Oznámenie 19595 - WYS

Obsah

19595 - WYS
Vestník č. 192/2015 - 29.09.2015

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Košický samosprávny kraj
IČO: 35541016
Námestie Maratónu mieru 1, 04266 Košice - mestská časť Staré Mesto

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Námestie Maratónu mieru 1
Kontaktná osoba: Ing. Zuzana Hajdu
Telefón: +421 557268235
Email: zuzana.hajdu@vucke.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.vucke.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RO - Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. c)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Poskytnutie povinného zmluvného poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla a pripoistenia pre flotilu vozidiel verejného obstarávateľa
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
6
Hlavné miesto poskytovania služieb: Miesto dodania predmetu zákazky: Košický samosprávny kraj, Nám. Maratónu mieru 1, 042 66 Košice - Staré Mesto.
NUTS kód:
SK042
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je poskytnutie povinného zmluvného poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla a pripoistenia (ďalej len poistenie) pre flotilu vozidiel verejného obstarávateľa na základe hromadnej poistnej zmluvy. Poistenie sa bude týkať motorových vozidiel, ktorých užívateľmi je/sú verejný obstarávateľ a organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti verejného obstarávateľa. Zoznam vozidiel tvorí Prílohu č. 2 súťažných podkladov.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 66516100-1
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 66514110-0
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 90 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Začatie: 01.01.2016
Ukončenie: 31.12.2065
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: PODMIENKY ÚČASTI
- OSOBNÉ POSTAVENIE UCHÁDZAČOV VO VEREJNOM OBSTARÁVANÍ PODĽA § 26 ZÁKONA O VEREJNOM OBSTARÁVANÍ
Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len zákon o verejnom obstarávaní). Splnenie podmienok účasti uchádzač preukáže predložením dokladov podľa § 26 ods. 2, resp. ods. 4 a 5 zákona o verejnom obstarávaní v origináli alebo úradne overenej fotokópii. Uchádzač zapísaný do zoznamu podnikateľov, ktorý vedie Úrad pre verejné obstarávanie, preukazuje splnenie podmienky účasti podľa § 26 údajmi a dokladmi, zapísanými v zozname podnikateľov. Splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia budú vyhodnocované v súlade s § 26 a § 128 zákona o verejnom obstarávaní.
-PREUKAZOVANIE MAJETKOVEJ ÚČASTI PODĽA § 26a ZÁKONA O VEREJNOM OBSTARÁVANÍ
Verejný obstarávateľ požaduje predložiť doklady, ktoré preukážu oprávnenosť uchádzača na účasť vo verejnom obstarávaní v súlade s § 26a ods. 1,2 zákona o verejnom obstarávaní, ktoré preukáže podľa § 26a ods . 3 zákona o verejnom obstarávaní
Splnenie podmienky účasti (§ 26 a §26a) možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
Odôvodnenie primeranosti podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: Podmienky osobného postavenia a preukazovania majetkovej účasti uchádzačov vyplývajú z kogentných ustanovení zákona o verejnom obstarávaní.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia a preukazovania majetkovej účasti za každého člena skupiny osobitne a splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia a technickej alebo odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne. Splnenie podmienky podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
V zmysle § 33 ods. 4 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ uzná rovnocenné potvrdenie vydané príslušným orgánom iného členského štátu, ktorým uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ príjme aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom alebo záujemcom.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Neuplatňuje sa.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač v ponuke predloží nasledovné informácie a dokumenty, ktorými preukazuje (odbornú) technickú spôsobilosť: § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní zoznamom dodávok tovaru alebo poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky (2012, 2013, 2014)
doplneným potvrdeniami o kvalite dodania tovaru alebo poskytnutia služieb s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.
Odôvodnenie primeranosti podmienok účasti: Verejný obstarávateľ požaduje vyššie uvedené z dôvodu uistenia sa, že výber úspešného uchádzača predmetu zákazky bude z uchádzačov, ktorí sú schopní poskytnúť predmet zákazky s rovnakými alebo porovnateľnými parametrami a v požadovanom rozsahu.
Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne overených kópií všetkých dokladov.
Pri preukazovaní podmienok účasti technická alebo odborná spôsobilosť možno uplatniť ustanovenia § 28 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Na predkladanie referencií je možné uplatniť aj § 155m ods.11 zákona o verejnom obstarávaní.
V súlade s § 19 ods. 3 zákona o verenom obstarávaní splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť preložené do štátneho jazyka okrem dokladov predložených v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu, rozhodujúci je úradný preklad v štátnom jazyku.
Splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia a preukazovania majetkovej účasti za každého člena skupiny osobitne a splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia a technickej alebo odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne. Splnenie podmienky podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
V zmysle § 33 ods. 4 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ uzná rovnocenné potvrdenie vydané príslušným orgánom iného členského štátu, ktorým uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ príjme aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom alebo záujemcom.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : k § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní je podmienkou účasti uchádzača predloženie aspoň jednej referencie, ktorá preukáže za predchádzajúce tri roky, hromadné poistenie vozidiel v rozsahu minimálne 300 kusov u jedného poistníka.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska
kritérií uvedených nižšie (kritériá na vyhodnotenie ponúk je potrebné uviesť s ich relatívnou váhou alebo v zostupnom poradí dôležitosti, ak nemožno z preukázateľných dôvodov uviesť ich relatívnu váhu)
Časť: 1
Názov: Najnižšia cena
Váha: 70
Časť: 2
Názov: Asistenčné služby a pripoistenia
Váha: 30
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 19.10.2015 12:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 19.10.2015 12:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 20.10.2015 09:00
Miesto : Košický samosprávny kraj, Námestie Maratónu mieru 1, Košice
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Otváranie časti ponuky označenej ako Ostatné je neverejné. Na otváraní časti ponúk Kritériá sa môžu zúčastniť uchádzači, ktorí predložili ponuky v termíne na predkladanie ponúk a ich ponuky neboli vylúčené z hľadiska splnenia podmienok účasti. Na otváraní časti ponúk Kritériá môže byť uchádzač zastúpený štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu uchádzača alebo osobou splnomocnenou na jeho zastupovanie. Uchádzač (fyzická osoba), štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu uchádzača (právnická osoba) sa preukážu na otváraní obálok s ponukami preukazom totožnosti a kópiou výpisu z obchodného alebo živnostenského registra. Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti, splnomocnením na zastupovanie a kópiou výpisu z obchodného alebo živnostenského registra.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Súťažné podklady (vrátane prípadných doplnení a vysvetlení) budú zverejnené na profile verejného obstarávateľa, ktorý je vedený na stránke Úradu pre verejné obstarávanie. Uchádzač/záujemca môže získať súťažné podklady zo stránky www.uvo.gov.sk (https://www2.uvo.gov.sk/profily/-/profil/pdetail/3143) bez nutnosti žiadať súťažné podklady od verejného obstarávateľa. V prípade záujmu je možné súťažné podklady získať aj od verejného obstarávateľa. Žiadosti je možné predkladať v listinnej podobe (poštou alebo osobne - v úradných hodinách podateľne uvedených nižšie) alebo emailom na adrese uvedenej v bode I.1..
Ponuky je možné predkladať v listinnej podobe, v zmysle súťažných podkladov, poštovou prepravou alebo osobne na adrese uvedenej v bode I.1.. Pri osobnom doručení sa ponuka predkladá do podateľne, pričom platia nasledujúce úradné hodiny podateľne:
Po-Ut 7:30-14:30
St 7:30-15:30
Št 7:30-14:30
Pi 7:30-13:30
V zmysle § 45 ods.9 zákona o verejnom obstarávaní úspešný uchádzač, alebo uchádzači sú povinní poskytnúť verejnému obstarávateľovi riadnu súčinnosť, potrebnú na uzavretie zmluvy tak, aby mohla byť uzatvorená do 30 dní odo dňa uplynutia lehoty podľa ods. 2 až 7 Zákona, ak boli na jej uzatvorenie písomne vyzvaní.
Úspešný uchádzač je povinný predložiť najneskôr v lehote stanovenej vo výzve na poskytnutie riadnej súčinnosti zmluvu v 4 rovnopisoch vrátane jej príloh, ktoré tvoria neoddeliteľnú súčasť zmluvy. Nesplnenie tejto povinnosti bude verejný obstarávateľ považovať za neposkytnutie riadnej súčinnosti.
Úspešný uchádzač je povinný predložiť najneskôr v lehote stanovenej vo výzve na poskytnutie riadnej súčinnosti povolenie Národnej banky Slovenska na vykonávanie poisťovacej činnosti (pre neživotné poistenie v súlade s predmetom zákazky) v zmysle zákona č. 8/2008 Z.z. o poisťovníctve a o zmena a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, ktoré je vydané pre uchádzača (originál alebo úradne overená fotokópia). Nesplnenie tejto povinnosti bude verejný obstarávateľ považovať za neposkytnutie riadnej súčinnosti.
Zmluva o poistení bude uzatvorená priamo medzi verejným obstarávateľom (KSK) a uchádzačom tzn. poisťovňou resp. poskytovateľom poistných služieb. Verejný obstarávateľ (KSK) využíva služby zazmluvneného poisťovacieho makléra v otázkach riadenia rizík a poistenia.
Zmluva bude uzatvorená od 1.1.2016 na dobu neurčitú ( dátum v časti II.3. "31.12.2065" je uvedený formálne, nakoľko systém ÚVO neumožňuje zadať trvanie zmluvy na dobu neurčitú).
Podrobnejšie údaje o zákazke sú uvedené v súťažných podkladoch.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
25.09.2015

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité