Oznámenie 18627 - WYP

Obsah

18627 - WYP
Vestník č. 179/2015 - 10.09.2015

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Mesto Nové Mesto nad Váhom
IČO: 00311863
Čsl. armády 1, 91532 Nové Mesto nad Váhom

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Mestský úrad v Novom Meste nad Váhom
Kontaktná osoba: Ing.Miroslav Hikel
Mobil: +421 904682385
Telefón: +421 327402305
Fax: +421 327402111
Email: hikel@nove-mesto.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.nove-mesto.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RO - Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Rekonštrukcia budov časti areálu bývalých vojenských skladov pre TSM v N. Meste nad Váhom- vnútro areálový rozvod vodovodu a kanalizácie
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: areál bývalých vojenských skladov v N. Meste nad Váhom, ulica Banská
NUTS kód:
SK
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
IS 01 Vnútro areálový rozvod vodovodu
Všeobecne :
Na základe objednávky investora bol vypracovaný projekt vnútro areálového rozvodu vody pre areál technických služieb mesta Nové Mesto nad Váhom. Areál v minulosti slúžil jako kasárne. Rozvody vody v celom areály sú v dezolátnom stave a preto je potrebné riešiť zásobovanie studenou pitnou vodou pre jednotlivé budovy nanovo. V dezolátnom stave sú aj jednotlivé budovy a je potrebná ich rekonštrukciu s výmenou vnútorných rozvodou vody.
Jednotlivé hydranty navrhnuté na trase vodovodu budú slúžiť na údržbu a na odvzdušnenie jednotlivých vodovodných rádov.
Zemné práce :
Zemné práce pre vodovod začíname od miesta napojenia na v jestvujúcej vodomernej šachte smerom k objektu po vytýčení trasy jestvujúcich podzemných vedení. Po vykopaní ryhy pre vodovodnú prípojku je potrebné upraviť dno ryhy a to štrkopieskom hr. 150 mm. Na takto upravené dno ukladáme PVC rúry a polyetylénové rúry. Po úspešnom prevedení tlakovej skúšky vodovodného potrubia môžeme ryhu zasypávať a to tak, že do výšky 300 mm nad vrcholom hrdla rúra prevedieme obsyp potrubia triedeným materiálom a zbytok ryhy zasypávame po vrstvách 200 mm už netriedeným materiálom. Po ukončení zemných prác upraviť do pôvodného stavu prekopaný zelený pás a spevnené plochy.
Vodovod :
Pre novonavrhovaný areálový vodovod sú navrhnuté polyetylénové rúry tlakové - prípojky k jednotlivým objektom a pre vodovodný rad 1 a 2 sú navrhnuté PVC rúry výrobca PLASTIKA a.s. Nitra. Pre prípojky sú navrhnuté polyetylénové rúry D 25 x 3,5 mm a 32 x 4,4 mm, dĺžky viď výkresovú časť. Pre vodovodný rad 1 a 2 sú navrhnuté PVC rúry D 90 x 8,2 mm, dĺžky celkom Rad 1 337,80 m a Rad 2 135,80 m.
Napojenie jednotlivých vodovodných prípojok na vodovodný rad je pomocou navrtavacieho pásu. Spájanie polyetylenových rúr a tvaroviek je príslušnými spojovacími tvarovkami.
Každé vodovodné potrubie musí byť pred uvedením do prevádzky podrobené skúške vodou podľa STN 73 6612. Konce skúšaného úseku, otvory pre odbočky musia byť riadne zaslepené.
Pre meranie potreby vody pre celý areál bude v jestvujúcej vodomernej šachte 1500/2000 umiestnený samostatný vodomer.
Pre výstup potrubia z PVC sú v stenách šachty osadené plastové prechodky s O kružkami podľa rozmeru PVC potrubia. Vstup do šachty je riešený otvorom na ktorý sa osadzuje liatinový poklop 600/600. Vzostup do šachty je riešený stupadlami.
Vodomerná šachta 1500/2000 je vybavená príslušnými armatúrami viď vykresovú časť.
Poznámka :
Pri súbehu a križovaní vodovodu s inými podzemnými vedeniami dodržať vzdialenosti podľa STN 73 6005.
Z hľadiska bezpečnosti práce pri výstavbe, ale aj samotnej prevádzky je bezpodmienečne potrebné dodržať všetky zákonné ustanovenia, normy, predpisy a ustanovenia vyhlášky č.147/2013, účinnej od 1.7.2013.
Pri montáži jednotlivých materiálov a technológií dodržať technologický popis výrobcu.
Nad vodovod umiestniť vyhľadávací vodič CY 6
Vodomerná šachta bude vybavená vodomernou zostavou typu HAWLE.
Pred začatím zemných prác vytýčiť všetky podzemné vedenia !

IS 02 Vnútro areálový rozvod kanalizácie
Všeobecná časť :

Na základe objednávky investora bol vypracovaný projekt vnútro areálového rozvodu kanalizácie pre areál technických služieb mesta Nové Mesto nad Váhom. Areál v minulosti slúžil ako kasárne. Kanalizácia sa pre celý areál rieši nanovo, nakoľko jestvujúca kanalizácia je toho času v dezolátnom stave. Navrhovanou kanalizáciou sa riešia len splaškové vody z jednotlivých objektov. Výnimku tvorí len SO 14 Prevádzková budova č. 1, kde je pre rovnú strechu potrebné odvádzať aj dažďové vody. Odpadové vody z SO 12 autoopravárenská dielňa a odpadové z SO 04 umývacia rampa budú odvádzané do kanalizácie cez odlučovače ropných látok. Kalojem a odlučovač ropných látok pre umývarku aut sa rieši v rámci objektu umývarky. Areálová kanalizácia je riešená z PVC rúr pre ležatú kanalizáciu. Dažďové vody sú odvádzané strešnými odpadmi voľne na terén.
Množstvo splaškových vôd je adekvátne spotrebe vody.
Zemné práce :
Zemné práce pre areálovú kannalizáciu začíname od miesta napojenia na jestvujúcu kanalizáciu smerom k jednotlivým výkresom objektu po vytýčení trasy jestvujúcich podzemných vedení. Po vykopaní ryhy pre kanalizáciu je potrebné upraviť dno ryhy a to štrkopieskom hr. 150 mm. Na takto upravené dno ukladáme PVC rúry. Po úspešnom prevedení skúšky tesnosti potrubia môžeme ryhu zasypávať a to tak, že do výšky 300 mm nad vrcholom hrdla rúra prevedieme obsyp potrubia triedeným materiálom a zbytok ryhy zasypávame po vrstvách 200 mm už netriedeným materiálom. Po ukončení zemných prác upraviť do pôvodného stavu prekopaný areálový dvor.
Kanalizácia :
Pre novonavrhovanú areálovú kanalizáciu splaškovú sú navrhnuté rúry z nemäkčeného PVC DN 100, DN 125, DN 150 a, DN 200 pre ležaté potrubia, výrobca PLASTIKA a.s. Nitra. Dĺžky splaškovej kanalizácie viď výkresovú časť. Spájanie rúr a tvaroviek je pomocou gumových tesniacich krúžkov. Za týmto účelom majú na jednej strane vybrané hrdlo. Prednosťou týchto moderných konštrukcií v porovnaní s tradičnou konštrukciou plonostenných rúr s obojstranne hladkým povrchom je možnosť dosiahnuť vyššiu statickú únosnosť pri súčasnom
znížení hmotnosti rúr rokodielenským spôsobom. Gumové tesniace krúžky sú súčasťou dodávky hrdlových rúr a tvaroviek.
Pri montáži rúr a tvaroviek treba dbať na následovné body :
hrdlo, ako aj zrazený koniec zasúvanej rúry treba očistiť
vloží sa profilovaný gumový tesniaci krúžok do drážky hrdla rúry
zrazený koniec zasúvanej rúry sa potrie kĺzacím prostriedkom ( Indulona )
Gumové tesniace krúžky sú súčasťou dodávky hrdlových rúr a tvaroviek
Súčastne s kanalizáciou budujeme aj drobné objektu a to kanalizačné šachty v počte 11 kus plastová vstupná kruhová šachta D 800 a 12 kusov betónová vstupná kruhová šachta D 1000 viď výkresovú časť.
Každá kanalizačná šachta bude opatrená v úrovni terénu liatinovým poklopom, osadenie ktorého je potrebné prispôsobiť výškopisu - terénu. Vstup do šachty je riešený stupadlami.
Betónová kanalizačná šachta DN 1000 pozostáva zo spodnej monolitickej časti tvorenú z monolitického betónu s priemerom 1000 mm. Na dne šachty sa vytvárajú žliabky (kynety) na hladký prietok vody aspoň na polovicu výšky profilu. Lavičky na bokoch majú sklon 5%, aby sa tam pri väčších prietokoch neusádzali nečistoty. Pri zmene smeru stôk musia byť žliabky zaoblené. Na tejto spodnej časti spočíva stredná časť - vstupný komín. Tento pozostáva z kruhových skruží DN 1000, vysokých 300 mm ( 500 mm). Skruže sa spájajú na pero a drážku. Do šachty sa vstupuje poklopom DN 600 mm. Priechod na vstupný komín DN 1000 sa vytvorí excentrickou kónickou prechodovou skružou výšky 600 mm, v ktorej je otvor na poklop umiestnený tiež excentrický. Na vyrovnanie nepresnosti pri budovaní šachty a na umožnenie presného osadenia poklopu do úrovne spevnenej plochy sa pod poklop vkladajú vyrovnávacie prstence z tehál. Na dno šachty sa zostupuje po stúpadlách. Výškovo sa osadzujú striedavo po 300 mm medzi skruže.
Plastové šachty sú navrhnuté na miestach s minimálným zaťažením. Osadzujú sa na štrkopieskové lôžko. Poklop je osadený v úrovni terénu.

Množstvo splaškových vôd je adekvátne spotrebe vody.

Množstvo dažďových vôd : odvodňovaná plocha strechy - sociálna časť SO 14 - 257,15 m2

Q = Hz x S x
Q = 257,15 x 10-3 x 677 x 0,90
Q = 156,68 m3/ rok
Q - množstvo vôd z povrchového odtoku odvádzaných do kanalizácie
Hz ročný priemer z dlhodobého zrážkového úhrnu (677 mm ) Sr . Hz .10-3 v ( m3 . rok-1 )
- súčiniteľ odtoku
S veľkosť príslušnej plochy
Odlučovač ropných látok SOLAP 2
Na zachytávanie ropných látok pri umývaní podlahy v objekte autoopravovne je navrhnutý odlučovač ropných látok Solap 2 2l/s .
Umiestnenie odlučovača je riešené v zelenom páse mimo objektu. Vyústenie je cez kanalizačnú šachtu KŠ4 do navrhovanej areálovej kanalizácie viď výkresovú časť.
Kompletný odlučovač ORL dodáva firma FONHIT s.r.o. Košice.
Zemné práce pre odlučovač ropných látok prevádzame v zemine horniny III. Po vykopaní jamy pre odlučovač je potrebné upraviť dno jamy a to štrkopieskom hr. 100 mm. Na takto upravené dno zriadime betónovú dosku hr. 100 mm, na ktorú uložíme odlučovač. Po úspešnom prevedení skúšky tesnosti odlučovača môžeme previesť obsyp objektu triedeným materiálom.
Zariadenie Solap je vyrábané zváraním extrudovaných plastových dosiek, materiálové prevedenie polypropylén (PP), do samonosných pravoúhlých tvarov. Vnútorný objem pravouhlej plastovej nádrže je účelne a funkčne usporiadaný do niekoľkých technologických stupňoch:
-na stupeň sedimentácie
-separácia hrubých frakcií zaťaženia, so specifickou hmotnosťou vyššiu ako voda, schopných sedimentovať
-flotácia voľných olejov účinnosť flotačního procesu je posilnená koalescenčného odlučovača
-stupeň sorpčního dočistenia riešeného formou filtráte cez sorpčný materiál po naplnení filtračnej kapacity s možnosťou výmeny, resp. Regeneráte sorbetu.
Z ekologického hľadiska použitý materiál, prevedenie zariadenia, alebo jeho prevádzka nemá negatívny vplyv na životné prostredie.
Pri prevádzke tohto zariadenia je potrebné dbať na to, aby boli pravidelne ( cca 1x ročne) odoberané, alebo odčerpané nahromadené odpadové látky z hladiny vody.
K odlučovačom sa dodáva kompletná technická dokumentácia v zmysle ISO 9001.

Poznámka :
Pri súbehu a križovaní kanalizačnej prípojky s inými vedeniami dodržať vzdialenosti podľa STN 73 6005.
Z hľadiska bezpečnosti práce pri výstavbe , ale aj samotnej prevádzky je bezpodmienečne potrebné dodržať všetky zákonné ustanovenia, normy, predpisy a ustanovenia vyhlášky č.147/2013, účinnej od 1.7.2013.
Pri hĺbení, stavbe a iných úpravách je potrebné riadiť sa a dodržiavať príslušné predpisy o bezpečnosti pri práci na stavbách.
Pri montáži jednotlivých materiálov a technológií dodržať technologický popis výrobcu.
Pred začatím zemných prác vytýčiť všetky podzemné vedenia !
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45000000-7
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 45330000-9
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
IS 01 Vnútro areálový rozvod vodovodu
IS 02 Vnútro areálový rozvod kanalizácie
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 200 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Začatie: 16.11.2015
Ukončenie: 31.05.2016
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní a preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 26 ods. 2, ods. 4 a ods. 5, resp. podľa § 128 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. V prípade, že uchádzač nemá v potvrdení ÚVO o zapísaní do zoznamu podnikateľov zapísaný doklad, ktorým preukazuje splnenie osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 písm. h), verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač okrem dokladu podľa § 128 ods. 1 predložil aj čestné vyhlásenie, že nie je osobou podľa § 26 ods. 1 písm. h). V prípade, že uchádzač nemá v potvrdení ÚVO o zapísaní do zoznamu podnikateľov zapísané doklady, ktorými preukazuje splnenie osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 písm. i) a písm. j), verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač okrem dokladu podľa § 128 ods. 1 predložil aj čestné vyhlásenie, že nemá nesplnenú povinnosť podľa § 26 ods. 1 písm. i) a čestné vyhlásenie, že nemá nesplnenú povinnosť podľa § 26 ods. 1 písm. j). Uchádzač zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom od 01. 07. 2013 (t. j. uchádzač, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal po 30. 06. 2013 a ktorému úrad vydal výpis zo zoznamu podnikateľov vo forme elektronického odpisu) nie je povinný predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne a splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia a technickej alebo odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne.
Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. doklad o oprávnení podnikať, alebo doklad o zapísaní v profesijnom zozname vedenom profesijnou organizáciou v ktorom musí byť zapísaný predmet podnikania oprávňujúci uchádzača vykonávať požadované práce:
-aktuálny výpis zo živnostenského registra (predkladá fyzická osoba- podnikateľ a príspevková organizácia podnikateľ),
-aktuálny výpis z obchodného registra (predkladá právnická osoba- podnikateľ, fyzická osoba- podnikateľ zapísaná v obchodnom registri)
-iné než živnostenské oprávnenie vydané podľa osobitných predpisov,
Splnenie podmienky účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona o
verejnom obstarávaní, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladajú verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač alebo uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste v poradí podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní.
Zdôvodnenie primeranosti požadovanej podmienky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní preukázanie splnenia podmienok účasti osobného postavenia uchádzačov vyplýva z obsahu § 26 zákona o verejnom obstarávaní, podľa ktorého sa verejného obstarávania môže zúčastniť len ten, kto spĺňa všetky požiadavky na osobné postavenie podľa § 26.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: § 27 ods. 1 písm. a) - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, že uchádzač nie je v nepovolenom debete a že si plní voči banke/bankám všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu, prípadne z plnenia si záväzkov vyplývajúcich z úverových vzťahov. Potvrdené potvrdenie sa požaduje za obdobie predchádzajúcich troch rokov až ku dňu vystavenia a nesmie byť staršie ako tri mesiace ku dňu podania ponuky. K potvrdeniu musí uchádzač predložiť čestné vyhlásenie, že má otvorené účty iba v bankách, od ktorých predložil vyjadrenie a vyhlásenie musí byť podpísané osobou/osobami oprávnenými vystupovať v jeho mene. Výpis z účtu sa nepovažuje za vyjadrenie banky a verejný obstarávateľ ho neuzná.
Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy, dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá. Ak uchádzač alebo záujemca nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ a obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
Splnenie podmienky účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladajú verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač alebo uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste v poradí podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní.
Zdôvodnenie primeranosti požadovanej podmienky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ požaduje finančnú stabilitu pre zabezpečenie predmetu zadávania verejnej zákazky a schopnosť uchádzača bezproblémovo si plniť svoje finančné záväzky.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: zoznamom stavebných prac uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov (20010-2014)doplneným potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prac s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok v zmysle § 28 ods. 1 písm. b) zákona 25/2006 Z.z.
- zoznamom minimálne 3 zmlúv na realizáciu prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je v predmete zákazky, každá v hodnote min. 150 000 EUR (bez DPH).
podľa § 28 ods. 1 písm. g) Údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich pracovníkov,
osobitne osôb zodpovedných za riadenie stavebných prác zákona 25/2006 Z.z
podľa § 28 ods. 1 písm.i)- údajmi o priemernom ročnom počte zamestnancov a o počte riadiacich zamestnancov za predchádzajúce tri roky
podľa § 28 ods. 1 písm j)- údajmi o strojovom a technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícii na uskutočnenie stavebných prác
podľa § 28 ods. 2 -uvedením podielu plnenia zo zmluvy, ktorý má uchádzač v úmysle zabezpečiť subdodávateľom, písomnou zmluvou uzavretej medzi uchádzačom a subdodávateľom, počas trvania zmluvy
Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Splnenie podmienky účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladajú verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač alebo uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste v poradí podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní.
Všetky doklady a dokumenty musia byť predložené ako originály, alebo overené kópie, pokiaľ nie je uvedené inak.
Odôvodnenie primeranosti určených podmienok účasti v súlade s ustanovením týkajúce sa technickej spôsobilosti sú stanovené v súlade s ustanovením § 28 zákona. Zoznamom stavebných prác a ich potvrdeniami odberateľov uchádzač preukazuje spôsobilosť dodať verejným obstarávateľom požadované práce.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
3/2015
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 30.09.2015 10:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 30.09.2015 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 30.09.2015 13:30
Miesto : v zasadacej miestnosti č.320 na 2. poschodí v budove Mestského úradu v Novom Meste nad Váhom.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Na tomto otváraní obálok s ponukami bude otvorená časť ponuky označená ako "OSTATNÉ". Otváranie obálok "Ostatné" v zmysle § 41 ods. 1) podľa z. č. 25/2006 Z. z. v znení neskorších predpisov je pre uchádzačov neverejné.
Otváranie častí ponúk, označených ako "KRITÉRIA" bude vykonané len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené, a to na mieste v čase oznámenom uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Súťažné podklady si záujemca vyžiada na základe písomnej žiadosti, ktorú zašle na adresu Mestského úradu uvedenej v oddiely I. . V žiadosti bude uvedené, akým spôsobom si chce prevziať súťažné podklady. Spôsob prevzatia súťažných podkladov: zaslanie poštou, alebo osobné vyzdvihnutie. V prípade osobného vyzdvihnutia: Ing.Miroslav Hikel, v pracovné dni pondelok - piatok od 8.00 do 10.00 h.
Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zrušiť vyhlásenú zákazku v prípade, ak sa zmenili okolnosti, za ktorých sa vyhlásila.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
08.09.2015

Profil Obstarávateľa


Dôležité