Oznámenie 5919 - WYT

Obsah

5919 - WYT
Vestník č. 57/2016 - 22.03.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
NEHLSEN - EKO, spol. s r.o.
IČO: 36546194
Pod Kalváriou 2616/32, 95501 Topoľčany

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): NEHLSEN - EKO, spol. s r.o.Pod Kalváriou 2616/32, 955 01 Topoľčany
Kontaktná osoba: JUDr. Elena Sivová
Telefón: +421 903464477
Email: elena.sivova@gmail.com
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://uvo.gov.sk/profilyvoo
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
iné - Iný verejný obstarávateľ
Iný verejný obstarávateľ (špecifikujte): Osoba podľa § 7 ods. 1 ZVO
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 7 ods. 1
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Dodávka technológie
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné miesto dodania tovarov: sídlo spol. NEHLSEN - EKO, spol. s r.o. Pod Kalváriou 2616/32, 955 01 Topoľčany Dodanie podľa DDP NCOTERMS 2010
NUTS kód:
SK023
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Dodávka technológie je rozdelená na dve samostatné časti:
1 dodávka homogenizátora
2 dodávka teleskopickýho manipulátora
Predmetom obstarania je dodanie technologického vybavenia podľa opisu predmetu zákazky v oblasti nakladania s komunálnym odpadom vyplývajúcu z platných právnych predpisov. Predmet zákazky musí spĺňať minimálne technické požiadavky a opísané funkčné a výkonnostné charakteristiky, popísané v časti B.1 Opis predmetu obstarávania bližšie uvedené v súťažných podkladoch.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 42990000-2
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 34144710-8, 60000000-8, 80511000-9, 50530000-9
II.1.5) Časti
Počet častí: 2
PRÍLOHA B - INFORMÁCIE O ČASTIACH
Časť: 1
NÁZOV
Dodávka homogenizátora
1) STRUČNÝ OPIS
Homogenizátor t.j. miešací voz s drvičom a vynášacím dopravníkom je určený na pre prípravu zmesi do zakládky kompostu, spracovanie zeleného a organického odpadu za účelom kompostovania, zabezpečuje dobré drvenie a premiešanie zmesi odpadov vrátane trávy, lístia a slamy. Stacionárny bio-rezací a miešací voz na biologické odpady s elektrickým motorom. Bližšie v súťažných podkladoch.
2) SPOLOČNÝ SLOVNÍK OBSTARÁVANIA (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 42990000-2
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 60000000-8, 80511000-9, 50530000-9
3) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH
1 súbor technológie
Hodnota 80 000,0000 EUR
4) ÚDAJE O ODLIŠNOM TRVANÍ ZÁKAZKY ALEBO LEHOTÁCH USKUTOČNENIA
Obdobie
v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 3
Časť: 2
NÁZOV
Dodávka teleskopickýho manipulátora
1) STRUČNÝ OPIS
Obstaranie teleskopického nakladača a miešacieho voza na biologické odpady. ktorý zlepší a zrýchli manipuláciu, nakládku a prevozy materiálu v rámci kompostárne. Vďaka výsuvnému ramenu umožní nakladať nákladné automobily s vysokou korbou a stohovať materiály do väčšej výšky, a tým aj lepšie využitie skladovacej plochy.
2) SPOLOČNÝ SLOVNÍK OBSTARÁVANIA (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 34144710-8
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 80511000-9, 50530000-9
3) MNOŽSTVO ALEBO ROZSAH
1 ks s príslušenstvom
Hodnota 68 000,0000 EUR
4) ÚDAJE O ODLIŠNOM TRVANÍ ZÁKAZKY ALEBO LEHOTÁCH USKUTOČNENIA
Obdobie
v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 3
5) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE O ČASTIACH
Úspešný uchádzač berie na vedomie, že pre čerpanie oprávnených výdavkov zmluvy si kupujúci vyhradzuje právo odstúpiť od plnenia druhej časti predmetu zákazky, ak verejnému obstarávateľovi nebude poskytnutá plná finančná výška zdrojov podľa Koncesnej zmluvy uzatvorenej s mestom Topoľčany. Úspešný uchádzač berie na vedomie, že so začatím plnenia kúpnej zmluvy pre druhú časť predmetu zákazky, začne až po doručení objednávky od verejného obstarávateľa na začatie plnenia. Verejný obstarávateľ vyzve úspešného uchádzača k plneniu až v čase, ak bude mať finančné zdroje z mesta Topoľčany k dispozícii na svojom účte.
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Súbor dodávok dvoch častí predmetu zákazky
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 148 000,0000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 3
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Uchádzač musí spĺňať podmienku účasti týkajúcu sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších predpisov (ďalej zákon o verejnom obstarávaní) a preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 26 ods. 2,prípadne podľa ods. 4 a 5 zákona o verejnom obstarávaní alebo dokladom podľa § 128 ods. 1 zákona. o verejnom obstarávaní, prípadne v súlade s § 19 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní.
V súlade s § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom a obstarávateľom. Všetky predložené doklady musia odrážať skutočný stav v čase, v ktorom uchádzač predložil ponuku. V prípade podľa § 32 ods. 11 zákona po vyhodnotení ponúk bude víťazný uchádzač vyzvaný na predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti v lehote desať pracovných dní odo dňa doručenia výzvy na predloženie dokladov. Nepredloženie dokladov v tejto lehote sa považuje za nesplnenie podmienok účasti
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Podľa § 27, ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky (v originálnom vyhotovení alebo v úradne osvedčenej kópii tohto dokumentu, nie starším ako 3 mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie žiadosti o účasť), v ktorej má záujemca otvorený resp. vedený účet; v predmetnom vyjadrení banka alebo pobočka zahraničnej banky potvrdí, že záujemca v posledných troch rokoch (ku dňu vydania potvrdenia) nie je v nepovolenom debete, že záujemca je schopný plniť svoje finančné záväzky, že v prípade splácania úveru, záujemca dodržuje splátkový kalendár, že účet záujemca nie je predmetom exekúcie.
1.2 Záujemca môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí záujemca verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje záujemca písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje záujemcovi poskytnuté. Ak záujemca preukázal finančné a ekonomické postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy, dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
1.3 Ak záujemca nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať finančné finančné a ekonomické postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým preukazuje finančné a ekonomické postavenie.
1.4 Záujemca, ktorého tvorí skupina podnikateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sa týkajú finančného a ekonomického postavenia za všetkých členov skupiny spoločne.
1.5 Splnenie podmienky účasti môže záujemca preukázať čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač alebo uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste v poradí podľa §44, ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Ak záujemca preukazuje splnenie podmienky účasti čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní, verejný obstarávateľ požaduje, aby záujemca v tomto čestnom vyhlásení uviedol. že spĺňa podmienky účasti týkajúcich sa ekonomického a finančného postavenia podľa § 27, ods.1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní, že záujemca v predchádzajúcich troch rokoch (tri roky sa počítajú ku dňu predkladania ponúk)
- nebol v nepovolenom debete,
- že záujemca je schopný plniť svoje finančné záväzky, že v prípade splácania úveru záujemca dodržuje splátkový
kalendár,
- že účet záujemca nie je predmetom exekúcie. Toto čestné vyhlásenie bude podpísané oprávnenou osobou záujemcu.
Verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť podmienky účasti nasledovne: uvedené podmienky sledujú cieľ, aby záujemca bol ekonomický stabilný, ktorý si plní finančné záväzky riadne a včas.
Dôkazový prostriedok k tomuto bodu: kladné vyjadrenie banky podľa tohto bodu. Zároveň záujemca pripojí čestné vyhlásenie, že v ďalších bankách ako v banke (bankách), ktorá podľa tohto bodu vydala potvrdenie, záujemca nemá otvorený resp. vedený účet alebo iné záväzky.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: § 28 ods. 1 písm. a) ZVO: zoznamom dodávok tovaru za predchádzajúce tri roky ku dňu predkladania ponúk, doplneným potvrdeniami o kvalite dodania tovaru s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich dodaní, doplneným dokladom, preukazujúcim ich dodanie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli dodané.

V predložených referenciách musí byť pre každý z predkladaných častí predmetu zákazky aspoň jedna referencia so sumou rovnou alebo vyššou ako predpokladaná hodnota zákazky podľa predkladanej časti predmetu zákazky. (vyjadrená v EUR bez DPH). V prípade cudzej meny sa cena uvedie v pôvodnej mene a v mene EUR. K prepočtu cudzej meny na EUR sa použije kurz Európskej centrálnej banky platný v deň odoslania oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania na uverejnenie do vestníka ÚVO.
Odôvodnenie primeranosti a potreby podmienky účasti podľa § 32 ods. 6 ZVO: Požiadavka verejného obstarávateľa je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia skúsenosti uchádzačov s dodaním tovaru rovnakého alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky. Kvantitatívna a kvalitatívna charakteristika tovarov ktorých sa predmet zákazky týka poskytuje verejnému obstarávateľovi primeranú záruku toho, že uchádzač bude schopný plniť predmet verejného obstarávania v požadovanom rozsahu a kvalite.
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 zákona vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté.

Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť v zmysle § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní - Splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača alebo záujemcu, pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 44 ods. 1 v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom. Doklady musia byť aktuálne a musia odrážať skutočný stav v čase, ktorom sa uchádzač zúčastní tohto verejného obstarávania. Ak v krajine jeho sídla niektoré z požadovaných dokladov nevydávajú, nahradí ich čestným vyhlásením, podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : § 28 ods. 1 písm. a) ZVO: zoznam dodávok tovaru rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky na ktorý uchádzač predkladá ponuku za predchádzajúce tri roky ku dňu predkladania ponúk, doplnený potvrdeniami o uspokojivom dodaní tovarov, s uvedením cien bez DPH, miest a lehôt dodania tovarov a zhodnotenia dodávok podľa obchodných podmienok. Požadované doklady žiadame predložiť ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie.
Uvedeným spôsobom musí uchádzač preukázať objem dodávok tovaru rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky na ktorú uchádzač predkladá ponuku v minimálnej dodávke dvoch dodávok homogenizátora pri predmete zákazky č.1, dvoch dodávok teleskopického manipulátora pri predmete zákazky č.1
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
1-2016 Topoľčany/ES
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 22.04.2016 12:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 22.04.2016 12:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 22.04.2016 14:00
Miesto : NEHLSEN - EKO, spol. s r.o. Pod Kalváriou 2616/32, 955 01 Topoľčany
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Časť ponúk ostatné je neverejné otváranie, časť ponúk kritériá bude neverejné otváranie z dôvodu použitia elektronickej aukcie.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1.V prípade, ak v opise technologického zariadenia budú technologické celky, časti strojov popísané tak, že uchádzač má záujem dodať technologické zariadenie s vyššími požiadavkami na opísané funkčné a výkonnostné charakteristiky, vyhlasovateľ verejného obstarávania bude akceptovať aj ekvivalent, za predpokladu, že budú uchádzačom preukázaná kvalitatívne vyššia úroveň technologického zariadenia dokladmi od výrobcu alebo organizácie oprávnenej vydávať osvedčenia o technickej kvalite výrobku podľa právnych noriem EÚ, prípadne bude zabezpečená vyššia úroveň výkonnosti ako je popísaná v opise predmete zákazky. Ekvivalent musí spĺňať úžitkové, prevádzkové a funkčné charakteristiky, ktoré sú nevyhnutné na zabezpečenie účelu, na ktoré sú uvedené technológie a zariadenia určené. Pri výrobkoch, príslušenstvách konkrétnej značky, uchádzač môže predložiť aj ekvivalenty inej značky v rovnakej alebo vyššej kvality.
2. Úspešný uchádzač berie na vedomie, že na dohodnutú kúpnu cenu podľa zmluvy, kontrolu týchto prostriedkov a vymáhanie ich neoprávneného použitia alebo zadržania sa vzťahuje režim upravený v osobitných podmienkach. Predávajúci je povinný strpieť výkon kontroly, auditu, overovania súvisiaceho s plnením zmluvy a to osobami vykonávajúce kontrolu, audit, overovanie na základe platných noriem v SR.
3. Úspešný uchádzač, alebo uchádzači sú povinní poskytnúť verejnému obstarávateľovi riadnu súčinnosť, potrebnú na uzavretie Zmluvy o dielo tak, aby mohla byť uzatvorená do 30 dní odo dňa uplynutia lehoty podľa § 45 ods. 1 až 12 zákona, ak boli na jej uzatvorenie písomne vyzvaní. Úspešný uchádzač alebo uchádzači, ich subdodávatelia a ich osoby podľa § 27 ods. 2 a § 28 ods. 2 zákona sú povinní na účely poskytnutia riadnej súčinnosti potrebnej na uzavretie zmluvy mať v registri konečných užívateľov výhod zapísaných konečných užívateľov výhod.
4. Lehota viazanosti ponúk je do 1.8. 2016
5. Verejný obstarávateľ použije elektronickú aukciu podľa § 43 zákona o verejnom obstarávaní na predloženie nových cien upravených smerom nadol a nových hodnôt, ktoré sa týkajú určitých prvkov ponúk. Účelom elektronickej aukcie je zostaviť nové poradie ponúk automatizovaným vyhodnotením, ktoré sa uskutoční po úvodnom úplnom vyhodnotení ponúk. Ďalšie informácie sú zverejnené v súťažných podkladoch.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
20.03.2016

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité