Oznámenie 18885 - WYT

Obsah

18885 - WYT
Vestník č. 183/2015 - 16.09.2015

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
LESY Slovenskej republiky, štátny podnik
IČO: 36038351
Námestie SNP 8, 97566 Banská Bystrica

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Odštepný závod Semenoles Liptovský Hrádok
Kontaktná osoba: Ing. Martin Honec
Mobil: +421 918335194
Telefón: +421 484344260
Fax: +421 484344191
Email: martin.honec@lesy.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.lesy.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: Iný VO
Iný (špecifikujte): správa lesného a iného majetku vo vlastníctve štátu
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Rašelina a substráty 2
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: Škôlkárske stredisko (ďalej len ŠS) OZ Semenoles Lipt. Hrádok
ŠS Šajdíkove Humence, okres Senica,
ŠS Trstice, okres Galanta,
ŠS Hladomer, okres Zlaté Moravce,
ŠS Brod, okres Žarnovica,
ŠS Drakšiar, okres Brezno, Š
ŠS Kraje, okres Detva,
ŠS Čermošná, okres Rožňava,
ŠS Sobranecké Kúpele, okres Sobrance,
ŠS Šariš, okres Prešov,
ŠS Jochy, okres Liptovský Mikuláš,
ŠS Oravská Priehrada, okres Námestovo
NUTS kód:
SK
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je dodanie rašeliny a substrátov pre pestovanie krytokorenných a voľnokorenných sadeníc lesných drevín na strediskách OZ Semenoles.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 09112200-9
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
2 298 m3 až 4 226 m3, z toho
A - rašelina biela vrchovisková: 634 až 1 160m3
B1 - substrát na ihličnany(krytokorenné sadenice): 1 030 až 1 900 m3
B2 - substrát na listnáče (krytokorenné sadenice): 610 až 1 122 m3
C výsevový substrát: 24 až 44 m3
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota/Od: 114 000,0000 Do: 206 999,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 12
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať nasledujúce podmienky účasti uvedené v § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Ich splnenie preukáže podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní. Uchádzač zapísaný do zoznamu podnikateľov vedeného Úradom pre verejné obstarávanie preukazuje splnenie podmienok účasti v zmysle § 128.
§ 128 ods.1 - Záujemca/Uchádzač zapísaný v zozname podnikateľov na Úrade pre verejné obstarávanie: Splnenie podmienok účasti podľa § 26 sa vyhodnocuje spôsobom podľa § 128 ods. 3.
§ 26 ods. 1 písm. a) - záujemca/uchádzač, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu nebol právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti alebo za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme: Záujemca/Uchádzač predloží výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace.
§ 26 ods. 1 písm. b) - záujemca/uchádzač, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu nebol právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním: Záujemca/Uchádzač predloží výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace.
§ 26 ods. 1 písm. c) - na záujemcu/uchádzača nebol vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku: Záujemca/Uchádzač predloží potvrdenie príslušného súdu nie staršie ako tri mesiace.
§ 26 ods. 1 písm. d) - záujemca/uchádzač nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia: Záujemca/Uchádzač predloží potvrdenie zo Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovne nie staršie ako tri mesiace.
§ 26 ods. 1 písm. e) - záujemca/uchádzač nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia: Záujemca/Uchádzač predloží potvrdenie miestne príslušného daňového úradu nie staršie ako tri mesiace.
§ 26 ods. 1 písm. f) - záujemca/uchádzač je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku alebo žiadosť o účasť: Záujemca/Uchádzač predloží doklad o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku alebo žiadosť o účasť.
§ 26 ods. 1 písm. g) - záujemcovi/uchádzačovi nebolo v predchádzajúcich troch rokoch preukázané závažné porušenie odborných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ preukázať: Záujemca/Uchádzač nepredkladá verejnému obstarávateľovi žiadne potvrdenie.
Uchádzač nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,
1. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, kedy prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola
2a. spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2b. právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
3. ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní.": Záujemca/Uchádzač podľa § 26 sa odsek 2 písm. f) preukazuje splnenie podmienky účasti čestným vyhlásením.
Uchádzač nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa tohto zákona, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia: Záujemca/Uchádzač podľa § 26 odsek 2 písm. g) preukazuje splnenie podmienky účasti čestným vyhlásením.
Uchádzač nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia: Záujemca/Uchádzač podľa § 26 odsek 2 písm. g) preukazuje splnenie podmienky účasti čestným vyhlásením.
Preukazovanie majetkovej účasti - § 26a zákona o verejnom obstarávaní
Majetková účasť sa preukazuje výpisom z obchodného registra alebo výpisom z inej zákonom ustanovenej evidencie, zoznamom akcionárov vedených akciovou spoločnosťou, dokladom vydaným centrálnym depozitárom cenných papierov alebo obdobnými dokladmi vydanými inými orgánmi alebo orgánmi iných štátov, nie staršími ako tri mesiace.
Verejného obstarávania sa nemôže zúčastniť:
a) právnická osoba, ktorá má sídlo v štáte, ktorého právny poriadok neumožňuje preukázať, ktoré fyzické osoby v nej majú kvalifikovanú účasť,
b) právnická osoba, v ktorej fyzické osoby majú kvalifikovanú účasť a majú bydlisko v štáte, ktorého právny poriadok neumožňuje takúto kvalifikovanú účasť preukázať, alebo
c) právnická osoba, v ktorej majú kvalifikovanú účasť verejní funkcionári.9c)
Kvalifikovanou účasťou sa na účely tohto zákona rozumie priamy alebo nepriamy podiel predstavujúci aspoň 10 % na základnom imaní právnickej osoby alebo na hlasovacích právach v právnickej osobe, alebo možnosť uplatňovania vplyvu na riadení právnickej osoby, ktorý je porovnateľný s vplyvom zodpovedajúcim tomuto podielu; nepriamym podielom sa na účely tohto zákona rozumie podiel držaný sprostredkovane prostredníctvom právnických osôb, v ktorých má držiteľ nepriameho podielu kvalifikovanú účasť.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: nepožaduje sa
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: § 28 ods.1 písm. a) - uchádzač preukáže technickú alebo odbornú spôsobilosť predložením uvedených dokladov alebo dokumentov:
zoznamom dodávok tovaru podobného alebo rovnakého charakteru, ako je predmet zákazky (dodávka rašeliny a substrátov) za predchádzajúce tri roky (2014, 2013, 2012) doplneným potvrdeniami o kvalite dodania tovaru s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov s minimálnym objemom dodávok 3000 m3; ak odberateľom 1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia, 2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.

§ 28 ods.1 písm. l) - ak ide o tovar, ktorým sú výrobky, ktoré sa majú dodať, 1. vzorkami, opismi alebo fotografiami
1. predložením dokladu (opisom) od výrobcu, že v procese výroby substrátu dochádza k odstráneniu prachových častíc. 2. vzorka tovaru musí byť dodaná v balení "big-bag" (v zmysle STN 12580) v takom objeme, v akom bude uchádzač dodávať tovar v prípade úspešnosti ponuky. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo vykonať na vzorke merania podľa opisu predmetu zákazky. Výsledky meraní budú použité pri vyhodnotení ponúk uchádzačov. Vzorka sa po ukončení verejného obstarávania nebude vracať uchádzačovi, zostáva pre potreby verejného obstarávateľa.
Odôvodnenie primeranosti podmienky v zmysle § 32 ods. 6: Verejný obstarávateľ si potrebuje overiť, či tovar spĺňa požadované parametre na kvalitu.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska
kritérií uvedených nižšie (kritériá na vyhodnotenie ponúk je potrebné uviesť s ich relatívnou váhou alebo v zostupnom poradí dôležitosti, ak nemožno z preukázateľných dôvodov uviesť ich relatívnu váhu)
Časť: 1
Názov: Cena
Váha: 70
Časť: 2
Názov: -pH podľa opisu predmetu zákazky váha 10bodov (splnené 10 bodov, nesplnené 0 bodov)
Váha: 10
Časť: 3
Názov: -EC (vodivosť) podľa opisu predmetu zákazky váha 5 bodov (splnené 5 bodov, nesplnené 0 bodov
Váha: 5
Časť: 4
Názov: -Organické látky v sušine podľa opisu predmetu zákazky váha 5 bodov (splnené 5 bodov, nesplnené 0 bodov)
Váha: 5
Časť: 5
Názov: -sušina podľa opisu predmetu zákazky váha 5 bodov (splnené 5 bodov, nesplnené 0 bodov)
Váha: 5
Časť: 6
Názov: -frakcia podľa opisu predmetu zákazky váha 5 bodov (splnené 5 bodov, nesplnené 0 bodov)
Váha: 5
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
2015-PL-0083
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 07.10.2015 10:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 07.10.2015 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 07.10.2015 10:15
Miesto : LESY Slovenskej republiky, štátny podnik, Odštepný závod Semenoles, Pri železnici 52, 033 19 Lipt. Hrádok - I.
poschodie, zasadacia miestnosť
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
V zmysle § 32 ods. 11 je splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača alebo záujemcu (okrem § 26a), pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi a obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
Čestné vyhlásenie musí obsahovať údaje na základe ktorých bude možné jasne posúdiť aké podmienky účasti uchádzač spĺňa a akými dokladmi ich preukáže.
Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 a § 26a vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia a preukazovania majetkovej účasti za každého člena skupiny osobitne a splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia a technickej alebo odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne. Splnenie podmienky podľa § 26 ods. 1 písm. f) preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

V zmysle § 33 ods. 4 verejný obstarávateľ uzná rovnocenné potvrdenie vydané príslušným orgánom iného členského štátu, ktorým uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ príjme aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom alebo záujemcom.

Podmienkou na poskytnutie súťažných podkladov je predloženie písomnej žiadosti záujemcu o vydanie súťažných
podkladov, v ktorej je určená kontaktná osoba zodpovedná za doručovanie písomností a komunikáciu pri vysvetľovaní, hodnotení ponuky a spracovaní zmluvy na plnenie zákazky, s uvedením adresy, tel. č. a e-mailového kontaktu na túto osobu. Žiadosť musí ďalej obsahovať identifikáciu žiadateľa a presný názov predmetu zákazky. Písomnú žiadosť o vydanie súťažných podkladov je možné doručiť nasledujúcimi formami:
1. e-mailom (odporúčame) - žiadosť musí byť podpísaná oprávnenou osobou alebo ňou poverenou osobou na tento účel (v tomto prípade je potrebné so žiadosťou doložiť aj poverenie).
2. osobne - súťažné podklady bude verejný obstarávateľ poskytovať po predbežnom (napr. telefonickom) dohovore v pracovných dňoch od 8.00 do 13.00 h.
Po zverejnení súťažných podkladov verejný obstarávateľ môže na základe žiadosti o poskytnutie súťažných podkladov zaslať súťažné podklady záujemcom aj elektronicky.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
11.09.2015

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité