Oznámenie 5620 - WYP

Obsah

5620 - WYP
Vestník č. 53/2016 - 16.03.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Obec Bajč
IČO: 00306363
Bajč 130, 94654 Bajč

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Obecný úrad Bajč
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Melotíková
Mobil: +421 903520052
Telefón: +421 357681139
Fax: +421 357681134
Email: dagmar.melotikova@gmail.com
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.bajc.sk
Ďalšie informácie možno získať na inom mieste
Príloha A.I) Adresa a kontaktné miesto (miesta), na ktorých možno získať ďalšie informácie
REFAM s.r.o.
IČO: 46124934
Staničná 6 , 92401 Galanta

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Galanta
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Melotíková
Mobil: +421 903520052
Telefón: +421 903520052
Email: dagmar.melotikova@gmail.com
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RO - Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
„Modernizácia budovy obecného úradu Bajč“
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: Obec Bajč k.ú. Bajč, č.p. 17/6, 17/7
NUTS kód:
SK023
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Zvislé konštrukcie
Obvodové murivo zostáva pôvodné. Z tepelnotechnického hľadiska bude prevedené celoobvodové zateplenie kontaktným zatepľovacím systémom s izolantom hr. 150 mm. V časti nových sociálno-hygienických priestorov sa navrhuje vymurovať múry tvárnicami z pórobetónu š.=300 mm.
Priečky budú vymurované z pórobetónových priečkoviek 150 mm na tenkovrstvé lepidlo.
Nad novovytvorenými dvernými a okennými otvormi sú osadené typizované keramické predpäté ploché preklady príslušnej dĺžky s nadmurovkou.

Vodorovné konštrukcie
Pôvodný strop ostane zachovaný bez zmeny. Ako podhľad sa navrhuje v novej časti protipožiarny sadrokartón na oceľovom roznášacom rošte.

Strešná konštrukcia
Nosná konštrukcia strechy zostáva bez zmeny. Strecha je so sklonom 38°, 15°.
Ako strešná krytina je použitá kovoplastická strešná krytina - škridloplech v višňovočervenej farbe so všetkými príslušenstvami.

Podlahy
Sú navrhované podľa účelu miestností v súlade s technickou normou STN 74 4505 Podlahy spoločné ustanovenia a súvisiace platné technické normy a predpisy.
Ako nášľapné vrstvy podláh budú použité:
oKeramická dlažba protišmyková v hygienických miestnostiach 1.NP
oCementový poter v skladoch v suteréne
oOceľový rošt na rampách
oZámocká dlažba na chodníku.

V miestnostiach s mokrou prevádzkou pod dlažby je navrhnutá ako poistná hydroizolačná vrstva hydroizolačný náter SANIFLEX (dodávateľ Schömburg). Tesniaca hmota sa nanesie na samonivelizujúci poter stierkovaním, čím sa vytvorí elastická, vodotesná avšak paropriepustná plastová fólia, na ktorú je možné priamo lepiť dlažbu. Náter realizovať 150 mm nad podlahu.
Styky rôznych nášľapných vrstiev je možné prekryť prechodovými lištami. Na žiadosť investora nášľapné vrstvy musia spĺňať nielen estetickú, ale aj reprezentatívnu funkciu, čo si vyžaduje k tomu adekvátne prevedenie nášľapných vrstiev podláh. Spevnené plochy pri vstupných priestorov budú riešené zo zámkovej dlažby.

Vnútorné úpravy povrchov
Vzhľadom na účel objektu sa volili také povrchové úpravy aby boli ľahko čistiteľné, a neakumulovali do seba prach a ladili s okolitými objektmi. Do nových interiérových priestorov sa navrhla vápenno-cementová omietka so stierkou od f. Baumit, v hygienických priestoroch s kombináciou keramického obkladu do výšky 2000 mm. Všetky interiérové povrchy omietok sa natrú bielou farbou od f. Baumit. Úprava stropu je čiastočne vápenno-cementová omietka so stierkou od f. Baumit. Pri realizácii vnútorných úprav povrchov konštrukcií je nutné dodržiavať technologický postup, ktorý predpisuje f. BAUMIT. Navrhuje sa realizácia podhľadov jestvujúcich stropov so sadrokartónu.

Vonkajšie úpravy povrchov
Pri farebnom riešení boli zohľadnené požiadavky investora, účel objektu a celkové začlenenie do priestoru. Navrhuje sa celoobvodové zateplenie fasády kontaktným zatepľovacím systémom s hrúbkou izolantu 150 mm, v úrovni sokla 50 mm XPS. Fasádnu omietku bude tvoriť exteriérová minerálna omietka od f. Baumit. Soklík bude zhotovený z mozaikovej omietky od f. Baumit. Pri realizácii vnútorných úprav povrchov konštrukcií je nutné dodržiavať technologický postup, ktorý predpisuje f. BAUMIT.
Vonkajšia úprava podhľadu z CETRIS dosiek je realizovaná aplikáciou omietky na zateplené dosky CETRIS. Dosiahne sa povrchová úprava s nepriznanými škárami medzi jednotlivými doskami. Dosky CETRIS je potrebné najprv opatriť penetráciou, Škáry musia byť zatmelené trvalo pružným tmelom. Po nalepení zateplenia (polystyrén hr. 20mm) celoplošne aplikovať stierkovú hmotu do ktorej sa vtláča sklotextilná mriežka (sklotextilnú mriežku aplikovať celoplošne plus prekryť spoje). Po vyrovnávacej vrstve prevedenej opäť aplikáciou stierkovej hmoty sa nanesie konečná povrchová úprava. Doporučuje sa vždy použiť ucelený systém jedného výrobcu povrchových úprav (napr. BAUMIT) a dodržať technologické postupy výrobcu daného systému.

Zámočnícke výrobky
V riešenej budove sa navrhujú zámky do dverí od firmy FAB.

Výplne otvorov
Do vyplní vonkajších novorealizovaných otvorov sú navrhnuté plastové okná a dvere s celoobvodovým kovaním s viacbodovým zatváraním, zasklené izolačným dvojsklom. Skladba izolačného dvojskla je 4-16-4 mm. Farba okien je biela. Medzeru medzi rámom a ostením pri osádzaní okien a dverí treba vyplniť PUR penou. Vnútorné dverné krídla budú drevené, konštrukčný tvar určí investor, farby čerešňa, osadené do oceľovej typizovanej alebo obvložkovanej zárubne. Dvere sú otváravé opatrené zámkom a dubovým prahom, alebo prechodovou lištou. Z hľadiska kladných tepelno izolačných vlastností treba uprednostniť 3 a viac komorové profily okien a dverí, izolačné dvojsklo (trosklo).
Podrobný výpis stavebno - stolárskych prvkov je spracovaný v prílohe.
Pred výrobou jednotlivých prvkov je nutné jednotlivé stavebné otvory, dĺžky a rozmery premerať priamo na stavbe!

Klampiarske práce
Oplechovanie parapetov je riešené v súlade s STN 73 3610 Stavebné práce klampiarske, súvisiace platné technické normy a predpisy. Oplechovanie previesť z pozinkovaného plechu hr. 0,6 mm, ktorý po zoxidovaní (cca. 2 roky) treba opatriť externou krycou farbou na kov v 2-3 vrstvách. Plech je možné natrieť aj reaktívnou farbou ihneď po osadení a následne krycou farbou na kovy.

Stolárske výrobky
V navrhovaných priestoroch objektu sú navrhnuté parapety z dodávané ako súčasť spolu s okennými konštrukciami. A kladené podľa predpisu dodávateľa okenných konštrukcií. Jednotlivé drevené prvky treba opatriť 1x základným náterom, ak ešte nebolo opatrené dodávateľom stolárskych prvkov a 2x povrchovým náterom. Presný farebný odtieň určí architekt po dohode s investorom vo fáze realizácie. Štiepkocementové dosky f. Cetris pri rímsach budú natreté ochranným náterom.

Izolácie
Ako tepelná izolácia stropu je navrhnutá izolácia fúkaná izolácia z minerálnych vlákien v celkovej hrúbke min. 500 mm uložená na stropnej konštrukcii.
Pri ich realizácii je potrebné dodržiavať typologické a technologické predpisy dodávateľa materiálu. Tepelné izolácie vencov, nadokenných prekladov sa prevedú z XPS.

Zabezpečenie užívania stavby osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu
Projektová dokumentácia rieši možnosť prístupu a pohybu v budove pre osoby s obmedzenou možnosťou pohybu. Riešenie vychádza a rešpektuje požiadavky vyhlášky 532/2002 Z.z.. Sú to najmä:
a/ Povrch chodníka, vyrovnávajúceho schodiska musí byť upravený proti šmyku.
b/ Výškový rozdiel pri prechode a vodorovnej komunikácie musí byť znížený na 20 mm.
c/ Schodiskové rameno a rampa musia byť po oboch stranách vybavené držadlom vo výške 900 mm. Odporúča sa vybudovať držadlo aj vo výške 750 mm.
d/ Držadlo musí presahovať začiatok a koniec schodiskového ramena alebo rampy najmenej o 150 mm.
e/ Tvar držadla musí umožňovať pevné uchopenie rukou.
f/ Schodisko so stupňami bez podstupníc sa nemôže navrhovať.
g/ Prvý a posledný stupeň každého schodiskového ramena, ako aj začiatok a koniec rampy, musia byť výrazne farebne a povrchovou úpravou rozoznateľné od okolia, napríklad reliéfnou dlažbou.
h/ Schodisko a rampa vysunuté do priestoru musia byť upravené tak, aby sa zabránilo možnosti vstupu zrakovo postihnutej osoby do priestoru s nižšou výškou ako 2 200 mm.
i/ Rampa musí byť široká najmenej 1 300 mm a jej pozdĺžny sklon môže byť najviac 1 : 12.
j/ Ak rampa nie je dlhšia ako 3 000 mm, môže mať výnimočne sklon najviac 1 : 8; to neplatí pri dome s bytom osobitného určenia a zariadení sociálnych služieb určenom na užívanie osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie.
k/ Rampa musí mať po oboch stranách vodiacu tyč vo výške 300 mm.
l/ Prechod rampy na chodník musí byť plynulý.
m/ Chodník musí byť široký najmenej 1 300 mm a môže mať pozdĺžny sklon najviac 1 : 12 a priečny sklon najviac 1 : 50.
n/ Pred vstupom do stavby musí byť vodorovná plocha najmenej 1 500 mm x 1 500 mm, ak sa dvere otvárajú smerom dnu alebo sú posuvné. Pri otváraní dverí smerom von musí byť táto plocha široká najmenej 1 500 mm a dlhá 1 500 mm + šírka dverného krídla.
o/Vstupné dvere musia umožňovať otvorenie najmenej na šírku 900 mm. Môžu byť zasklené až od výšky 400 mm alebo musia byť zasklené nerozbitným sklom, napríklad tvrdeným s drôtenou vložkou.
p/Zámka dverí musí byť umiestnená vo výške najviac 1 000 mm; kľučka alebo držadlo vo výške najviac 1 100 mm.
q/ Záchodová kabína navrhovaná pre osobu na vozíku musí mať najmenšie pôdorysné rozmery 1 400 mm x 1 800 mm; v novonavrhovanej budove 1 600 mm x 1 800 mm. Záchodová misa musí byť jednostranne osadená najmenej 270 mm od bočnej steny; z druhej strany musí byť vedľa záchodovej misy 800 mm široká manipulačná plocha so zabezpečeným voľným príjazdom pre vozík. Je vhodné zabezpečiť takúto plochu po oboch stranách záchodovej misy.
r/ Výška hornej hrany záchodovej misy meraná od podlahy musí byť 500 mm. Po oboch stranách záchodovej misy musia byť sklopné opierky držadla vo vzájomnej vzdialenosti 600 mm a vo výške 780 mm nad podlahou. Splachovacie zariadenie musí byť umiestnené v dosahu zo záchodovej misy vo výške najviac 1 200 mm nad podlahou. V dosahu musí byť umiestnený tiež toaletný papier.
s/ Dvere do zdravotechnického zariadenia pre osobu na vozíku sa musia otvárať smerom von a musia byť umiestnené oproti manipulačnej ploche. Z vnútornej strany dverí musí byť umiestnené vodorovné držadlo. Zámok dverí musí byť odistiteľný aj z vonkajšej strany.
Umývadlo pre osobu na vozíku musí mať hornú hranu osadenú vo výške 870 mm až 900 mm nad podlahou. Umývadlo musí mať pákovú vodovodnú batériu osadenú vo výške najviac 1 200 mm nad podlahou. Vedľa umývadla musí byť osadené držadlo.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45000000-7
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Počet nadzemných podlaží:1
Počet podzemných podlaží:1
Zastavaná plocha:386,74 m2 /budova/+69,91 m2 /rampy+chodník/
= 455,91 m2
Úžitková plocha:31,59m2/1.PP/+318,74 m2 /1.NP/= 350,33 m2
Sklon strechy:38°, 15°
Výška hrebeňa strechy od +/-0,000+3,275m a +6,275m
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 195 708,3100 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 12
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia:

Ustanovenie § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní taxatívne vymedzuje podmienky účasti, týkajúce sa osobného postavenia a následne v § 26 ods. 2 predmetného ustanovenia zákona sú stanovené doklady, ktorými sa splnenie týchto podmienok účasti preukazuje. Každý uchádzač alebo záujemca v procese verejného obstarávania musí spĺňať všetky podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia v takom rozsahu, v akom sú upravené v § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní a preukázať ich dokladmi podľa ods. 2, resp. ods. 3 a 4.
(1) Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia:
a) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny alebo za trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme,
b) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním,
c) nebol naňho vyhlásený konkurz, nie je v likvidácii, reštruktualizácii ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku.
d) nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
e) nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
f) je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku alebo žiadosť o účasť,
g) nebolo mu v predchádzajúcich troch rokoch preukázané závažné porušenie odborných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať,
h) nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,
1. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, keď prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola
2a. spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2b. právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
3. ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
i) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa tohto zákona, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia,
j) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
(2) Uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti podľa odseku 1
a) písm. a) a b) výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace,
b) písm. c) potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace,
c) písm. d) potvrdením Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovne nie starším ako tri mesiace,
d) písm. e) potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace,
e) písm. f) dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu,
f) písm. h) čestným vyhlásením,
g) písm. i) a j) čestným vyhlásením.
(3) Ak uchádzač alebo záujemca nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov uvedených v odseku 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.
(4) Ak má uchádzač alebo záujemca sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača alebo záujemcu.
(5) Dávame do pozornosti výkladové stanovisko úradu č. 3/2013 k § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní zo dňa 18. 01. 2013, z ktorého vyplýva, cit.: Splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní sa preukazuje vo vzťahu k hlavnému predmetu zákazky. V odôvodnení výkladového stanoviska sa uvádza, cit.: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len subjekt, ktorý je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu vo vzťahu k hlavnému predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ v oznámení použitom ako výzva na súťaž precizuje toto oprávnenie vo väzbe na hlavný predmet zákazky.
(6) V prípade, že uchádzač/záujemca preukazuje osobné postavenie dokladom preukazujúcim zápis do zoznamu podnikateľov (§ 128 Zákona), nie je v súlade so Zákonov požadovať aj doklad, o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu. V prípade, že potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov neobsahuje všetky potrebné informácie požadované § 26 ods. 1 písm. i) a j) Zákona, verejný obstarávateľ vyžaduje doplnenie predložených dokladov.
(7) § 26 ods. 1 písm. c) zákona o verejnom obstarávaní. Ide o doplnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia o skutočnosť, že verejného obstarávania sa môže zúčastniť len subjekt, ktorý nie je v reštrukturalizácii. Táto skutočnosť sa preukazuje potvrdením príslušného súdu, nie starším ako tri mesiace.
(8) Verejný obstarávateľ pri otázke posúdenia splnenia podmienky účasti týkajúcej sa osobného postavenia upozorňuje, že v prípade, ak má zahraničná právnická osoba na území SR za účelom podnikania zriadenú organizačnú zložku, ktorá nemá právnu subjektivitu v zmysle Obchodného zákonníka, zahraničná právnická osoba preukazuje splnenie podmienok účasti osobného postavenia vo verejnom obstarávaní aj za svoju organizačnú zložku v kontexte ustanovení § 26 ods. 2 písm. c), d) a e) zákona o verejnom obstarávaní, nakoľko organizačná zložka má povinnosti a právnu subjektivitu v oblasti platenia daní a subjektivitu vyplývajúcu z pracovnoprávnych vzťahov a s tým spojené povinnosti vyplývajúce z právnych predpisov o sociálnom zabezpečení.
(9) Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
(10) Skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne podľa § 31 ods. 3 Zákona. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú ma zabezpečiť.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Podmienky účasti týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia záujemcov podľa § 27 Zákona.
Uchádzač v ponuke predloží nasledovné doklady, ktorými preukazuje, že najneskôr k poslednému dňu lehoty určenej na predkladanie ponúk spĺňa svoje finančné a ekonomické postavenie v zmysle § 27 Zákona, predložením originálov alebo úradne osvedčených kópií dokladov:
(1)Podľa § 27 ods. 1 písm. a) Zákona:
a)Podmienky účasti podľa § 27 ods. 1 písm. a) Zákona preukazuje uchádzač predložením vyjadrenia banky alebo pobočky zahraničnej banky o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky.
Vyjadrenie musí obsahovať informácie o tom, že uchádzač nebol v posledných troch rokoch spätne ku dňu predkladania ponúk v nepovolenom debete, že riadne a včas plní svoje finančné záväzky, že v prípade splácania úveru dodržiava splátkový kalendár a že jeho bežný účet nebol a nie je predmetom exekúcie. Dátum vystavenia vyjadrenia banky k poslednému dňu lehoty určenej na predkladanie ponúk , nesmie byť starší ako 3 mesiace.
b)Uchádzač ďalej predloží čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača, v ktorom uchádzač vyhlási, že nemá otvorený účet a záväzky v inej banke/bankách okrem tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie/potvrdenia.
c)Záväzný prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru vo výške ceny diela bez DPH, alebo ekvivalent v inej mene, za účelom zabezpečenia finančných zdrojov spojených s realizáciou stavby, prípadne potvrdenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, že uchádzač disponuje vlastnými finančnými zdrojmi na svojom bankovom účte vo výške ceny diela bez DPH, za účelom zabezpečenia finančných zdrojov spojených s realizáciou stavby,
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Odôvodnenie primeranosti podľa § 32 ods. 6 Zákona:
Požiadavka predložiť vyjadrenia banky je zadávaná za účelom preukázania, že uchádzač je serióznym obchodným partnerom so stabilným zázemím, ktorý si svoje záväzky plní riadne a včas a dodržiava platobnú a finančnú disciplínu.
Požadované doklady uchádzač predloží ako dôkaz, že je z hľadiska svojho ekonomického a finančného postavenia schopný úspešne plniť zmluvu, a že má dostatok preukázateľného zdrojového krytia na riadne plnenie svojich zmluvných záväzkov súvisiacich s realizáciou stavebných prác. Potreba predloženia dokladu o zdrojovom krytí (záväzný úverový prísľub) uchádzača vyplýva zo skutočnosti, že verejný obstarávateľ neposkytuje finančné preddavky ani zálohy. Z uvedeného vyplýva, že uchádzač musí byť schopný zabezpečiť plnenie predmetu zákazky preukázateľnými finančnými zdrojmi až do uplynutia lehoty splatnosti faktúr.

(2) Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 a § 12a vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
(3)Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
(4)Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú finančného a ekonomického postavenia za všetkých členov skupiny spoločne.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Podmienky účasti týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti záujemcov podľa § 28 Zákona. Uchádzač predloží nasledovné doklady, ktorými preukazuje svoju technickú a odbornú spôsobilosť na uskutočnenie predmetu zákazky, ako aj referencie, že v predchádzajúcom období úspešne v požadovanej kvalite a načas uskutočnil stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru.
(1) Splnenie podmienok účasti podľa § 28 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje uchádzač predložením zoznamu o uskutočnených stavebných prácach rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky za predchádzajúcich 5 rokov (rozhodné obdobie 2011, 2012, 2013, 2014 a 2015) spätne k poslednému dňu lehoty určenej na predkladanie ponúk s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov. Predmetný zoznam doloží záujemca potvrdeniami (referenciami) o kvalite uskutočnených stavebných prácach s uvedením min. názov alebo obchodné meno odberateľa, adresa jeho sídla alebo miesta plnenia, stručný opis stavebných prác, zmluvnú cenu za predmet zákazky, termín uskutočnenia stavebných prác, objem/rozsah, kontakt na odberateľa potrebný pre overenie si uvedených informácií; ak odberateľom:
1. bol verejný obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, referenciu potvrdí tento verejný obstarávateľ;
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením záujemcu alebo uchádzača o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.
Verejný obstarávateľ akceptuje aj elektronické referencie zo stránky Úradu pre verejné obstarávanie.

(2) Podľa § 28 ods. 1 písm. g) Zákona údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za riadenie stavebných prác .
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
Zoznam uskutočnených stavebných prác za predchádzajúcich 5 rokov spätne k poslednému dňu lehoty určenej na predkladanie ponúk (rozhodné obdobie 2011, 2012, 2013, 2014 a 2015) uchádzači preukážu realizáciu , t.j. ukončené zákazky, stavebné práce rovnaké alebo podobné ako je predmet zákazky a to kumulatívne vo výške 190 000,00 € bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene.
Iné meny ako EUR sa prepočítajú na EUR podľa kurzu NBS (prípadne kurzu ECB - Európskej centrálnej banky) aktuálneho v deň odoslania ponuky verejnému obstarávateľovi. Uchádzač je zároveň povinný v ponuke podrobne zdokumentovať prepočítavací postup pri každom doklade, v ktorom sa prepočet meny vykonal.

b) Podľa § 28 ods. 1 písm. g) Zákona údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov verejný obstarávateľ požaduje od uchádzača/ záujemcu:

b.1) Uchádzač preukáže, že na plnenie predmetu zákazky má k dispozícii technika s odbornou spôsobilosťou na výkon stavbyvedúceho, t.j. musí mať osvedčenie SKSI alebo ekvivalentný doklad o vykonaní odbornej skúšky podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov - odborné zameranie - pozemné stavby splnomocňujúce na vykonanie vybraných činnosti vo výstavbe podľa § 45 zákona č. 50/1976 Zb. stavebný zákon v znení neskorších predpisov. Spôsobilosť na realizáciu predmetu zákazky uchádzač preukáže fotokópiou autorizačného osvedčenia s originálnym odtlačkom pečiatky a podpisom odborne spôsobilej osoby. Uchádzač predloží za stavbyvedúceho: odborný životopis alebo ekvivalentný doklad, z ktorého bude zrejmá odborná prax danej osoby, požaduje sa originál s podpisom stavbyvedúceho.

b.2) Uchádzač preukáže, že na plnenie predmetu zákazky má k dispozícii odborníka v súlade s Vyhláškou MPSVaR SR č. 398/2013 Z.z., ktorá mení a dopĺňa vyhlášku č. 508/2009 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci s technickými zariadeniami tlakovými, zdvíhacími, elektrickými a plynovými a ktorou sa ustanovujú technické zariadenia, ktoré sa považujú za vyhradené technické zariadenia.

c) Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí
uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona a § 12a zákona, vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.

d) Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti technickej alebo odbornej spôsobilosti v originálnom vyhotovení alebo ako úradne overené fotokópie nie staršie ako tri mesiace od lehoty na predkladanie ponúk.

e) Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienok účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.

Odôvodnenie: Ide predovšetkým o to, aby uchádzač resp. záujemca preukázal svoje schopnosti a skúsenosti úspešne realizovať predmet zákazky. Je schopný plniť predmet zákazky, požaduje informácie o schopnosti a praktických skúsenostiach uchádzača, ktoré tvoria predmet zákazky a že má dostatočné personálne kapacity na bezproblémové plnenie predmetu zákazky v požadovanej kvalite.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska
kritérií uvedených nižšie (kritériá na vyhodnotenie ponúk je potrebné uviesť s ich relatívnou váhou alebo v zostupnom poradí dôležitosti, ak nemožno z preukázateľných dôvodov uviesť ich relatívnu váhu)
Časť: 1
Názov: Celková cena diela v Eur s DPH
Váha: 70
Časť: 2
Názov: Doba realizácie v celých kalendárnych dňoch
Váha: 30
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
1/2016 Bajč
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 08.04.2016 09:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 08.04.2016 09:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 08.04.2016 09:30
Miesto : Obecný úrad Bajč, č. 130, 946 54 Bajč v súlade s § 41 Zákona.
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Po otvorení súťažných ponúk, komisia vykoná všetky úkony podľa tohto Zákona. Otváranie obálok je verejné, môžu sa na ňom zúčastniť všetci uchádzači, ktorí verejnému obstarávateľovi v lehote na predkladanie ponúk doručili svoje ponuky.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Operačného programu Kvalita životného prostredia
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
I napriek povinností, ktoré si bude verejný obstarávateľ plniť pri zverejňovaní informácii a dokumentov v profile VO, verejný obstarávateľ odporúča všetkým uchádzačom/ záujemcom , ktorí si stiahli súťažné podklady a Výzvu z profilu, aby túto skutočnosť oznámili e-mailom na kontaktnú adresu: dagmar.melotikova@gmail.com uvedením kontaktných údajov pre potreby poskytovania vysvetľovania údajom uvedených vo Výzve, Súťažných podkladoch a iné. V prípade, že uchádzač/záujemca nezašle túto informáciu na kontaktný e-mail, verejný obstarávateľ nenesie zodpovednosť za nedoručenie vysvetlenia informácii uvedených vo Výzve a v Súťažných podkladoch a iné.
Úspešný uchádzač je povinný zabezpečiť svoju registráciu v registri konečných užívateľov výhod v súlade s § 45. Rovnako je povinný zabezpečiť zapísanie svojich subdodávateľov a tretích osôb prostredníctvom ktorých preukazoval splnenie podmienok účasti. Nesplnenie tejto povinnosti sa považuje za neposkytnutie súčinnosti pri podpise zmluvy.

Úspešný uchádzač pri podpise zmluvy o dielo, preukáže verejnému obstarávateľovi, že má uzatvorenú zmluvu o poistení zodpovednosti za škodu vzniknutú na majetku alebo zdraví tretích osôb počas realizácie diela vo výške ceny diela bez DPH.

Úspešný uchádzač je povinný pred podpisom zmluvy o dielo doručiť objednávateľovi Zábezpeku na vykonanie prác a na splnenie zmluvných záväzkov dodávateľa (ďalej len zábezpeka). Verejný obstarávateľ je oprávnený uspokojiť si zo zábezpeky svoje nároky z vád diela, nároky na zaplatenie zmluvnej pokuty, náhradu škody, náklady vzniknuté v dôsledku odstúpenia od zmluvy a iné nároky, ktoré nebudú úspešným uchádzačom riadne a včas uspokojené. Zábezpeka bude mať formu bankovej záruky vo výške 30 % z ceny diela bez DPH s platnosťou počas celej doby zhotovovania diela. Banková záruka musí byť platná a vymáhateľná po celú dobu vykonania diela, t.j. až pokým dodávateľ riadne a včas nevyhotoví a neukončí dielo a objednávateľ takto dokončené dielo bez vád a nedorobkov neprevezme v súlade s podmienkami zmluvy.
Banková záruka sa bude riadiť ustanoveniami § 313 a nasl. Obchodného zákonníka, musí byť vydaná vo forme a s obsahom akceptovateľným pre objednávateľa, ako neodvolateľná a bezpodmienečná banková záruka splatná na prvé písomné požiadanie, podľa ktorej príslušná renomovaná slovenská banka alebo pobočka zahraničnej banky na území Slovenskej republiky vyhlási, že uspokojí objednávateľa na základe písomného oznámenia objednávateľa adresovaného banke v prípade, že zhotoviteľ porušuje svoje záväzky vyplývajúce mu zo zmluvy a všeobecne záväzných právnych predpisov alebo podľa ustanovení § 306 Obchodného zákonníka bude nepochybné, že zhotoviteľ svoj záväzok nesplní, napr. pri vyhlásení konkurzu. Zhotoviteľ je oprávnený nahradiť bankovú záruku zložením sumy predstavujúcej 30% z celkovej ceny za dielo bez DPH do notárskej úschovy, alebo na účet objednávateľa alebo vinkulovaním na svojom účte v banke v prospech objednávateľa a to počas celej doby vykonania diela. Neposkytnutie zábezpeky tak ako je uvedené v tomto bode sa považuje za podstatné porušenie zmluvy a objednávateľ má právo od zmluvy odstúpiť.

Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ani jednu z predložených ponúk a neobjednať práce od úspešného uchádzača v prípade, ak sa zmenia okolnosti, za akých sa táto verejná súťaž vyhlasovala. Verejný obstarávateľ uzavrie zmluvu v lehote viazanosti len vtedy, ak bude disponovať dostatočným množstvom finančných prostriedkov.

Uchádzač sa zaväzuje strpieť výkon kontroly/auditu súvisiaceho s vykonaním diela kedykoľvek počas platnosti a účinnosti príslušnej Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku uzavretej objednávateľom ako prijímateľom nenávratného finančného príspevku za účelom financovania predmetného diela, a to zo strany oprávnených osôb na výkon kontroly/auditu v zmysle príslušných právnych predpisov SR a EÚ, najmä Zákon o príspevku z EŠIF zákon č. 292/2014 o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zákon o finančnej kontrole a audite zákon č. 357/2015 Z. z. o finančnej kontrole a audite o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a príslušnej Zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku a jej príloh vrátane Všeobecných zmluvných podmienok a poskytnúť týmto orgánom riadne a včas všetku potrebnú súčinnosť. Porušenie tejto povinnosti Zhotoviteľa je podstatným porušením zmluvy, ktoré oprávňuje objednávateľa od zmluvy odstúpiť.
Oprávnené osoby na výkon kontroly/auditu sú najmä:
a.Poskytovateľ a ním poverené osoby,
b.Útvar vnútorného auditu Riadiaceho orgánu alebo Sprostredkovateľského orgánu a nimi poverené osoby,
c.Najvyšší kontrolný úrad SR, Úrad vládneho auditu, Certifikačný orgán a nimi poverené osoby,
d.Orgán auditu, jeho spolupracujúce orgány a osoby poverené na výkon kontroly/auditu,
e.Splnomocnení zástupcovia Európskej Komisie a Európskeho dvora audítorov,
f. Orgán zabezpečujúci ochranu finančných záujmov EÚ,
g.Osoby prizvané orgánmi uvedenými v písm. a) až f) v súlade s príslušnými právnymi predpismi SR a právnymi aktmi EÚ.

Uchádzač berie na vedomie a rešpektuje, že zákazka financovaná z fondov EÚ, ohľadom ktorej sa uzatvára zmluva, bude predmetom ex ante administratívnej finančnej kontroly procesu verejného obstarávania zo strany príslušného Riadiaceho orgánu a/alebo Sprostredkovateľského orgánu pod Riadiacim orgánom. Ak výsledok predmetnej administratívnej finančnej kontroly nebude kladný, alebo kontrolné orgány odhalia akúkoľvek nezrovnalosť, alebo k schváleniu nedôjde najneskôr do 3 mesiacov od nadobudnutia platnosti zmluvy, je ktorákoľvek zo zmluvných strán oprávnená od zmluvy odstúpiť. Schválenie zákazky v rámci ex ante kontroly príslušným kontrolným orgánom je zároveň podmienkou nadobudnutia účinnosti zmluvy.

Objednávateľ má právo odstúpiť od Zmluvy v prípade skončenia alebo zániku Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku, uzavretej medzi Objednávateľom ako prijímateľom nenávratného finančného príspevku za účelom financovania Plnení podľa Zmluvy, a to bez ohľadu na právny titul skončenia alebo zániku Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
14.03.2016

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité