Oznámenie 4724 - WYP

Obsah

4724 - WYP
Vestník č. 43/2016 - 02.03.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Trenčiansky samosprávny kraj
IČO: 36126624
K dolnej stanici 7282/20A , 91101 Trenčín

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín
Kontaktná osoba: Bc. Silvia Páleníková
Telefón: +421 326555865
Fax: +421 32326555909
Email: silvia.palenikova@tsk.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.tsk.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RA - Regionálna alebo miestna agentúra/úrad
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. c)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Zvýšenie energetickej efektívnosti v CSS - LIPA, Kostolná - Záriečie, budova B - zateplenie
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: CSS LIPA, Kostolna-Zariečie č. 10, 913 04 Kostolná-Záriečie
NUTS kód:
SK022
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je potreba zvýšenia energetickej efektívnosti v CSS Lipa Kostolná Záriečie, budova B podľa spracovaného projektu stavby v rozsahu:
- zateplenie fasády objektu zatepľovacím systémom,
- výmena všetkých vonkajších parapetných dosiek okien za nové, ktoré zohľadňujú šírku zateplenia,
- výmena jestvujúceho oplechovania styku oceľového prestrešenia vstupov,
- zhotovenie nových okapných chodníkov okolo objektu,
- úprava kotvenia demontovaných oceľových prístreškov na jestvujúce oceľové stĺpy,
- úprava revíznych dvierok na el. skrinke, predĺženie vývodu pre točku v exteriéry, úprava oplotenia pri fasáde,
- úprava bleskozvodu,
- výmena pôvodných jestvujúcich drevených okien a
- iné doplňujúce stavebné práce, ktoré sú podrobne uvedené v projektovej dokumentácii, ktorá tvorí súčasť súťažných podkladov.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45000000-7
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Celkové množstvo a rozsah je uvedený v projektovej dokumentácii, ktorá tvorí súčasť súťažných podkladov.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 62 185,5900 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 60
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1. Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon).
Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 predložením dokladov podľa § 26 ods. 2, 4, 5 alebo údajmi a dokladmi, zapísanými v zozname podnikateľov § 128 ods. 1, 3 zákona v súlade s výkladovým stanoviskom č. 10/2013 k osobnému postaveniu podľa zákona a č. 5/2015 k reštrukturalizácii uverejnených na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie. V prípade § 26 ods. 2 písm. e) zákona uchádzač predloží doklad, ktorý ho oprávňuje uskutočňovať stavebné práce vo väzbe na predmet zákazky (zateplenie fasády objektu zatepľovacím systémom, stavebné práce a/alebo stavebno-rekonštrukčné práce a pod.).

2. Doklady a dokumenty k splneniu podmienok účasti uchádzač predkladá v štátnom jazyku. Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť predložené do štátneho jazyka okrem dokladov predložených v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu rozhodujúci je úradný preklad v štátnom jazyku.
Verejný obstarávateľ umožňuje uchádzačovi zo zahraničia predložiť ekvivalentný doklad, ktorý sa vydáva v krajine jeho pôvodu.

3. Splnenie podmienky účasti uchádzač môže preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienky účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom. Z čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom uchádzač spĺňa podmienku účasti podľa § 26 zákona.

4. Verejného obstarávania sa môže zúčastniť skupina dodávateľov. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

5. Verejný obstarávateľ požaduje od uchádzačov originály alebo úradne osvedčené kópie uvedených dokladov. V prípade predloženia výpisu zo zoznamu podnikateľov sa nepožaduje originál alebo osvedčená kópia.

Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 a § 100 ods. 1 písm. b) zákona: Vyžadovanie podmienky účasti vyplýva verejnému obstarávateľovi priamo z litery zákona.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Neuplatňuje sa.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Neuplatňuje sa.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1. Uchádzač preukazuje technickú alebo odbornú spôsobilosť podľa § 28 ods. 1 písm. b) zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon) zoznamom stavebných prác (vo väzbe na predmet zákazky zateplenie fasády objektu zatepľovacím systémom, stavebné práce a/alebo stavebno-rekonštrukčné práce a pod.) uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov doplneným potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok , ak odberateľom
a) bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona, dokladom je referencia,
b) bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.

1.1. Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 a § 100 ods. 1 písm. b) zákona:
Verejný obstarávateľ podmienku účasti podľa § 28 ods. 1 písm. b) zákona zadefinoval striktne vo vzťahu k predmetu zákazky s cieľom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi kvalifikovanými zhotoviteľmi. Podmienka účasti je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či uchádzač disponuje odbornými skúsenosťami z oblasti predmetu zákazky a je schopný predmet zákazky zrealizovať v požadovanej kvalite.

2. Uchádzač preukazuje technickú alebo odbornú spôsobilosť podľa § 28 ods. 1 písm. c) zákona údajmi o technikoch alebo technických orgánoch, tých, ktorí sú zodpovední za kontrolu kvality bez ohľadu na to, v akom zmluvnom vzťahu sú k uchádzačovi; ak ide o zákazku na stavebné práce tých, na ktorých sa môže uchádzač obrátiť so žiadosťou o vykonanie týchto prác.

2.1. Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 a § 100 ods. 1 písm. b) zákona:
Verejný obstarávateľ podmienku účasti podľa § 28 ods. 1 písm. c) zákona požaduje za účelom preukázania odborného vedenia stavby.

3. V prípade, že uchádzač využije na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v čase podania ponuky, je uchádzač povinný verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukáže uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvu s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

4. Verejného obstarávania sa môže zúčastniť skupina dodávateľov. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa technickej alebo odbornej spôsobilosti spoločne. Skupina dodávateľov môže využiť technické o odborné kapacity účastníkov skupiny dodávateľov iných osôb
podľa § 28 ods. 2 zákona.

5. Splnenie podmienok účasti uchádzač môže preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom. Z čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom uchádzač spĺňa podmienky účasti podľa § 28 ods. 1 písm. b) a c) zákona.

6. Verejný obstarávateľ požaduje od uchádzačov originály alebo úradne osvedčené kópie uvedených dokladov.

7. Doklady a dokumenty k splneniu podmienok účasti uchádzač predkladá v štátnom jazyku. Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzačov so sídlom mimo územia Slovenskej republiky musia byť predložené v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť predložené do štátneho jazyka okrem dokladov predložených v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu rozhodujúci je úradný preklad v štátnom jazyku.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : 1. Minimálna požadovaná úroveň štandardov podľa § 32 ods. 6 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon) vo väzbe na § 28 ods. 1 písm. b):
Uchádzač musí preukázať technickú alebo odbornú spôsobilosť zoznamom stavebných prác (vo väzbe na predmet zákazky zateplenie fasády objektu zatepľovacím systémom, stavebné práce a/alebo stavebno-rekonštrukčné práce a pod.) uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov doplneným potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
a) bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona, dokladom je referencia podľa § 9a a/alebo
potvrdený dôkaz o plnení v súlade s § 155m ods. 11 zákona,
b) bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.
Každá uchádzačom predložená referencia musí spĺňať podmienky uvedené v § 9a ods. 2 zákona a každý iný uchádzačom predložený potvrdený dôkaz o plnení musí obsahovať minimálne:
- názov/obchodné meno a sídlo objednávateľa,
- meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov, adresu pobytu alebo sídlo, identifikačné číslo dodávateľa alebo dátum narodenia, ak nebolo pridelené identifikačné číslo,
- predmet zmluvy a jeho stručný opis,
- miesto, cenu a lehoty dodania plnenia podľa zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody a pod.,
- vyhlásenie objednávateľa o uspokojivom uskutočnení prác, resp. zhodnotenie uskutočnených prác podľa
zmluvných/obchodných podmienok a pod.
Zoznamom stavebných prác musí uchádzač preukázať, že za rozhodné obdobie, t.j. predchádzajúcich 5 rokov uskutočnil stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je tento predmet zákazky (zateplenie fasády objektu zatepľovacím systémom, stavebné práce a/alebo stavebno-rekonštrukčné práce a pod.), pričom v zozname stavebných prác musí preukázať realizáciu minimálne 1 stavebnej práce, predmetom ktorej bolo uskutočnenie stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je tento predmet zákazky (zateplenie fasády objektu zatepľovacím systémom, stavebné práce a/alebo stavebno-rekonštrukčné práce a pod.) v rámci ktorej, bolo vyfakturovaných minimálne 60 000,00 EUR bez DPH.
Za rozhodné obdobie, t.j. predchádzajúcich 5 rokov sa považuje posledných 5 priebežných rokov, ktoré sa rátajú spätne odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie ponúk v rámci tohto verejného obstarávania. Na vyčíslenie uvedených cien uskutočnených stavebných prác sa pri prepočte inej meny na menu euro použije kurz Európskej centrálnej banky platný v deň odoslania výzvy na zverejnenie vo Vestníku verejného obstarávania. Z uchádzačom predkladaných dokladov preukazujúcich spôsobilosť podľa § 28 zákona musí byť zrejmé splnenie vyššie identifikovanej minimálnej úrovne požadovanej verejným obstarávateľom a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača.

2. Minimálna požadovaná úroveň štandardov podľa § 32 ods. 6 zákona vo väzbe na § 28 ods. 1 písm. c):
Uchádzač musí preukázať technickú alebo odbornú spôsobilosť dokladom preukazujúcim, že uchádzač má k dispozícii osobu, ktorá má autorizačné osvedčenie o vykonaní odbornej skúšky pre činnosť stavbyvedúceho s odborným zameraním pozemné stavby. Uchádzač predloží osvedčenie, ktoré musí byť fotokópia s originálnou pečiatkou a originálnym podpisom majiteľa a musí byť vydané podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov. Verejný obstarávateľ bude akceptovať aj ekvivalent tohto osvedčenia. Verejný obstarávateľ umožňuje uchádzačovi zo zahraničia predložiť ekvivalentné doklady, ktoré sa vydáva v krajine jeho pôvodu.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
TSK/2016/01596
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 22.03.2016 10:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 22.03.2016 10:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 23.03.2016 10:00
Miesto : Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín, zasadacia miestnosť č. 823.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Na otváraní ponúk sa môže zúčastniť uchádzač, ktorý predložil ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Uchádzač (fyzická osoba), štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu uchádzača (právnická osoba), sa preukáže preukazom totožnosti. Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a splnomocnením na zastupovanie pri otváraní ponúk .
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1. Záujemca písomnú žiadosť o súťažné podklady doručí osobne, prípadne poštou na adresu Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín, podateľňa č. dverí 134 alebo elektronicky na emailovú adresu: silvia.palenikova@tsk.sk. V žiadosti o súťažné podklady záujemca uvedie obchodné meno, adresu sídla, IČO, názov predmetu zákazky, meno a telefón kontaktnej osoby záujemcu. Verejný obstarávateľ poskytne súťažné podklady osobne alebo pošle poštou na adresu uvedenú v žiadosti o súťažné podklady. V prípade osobného prevzatia si záujemca dohodne s kontaktnou osobou termín stretnutia. Pri osobnom prevzatí sa súťažné podklady budú poskytovať v pracovných dňoch Po-Štv od 08.00 hod. do 15.00 hod. a v Pia od 8.00 hod do 12.00 hod.

2. Upresnenie bodu II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania: je stanovená na 60 dní od zadania zákazky (nadobudnutia účinnosti zmluvy)
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
28.02.2016

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité