Oznámenie 24657 - WYP

Obsah

24657 - WYP
Vestník č. 249/2015 - 17.12.2015

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Obec Virt
IČO: 00612138
Hlavná 47, 94638 Virt

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Obecný úrad Virt
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Melotíková
Mobil: +421 903520052
Telefón: +421 903520052
Email: dagmar.melotikova@gmail.com
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.virt.host.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RO - Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
„Zlepšenie energetickej hospodárnosti budovy obecného úradu Virt“
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: Obec Virt, Obecný úrad Virt, Hlavná 47, 946 38 Radvaň nad Dunajom, parcela číslo: 2761 / 18
NUTS kód:
SK0
SK02
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Účelom nového architektonického riešenia je zlepšenie energetickej hospodárnosti budovy. Hlavné zmeny spočívajúce vo vylepšení tepelno-technických parametrov sa týkajú výmeny nevyhovujúcich výplní stenných otvorov vonkajších dvier a okien obvodových stien, zateplenia fasád existujúcich obvodových konštrukcií, zateplenia podlahy novej strešnej povaly položením tepelnej izolácie a hydraulické vyregulovanie sústavy ústredného vykurovania budovy OÚ. Dokumentácia rieši i výmenu konštrukcií a vybavenia, ktoré nevyhnutne súvisia zo zateplením rekonštrukcia bleskozvodu.
Konštrukcia navrhovaného prestrešenia :
Jestvujúca strecha technicky nevyhovuje a spôsobuje zatekanie objektu. Navrhujeme zastrešenie šikmou strechou sedlovou o sklone 12°a 12,9°, konštrukciu dreveného krovu väznicovou sústavou, prekrytie z profilovaného oceľového plechu pozinkovaného lakoplastovaného, ktorý je pomerne ľahký a nezaťažuje jestvujúcu stavbu.
Pri stavbe novej strechy je nutné aj rozobratie a nadstavanie obidvoch komínov do požadovanej výšky z plných pálených tehál s vyvložkovaním a ukončením betónovým vencom a následne upevniť oplechovanie komína. Drevené časti konštrukcie strechy treba namoriť voči hubám a hnilobe. Znovu osadiť pozinkované pôvodné odkvapové žľaby na krokvy a napojiť ich na odtokové odpadové rúry, ktoré sa po ukončení stavebných prác opätovne namontujú na fasády objektu.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45000000-7
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Klampiarske konštrukcie :
Dažďová voda zo strechy je odvedená jestvujúcimi vonkajšími dažďovými žľabmi 150mm a piatimi dažďovými zvodmi 120mm na terén.
Dažďové zvody jestvujúceho objektu sa počas stavebných úprav - izolácie fasád dočasne demontujú. Je nutné kvôli EPS Izoláciií hr. 120mm zároveň namontovať nové príchytky dažďového zvodu. Odkvapový systém : farba natur pozinkovaný plech, alt. šedá.

Výplne otvorov :
Nové okenné otvory, vstupné jednokrídlové dvere /protipožiarne/:
Okná vrátane vstupných dverí : 5-komorový plast - farba biela alt. šedá fólia z exteriérovej strany, s výplňou s izolačným dvojsklom. Parapety vonkajšie - poplastovaný plech biely alt. šedý. Parapety v interiéri vzhľadom na charakter stavby navrhujem kameň imitujúce plastové, mramorovo-bielej farby alt. keramický obklad. Nové vstupné dvere / s tepelnoizolačnými vlastnosťami ako okná/ do administratívnej jednotky Obecného úradu a Materskej školy sú protipožiarne bielej farby s požiarnou odolnosťou 30. Dvere sú bielej farby alt. so šedou fóliou z exteriérovej strany.

Tepelné izolácie :
Obvodové steny budú zateplené kontaktným zatepľovacím systémom na báze polystyrénu.
Hrúbka navrhovanej EPS izolácie jestvujúceho obvodového muriva hlavnej fasády je 120mm.
Hlavná čelná uličná fasáda a vstupná lodžia MŠ sú zdobené umeleckými dielami, ktorých plocha sa nemôže prekryť izolačným materiálom. Preto navrhujem aj v súhlade s požiadavkami PO plochu zaizolovať z vnútra minerálnou vlnou hr.=150mm. Hrúbka XPS izolácie fasádneho sokla resp. nadzemnej časti pivničných múrov 80mm. Podstrešnú rímsu fasád budovy navrhujeme zatepliť EPS izoláciou hr.=80mm zdola resp. 50mm zboku.
Ostenia nových izolačných okenných a dverných výplní stenných otvorov navrhujeme zatepliť EPS izoláciou hr.=30mm. Strop prístreškov vstupných zádverí, spodok balkónov navrhujeme zatepliť EPS izoláciou hr.=80mm. Vrch prístreškov pod novým oplechovaním a ich boky ako aj vnútorné kraje ŽB prekladov balkónových lodžií navrhujeme zatepliť EPS izoláciou hr.=50mm. Stropná konštrukcia nevykurovaných pivničných priestorov bude zateplená minerálnou vlnou hr.= 60mm. Pochôdzna plocha pod novou strešnou konštrukciou s plechovou krytinou bude zateplená tepelnou izoláciou z minerálnej vlny hr.=300mm. Na očistenú a sanovanú strešnú lepenku jestvujúcej budovy novej plytkej povaly pomedzi nosné prvky drevenej strešnej konštrukcie s plechovou krytinou sa osadí parotesniaca fólia. Izolácia strechy sa následne prevedie rozrolovaním pásov izolačnej hmoty v dvoch vrstvách. Na ňu sa položí ochranná fólia proti usadzovaniu prachu. Zateplením podlahy povaly sa vyrieši ochladzovanie stropu nad 2.n.p.
Verejný obstarávateľ od uchádzačov požaduje oceniť a použiť certifikovaný zatepľovací systém.
Celková výmera zateplenia celého objektu = 1 212,45 m :

Verejný obstarávateľ po zrealizovaní investície deklaruje zníženie spotreby tepla na vykurovanie na budovu/ rok z pôvodných 134 865 kWh/a pred zateplením na 42 673 kWh/a po zateplení.
Merná potreba tepla na vykurovanie sa projektovaným zateplením po teplotechnickom výpočte zníži z pôvodných 215,03 kWh/(m.a) na 65,97 kWh/(m.a), čo predstavuje zníženie spotreby tepla o 68%.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 199 351,4900 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 6
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1. Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia:

1.1 Ustanovenie § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní taxatívne vymedzuje podmienky účasti, týkajúce sa osobného postavenia a následne v § 26 ods. 2 predmetného ustanovenia zákona sú stanovené doklady, ktorými sa splnenie týchto podmienok účasti preukazuje. Každý uchádzač alebo záujemca v procese verejného obstarávania musí spĺňať všetky podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia v takom rozsahu, v akom sú upravené v § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní a preukázať ich dokladmi podľa ods. 2, resp. ods. 3 a 4. Dávame do pozornosti výkladové stanovisko úradu č. 3/2013 k § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní zo dňa 18. 01. 2013, z ktorého vyplýva, cit.: Splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní sa preukazuje vo vzťahu k hlavnému predmetu zákazky. V odôvodnení výkladového stanoviska sa uvádza, cit.: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len subjekt, ktorý je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu vo vzťahu k hlavnému predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ v oznámení použitom ako výzva na súťaž precizuje toto oprávnenie vo väzbe na hlavný predmet zákazky.
1.2 V prípade, že uchádzač/záujemca preukazuje osobné postavenie dokladom preukazujúcim zápis do zoznamu podnikateľov (§ 128 Zákona), nie je v súlade so Zákonov požadovať aj doklad, o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu. V prípade, že potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov neobsahuje všetky potrebné informácie požadované § 26 ods. 1 písm. i) a j) Zákona, verejný obstarávateľ vyžaduje doplnenie predložených dokladov.
1.3 § 26 ods. 1 písm. c) zákona o verejnom obstarávaní. Ide o doplnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia o skutočnosť, že verejného obstarávania sa môže zúčastniť len subjekt, ktorý nie je v reštrukturalizácii. Táto skutočnosť sa preukazuje potvrdením príslušného súdu, nie starším ako tri mesiace.
1.4 Verejný obstarávateľ pri otázke posúdenia splnenia podmienky účasti týkajúcej sa osobného postavenia upozorňuje, že v prípade, ak má zahraničná právnická osoba na území SR za účelom podnikania zriadenú organizačnú zložku, ktorá nemá právnu subjektivitu v zmysle Obchodného zákonníka, zahraničná právnická osoba preukazuje splnenie podmienok účasti osobného postavenia vo verejnom obstarávaní aj za svoju organizačnú zložku v kontexte ustanovení § 26 ods. 2 písm. c), d) a e) zákona o verejnom obstarávaní, nakoľko organizačná zložka má povinnosti a právnu subjektivitu v oblasti platenia daní a subjektivitu vyplývajúcu z pracovnoprávnych vzťahov a s tým spojené povinnosti vyplývajúce z právnych predpisov o sociálnom zabezpečení.
1.5 Ak uchádzač alebo záujemca nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov uvedených v odseku 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.
1.6 Ak má uchádzač alebo záujemca sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača alebo záujemcu.
1.7 Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
1.8 Skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne podľa § 31 ods. 3 Zákona. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú ma zabezpečiť.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 2. Podmienky účasti týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia záujemcov podľa § 27 Zákona.
Uchádzač v ponuke predloží nasledovné doklady, ktorými preukazuje, že najneskôr k poslednému dňu lehoty určenej na predkladanie ponúk spĺňa svoje finančné a ekonomické postavenie v zmysle § 27 Zákona, predložením originálov alebo úradne osvedčených kópií dokladov:
2.1Podľa § 27 ods. 1 písm. a) Zákona:
a)záväzný prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky, o poskytnutí úveru vo výške hodnoty zákazky, alebo ekvivalent v inej mene, za účelom zabezpečenia finančných zdrojov spojených s realizáciou stavby,
b)potvrdenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, že uchádzač disponuje vlastnými finančnými zdrojmi na svojom bankovom účte vo výške hodnoty zákazky , za účelom zabezpečenia finančných zdrojov spojených s realizáciou stavby,
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Odôvodnenie primeranosti podľa § 32 ods. 6 Zákona:
Požiadavka predložiť vyjadrenie banky je zadávaná za účelom preukázania, že uchádzač je serióznym obchodným partnerom so stabilným zázemím, ktorý si svoje záväzky plní riadne a včas a dodržiava platobnú a finančnú disciplínu.

Požadované doklady uchádzač predloží ako dôkaz, že je z hľadiska svojho ekonomického a finančného postavenia schopný úspešne plniť zmluvu a že má dostatok preukázateľného zdrojového krytia na riadne plnenie svojich zmluvných záväzkov súvisiacich s realizáciou stavebných prác. Potreba predloženia dokladu o zdrojovom krytí (záväzný úverový prísľub) uchádzača vyplýva zo skutočnosti, že verejný obstarávateľ neposkytuje finančné preddavky ani zálohy. Z uvedeného vyplýva, že uchádzač musí byť schopný zabezpečiť plnenie predmetu zákazky preukázateľnými finančnými zdrojmi až do uplynutia lehoty splatnosti faktúr.
Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú finančného a ekonomického postavenia za všetkých členov skupiny spoločne.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 3. Podmienky účasti týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti záujemcov podľa § 28 Zákona.
Uchádzač predloží nasledovné doklady, ktorými preukazuje svoju technickú a odbornú spôsobilosť na uskutočnenie predmetu zákazky, ako aj referencie, že v predchádzajúcom období úspešne v požadovanej kvalite a načas uskutočnil stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru.
3.1 Splnenie podmienok účasti podľa § 28 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje uchádzač predložením zoznamu o uskutočnených stavebných prácach rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky za predchádzajúcich 5 rokov (rozhodné obdobie 2011, 2012, 2013, 2014 a 2015) spätne k poslednému dňu lehoty určenej na predkladanie ponúk s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov. Predmetný zoznam doloží záujemca potvrdeniami (referenciami) o kvalite uskutočnených stavebných prácach s uvedením min. názov alebo obchodné meno odberateľa, adresa jeho sídla alebo miesta plnenia, stručný opis stavebných prác, zmluvnú cenu za predmet zákazky, termín uskutočnenia stavebných prác, objem/rozsah, kontakt na odberateľa potrebný pre overenie si uvedených informácií; ak odberateľom:
1. bol verejný obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, referenciu potvrdí tento verejný obstarávateľ;
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením záujemcu alebo uchádzača o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.
3.2 Podľa § 28 ods. 1 písm. g) Zákona údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za riadenie stavebných prác .
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
a) Zoznam uskutočnených stavebných prác za predchádzajúcich 5 rokov spätne k poslednému dňu lehoty určenej na predkladanie ponúk (rozhodné obdobie 2011, 2012, 2013, 2014 a 2015) uchádzači preukážu realizáciu , t.j. ukončené zákazky, stavebné práce rovnaké alebo podobné ako je predmet zákazky a to kumulatívne v objeme minimálne 199 000,00 € bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene. Zoznam uskutočnených stavebných prác musí byť podpísaný oprávnenou osobou uchádzača a doložený potvrdením odberateľov.
Iné meny ako EUR sa prepočítajú na EUR podľa kurzu NBS (prípadne kurzu ECB - Európskej centrálnej banky) aktuálneho v deň odoslania výzvy na predkladanie ponúk do vestníka verejného obstarávania Úradu verejného obstarávania. Uchádzač je zároveň povinný v ponuke podrobne zdokumentovať prepočítavací postup pri každom doklade, v ktorom sa prepočet meny vykonal.
b) Podľa § 28 ods. 1 písm. g) Zákona údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov verejný obstarávateľ požaduje od uchádzača/ záujemcu: Uchádzač preukáže, že na plnenie predmetu zákazky má k dispozícii jedného technika s odbornou spôsobilosťou na výkon stavbyvedúceho, t.j. musí mať osvedčenie SKSI alebo ekvivalentný doklad o vykonaní odbornej skúšky podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov - odborné zameranie - pozemné stavby splnomocňujúce na vykonanie vybraných činnosti vo výstavbe podľa § 45 zákona č. 50/1976 Zb. stavebný zákon v znení neskorších predpisov. Spôsobilosť na realizáciu predmetu zákazky uchádzač preukáže fotokópiou autorizačného osvedčenia s originálnym odtlačkom pečiatky a podpisom odborne spôsobilej osoby. Uchádzač predloží za stavbyvedúceho: odborný životopis alebo ekvivalentný doklad, z ktorého bude zrejmá odborná prax danej osoby, požaduje sa originál s podpisom stavbyvedúceho.
c) Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona, vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
d) Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti technickej alebo odbornej spôsobilosti v originálnom vyhotovení alebo ako úradne overené fotokópie nie staršie ako tri mesiace od lehoty na predkladanie ponúk.
e) Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
Odôvodnenie: Ide predovšetkým o to, aby uchádzač resp. záujemca preukázal svoje schopnosti a skúsenosti úspešne realizovať predmet zákazky. Je schopný plniť predmet zákazky, požaduje informácie o schopnosti a praktických skúsenostiach uchádzača, ktoré tvoria predmet zákazky a že má dostatočné personálne kapacity na bezproblémové plnenie predmetu zákazky v požadovanej kvalite.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
1/2015/VI
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 04.01.2016 08:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 04.01.2016 08:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 04.01.2016 10:00
Miesto : Obecný úrad Virt, Hlavná 47, 946 38 Radvaň nad Dunajom
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Otváranie obálok je verejné, môžu sa na ňom zúčastniť všetci uchádzači, ktorí verejnému obstarávateľovi v lehote na predkladanie ponúk doručili svoje ponuky.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Prostredníctvom finančných prostriedkov EÚ v programovom období 2014 -2020 z Programu rozvoja vidieka SR, číslo výzvy: 12/PRV/2015 alebo iných finančných zdrojov ( napr.: Environmentálneho fondu).
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Žiadosť o súťažné podklady zaslať elektronicky na emailovú adresu: dagmar.melotikova@gmail.com

I napriek povinností, ktoré si bude verejný obstarávateľ plniť pri zverejňovaní informácii a dokumentov v profile VO, verejný obstarávateľ odporúča všetkým uchádzačom/ záujemcom , ktorí si stiahli súťažné podklady a Výzvu z profilu Obce Virt, aby túto skutočnosť oznámili e-mailom na kontaktnú adresu: dagmar.melotikova@gmail.com uvedením kontaktných údajov pre potreby poskytovania vysvetľovania údajom uvedených vo Výzve, Súťažných podkladoch a iné. V prípade, že uchádzač/záujemca nezašle túto informáciu na kontaktný e-mail, verejný obstarávateľ nenesie zodpovednosť za nedoručenie vysvetlenia informácii uvedených vo Výzve a v Súťažných podkladoch a iné.

Úspešný uchádzač je povinný zabezpečiť svoju registráciu v registri konečných užívateľov výhod v súlade s § 45. Rovnako je povinný zabezpečiť zapísanie svojich subdodávateľov a tretích osôb prostredníctvom ktorých preukazoval splnenie podmienok účasti. Nesplnenie tejto povinnosti sa považuje za neposkytnutie súčinnosti pri podpise zmluvy.

Úspešný uchádzač pri podpise zmluvy o dielo, preukáže verejnému obstarávateľovi, že má uzatvorenú zmluvu o poistení zodpovednosti za škodu vzniknutú na majetku alebo zdraví tretích osôb počas realizácie diela vo výške 240 tisíc eur ( verejný obstarávateľ nie je platcom DPH ).

Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ani jednu z predložených ponúk a neobjednať práce od úspešného uchádzača v prípade, ak sa zmenia okolnosti, za akých sa táto verejná súťaž vyhlasovala. Verejný obstarávateľ uzavrie zmluvu v lehote viazanosti len vtedy, ak bude mať dostatok finančných prostriedkov.

Uchádzač sa zaväzuje strpieť výkon kontroly/auditu súvisiaceho s vykonaním diela kedykoľvek počas platnosti a účinnosti príslušnej Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku uzavretej objednávateľom ako prijímateľom nenávratného finančného príspevku za účelom financovania predmetného diela, a to zo strany oprávnených osôb na výkon kontroly/auditu v zmysle príslušných právnych predpisov SR a EÚ, najmä zákona č. 528/2008 Z.z. o pomoci a podpore poskytovanej z fondov Európskej únie v znení neskorších predpisov a zákona č. 502/2001 Z.z. o finančnej kontrole a vnútornom audite a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a príslušnej Zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku a jej príloh vrátane Všeobecných zmluvných podmienok pre také zmluvy a poskytnúť týmto orgánom riadne a včas všetku potrebnú súčinnosť. Porušenie tejto povinnosti Zhotoviteľa je podstatným porušením zmluvy, ktoré oprávňuje objednávateľa od zmluvy odstúpiť.

Uchádzač berie na vedomie a rešpektuje, že zákazka financovaná z fondov EÚ, ohľadom ktorej sa uzatvára zmluva, bude predmetom ex ante administratívnej kontroly procesu verejného obstarávania zo strany príslušného Riadiaceho orgánu a/alebo Sprostredkovateľského orgánu pod Riadiacim orgánom. Ak výsledok predmetnej administratívnej kontroly nebude kladný, alebo kontrolné orgány odhalia akúkoľvek nezrovnalosť, alebo k schváleniu nedôjde najneskôr do 3 mesiacov od nadobudnutia platnosti zmluvy, je ktorákoľvek zo zmluvných strán oprávnená od zmluvy odstúpiť. Schválenie zákazky v rámci ex ante kontroly príslušným kontrolným orgánom je zároveň podmienkou nadobudnutia účinnosti zmluvy.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
15.12.2015

Redakčné opravy

25512 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 253/2015
V oznámení 24657-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Virt, Hlavná 47, 946 38 Virt zverejnenom vo VVO č. 249/2015 zo dňa 17.12.2015 boli nesprávne zverejnené údaje OPRAVA TEXTU Miesto, kde má byť text upravený: III.1.1. Osobné postavenie Namiesto: pôvodné ustanovenie platí je len doplnené Viď: § 26 Osobné postavenie (1) Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia: a) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny alebo za trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, b) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním, c) nebol naňho vyhlásený konkurz, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku. d) nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia, e) nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia, f) je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku alebo žiadosť o účasť, g) nebolo mu v predchádzajúcich troch rokoch preukázané závažné porušenie odborných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať, h) nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou, 1. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, 2. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, keď prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola 2a. spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, 2b. právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, 3. ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, i) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa tohto zákona, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia, j) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia. (2) Uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti podľa odseku 1 a) písm. a) a b) výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace, b) písm. c) potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace, c) písm. d) potvrdením Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovne nie starším ako tri mesiace, d) písm. e) potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace, e) písm. f) dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, f) písm. h) čestným vyhlásením, g) písm. i) a j) čestným vyhlásením. (3) Ak uchádzač alebo záujemca nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov uvedených v odseku 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla. (4) Ak má uchádzač alebo záujemca sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača alebo záujemcu. OPRAVA TEXTU Miesto, kde má byť text upravený: VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie Namiesto: pôvodné ustanovenie platí je len doplnené Viď: Verejný obstarávateľ určil v súlade s § 34 ods. 17 Zákona osobitné podmienky plnenia zmluvy, ktoré sa týkajú sociálnych hľadísk. Verejný obstarávateľ požaduje od uchádzačov, aby sa uchádzači pri predložení ponúk zaviazali v prípade získania predmetnej zákazky tieto podmienky plniť. Osobitné podmienky plnenia zmluvy sú súčasťou súťažných podkladov, v návrhu Zmluvy o dielo. V prípade, že zhotoviteľ realizuje predmetnú zákazku v obci z Atlasu rómskych komunít 2013, sa zhotoviteľ zaviaže, že požiadavku na uplatnenie sociálneho aspektu uvedenú vyššie, bude podľa Partnerskej dohody SR na roky 2014 - 2020 uplatňovať vo vzťahu k inklúzii Marginalizovaných rómskych komunít (ďalej len MRK), t.j. pri zákazkách realizovaných v obciach z Atlasu rómskych komunít 2013, bude sociálne hľadisko uplatňovať vo vzťahu k inklúzii MRK. Atlas rómskych komunít 2013 (http://www.minv.sk/?atlas_2013).

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité