Oznámenie 2619 - WYS

Obsah

2619 - WYS
Vestník č. 22/2015 - 30.01.2015

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
IČO: 00151866
Pribinova 2 , 81272 Bratislava - Staré Mesto

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Kontaktná osoba: Ing. Vladimír Tokár
Telefón: +421 250944590
Fax: +421 250944046
Email: vladimir.tokar@minv.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.minv.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
MS - Ministerstvo alebo iný štátny orgán vrátane jeho regionálnych alebo miestnych útvarov
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. a)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Poskytovanie služieb pre žiadateľov o udelenie azylu a osoby s udelenou medzinárodnou ochranou v SR
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
25
Hlavné miesto poskytovania služieb: Slovenská republika
NUTS kód:
SK0
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Poskytovanie doplnkových služieb pre žiadateľov o udelenie azylu, ktorí sú umiestnení v zariadeniach Migračného úradu Ministerstva vnútra SR (MÚ MV SR) - záchytný tábor Humenné, pobytový tábor Opatovská Nová Ves, pobytový tábor Rohovce, ako aj poskytovanie komplexných služieb, ktoré súvisia s integráciou v Slovenskej republike, pre osoby s udelenou medzinárodnou ochranou (t.j. azylantov a osoby, ktorým bola poskytnutá doplnková ochrana).
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 85300000-2
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 79140000-7
II.1.5) Časti
Počet častí: 3
PRÍLOHA B - INFORMÁCIE O ČASTIACH
Časť: 1
NÁZOV
Poskytovanie doplnkových služieb pre žiadateľov o udelenie azylu v azylových zariadeniach Migračného úradu Ministerstva vnútra SR Humenné a Opatovská Nová Ves
1) STRUČNÝ OPIS
Poskytovanie doplnkových služieb pre žiadateľov o udelenie azylu:
poskytovanie sociálnych, psychologických, právnych služieb a výučby slovenského jazyka žiadateľom o udelenie azylu, ktorí sú umiestnení v zariadeniach Migračného úradu Ministerstva vnútra SR (MÚ MV SR) - záchytný tábor Humenné, pobytový tábor Opatovská Nová Ves
2) SPOLOČNÝ SLOVNÍK OBSTARÁVANIA (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 85300000-2
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 79140000-7
3) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH
V rozsahu uvedenom v súťažných podkladoch.
Hodnota 80 500,0000 EUR
4) ÚDAJE O ODLIŠNOM TRVANÍ ZÁKAZKY ALEBO LEHOTÁCH USKUTOČNENIA
Obdobie
v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 7
Časť: 2
NÁZOV
Poskytovanie doplnkových služieb pre žiadateľov o udelenie azylu v azylových zariadeniach Migračného úradu Ministerstva vnútra SR Rohovce
1) STRUČNÝ OPIS
Poskytovanie doplnkových služieb pre žiadateľov o udelenie azylu:
poskytovanie sociálnych, psychologických, právnych služieb a výučby slovenského jazyka žiadateľom o udelenie azylu, ktorí sú umiestnení v zariadeniach Migračného úradu Ministerstva vnútra SR (MÚ MV SR) - pobytový tábor Rohovce
2) SPOLOČNÝ SLOVNÍK OBSTARÁVANIA (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 85300000-2
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 79140000-7
3) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH
V rozsahu uvedenom v súťažných podkladoch.
Hodnota 37 800,0000 EUR
4) ÚDAJE O ODLIŠNOM TRVANÍ ZÁKAZKY ALEBO LEHOTÁCH USKUTOČNENIA
Obdobie
v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 7
Časť: 3
NÁZOV
Poskytovanie komplexných služieb, ktoré súvisia s integráciou v Slovenskej republike, pre osoby s udelenou medzinárodnou ochranou (t.j. azylantov a osoby, ktorým bola poskytnutá doplnková ochrana)
1) STRUČNÝ OPIS
Poskytovanie doplnkových služieb pre osoby s udelenou medzinárodnou ochranou :
zabezpečenie kultúrnej mediácie, výučby slovenského jazyka, právne služby a psychologické poradenstvo.
2) SPOLOČNÝ SLOVNÍK OBSTARÁVANIA (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 85300000-2
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 79140000-7
3) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH
V rozsahu uvedenom v súťažných podkladoch.
Hodnota 88 200,0000 EUR
4) ÚDAJE O ODLIŠNOM TRVANÍ ZÁKAZKY ALEBO LEHOTÁCH USKUTOČNENIA
Obdobie
v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 7
5) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE O ČASTIACH
Poskytovanie služieb bude realizované v kanceláriách na území:
- západného Slovenska (1 kancelária + terénna práca pokrývajúca región)
- stredného Slovenska (1 kancelária + terénna práca pokrývajúca región)
- východného Slovenska (1 kancelária + terénna práca pokrývajúca región).
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
v rozsahu uvedenom v súťažných podkladoch
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 206 500,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 7
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Vyžaduje sa splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (zákon).
Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 26 zákona v súlade s ustanoveniami zákona a výkladovým stanoviskom č. 10/2013 k osobnému postaveniu podľa zákona, uverejnenom na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie.
V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. V prípade, ak uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 zákona dokladmi podľa § 26 ods. 2 zákona, vyžaduje sa predloženie týchto dokladov ako originály alebo úradne overené kópie.
Odôvodnenie primeranosti použitia každej určenej podmienky účasti podľa § 26 zákona vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona: Podmienky účasti na osobné postavenie vyplývajú z § 26 a § 32 ods. 1 zákona. Uvedené podmienky účasti platia pre všetky tri časti predmetu zákazky spoločne.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: V prípade, že uchádzač využije na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v čase podania ponuky, je uchádzač povinný verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukáže uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté.
V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená na verejnom obstarávaní, požaduje sa preukázanie splnenia podmienok účasti podľa tohto bodu oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania za všetkých členov skupiny spoločne.
Vyžaduje sa splnenie podmienok účasti týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti podľa § 100 ods. 1 písm. a) vo väzbe na § 28 ods. 1 písm. a) a g) zákona.
V prípade, že uchádzač využije na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v čase podania ponuky, je uchádzač povinný verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukáže uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté.
V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená na verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti podľa tohto bodu výzvy za všetkých členov skupiny spoločne.
Na vyčíslenie uvedených cien poskytnutých služieb sa pri prepočte inej meny na menu euro použije kurz Európskej centrálnej banky platný v deň odoslania výzvy v predmetnom verejnom obstarávaní na zverejnenie vo Vestníku verejného obstarávania.
Z uchádzačom predkladaných dokladov preukazujúcich spôsobilosť podľa § 100 ods.1 písm. b) zákona vo väzbe na § 28 zákona musí byť zrejmé splnenie vyššie identifikovanej minimálnej úrovne požadovanej verejným obstarávateľom a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača. Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne osvedčených kópií všetkých dokladov podľa tohto bodu okrem referencií podľa § 9a ods.2 zákona a kópie dokladov o vzdelaní.
Splnenie podmienok účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 100 ods.1 písm. b) vo väzbe na § 32 ods.11 zákona, pričom z uchádzačom predloženého predmetného čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované čestným vyhlásením, stanovené verejným obstarávateľom a uvedené v bode III.1.3 tejto výzvy ku dňu predkladania ponúk a je schopný túto skutočnosť preukázať.
Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa § 32 ods. 6 zákona a tohto bodu výzvy.
1.podľa § 100 ods. 1 písm. b) vo väzbe na § 28 ods.1 písm. a) zákona
Uchádzač musí preukázať technickú alebo odbornú spôsobilosť zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky doplneným potvrdeniami o kvalite poskytnutých služieb s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; ak odberateľom :
- bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona, dokladom je referencia podľa § 9a ods. 2 zákona, resp. v nadväznosti na § 155m ods. 11 zákona dokladom je odberateľom potvrdená referencia obsahujúca údaje podľa §9a ods. 2 písm. a), b), c), d), a g) zákona;
- bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.
Zoznamom poskytnutých služieb musí uchádzač preukázať, že za rozhodné obdobie poskytol služby rovnakého alebo podobného charakteru ako je tento predmet zákazky (doplnkové sociálne a s tým súvisiace služby, napr. právne, psychologické a vzdelávacie) v celkovom minimálnom počte 2 poskytnuté služby.
Za rozhodné obdobie, t.j. predchádzajúce 3 (tri) roky sa v rámci tejto podmienky účasti (§ 100 ods.1 písm. b) vo väzbe na § 28 ods. 1 písm. a) zákona) považujú posledné 3 (tri) priebežné roky, ktoré sa rátajú spätne odo dňa
uplynutia lehoty na predkladanie ponúk v rámci tohto verejného obstarávania.
Odôvodnenie primeranosti použitia určenej podmienky účasti podľa § 100 ods.1 písm. b) vo väzbe na § 28 ods. 1 písm. a) zákona vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona:
Verejný obstarávateľ podmienku účasti podľa § 100 ods.1 písm. b) vo väzbe na § 28 zákona zadefinoval striktne vo
vzťahu k predmetu zákazky s cieľom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi kvalifikovanými dodávateľmi.
Podmienka účasti je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či uchádzači disponujú
odbornými skúsenosťami z oblasti predmetu zákazky a sú oprávnení a schopní ho plniť/dodať.
Podmienka účasti podľa § 100 ods. 1 písm. b) vo väzbe na § 28 ods.1 písm. a) zákona je spoločná pre všetky tri časti predmetu zákazky.
2.podľa § 100 ods. 1 písm. b) vo väzbe na § 28 ods. 1 písm. g) zákona
Časť 1 predmetu zákazky:
Uchádzač musí preukázať technickú alebo odbornú spôsobilosť údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich pracovníkov, osobitne osôb zodpovedných za poskytnutie služby na predmet zákazky (5 osôb) nasledovne:
Kľúčoví experti č. 1 až 5 kultúrni mediátori
- vysokoškolské vzdelanie II. stupňa min. u dvoch kultúrnych mediátorov (jeden kultúrny mediátor pre pre Pobytový
tábor Opatovská Nová Ves a jeden kultúrny mediátor pre Záchytný tábor Humenné), túto podmienku preukáže uchádzač kópiou dokladu o dosiahnutom vysokoškolskom vzdelaní príslušných dvoch kľúčových expertov resp. ekvivalentným dokladom;
- min. 1 priama praktická skúsenosť každého kľúčového experta s prácou v azylových zariadeniach pre žiadateľov o udelenie azylu, túto podmienku uchádzač preukáže prostredníctvom profesijného životopisu príslušných piatich kľúčových expertov resp. ekvivalentným dokladom;
-aktívne ovládanie anglického jazyka každého kľúčového experta na komunikačnej úrovni, túto podmienku uchádzač preukáže prostredníctvom profesijného životopisu príslušných piatich kľúčových expertov resp. ekvivalentným dokladom.
Časť 2 predmetu zákazky:
Uchádzač musí preukázať technickú alebo odbornú spôsobilosť údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich pracovníkov, osobitne osôb zodpovedných za poskytnutie služby na predmet zákazky (2 osôb) nasledovne:
Kľúčoví experti č. 1 a 2 kultúrni mediátori
- vysokoškolské vzdelanie II. stupňa min. u jedného kultúrneho mediátora, túto podmienku preukáže uchádzač kópiou dokladu o dosiahnutom vysokoškolskom vzdelaní príslušného kľúčového experta resp. ekvivalentným dokladom;
- min. 1 priama praktická skúsenosť každého kľúčového experta s prácou v azylových zariadeniach pre žiadateľov o udelenie azylu, túto podmienku uchádzač preukáže prostredníctvom profesijného životopisu príslušných dvoch kľúčových expertov resp. ekvivalentným dokladom;
- aktívne ovládanie anglického jazyka každého kľúčového experta na komunikačnej úrovni, túto podmienku uchádzač preukáže prostredníctvom profesijného životopisu príslušných dvoch kľúčových expertov resp. ekvivalentným dokladom.
Časť 3 predmetu zákazky:
Uchádzač musí preukázať technickú alebo odbornú spôsobilosť údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich pracovníkov, osobitne osôb zodpovedných za poskytnutie služby na predmet zákazky (6 osôb) nasledovne:
Kľúčoví experti č. 1 až 6 kultúrni mediátori pre integráciu
- vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, túto podmienku preukáže uchádzač kópiou dokladu o dosiahnutom
vysokoškolskom vzdelaní resp. ekvivalentným dokladom;
- min. 1 priama praktická skúsenosť každého kľúčového experta s prácou s cieľovou skupinou (žiadatelia o udelenie azylu/ osoby s udelenou medzinárodnou ochranou), túto podmienku uchádzač preukáže prostredníctvom profesijného životopisu príslušných 6 kľúčových expertov resp. ekvivalentným dokladom;
- aktívne ovládanie anglického jazyka každého kľúčového experta na komunikačnej úrovni, túto podmienku uchádzač preukáže prostredníctvom profesijného životopisu príslušných 6 kľúčových expertov resp. ekvivalentným dokladom.
Odôvodnenie primeranosti použitia určenej podmienky účasti podľa § 100 ods.1 písm. b) vo väzbe na § 28 ods. 1 písm. g) zákona vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona:
Verejným obstarávateľom požadovaná odborná prax - predmetné skúsenosti sú primerané, potrebné a zároveň sú
nevyhnutnou zárukou toho, že kľúčový expert s predmetnou praxou - požadovanými skúsenosťami bude skutočným odborníkom/profesionálom vo svojom odbore.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
OVO2-2015/000011
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 19.02.2015 10:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 19.02.2015 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 19.02.2015 13:00
Miesto : Ministerstvo vnútra SR, Pribinova 2, 812 72 Bratislava
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : áno
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1. Súťažné podklady si záujemca vyžiada na základe písomnej žiadosti v slovenskom jazyku, doručenej elektronicky na emailovú adresu kontaktnej osoby uvedenej v bode I.1) tohto oznámenia v lehote uvedenej v bode IV.3.3) tohto
oznámenia.
2. Súťažné podklady vrátane príloh bude verejný obstarávateľ poskytovať výlučne v elektronickej forme na e-mailovú
adresu záujemcu, uvedenú v doručenej žiadosti o poskytnutie súťažných podkladov.
3. Komunikačným jazykom v tejto podlimitnej zákazke je slovenský jazyk.
4. Verejný obstarávateľ upozorňuje, že sa uplatňuje znenie § 100 ods.1 písm. e) zákona za nasledujúcich podmienok: Za včas doručenú požiadavku záujemcu o vysvetlenie súťažných podkladov sa bude považovať požiadavka o vysvetlenie doručená najneskôr do 09.02.2015.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
29.01.2015

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité