Oznámenie 13985 - WYP

Obsah

13985 - WYP
Vestník č. 133/2015 - 08.07.2015

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
LESY Slovenskej republiky, štátny podnik
IČO: 36038351
Námestie SNP 8, 97566 Banská Bystrica

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): LESY Slovenskej republiky, štátny podnik, Odštepný závod Semenoles, Pri železnici 52, 033 19 Lipt. Hrádok
Kontaktná osoba: Ing. Martin Honec
Mobil: +421 918335194
Telefón: +421 445222571
Fax: +421 484344191
Email: martin.honec@lesy.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.lesy.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Výstavba mraziaceho boxu Liptovský Hrádok
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: Liptovský Hrádok, okres Liptovský Mikuláš
NUTS kód:
SK
SK031
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je vybudovanie dvoch samostatných chladiacich skladov už v existujúcej budove. Jestvujúca budova Hala na výrobu vencov nosný systém tvorenia oceľové nosné rámy opláštené trapézovým pozinkovaným plechom, konštrukcia strechy je sedlová so sklonom strešných rovín 12 stupňov. Sokel haly je murovaný z keramických tehál do výšky 1,0 m. Projekt rieši návrh dvoch samostatných hladiacich skladov pre uskladnenie bukového semena. Maximálna teplota chladenia je -7 stupňov.
Stavba sa nachádza na súkromnom pozemku, ktorého majiteľom sú Lesy SR odštepný závod SEMENOLES Liptovský Hrádok, na parcele číslo KNC 1086/14. V súčasnosti slúži predmetná stavba ako Hala na výrobu vencov. V rámci navrhovaného projektu sa rieši zmena účelu využitia na chladiace sklady pre uskladnenie bukového semena. Pre prístup k stavbe sa navrhuje nová spevnená plocha, ktorá je napojená na jestvujúce komunikácie v areály závodu. Nové navrhované technické zariadenie chladenia, prevádzkový súbor silnoprúdu, umelé osvetlenie, vnútorné silnoprúdové rozvody, prípojka silnoprúdu a ochrana pred bleskom.
V rámci modernizácie haly navrhujem náter všetkých oceľových nosných prvkov haly, vonkajší náter opláštenia z trapézových pozinkovaných plechov, zateplenie časti soklov a základov /hrúbka izolácie 100 mm/, jestvujúce výplne otvorov /okná, dvere/ opatriť taktiež novým náterom.
Dispozičné riešenie prevládajúceho obdĺžnika je prispôsobené potrebám investora, pozemku a požiadavkám investora.
Pozostáva z dvoch samostatných chladiacich skladov, z miestnosti na výrovu vencov a obslužnej technickej chodby.
Chladiace sklady sú navrhované z tepelno-izolačných PUR panelov hr.150 mm.
Chladenie uskladneného bukového semena zabezpečí dvojica chladiacich zariadení typovej rady Fkan. Zariadenia sa budú v skladovacom režime striedať v týždenných intervaloch. V prípade poruchy jedného zariadenia zostáva v prevádzke druhé a nedôjde k znehodnoteniu skladového materiálu.
Výparníkové jednotky Fkan FCU s CS ventilátorom a výparníkom budú osadené pod stropom chladiacich skladov, zavesené na oceľovej konštrukcii. Na odmrazovanie výparníka sú inštalované odporové tyče.
Komponenty chladiaceho okruhu budú umiestnené v kondenzačných jednotkách.
Kondenzačné jednotky KJM sú umiestnené za stenou chladiaceho skladu, vo vyčlenenom priestore podľa výkresovej dokumentácie, Odvod kondenzačného tepla je navrhnutý cez otvory v obvodovej stene. Nad podlahou a pod stropom budú osadené protidaždové žalúzie so sitom a krycie mriežky. Regulácia otáčok ventilátorov vonkajšej jednotky zaisťuje, že prevádzka a hlavne hlučnosť sa zbytočne neexponuje na maximum. Ale verne kopíruje požiadavku na prietok vzduchu v závislosti od požadovaného výkonu a od teploty okolia.
Chladiaci okruh je riešený ako jednookruhový pre každé chladiace zariadenie.
Vnútorné výparníkové jednotky a vonkajšie kondenzačné jednotky budú navzájom prepojené medenými izolovanými rúrkami na rozvod pár a tekutého chladiva. Potrubie bude vedené za stenou skladu v kabelážových žľaboch. Chladiace okruhy sú dodávané ako kompletné celky. Použité chladivo v okruhu jednotky je R407c. Odvod kondezátu z výparníkových jednotiek bude riešený vyspádovaným potrubím so sifónom systém PVC .
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45213210-8
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 45000000-7
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 118 320,0200 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 2
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Preukázanie splnenia podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 a § 26a zák. č. 25/2006 Z. z. predložením dokladov podľa § 26 ods. 2, resp. ods. 3,4 a § 26a ods. 3 zák. č. 25/2006 Z. z., alebo predložením potvrdenia úradu podľa § 128 zák. č. 25/2006 Z. z., o zapísaní do zoznamu podnikateľov. Ak je potvrdenie vydané skôr ako 28.04.2015, je potrebné k tomuto potvrdeniu doložiť aj doklad podľa § 26 ods. 2 písm. b) zákona pre preukázanie podmienky podľa § 26 ods. 1 písm. c) zákona, že uchádzač nie je v reštrukturalizácii. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia a preukazovania majetkovej účasti za každého člena skupiny osobitne. Splnenie predmetných podmienok účasti podľa § 26 ods. (1) písm. f) zákona preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
Preukázanie majetkovej účasti preukazuje uchádzač dokladmi podľa § 26a ods. 3 zákona, že nie je osobou podľa § 26a ods. 1 a 2 zákona. Dokladmi podľa § 26a ods. 3 zákona na preukázanie majetkovej účasti sú výpis z obchodného registra alebo výpis z inej zákonom ustanovenej evidencie, zoznam akcionárov vedených akciovou spoločnosťou, doklad vydaným centrálnym depozitárom cenných papierov alebo obdobné doklady vydané inými orgánmi alebo orgánmi iných štátov, nie staršie ako tri mesiace.
Splnenie podmienky účasti možno preukázať v zmysle § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predloží verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
Doklady musia byť predložené ako originály, alebo úradne osvedčené kópie všetkých dokladov uvedených podľa tohto bodu výzvy.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: nepožaduje sa
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Preukázanie splnenia podmienok účasti podľa § 28 ods.1, písm. b). Splnenie podmienky účasti možno preukázať v zmysle § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predloží verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom. Doklady musia byť predložené ako originály, alebo overené fotokópie.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Preukazuje zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov (rok 2010 - 2014) doplneným potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením cien, miesta lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom 1. bol verejný obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí iný verejný obstarávateľ, 2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak to nie je možné, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení. Jedná sa o stavebné práce rovnakého charakteru ako je predmet obstarávania na minimálne jednej ukončenej stavbe hodnotou vyššou ako 30 000 € bez DPH. V prípade, že v rámci referenčnej stavby boli zrealizované aj stavebné celky zahŕňajúce práce iného charakteru ako je predmet obstarávania, tak z predložených dokladov musí byť zrejmé splnenie podmienky prác rovnakého charakteru vo vyššie uvedenej hodnote. Odôvodnenie primeranosti podmienky v zmysle § 32 ods. 6: Verejný obstarávateľ požaduje predložiť zoznam stavebných prác z dôvodu preukazovania schopnosti uchádzača spoľahlivo realizovať predmet zákazky.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
2015-PL-0054
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 31.07.2015 10:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 31.07.2015 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 31.07.2015 10:30
Miesto : LESY Slovenskej republiky, štátny podnik, Odštepný závod Semenoles, Pri železnici 52, 033 19 Lipt. Hrádok - I. poschodie, zasadacia miestnosť
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Otváranie častí ponúk označených ako "Ostatné" je neverejné. Na
otváraní častí ponúk, označených ako "Kritériá" sa môžu zúčastniť všetci uchádzači, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk a ktorých ponuka nebola vylúčená. Uchádzač môže byť zastúpený štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu uchádzača, alebo osobou splnomocnenou na jeho zastupovanie. Uchádzač sa na otváraní ponúk preukáže preukazom totožnosti a dokladom o oprávnení podnikať (výpis z OR alebo ŽR, ...). Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti, plnou mocou na zastupovanie a dokladom o oprávnení podnikať zastupovaného subjektu. Miesto a termín otvárania časti ponúk označených ako "Kritériá" bude oznámený v súlade s § 41, odsek (3) zákona.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Podmienkou na poskytnutie súťažných podkladov je predloženie písomnej žiadosti záujemcu o vydanie súťažných
podkladov, v ktorej je určená kontaktná osoba zodpovedná za doručovanie písomností a komunikáciu pri vysvetľovaní, hodnotení ponuky a spracovaní zmluvy na plnenie zákazky, s uvedením adresy, tel. č. a e-mailového kontaktu na túto osobu. Žiadosť musí ďalej obsahovať identifikáciu žiadateľa a presný názov predmetu zákazky. Písomnú žiadosť o vydanie súťažných podkladov je možné doručiť nasledujúcimi formami:
1. e-mailom (odporúčame) - žiadosť musí byť podpísaná oprávnenou osobou alebo ňou poverenou osobou na tento účel (v tomto prípade je potrebné so žiadosťou doložiť aj poverenie).
2. osobne - súťažné podklady bude verejný obstarávateľ poskytovať po predbežnom (napr. telefonickom) dohovore v pracovných dňoch od 8.00 do 13.00 h.
Súčasťou cenovej ponuky je podrobný rozpočet stavby. V súlade s § 34, odsek 10 zákona v prípade, že uchádzač
plánuje pri realizácii stavebných prác využiť aj kapacity subdodávateľov, tak v nacenenom výkaze výmer budú časti realizované formou subdodávky vylíšené farebne a v dolnej časti bude uvedený aj ich súčet. Zároveň uchádzač doloží aj identifikačné údaje subdodávateľov (obchodné meno, sídlo, IČO) a čestné vyhlásenie, že každý subdodávateľ spĺňa alebo najneskôr v čase plnenia bude spĺňať podmienky podľa § 26 ods. 1; tým nie je dotknutá zodpovednosť úspešného uchádzača alebo uchádzačov za plnenie zmluvy. V prípade viacerých subdodávateľov bude pri ich identifikačných údajoch uvedené aj akou farbou sú vylíšené položky v predloženom nacenenom výkaze výmer. Prípadná zmena subdodávateľov oproti zoznamu uvedenému v rámci súťažnej ponuky je možná až po jej písomnom schválení objednávateľom. Žiadosť o zmenu musí obsahovať zdôvodnenie zmeny subdodávateľa, v rozpočte vyznačené položky, ktoré bude realizovať a taktiež potvrdenie o oprávnenosti nového subdodávateľa uskutočňovať predmetné stavebné práce. Zmenou subdodávateľov nemôže dôjsť ku percentuálnemu navýšeniu podielu subdodávok.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
07.07.2015

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité