zabezpečenia podľa Vyhlášky č. 147/2013 Z.z. a zákona č. 124/2006 Z.z.),
-archeologický výskum (osobitná odborná spôsobilosť na vykonávanie pamiatkového výskumu v odbore archeologický výskum podľa zákona č. 49/2002 Z.z. o ochrane pamiatkového fondu)
8. Všetky náklady a výdavky spojené s prípravou a predkladaním ponuky znáša záujemca/uchádzač bez finančného nároku voči verejnému obstarávateľovi, a to bez ohľadu na výsledok verejného obstarávania.
9. Podľa § 49a ods. 1 písm. a) ZVO budú súťažné podklady zverejnené v profile Úradu pre verejné obstarávanie.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
04.12.2014

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité