Oznámenie 2313 - VBS

Obsah

2313 - VBS
Vestník č. 19/2016 - 28.01.2016

OZNÁMENIE O VÝSLEDKU VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
Formulár: Príloha č. 3 podľa Vykonávacieho nariadenia Komisie (EÚ) č. 842/2011

Druh postupu: Rokovacie konanie bez zverejnenia
Druh zákazky: Služby
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV, ADRESY A KONTAKTNÉ MIESTA
Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s.
Vnútroštátne identifikačné číslo: 35914921
Drieňová 24, 82009 Bratislava-Ružinov

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s.
Kontaktná osoba: Mgr. Katarína Botlóová
Telefón: +421 220294219
Fax: +421 243420901
Email: botloova.katarina@zscargo.sk
Internetová adresa (internetové adresy)
I.2) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Iné (uveďte)
Iný verejný obstarávateľ: podľa § 6 ods.1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní
I.3) Hlavná činnosť
Iné (uveďte)
Iné: Vykonávanie dopravnej činnosti na dráhe
I.4) ZADANIE ZÁKAZKY V MENE INÝCH VEREJNÝCH OBSTARÁVATEĽOV
ODDIEL II: PREDMET ZMLUVY
II.1) OPIS
II.1.1) Názov pridelený zákazke
Vykonanie neplánovaných opráv a prevádzkových ošetrení MO na HDV rady 736, 742, 746, 751, 752 a 770
II.1.2) Druh zákazky a miesto uskutočňovania prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Služby
Kategórie služieb sú uvedené v prílohe C1 20 - Podporné a pomocné dopravné služby
Hlavné miesto alebo lokalita uskutočňovania prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb: Bratislava, Prievidza, Nové Zámky, Košice, Humenné, Brezno, Fiľakovo
Kód NUTS
SK
II.1.4) Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Vykonanie neplánovaných opráv a prevádzkových ošetrení MO na HDV rady 736, 742, 746, 751, 752 a 770. Na základe plánu HDV ZSSK CARGO na rok 2016 - 2017 je potrebné uskutočniť neplánované opravy (NO) a v zmysle predpisu V25 ZSSK CARGO prevádzkové ošetrenie (MO) na HDV rady 736, 742, 746, 751, 752 a 770. Na uvedených radoch HDV za daných prevádzkových podmienok je výhodnejšie vykonať MO a NO na pracoviskách.
II.1.5) Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 63711000-6
II.1.6) Informácie o dohode o vládnom obstarávaní (GPA)
II.2) CELKOVÁ KONEČNÁ HODNOTA ZÁKAZKY (ZÁKAZIEK)
II.2.1) Celková konečná hodnota zákazky (zákaziek)
Hodnota 900 000,0000 EUR
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) DRUH POSTUPU
IV.1.1) Druh postupu
Rokovacie konanie bez výzvy na súťaž
Odôvodnenie rozhodnutia pre rokovacie konanie bez predchádzajúceho uverejnenia oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania v Ú.v. EÚ v súlade so smernicou 2004/18/ES resp. 2004/17/ES c1)
Ak chcete využiť skrátenú lehotu uvedenú vyššie, popri políčkach, ktoré treba začiarknuť vyššie, vysvetlite prosím jasne a uceleným spôsobom, prečo je zadanie zákazky bez predchádzajúceho uverejnenia oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania v Úradnom vestníku Európskej únie zákonné, a to tak, že v každom prípade uveďte príslušné skutočnosti a prípadne potreby zákonné závery v súlade so smernicou 2004/18/ES: Podľa § 58 odsek b) Zákona o verejnom obstarávaní č. 25/2006 Z. z. tovar, stavebné práce alebo služby z
technických dôvodov, umeleckých dôvodov alebo z dôvodov vyplývajúcich z výhradných práv 12) môže poskytnúť len určitý dodávateľ.
Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR ako hlavný akcionár Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a. s. (ďalej aj ako ZSSK CARGO alebo verejný obstarávateľ) na základe Uznesenia vlády SR č. 188 zo dňa 16. 03. 2011 k programu revitalizácie železničných spoločností, určilo odpredaj niektorých pracovísk verejného obstarávateľa (rušňové depo Bratislava hlavné, Prievidza, Nové Zámky, Košice, Humenné a Brezno) Železničnej spoločnosti Slovensko (ďalej aj ako ZSSK), formou predaja časti podniku. Rozhodnutím Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR sa termín predaja časti podniku uskutočnil k 01. 02. 2012.
Toto odčlenenie pracovísk (rušňové depo Bratislava hlavné, Prievidza, Nové Zámky, Košice, Humenné a Brezno) v rámci predaja časti podniku sa uskutočnilo medzi dvoma spoločnosťami s tým, že v obidvoch spoločnostiach je štát 100 % vlastníkom akcií. Jedným z cieľov tohto projektu s predpokladaným finančným objemom 70 miliónov eur bola revitalizácia železničných spoločnosti.
Opravy a údržby hnacích dráhových vozidiel (ďalej aj ako rušne alebo HDV) boli do 01. 02. 2012 vykonávané na pracoviskách ZSSK CARGO (v rušňových depách) prostredníctvom vlastných technologických, technických vybavení a vyškoleného obslužného personálu. Po odpredaji pracovísk na ZSSK vznikla potreba zabezpečiť opravy a údržbu rušňov (vykonávanie prevádzkového ošetrenia, malej periodickej prehliadky, neplánovanej opravy v rámci prevádzkového ošetrenia alebo malej periodickej prehliadky, a výkonu čistej neplánovanej opravy na HDV rady 736, 742, 746, 751, 752 a 770 (ďalej aj ako opravy rušňov) u ZSSK vzhľadom na to, že spolu s pracoviskami boli odpredané ZSSK aj technologické zariadenia prevádzkových hál (rušňových dép). ZSSK CARGO tak nemá možnosť vykonávať si opravy na týchto odpredaných pracoviskách a z dôvodu dodržania prevádzkovej potreby nie je vhodný ani presun opráv na iné pracovisko ZSSK CARGO s potrebným technologickým vybavením na vykonanie predmetných opráv a prevádzkových ošetrení.
V súvislosti s vyššie uvedeným Uznesením vlády SR č. 188 zo dňa 16. 03. 2011 k programu revitalizácie železničných spoločností, na základe ktorého došlo k odpredaju pracovísk ZSSK CARGO na ZSSK vznikla situácia, že k určitým druhom opráv rušňov je kvalifikované ZSSK, ktoré disponuje aj príslušným obslužným personálom s potrebnou kvalifikáciou. ZSSK CARGO nedisponuje opravárenskými kapacitami, ktoré by pokrývali miesta potreby výkonu predmetných opráv po odpredaji časti podniku.
Vzhľadom na to, že ZSSK CARGO potrebuje zabezpečovať prevádzkyschopnosť všetkých rušňov 24 hodín denne, ZSSK je jediná spoločnosť, ktorá disponuje potrebným technickým, technologickým, personálnym a dokumentačným vybavením v odpredaných pracoviskách s prístupom na dopravné koľaje. Žiadny iný opravca nedokáže z technických dôvodov pokryť potrebu ZSSK CARGO na zabezpečenie opráv a prevádzkového ošetrenia všetkých HDV, len ZSSK.
ZSSK CARGO ako verejný obstarávateľ je presvedčené, že sú naplnené všetky zákonné požiadavky pre aplikáciu postupu priameho rokovacieho konania, a to predovšetkým z nasledujúcich dôvodov:
1.Zvolené miesta, na ktorých majú byť vykonávané údržby a opravy rušňov, vychádzajú z objektívnych a odôvodnených potrieb ZSSK CARGO. Ide o odčlenené pracoviská (rušňové depá) ZSSK CARGO, na ktorých sa predmetné opravy a údržby rušňov predtým zabezpečovali.
Tieto opravy nie je možné objektívne zabezpečiť na iných prípadných miestach, pretože by tým boli narušené oprávnené potreby ZSSK CARGO, a to zabezpečenie údržby a opráv rušňov pri dodržaní prevádzkovej potreby za účelom plynulej prevádzky.
V tejto súvislosti je potrebné uviesť aj to, že grafikon vlakovej dopravy je nastavený tak, že obeh jednotlivých rušňov po koľajach na území Slovenskej republiky zohľadňuje aj obeh rušňov ostatných dopravcov a predovšetkým rušňov, ktoré ťahajú osobné vozne, t.j. rušňov ZSSK CARGO. Grafikon vlakovej dopravy je pevne stanovený a predovšetkým je potrebné uviesť, že grafikon vlakovej dopravy si neurčuje ZSSK CARGO, ale je určený a stanovený majiteľom železničnej infraštruktúry, t.j. Železnicami Slovenskej republiky a ZSSK CARGO sa teda musí prispôsobiť podmienkam stanovenými Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK).
2.Na vyššie uvedených miestach vykonávanie opráv a prevádzkového ošetrenia rušňov (rušňové depo Bratislava hlavné, Prievidza, Nové Zámky, Košice, Humenné a Brezno) po odpredaji pracovísk vykonáva požadované opravy len jeden dodávateľ, a to ZSSK. Dôvodom prečo môže poskytnúť obstarávané služby len ZSSK je skutočnosť, že iba ZSSK disponuje na vyššie uvedených miestach technickými, personálnymi a technologickými kapacitami, t. j. disponuje opravárenskými halami s prístupom na koľaje, žeriavmi, dostatočne výkonnými zdvihákmi na rušne a pod.
Na zvolených miestach nie je iný dodávateľ, ktorý by bol schopný vykonávať požadované opravy v objemoch a za čas, ktorý ZSSK CARGO oprávnené požaduje a ďalej je potreba zdôrazniť, že na zvolených miestach má prístup na dopravné koľaje iba ZSSK.
3.V blízkosti miest plnenia nepôsobia iní dodávatelia, ktorí by boli schopní realizovať opravy a údržbu rušňov, t.j. vo zvolených miestach nedisponujú opravárenskými halami s prístupom na koľaje, žeriavmi, dostatočne výkonnými zdvihákmi na rušne a pod.. Na zvolených miestach nepôsobí ani ZSSK CARGO, ktoré by si inak zabezpečilo požadované opravy vo vlastnej réžii na vlastných pracoviskách.
Požadované opravy a prevádzkové ošetrenie rušňov v rušňových depách môže z technických dôvodov poskytnúť len vlastník rušňových dep, resp. prevádzkovateľ, ktorým je Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
IV.2) KRITÉRIÁ NA VYHODNOTENIE PONÚK
IV.2.1) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Najnižšia cena
IV.2.2) Informácia o elektronickej aukcii
IV.3) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.3.1) Referečné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ
17219/2015-O8
IV.3.2) Predchádzajúce uverejnenie oznámenia týkajúceho sa tejto zákazky
ODDIEL V: ZADANIE ZÁKAZKY
Názov: Zmluva o dielo č. 17219/2015-O8 na údržbu a opravy železničných vozidiel
V.1) DÁTUM ROZHODNUTIA O ZADANÍ ZÁKAZKY:
19.01.2016
V.2) INFORMÁCIA O PONUKÁCH
Počet prijatých ponúk: 1
Počet ponúk prijatých elektronickou cestou: 0
V.3) NÁZOV A ADRESA HOSPODÁRSKEHO SUBJEKTU, V PROSPECH KTORÉHO SA ROZHODLO O ZADANÍ ZÁKAZKY
Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
Vnútroštátne identifikačné číslo: 35914939
Rožňavská 1 , 83272 Bratislava

Slovensko
Telefón: +421 220292652
V.4) INFORMÁCIE O HODNOTE ZÁKAZKY
Prvotná predpokladaná celková hodnota zákazky
Hodnota: 900 000,0000 EUR
Celková konečná hodnota zákazky Jedna hodnota
Hodnota 900 000,0000 EUR
V.5. Informácia o subdodávkach
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.1) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
VI.2) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Členovia komisie s právom vyhodnocovať: Ing. Peter Tyko, Ing. Jozef Klimo, Miloš Štepanovič
Členovia komisie bez práva vyhodnocovať: JUDr. Rudolf Jurík, Mgr. Katarína Botlóová
VI.3) ODVOLACIE KONANIE
VI.3.1) Orgán zodpovedný za odvolacie konanie
Úrad pre verejné obstarávanie
Dunajská 68, P.O.BOX 58
82004
Bratislava 24

Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Email:
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.3.2) Podanie odvolania
VI.3.3) Úrad, od ktorého možno získať informácie o podaní odvolania
Úrad pre verejné obstarávanie
Dunajská 68, P.O.BOX 58
82004
Bratislava 24

Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Email:
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.4) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
25.01.2016

Profil Obstarávateľa


Dôležité