Oznámenie 16465 - WYP

Obsah

16465 - WYP
Vestník č. 156/2015 - 10.08.2015

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Obec Košarovce
IČO: 00332496
Košarovce 172, 09406 Košarovce

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Obecný úrad Košarovce
Kontaktná osoba: Jarmila Lukáčová, Ing.Dana Gajdošová
Mobil: +421 905685332
Telefón: +421 574498129
Fax: +421 574498129
Email: dgajdosova@centrum.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.kosarovce.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RA - Regionálna alebo miestna agentúra/úrad
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Obec Košarovce - Zmena palivovej základne v objekte ZŠ s MŠ.
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: ZŠ s MŠ v obci Košarovce
NUTS kód:
SK
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom obstarávania je vybudovanie teplovodnej kotolne na drevnú štiepku, ktorá nahradí jeden jestvujúci zastaraný uhoľný kotol v ZŠ s MŠ. Kotolňa bude umiestnená v priestoroch jestvujúcej kotolne v budove ZŠ s MŠ. Kotolňa je riešená ako plnoautomatická s možnosťou diaľkového riadenia. Zdrojom je jeden kotol o výkone každý min. 330 kW. Doprava paliva (biomasy) do kotla je automatická zo zásobníka.
Požiadavka na servisné zabezpečenie
Uchádzač predloží v ponuke taktiež oprávnenie na výkon záručného a pozáručného servisu plnoautomatických kotlov.
Oprávnenie uchádzača na výkon záručnej a pozáručnej servisnej činnosti plnoautomatických kotlov musí byť platné pre územie Slovenskej republiky a vydané autorizovaným zástupcom výrobcu. V prípade, ak uchádzač nie je držiteľom oprávnenia na výkon záručného a pozáručného servisu ním ponúkaných plnoautomatických kotlov, môže využiť odborné kapacity tretej osoby. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s treťou osobou. Predmetná zmluva bude obsahovať záväzok tretej osoby, že poskytne svoje kapacity na výkon záručného a pozáručného servisu plnoautomatických kotlov pre uchádzača počas celého trvania zmluvného vzťahu na predmet tejto zákazky.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45331110-0
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 45000000-7,
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Celkový rozsah je uvedený v súťažných podkladoch
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 238 100,8300 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 2
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z. z.. Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 2 zákona.
a)Uchádzač zapísaný v zozname podnikateľov podľa § 128 zákona v znení účinnom od 01.07.2013 (t.j. odnikateľ, ktorý do zoznamu podnikateľov požiadal po 30.06.2013 a ktorému Úrad pre verejné obstarávanie /ďalej len úrad/ vydal výpis zo zoznamu podnikateľov vo forme elektronického odpisu) nie je povinný v procese verejného obstarávania predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
b)Uchádzač zapísaný v zozname podnikateľov podľa § 128 zákona v znení účinnom do 30.06.2013 (t.j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal do 30.06.2013 a ktorému úrad vydal potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov v listinnej podobe) nie je povinný v procese verejného obstarávania predkladať toto potvrdenie. Povinný je však v ponuke preukázať, že spĺňa aj podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j) /novela zákona účinná od 01.07.2013/, príp. aj podľa písm. h) zákona /novela zákona účinná od 18.02.2013/, ak ani tento údaj potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov ešte neobsahuje.
c)Uchádzač, ktorý nie je zapísaný v zozname podnikateľov, predloží v ponuke doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 písm. a) až g) zákona.
d)Uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky, ak krajina jeho sídla nevydáva niektoré z uvedených dokladov alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, môže ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine svojho sídla.
e)Uchádzač so sídlom v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienky účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého uchádzača osobitne.
Splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača alebo záujemcu, pričom doklady
preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom alebo obstarávateľom. Všetky požadované doklady a dokumenty musia byť predložené ako originály alebo úradne osvedčené kópie.
Odôvodnenie primeranosti podľa § 32 ods. 6 zákona: Podmienky vyplývajú z kogentných ustanovení zákona.
PODMIENKY ÚČASTI VO VEREJNOM OBSTARÁVANÍ, TÝKAJÚCE SA PREUKAZOVANIA MAJETKOVEJ ÚČASTI PODĽA § 26a ZÁKONA O VEREJNOM OBSTARÁVANÍ:
1.Verejného obstarávania sa nemôže zúčastniť
a) právnická osoba, ktorá má sídlo v štáte, ktorého právny poriadok neumožňuje preukázať, ktoré fyzické osoby v nej majú kvalifikovanú účasť,
b) právnická osoba, v ktorej fyzické osoby majú kvalifikovanú účasť a majú bydlisko v štáte, ktorého právny poriadok neumožňuje takúto kvalifikovanú účasť preukázať alebo
c) právnická osoba, v ktorej majú kvalifikovanú účasť verejní funkcionári.
2. Kvalifikovanou účasťou sa na účely zákona o verejnom obstarávaní rozumie priamy alebo nepriamy podiel
predstavujúci aspoň 10% na základnom imaní právnickej osoby alebo na hlasovacích právach v právnickej osobe, alebo možnosť uplatňovania vplyvu na riadení právnickej osoby, ktorý je porovnateľný s vplyvom zodpovedajúcim tomuto podielu; nepriamym podielom sa na účely zákona o verejnom obstarávaní rozumie podiel držaný sprostredkovane prostredníctvom právnických osôb, v ktorých má držiteľ nepriameho podielu kvalifikovanú účasť.
3. Majetková účasť sa preukazuje výpisom z obchodného registra alebo výpisom z inej zákonom ustanovenej evidencie, zoznamom akcionárov vedených akciovou spoločnosťou, dokladom vydaným centrálnym depozitárom cenných papierov alebo obdobnými dokladmi, vydanými inými orgánmi alebo orgánmi iných štátov, nie staršími ako 3 mesiace.
4. Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa preukazovania majetkovej účasti za každého člena skupiny osobitne.
5. Splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
Odôvodnenie primeranosti podľa § 32 ods. 6 zákona: Podmienky vyplývajú z kogentných ustanovení zákona.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač v ponuke predloží nasledovné informácie a dokumenty, ktorými preukazuje svoje finančné alebo ekonomické postavenie:
§ 27 ods. 1, písm. a) zákona č. 25/2006 Z. z. Vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, ktorým môže byť prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru vo výške 100 000,00 € (slovom Stotisíc/00). Z predmetného vyjadrenia banky musí byť zrejmé že záujemca je schopný pokryť finančné nálady spojené s predmetom zákazky, alebo záujemca už tento úver má k dispozícii, alebo ho získa ak to bude potrebné za účelom zabezpečenia finančných tokov pre uskutočnenie stavby. Vyjadrenie banky musí byť predložené ako originál alebo úradne osvedčená fotokópia a nesmie byť staršie ako 3 mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. Zároveň uchádzač predloží Čestné vyhlásenie, že v iných bankách nemá záväzky.
Odôvodnenie určenej podmienky účasti: Primerane stanovené k predpokladanej hodnote zákazky a spôsobu financovania zo strany poskytovateľa NFP. Vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky a dobu realizácie je potrebné, aby uchádzač preukázal svoju schopnosť pokryť finančné náklady spojené s plnením predmetu zákazky bez poskytnutia finančných záloh.
Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, v zmysle § 27 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač v ponuke predloží nasledovné informácie a dokumenty, ktorými preukazuje (odbornú) technickú spôsobilosť:
§ 28 ods. 1 písm. b) zoznam stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov (k poslednému dňu lehoty na predkladanie ponúk) rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky (t.j. rekonštrukcia tepelných zdrojov) doplnený potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ, dokladom je referencia,
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ, alebo obstarávateľ, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.
Odôvodnenie určenej podmienky účasti: Vzhľadom na charakter požadovaného predmetu zákazky je potrebné preukázať, že uchádzač má praktické skúsenosti s realizáciou stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky.
Podľa §28 ods. 1 písm. l) ak ide o tovar, ktorým je výrobok, ktorý sa má dodať:
vyhláseniami zhody a doplňujúcimi podkladmi k nim, certifikátmi vydanými autorizovanými osobami alebo notifikovanými osobami, ktoré majú oprávnenie na posudzovanie zhody výrobkov alebo na preukazovanie zhody stavebných výrobkov s technickými špecifikáciami.
Uchádzač predloží protokol (alebo iný záväzný dokument) o vykonaných meraniach emisií na danom type zariadenia vydaný autorizovanou osobou a preukazujúci dodržanie emisných limitov v súlade s platnou legislatívou. Odôvodnenie primeranosti podmienok účasti: Splnením požadovanej podmienky je nevyhnutné preukázať, že navrhovaný kotol na spaľovanie biomasy bude mať požadované limity emisií v súlade s technickými požiadavkami uvedenými vo výzve.
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, v zmysle § 28 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 28.08.2015 09:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 28.08.2015 09:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 28.08.2015 10:00
Miesto : Obec Košarovce, Košarovce 172, 094 06 Košarovce
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Otváranie časti ponúk, označené ako "Ostatné", je neverejné.
Otváranie častí ponúk, označené ako "Kritériá", vykoná komisia na mieste a v čase oznámenom uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené. Oznámenie o mieste a čase otvárania častí ponúk, označené ako Kritériá, budú uchádzači, ktorých ponuky neboli vylúčené, informovaní písomným oznámením. Ďalšie informácie v súťažných podkladoch.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): OP ŽP Prioritná os 3 Ochrana ovzdušia a minimalizácia nepriaznivých vplyvov zmeny klímy. Operačný cieľ 3.2. Minimalizácia nepriaznivých vplyvov zmeny klímy vrátane podpory obnoviteľných zdrojov energie, kód výzvy : OPŽP-PO3-14-1 zo dňa 04.07.2014
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Súťažné podklady sa budú vydávať výlučne elektronickou poštou na základe podanej naskenovanej žiadosti s podpisom a pečiatkou oprávnenej osoby.
Uchádzač predloží ponuku v listinnej podobe (jedno originálne vyhotovenie a jedna kópia totožná s originálom) s uvedením obchodného mena a sídla záujemcu s označením: Zmena palivovej základne PONUKA - NEOTVÁRAŤ, poštou, kuriérnou službou alebo osobne na adresu verejného obstarávateľa a v elektronickej podobe na CD/DVD nosiči tak, že vytvorí zo zdrojových dokumentov jeden súbor vo formáte PDF v strojovo čitateľnom tvare (nie skenovaním dokumentu, okrem obrázkov), za účelom informačnej povinnosti podľa § 9 ods. 6 zákona o VO. Ak by ktorýkoľvek doklad podľa uchádzača obsahoval osobné údaje podľa zák. č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov, v znení neskorších predpisov, je uchádzač povinný zabezpečiť nečitateľnosť takýchto údajov na príslušnej listine alebo dokumente v elektronickej podobe alebo zabezpečiť pre osobu podľa § 7 súhlas so spracúvaním týchto osobných údajov na účely verejného obstarávania. Ak by ktorýkoľvek doklad podľa uchádzača obsahoval obchodné tajomstvo, je uchádzač povinný toto označiť.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne a splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia a technickej alebo odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
Všetky doklady a dokumenty požadované na preukázanie splnenia podmienok účasti (okrem výkazov ziskov a strát alebo výkazov a príjmoch a výdavkoch) musia byť predložené verejnému obstarávateľovi v originálnom vyhotovení alebo ako úradne overená kópia dokumentu, pokiaľ nie je výslovne uvedené inak.
Dodávateľ Projektu je povinný strpieť výkon kontroly/auditu súvisiaceho s dodávaným tovarom, prácami a službami kedykoľvek počas platnosti a účinnosti Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku, a to oprávnenými osobami a poskytnúť im všetku potrebnú súčinnosť.
Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami sa uskutoční výhradne v slovenskom jazyku, prípadne v českom jazyku.
Splnenie podmienok účasti je možné v súlade s ustanovením § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ upozorňuje záujemcov, že ak si požiadajú o súťažné podklady v posledné dni, nebudú môcť uplatniť inštitút vysvetľovania a súťažné podklady im môžu byť doručené až po lehote na predkladanie ponúk.
Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ponuku úspešného uchádzača nepodpísať zmluvu o dielo v prípade, ak nebude akceptovaný priebeh verejného obstarávania a zo strany poskytovateľa NFP nebudú pridelené finančné prostriedky.
Skutočnosti, ktoré môžu nastať v procese postupu zadávania zákazky, neupravené súťažnými podkladmi, sa riadia príslušnými ustanoveniami zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v platnom znení.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
06.08.2015

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité