Oznámenie 3098 - WYS

Obsah

3098 - WYS
Vestník č. 26/2016 - 08.02.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Obec Veľký Slavkov
IČO: 00326674
Kpt. Morávku 117 , 05991 Veľký Slavkov

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Kpt. Morávku 117, 059 91 Veľký Slavkov
Kontaktná osoba: Ing. František Šary
Telefón: +421 527793101
Email: obecvelkyslavkov@gmai.com
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RO - Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Nakladanie s odpadmi
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
16 - Kanalizačné služby a zber a likvidácia odpadu; sanitárne a podobné služby
Hlavné miesto poskytovania služieb: Obec Veľký Slavkov
NUTS kód:
SK04
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je zber, odvoz a likvidácia odpadov. Bližší opis je uvedený v súťažných podkladoch.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 90511100-3
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 90511200-4
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Podľa bodu II.1.3
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 111 248,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Začatie: 01.04.2016
Ukončenie: 31.03.2020
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Doklady, prostredníctvom ktorých uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 zákona:
1.Vyžaduje sa splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (zákon). Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 26 zákona v súlade s ustanoveniami zákona a výkladovým stanoviskom č. 10/2013 a 5/2015 k osobnému postaveniu podľa zákona, uverejnenom na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. V prípade, že uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 zákona dokladmi podľa § 26 ods. 2 zákona, je v takomto prípade povinný tieto doklady predložiť v origináli alebo ako jeho/ich úradne osvedčenú/é kópiu/ie. Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne overených kópií týchto dokumentov/dokladov. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Odôvodnenie primeranosti použitia každej určenej podmienky účasti podľa § 26 zákona vo vzťahu k predmetu zákazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 zákona: Podmienky účasti na osobné postavenie a preukázanie majetkovej účasti vyplývajú z § 26 a § 32 ods. 1 písm. a) a b) zákona.
Splnenie podmienok účasti podľa § 26 môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona, pričom z uchádzačom predloženého predmetného čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované čestným vyhlásením.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: nepožaduje sa
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: A) §28 ods. 1 písm. a) ZVO. Uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo obdobného charakteru ako je predmet zákazky uvedený v opise predmetu obstarávania súťažných podkladov za predchádzajúce tri roky (2015,2014,2013) doplneným potvrdeniami o kvalite poskytnutia služieb s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov: ak odberateľom bol 1.bol verejný obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní dokladom je referencia 2.bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich dodaní, doplnený dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah na základe ktorého boli dodané.
B) §28 ods.1 písm. f) zákona o VO uchádzač predloží:
- Podľa § 8 ods. 2 písm. c) zák. č. 245/2003 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov príslušné integrované povolenie vydané Slovenskou inšpekciou životného prostredia, ktorým sa povoľuje vykonávanie činnosti skládky odpadov, na ktorej uchádzač bude zneškodňovať odpady uvedené v tejto zákazke ako predpokladané množstvo. Ak uchádzač nevykonáva činnosť skládky odpadov, musí v ponuke predložiť už uzavretú zmluvu alebo zmluvu o budúcej zmluve s iným subjektom prevádzkovateľom skládky, na ktorej bude počas trvania zmluvy s verejným obstarávateľom oprávnený uskladniť na túto skládku odpad.
- Súhlas príslušných orgánov štátnej správy na nakladanie s odpadmi na zber, prepravu, zhodnocovanie, zneškodňovanie odpadov, prípadne na prevádzkovanie zariadenia na zber odpadov a nebezpečných odpadov podľa § 7 ods. 1, písm. d), g) zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch v znení neskorších predpisov.
- Povolenie na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu na zabezpečenie § 18 ods. 4) písm. m) zákona č.223/2001 Z.z. o odpadoch v znení neskorších predpisov, splnením podmienky zhodnocovania biologického odpadu. Ak uchádzač nevykonáva činnosť zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu, musí v ponuke predložiť už uzavretú zmluvu alebo zmluvu o budúcej zmluve s iným subjektom prevádzkovateľom zariadenia na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu, v ktorom bude počas trvania zmluvy s verejným obstarávateľom zabezpečovať zhodnotenie tohto odpadu.
- Povolenie na zber, prepravu a zhodnocovanie nebezpečného odpadu v zmysle § 25 a 26 zákona č. 79/2015 o odpadoch v znení neskorších predpisov. Ak uchádzač nevykonáva činnosť (alebo nie je držiteľom takého povolenia) na zhodnocovanie nebezpečných odpadov predloží v ponuke už uzavretú zmluvu alebo zmluvu o budúcej zmluve s iným subjektom prevádzkovateľom zariadenia na zhodnocovanie nebezpečného odpadu, v ktorom bude počas trvania zmluvy s verejným obstarávateľom zabezpečovať zhodnocovanie tohto odpadu.
C) Podľa §28 ods.1 písm. j) zákona o VO:
- Uchádzač predloží údaje o strojovom a technickom vybavení, že má k dispozícií veľkoobjemové kontajnery s objemom minimálne 14m na zber a odvoz nadrozmerného veľkoobjemového odpadu
Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : D) Zoznamom musí uchádzač preukázať, že za predchádzajúce tri roky (2015,2014,2013) poskytol minimálne 3 služby rovnakého alebo obdobného charakteru ako je požadovaný predmet zákazky uvedený v Opise predmetu zákazky v prílohe č.1 súťažných podkladov, z toho aspoň jednu v hodnote minimálne 111 248,00 EUR bez DPH (alebo ekvivalent v inej mene). V prípade dokladov vystavených v inej mene ako EUR, sa použije kurz Národnej banky Slovenska (NBS) platný v deň odoslania oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania.
Odôvodnenie primeranosti a potreby podmienky účasti §32 ods. 6 ZVO.
Verejný obstarávateľ požaduje splnenie minimálneho štandardu podľa bodu III.1.3 písm. A) a predloženie dokladov podľa bodu III.1.3.D) z cieľom overiť skúsenosti uchádzača z poskytovania služieb rovnakého alebo podobného rozsahu ako je predmet zákazky a uistiť sa, že uchádzač bude spôsobili k plneniu zmluvy v požadovanom rozsahu. Požadovaný objem poskytnutých služieb za preukazované obdobie je vo výške predpokladanej hodnoty zákazky. Požiadavka minimálneho štandardu a dokladov k ich preukázaniu sú preto primerané k predmete zákazky.
E) Podľa bodu III.1.3.B) uchádzač predloží uvedené doklady na povolenie a odvoz odpadov. Odôvodnenie primeranosti a potreby podmienky účasti §32 ods. 6 ZVO. Verejný obstarávateľ touto požiadavkou požaduje preukázať od uchádzača, že má k dispozícií potrebné oprávnenia na poskytnutie služby, ktorá je predmetom zadávania zákazky.
F) §28 ods.1 písm. j) zákona o VO uchádzač predloží údaje o strojovom a technickom vybavení: Verejný obstarávateľ požaduje splnenie minimálneho štandardu podľa bodu III.1.3 písm. C) a predloženie údajov podľa bodu III.1.3. F) s cieľom overiť si, či má uchádzač k dispozícií potrebné vybavenie na poskytnutie predmetu zákazky a uistiť sa, že bude schopný a technický spôsobili riadne plniť takúto zmluvu, ako i z dôvodu bezpečnej manipulácie, zberu a zvozu nadrozmerného veľkoobjemového odpadu a potreby optimálneho pokrytia celej obce, pri čo najefektívnejšej a ekonomický najvýhodnejšej likvidácie veľkoobjemového odpadu v obci.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 25.02.2016 08:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 25.02.2016 08:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 25.02.2016 08:30
Miesto : Obec Veľký Slavkov, Kpt. Morávku 117, 059 91 Veľký Slavkov.Verejný obstarávateľ uskutoční najprv otváranie ponúk časti "Ostatné", ktoré je neverejné. Otváranie ponúk časti "Kritéria" bude uchádzačom písomne oznámené.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1.Záujemca si môže prevziať súťažné podklady na základe písomnej žiadosti osobne v pracovné dní v čase od 8.00 do 12.00 a od 12.30 do 14.00 hodiny na adrese uvedenej ODDIEL I. tohto oznámenia alebo mu budú na požiadanie zaslané.
2.Ďalšie postupy, vzťahy, termíny a povinnosti viažuce sa k vyhlásenému postupu verejného obstarávania, ktoré nie sú popísané alebo špecifikované vo výzve na predloženie ponúk a súťažných podkladoch, sa riadia všeobecnými ustanoveniami zákona o verejnom obstarávaní.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
04.02.2016

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité