Oznámenie 3742 - WYS

Obsah

3742 - WYS
Vestník č. 33/2015 - 16.02.2015

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s.
IČO: 31340822
Brečtanová 1, 83007 Bratislava

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a.s.
Kontaktná osoba: Ing. Milan Kuzma
Telefón: +421 259419245
Fax: +421 259419260
Email: kuzma@tipos.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.tipos.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. f)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Výber poskytovateľa zdravotnej starostlicosti v oblasti komplexných preventívnych lekárskych prehliadok.
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
25
Hlavné miesto poskytovania služieb: TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a.s., Brečtanová 1, 830 07 Bratislava
NUTS kód:
SK
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je priebežné zabezpečovanie komplexných preventívnych lekárskych prehliadok zamestnancov spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a.s. a ich pridružených regionálnych stredísk v rámci Slovenskej republiky.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 85100000-0
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 85111810-1, 85145000-7, 85121200-5, 85121210-8, 85121240-7, 85121292-6, 85121281-6, 85121231-1, 85121282-3
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 50 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 24
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní a preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 26 ods. 2, resp. ods. 4 a ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní. Uchádzač zapísaný v zozname podnikateľov môže nahradiť doklady uvedené v § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní predložením potvrdenia Úradu pre verejné obstarávanie o zápise v zozname podnikateľov platnom v čase predkladania ponúk.
Zdôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 4 zákona o verejnom obstarávaní: Podmienky účastí týkajúce sa osobného postavenia uchádzačov vychádzajú z taxatívne daných podmienok v zmysle § 26 zákona o verejnom obstarávaní.
Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. Ak žiadosť o účasť predkladá skupina dodávateľov, doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní - osobné postavenie, predloží každý člen skupiny osobitne. Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti - osobné postavenie v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčené kópie týchto dokladov.
Uchádzač môže preukázať splnenie podmienok čestným vyhlásením uchádzača v zmysle § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi len úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom v súťažných podkladoch.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní - Vyjadrenie banky/bánk alebo pobočky zahraničnej banky/bánk (bánk vtedy, ak uchádzač má otvorených viac podnikateľských účtov vo viacerých bankách) nie staršie ako 3 mesiace ku dňu predkladania ponúk, že uchádzač nebol v rokoch 2012, 2013 a 2014 (posledné tri ukončené hospodárske roky) v nepovolenom debete, a že si plní voči banke/bankám alebo pobočke/pobočkám všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu, prípadne z plnenia si záväzkov vyplývajúcich z úverových vzťahov a jeho účet/účty nie sú predmetom exekúcie. Súčasne treba k vyjadreniu banky/bánk predložiť aj čestné vyhlásenie štatutárneho orgánu uchádzača, v ktorých bankách alebo pobočkách zahraničných bánk má vedený účet/účty. Nie je možné nahradiť požadované potvrdenie, resp. potvrdenia príslušnej banky/bánk alebo pobočky/pobočiek výpisom z účtu uchádzača v príslušnej banke/bankách alebo pobočke/ pobočkách.
Zdôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: Podmienku účasti v zmysle § 27 ods. 1 písm. a) verejný obstarávateľ zadefinoval striktne vo vzťahu k predmetu zákazky za účelom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi poskytovateľmi/dodávateľmi, ktorí sú schopní plniť si svoje záväzky a plniť/dodať predmet zákazky a je primeraná zložitosti a rozsahu predmetu zákazky, uchádzač týmto preukáže schopnosť plniť svoje finančné záväzky, keďže verejný obstarávateľ neposkytuje preddavky na plnenie predmetu zákazky.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Uchádzač môže na preukázanie ekonomického a finančného postavenia využiť ekonomické a finančné postavenie inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie ekonomického a finančného postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej ekonomickými a finančnými kapacitami mieni preukázať svoju ekonomickú a finančnú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie ekonomickej a finančnej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak žiadosť o účasť predkladá skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti - ekonomické a finančné postavenie, spoločne. Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti - ekonomické a finančné postavenie v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčené kópie týchto dokladov, pokiaľ nie je uvedené inak. Pri prepočte cudzej meny na EUR bude použitý prepočítací koeficient určený ECB k 31. 12. príslušného roka.
Uchádzač môže preukázať splnenie podmienok čestným vyhlásením uchádzača v zmysle § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi len úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom v súťažných podkladoch.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní - Uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb, za predchádzajúce tri roky (2012,2013 a 2014) aspoň jednu zákazku rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky s minimálnym počtom 250 zrealizovaných komplexných preventívnych lekárskych prehliadok. V zozname uchádzač uvedie minimálne: názov alebo obchodné meno odberateľa, adresu jeho sídla alebo miesto podnikania, názov poskytnutej služby a stručný popis, zmluvnú cenu a skutočne uhradenú cenu za poskytnutie služby s odôvodnením rozdielu cien, zmluvný termín a skutočný termín realizácie služby s odôvodnením rozdielu termínu realizácie, meno, priezvisko a telefónne číslo kontaktnej osoby odberateľa na overenie údajov verejným obstarávateľom,
Ak odberateľom
(1) bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, dokladom je referencia,
(2) bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.
Zdôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: Zoznam úspešne realizovaných zmlúv má garantovať odborné a kvalitné plnenie zákazky, ako aj preukázanie skúsenosti uchádzača s plnením zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky, a to s prihliadnutím na predpokladaný finančný objem požadovaného predmetu zákazky. Účelom požiadavky na predloženie zoznamu poskytovaných služieb v predchádzajúcom období, ako jednej z podmienok účasti týkajúcej sa technickej a od odbornej spôsobilosti, ako aj minimálnej požadovanej úrovne štandardov, je najmä preukázanie skutočnosti, či mal uchádzač v tomto období dostatočnú materiálnu a personálnu vybavenosť, či je spoľahlivý a technicky spôsobilý zrealizovať predmet zákazky. Požiadavka na predloženie potvrdenia o plnení vychádza z potreby obstarať požadovaný predmet zákazky.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Podľa § 29 zákona o verejnom obstarávaní - Zabezpečenie kvality
Uchádzač predloží platný certifikát kvality ISO 9001:2000 zdravotníckeho zariadenia alebo zdravotníckych zariadení poskytujúcich prehliadku, alebo rovnocenné osvedčenie vydané príslušnými orgánmi členských štátov európskej únie, alebo iné dôkazy predložené uchádzačom alebo záujemcom, ktoré sú rovnocenné opatreniam na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu.
Uchádzač predloží tiež osvedčenie o akreditácii laboratória, v ktorom budú vykonávané laboratórne testy podľa ISO/IEC 17025:2005, alebo iný doklad, ktorým sa preukáže, že je spôsobilý vykonávať chemické, fyzikálno-chemické, imunobiologické, biochemické a molekulovo-biologické, hematologické a transfúzne skúšky v sére, ľudskej krvi, v ľudskom tkanive a v bunkovej suspenzii pre klinické vyšetrovanie a je schopný vyjadrovať interpretácie výsledkov molekulovo-biologických skúšok podľa rozsahu akreditácie zodpovedajúcej požiadavkám na predmet zákazky.
Uchádzač v rámci preukazovania § 29 zákona o verejnom obstarávaní - Zabezpečenie kvality, predloží aj platné Rozhodnutie Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky o oprávnení prevádzkovať zdravotnícke zariadenie využité pre potreby poskytnutia služby v zmysle zákona č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých predpisov v znení neskorších zákonov, alebo predloží ekvivalentný doklad, ktorý oprávňuje prevádzkovať zdravotnícke zariadenie v inom členskom štáte Európskej únie. Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukazuje technickú alebo odbornú spôsobilosť musia byť v ponuke predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie.
Zdôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: Verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť určených podmienok účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a týmito požiadavkami (podľa § 29 zákona o verejnom obstarávaní) vytvára predpoklad, že plnenie zmluvy na poskytovanie predmetných služieb bude zabezpečovať uchádzač, ktorý má vymedzené postupy v organizácii, príprave a samotnom výkone komplexných preventívnych lekárskych prehliadok v takom rozsahu ako je predmet tohto verejného obstarávania.
Uchádzač môže na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa technickej alebo odbornej spôsobilosti za všetkých členov skupiny spoločne. Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti - technickú spôsobilosť, v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčené kópie týchto dokladov, pokiaľ nie je uvedené inak.
Uchádzač môže preukázať splnenie podmienok čestným vyhlásením uchádzača v zmysle § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi len úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom v súťažných podkladoch.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
142/2015
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 11.03.2015 09:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 11.03.2015 09:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 12.03.2015 10:00
Miesto : TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a.s. , Brečtanová 1, 830 07 Bratislava 37
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Otváranie ponúk v časti OSTATNÉ bude neverejné podľa § 41 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Dátum otvárania ponúk pod označením KRITÉRIÁ je najskôr jeden deň nasledujúci po dni určenom v súlade s § 41 ods. 2 a 3 zákona o verejnom obstarávaní.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1. Súťažné podklady si záujemca vyžiada na základe písomnej žiadosti v slovenskom jazyku doručenej elektronicky na e-mailovú adresu kontaktnej osoby uvedenú v bode I.1) tejto výzvy na predkladanie ponúk, v lehote uvedenej v bode IV.2.2.) tejto výzvy na predkladanie ponúk. Súťažné podklady vrátane príloh bude verejný obstarávateľ poskytovať výlučne v elektronickej forme na e-mailovú adresu záujemcu, uvedenú v doručenej žiadosti o poskytnutie súťažných podkladov.
2. Verejný obstarávateľ upozorňuje, že sa uplatňuje znenie § 100 ods. 1 písm e) zákona za nasledujúcich podmienok: za včas doručenú požiadavku záujemcu o vysvetlenie súťažných podkladov sa bude považovať požiadavka o vysvetlenie doručená najneskôr do 3. 3. 2015.
3. Komunikačným jazykom v tomto verejnom obstarávaní je slovenský jazyk.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
12.02.2015

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité