Oznámenie 6682 - WYT

Obsah

6682 - WYT
Vestník č. 60/2015 - 25.03.2015

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
Welding, s.r.o.
IČO: 36541541
Pod Kalváriou 8/1278, 95501 Topoľčany

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Comris s.r.o., Hrabičov 126, 96678 Hrabičov
Kontaktná osoba: Ing. Jaromír Smítka
Telefón: +421 907871152
Email: jaromir.smitka@gmail.com
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.welding-sk.sk
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): https://www.uvo.gov.sk/sprava_profilov/-/psprava/zakazky/10409
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
iné - Iný verejný obstarávateľ
Iný verejný obstarávateľ (špecifikujte): Spoločnosť s ručením obmedzeným
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 7 ods. 2
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Dodávka zariadení a tovarov na výrobu priestorovo orientovaných konštrukcií
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: Welding s.r.o., Pod Kalváriou 8/1278, 955 01 Topoľčany
NUTS kód:
SK023
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Zákazka realizovaná v systéme EVO s možnosťou predloženia ponúk v elektronickej alebo listinnej forme. Cieľom je dodávka základného stroja robota s určením na presné ustavovanie hláv nosných prvkov priestorovo orientovaných konštrukcií a dodávka hutného materiálu druh plechy s atestom.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 42997300-4
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 44170000-2
II.1.5) Časti
Počet častí: 2
PRÍLOHA B - INFORMÁCIE O ČASTIACH
Časť: 1
NÁZOV
dodávka 6 osého robota
1) STRUČNÝ OPIS
Predmetom obstarávania je dodávka 1 ks základného stroja robota s určením na presné ustavovanie hláv nosných prvkov priestorovo orientovaných konštrukcií. Robot bude slúžiť ako súčasť robotizovaného pracoviska zariadenia na presné ustavovanie hláv nosných prvkov u priestorovo orientovaných konštrukcií
2) SPOLOČNÝ SLOVNÍK OBSTARÁVANIA (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 42997300-4
3) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH
jeden komplet
Hodnota/Od: 57 000,0000 Do: 66 380,0000 EUR
4) ÚDAJE O ODLIŠNOM TRVANÍ ZÁKAZKY ALEBO LEHOTÁCH USKUTOČNENIA
Obdobie
v dňoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 62
5) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE O ČASTIACH
Výsledkom časti je uzatvorenie kúpnej zmluvy. Bude použitá elektronická aukcia - ekonomicky najvýhodnejšia ponuka, podmienky rozpísané v oddiely 4.1.1. tejto výzvy, jedným, z kritérií je i lehota dodania, uvedená hodnota 62 kalendárnych dní je hodnotou maximálnou, cieľom je lehotu skrátiť.
Časť: 2
NÁZOV
dodávka hutného materiálu- plechy
1) STRUČNÝ OPIS
Cieľom verejného obstarávania je dodávka hutného materiálu plechov.
Pre zabezpečenie optimálneho spôsobu vyhodnotenia verejný obstarávateľ vybral konkrétne druhy materiálu, ktoré budú predmetom vyhodnotenia. Tieto druhy ale nie sú konečné, to znamená že verejný obstarávateľ bude u víťazného dodávateľa nakupovať i iný rozmer materiálu z danej skupiny podľa vlastných potrieb a na základe cenníkov víťazného dodávateľa.
2) SPOLOČNÝ SLOVNÍK OBSTARÁVANIA (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 44170000-2
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 44172000-6
3) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH
107 888,90 kg
Hodnota/Od: 60 000,0000 Do: 75 523,0000 EUR
4) ÚDAJE O ODLIŠNOM TRVANÍ ZÁKAZKY ALEBO LEHOTÁCH USKUTOČNENIA
Obdobie
v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 4
5) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE O ČASTIACH
Výsledkom časti bude uzatvorenie rámcovej dohody, Víťaz časti bude určený elektronickou aukciou s vysúťažením najnižšej ceny z vybraných 10 druhov plechov stanovenej akosti. Pre túto časť neplatí odd.IV.1.1. tejto výzvy. Informácie o realizácii elektronickej aukcie sú verejne dostupné v súťažných podkladoch kapitola F časť 2. Nákupy sa budú realizovať na základe uzatvorenia čiastkových kúpnych zmlúv s dodávkou tovarov do 62 kalendárnych dní od účinnosti zmluvy.
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
V časti 1 - jeden komplet , v časti 2 - 107 888,90 kg plechov rôznych hrúbok od 10 do 65 mm s atestom kvality
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota/Od: 117 000,0000 Do: 141 903,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 4
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať nasledovné podmienky účasti vo verejnej súťaži:
Doklady potvrdzujúce splnenie podmienok účasti sú súčasťou časti ponuky OSTATNÉ

1.Obsah časti:
1.1.Identifikačné údaje uchádzača ( v prípade skupiny za každého člena skupiny )
1.2.Vyhlásenie uchádzača, že rozumel a súhlasí so všetkými podmienkami verejnej súťaže, ktoré sú uvedené v súťažných podkladoch.
1.3.Vyhlásenie uchádzača o pravdivosti a úplnosti všetkých dokladov a údajov uvedených v ponuke,
1.4.Vyhlásenie uchádzača o predložení iba jednej ponuky
1.5.Čestné prehlásenie, že nie je členom skupiny dodávateľov, ktorá predkladá ponuku.
1.6.Zoznam subdodávateľov, ich obchodné meno, a sídlo alebo miesto podnikania. Ak uchádzač nebude využívať subdodávateľov predloží vyhlásenie, že zákazku bude plniť samostatne.
1.7.Ostatné doklady a dokumenty podporujúce návrh uchádzača. Tento bod je nepovinný. Tu uchádzač môže predložiť ostatnú dokumentáciu, ktorá preukazuje kvalitu, alebo iný parameter ponúkaného tovaru, ktorý nebol požadovaný ako súčasť technickej špecifikácie a uchádzač má za to, že predložený dokument lepšie prezentuje predmet zákazky.
1.8.Ponuka predložená skupinou bude obsahovať: Splnomocnenie skupiny, v ktorom splnomocní člena skupiny a presne uvedie jeho obchodné meno a sídlo na písomnú komunikáciu (dorozumievanie, vysvetľovanie...) medzi verejným obstarávateľom, komisiou na vyhodnotenie ponúk a skupinou. Toto splnomocnenie potvrdia svojim podpisom a odtlačkom pečiatky štatutárni zástupcovia všetkých subjektov, ktoré skupinu vytvorili.

2.Podmienky účasti uchádzačov, týkajúce sa osobného postavenia
Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti a preukáže ich predložením nižšie uvedených originálnych dokladov alebo ich úradne overených kópií v elektronickej forme. To znamená že uchádzač si môže vyžiadať požadovaný dokument v elektronickej forme od vydávajúceho úradu, alebo vlastní dokumenty, ktoré nie sú staršie ako 3 mesiace od lehoty na predkladanie ponúk a tieto zoskenuje do elektronickej formy najvhodnejšie do formátu pdf. a tie použije na preukázanie podmienok účasti. Uchádzač zoskenuje všetky strany dokumentu tak, aby bolo možné overiť jeho platnosť a u kópií ich overenie v povolenej lehote. Žiadny dokument nie je možné predložiť do ponuky v listinnej forme.

2.1.Uchádzač predloží čestné vyhlásenie o zapísaní v zozname podnikateľov, alebo aktuálne potvrdenie Úradu pre verejné obstarávanie (ďalej úrad), ak je zapísaný v zozname podnikateľov, ktorý vedie úrad (§ 128 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní).
2.1.1.Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom od 01. 07. 2013 (t. j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal po 30. 06. 2013 a ktorému Úrad pre verejné obstarávanie (ďalej len úrad") vydal výpis zo zoznamu podnikateľov vo forme elektronického odpisu) nie je povinný v procesoch verejného obstarávania predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
2.1.2.Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 (t. j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal do 30. 06. 2013 a ktorému úrad vydal potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov v listinnej podobe) nie je povinný v procesoch verejného obstarávania predkladať toto potvrdenie. Avšak je potrebné, aby tento podnikateľ preukázal v procesoch verejného obstarávania, že spĺňa aj podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj podľa písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, ak ani tento údaj potvrdenie neobsahuje.
2.1.3.Splnenie týchto podmienok účasti môže podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 preukázať tým, že v ponuke alebo v žiadosti o účasť predloží doklady na preukázanie splnenia týchto podmienok [§ 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, t. j. čestné vyhlásenia podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. aj písm. f) tohto zákona].


Ak v zozname podľa ods. 2.1. registrovaný nie je, preukáže splnenie podmienok:

2.2.výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace že: a) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny alebo za trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme,
2.2.1.b) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním,
2.3.potvrdením príslušného súdu, nie starším ako tri mesiace že: c) nebol naňho vyhlásený konkurz, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku, (potvrdenie, že nie je subjekt v likvidácii vydáva spravidla mestský súd, toto ustanovenie sa netýka SZČO-živnostníkov, tí na miesto toho predložia čestné vyhlásenie, že nemajú úmysel zrušiť živnosť počas realizácie predmetu zákazky)
2.4.potvrdením Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovne nie starším ako tri mesiace že: d) nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
2.5.potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace- že: e) nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
2.6.dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu- že: f) je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku alebo žiadosť o účasť
2.7.čestným vyhlásením- že: h) nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,
2.7.1.ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2.7.2.ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, kedy prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola
2.7.3.spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2.7.4.právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2.7.5.ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní.".
2.8.i) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa tohto zákona, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia,
2.9.j) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
2.10.uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky nahradí požadované doklady čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine svojho sídla v prípade, ak sa v krajine sídla uchádzača niektoré z dokladov ani rovnocenné doklady podľa bodov 2.1 alebo 2.2 až 2.6 nevydávajú. čestné vyhlásenia podľa bodov 2.7 až 2.9 vypracuje uchádzač, poprípade využije pripravený formulár zverejnený v súťažných podkladoch.
2.11.V prípade, že má uchádzač sídlo v inom v členskom štáte EU ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača.
2.12.Ak uchádzač nepredloží niektorý z dokladov podľa bodov 1., 2.1. alebo 2.2. až 2.9. poprípade budú neplatné podľa súťažných podkladov alebo neúplné či nepravdivé, bude uchádzač z verejnej súťaže vylúčený.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: NEUPLATŇUJE SA
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač v ponuke predloží nasledovné informácie a dokumenty, ktorými preukazuje technickú spôsobilosť na dodanie požadovaného tovaru.
Uchádzač preukazuje technickú spôsobilosť podľa § 28 zákona 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní takto:

3.1.§ 28 ods. 1 písm. l)
3.1.1.Opisom zariadenia, alebo tovarov s uvedením technických parametrov. Opis môže byť doplnený prospektami, poprípade fotodokumentáciou. Dokumentácia môže byť v jazyku výrobcu povinne doplnená slovenským, alebo českým prekladom textov.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Odôvodnenie:
opisom ponúkaného tovaru uchádzač preukáže, že ním ponúkaný tovar spĺňa požiadavky verejného obstarávateľa na špecifikáciu predmetu zákazky a tiež že spĺňa minimálne požiadavky na technické parametre a minimálne príslušenstvo ponúkaného zariadenia podľa kapitoly B. Opis predmetu zákazky.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska
kritérií uvedených nižšie (kritériá na vyhodnotenie ponúk je potrebné uviesť s ich relatívnou váhou alebo v zostupnom poradí dôležitosti, ak nemožno z preukázateľných dôvodov uviesť ich relatívnu váhu)
Časť: 1
Názov: celková cena v € bez DPH
Váha: 60
Časť: 2
Názov: lehota uvedenia ponúknutého zariadenia do prevádzky po jeho úspešnom odskúšaní v dňoch
Váha: 40
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
W-03/2015
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 13.04.2015 10:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 13.04.2015 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 14.04.2015 07:00
Miesto : Otváranie a sprístupnenie ponúk je neverejné. K vyhodnoteniu ponúk bude stanovená komisia. Sprístupnenie ponúk bude vykonané v objekte spoločnosti Welding s.r.o., Pod Kalváriou 8/1278, 955 01 Topoľčany. Časť OSTATNÉ bude sprístupnená 14.4.2015 o 10:00 hod., lehota 7:00 hod. je určená na ponuky vložené do systému EVO za účelom vykonania kontroly sprievodných hárkov. Sprístupnenie ponúk v časti KRITÉRIA je plánované 27.4.2015. Tento termín bude upresnený v nadväznosti na priebeh vyhodnocovania časti OSTATNÉ. Presný termín obdržia všetci oprávnení uchádzači.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : NEUMOŽŇUJE SA
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): KaHR-13SP-1201- Podpora inovačných aktivít v podnikoch
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1.Verejný obstarávateľ umožní trvalý prístup k súťažným podkladom v systéme EVO a v profile.
2.Žiadosť o registráciu môže uchádzač predložiť len v systéme EVO. Písomné žiadosti na adresu verejného obstarávateľa nebudú akceptované.
3.V súlade s usmernením úradu sa môže do zákazky registrovať záujemca do lehoty na predkladanie ponúk. Pre záujemcov sa odporúča, aby si vyžiadali súťažné podklady v takom časovom horizonte, ktorý im zabezpečí dostatočný časový priestor na vypracovanie ponúk, a aby si tým, v prípade potreby využitia inštitútu vysvetľovania, vytvorili aj dostatočný časový priestor na jeho použitie. Zákon o verejnom obstarávaní v § 38 ustanovuje verejnému obstarávateľovi a obstarávateľovi povinnosť oznámiť vysvetlenie požiadaviek uvedených v súťažných podkladoch preukázateľne bezodkladne všetkým záujemcom, najneskôr však šesť dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk, za predpokladu, že o vysvetlenie sa požiada dostatočne vopred, inak v primeranej lehote určenej verejným obstarávateľom a obstarávateľom. Nevyžiadaním súťažných podkladov v dostatočnom predstihu pred lehotou na predkladanie ponúk si záujemcovia sami môžu znemožniť využitie inštitútu vysvetľovania súťažných podkladov.
4.V prípade uplatnenia revíznych postupov v procese verejného obstarávania, si obstarávateľ vyhradzuje právo prijať zmluvy v predĺženej lehote viazanosti, o ktorej budú uchádzači informovaní.
5.Ponuky uchádzačov, ani ich časti, sa nepoužijú bez súhlasu uchádzačov.
6.Z dôvodu, že predmet plnenia zmluvy je financovaný z prostriedkov poskytnutých objednávateľovi na základe Zmluvy o NFP sa predávajúci zaväzuje strpieť' výkon kontroly/auditu/overovania súvisiacich s dodávkou predmetu plnenia kedykoľvek počas platnosti a účinnosti Zmluvy o NFP a to oprávnenými osobami v zmysle článku 12 všeobecných zmluvných podmienok Zmluvy o NFP a poskytnúť týmto osobám všetku potrebnú súčinnosť. Za osoby oprávnené sa považujú:
a)Poskytovateľ nenávratného finančného príspevku a ním poverené osoby
b)Najvyšší kontrolný úrad SR, príslušná Správa finančnej kontroly, Certifikačný orgán a nimi poverené osoby
c)Orgán auditu, jeho spolupracujúce orgány a nimi poverené osoby
d)Splnomocnení zástupcovia Európskej Komisie a Európskeho dvora audítorov
e)Osoby prizvané orgánmi podľa písm. a) - d) v súlade s príslušnými právnymi predpismi SR a Európskeho spoločenstva.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
23.03.2015

Redakčné opravy

11021 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 99/2015
V oznámení 06682-WYT verejného obstarávateľa/obstarávateľa Welding, s.r.o., Pod Kalváriou 8/1278, 955 01 Topoľčany zverejnenom vo VVO č. 060/2015 zo dňa 25.03.2015 boli nesprávne zverejnené údaje OPRAVA TEXTU Miesto, kde má byť text upravený: Oddiel III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE , III.1.1 Osobné postavenie Namiesto: 2.10.uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky nahradí požadované doklady čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine svojho sídla v prípade, ak sa v krajine sídla uchádzača niektoré z dokladov ani rovnocenné doklady podľa bodov 2.1 alebo 2.2 až 2.6 nevydávajú. čestné vyhlásenia podľa bodov 2.7 až 2.9 vypracuje uchádzač, poprípade využije pripravený formulár zverejnený v súťažných podkladoch. 2.11.V prípade, že má uchádzač sídlo v inom v členskom štáte EU ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača. 2.12.Ak uchádzač nepredloží niektorý z dokladov podľa bodov 1., 2.1. alebo 2.2. až 2.9. poprípade budú neplatné podľa súťažných podkladov alebo neúplné či nepravdivé, bude uchádzač z verejnej súťaže vylúčený. Viď: 2.10.v súlade s §26a, ods. 3 preukáže uchádzač majetkovú účasť priameho alebo nepriameho podielu predstavujúcom aspoň 10% na základnom imaní právnickej osoby alebo na hlasovacích právach v právnickej osobe, alebo možnosť uplatňovania vplyvu na riadení právnickej osoby, ktorý je porovnateľný s vplyvom zodpovedajúcim tomuto podielu; nepriamym podielom sa na účely tohto zákona rozumie podiel držaný sprostredkovane prostredníctvom právnických osôb, v ktorých má držiteľ nepriameho podielu kvalifikovanú účasť. Preukazuje sa: výpisom z obchodného registra alebo výpisom z inej zákonom ustanovenej evidencie, zoznamom akcionárov vedených akciovou spoločnosťou, dokladom vydaným centrálnym depozitárom cenných papierov alebo obdobnými dokladmi vydanými inými orgánmi alebo orgánmi iných štátov, nie staršími ako tri mesiace. Táto povinnosť sa nevzťahuje na živnostníkov. Osoby registrované v zozname podnikateľov vedenom úradom predkladajú tento doklad osobitne podľa stanovených podmienok. 2.11.uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky nahradí požadované doklady čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine svojho sídla v prípade, ak sa v krajine sídla uchádzača niektoré z dokladov ani rovnocenné doklady podľa bodov 2.1 alebo 2.2 až 2.6 nevydávajú. čestné vyhlásenia podľa bodov 2.7 až 2.9 vypracuje uchádzač, poprípade využije pripravený formulár zverejnený v súťažných podkladoch. 2.12.V prípade, že má uchádzač sídlo v inom v členskom štáte EU ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača. 2.13.Ak uchádzač nepredloží niektorý z dokladov podľa bodov 1., 2.1. alebo 2.2. až 2.10. poprípade budú neplatné podľa súťažných podkladov alebo neúplné či nepravdivé, bude uchádzač z verejnej súťaže vylúčený.

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité