Oznámenie 6474 - WYS

Obsah

6474 - WYS
Vestník č. 65/2016 - 05.04.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hl.mesta SR Bratislavy
IČO: 00179663
Junácka 4, 83104 Bratislava-Nové Mesto

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hl. m. SR Bratislavy, Junácka č.4,831 04 Bratislava
Kontaktná osoba: Ing. Zlatica Čemanová
Telefón: +421 244373259
Fax: +421 244373426
Email: cemanovaa@starz.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.starz.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
OP - Organizácia riadená verejným právom
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. d)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Poisťovacie služby
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
6 - Finančné služby a) poisťovacie služby b) bankové a investičné služby
Hlavné miesto poskytovania služieb: Zimný štadión Harmincova ul. 2, 841 01 Bratislava
Zimný štadión Ondreja Nepelu s tréningovou halou, ul. Odbojárov 9, 831 04 Bratislava
Riaditeľstvo STaRZu, Junácka ul. 4, 831 04 Bratislava
Plaváreň a sauna Pasienky, Junácka ul. 4, 831 04 Bratislava
Sauna a kúpalisko Delfín, Ružová dolina 11, 821 09 Bratislava
Sauna a kúpalisko Rosnička, ul. Schneidera-Trnavského 2, 841 01 Bratislava
Športovo - rekreačný areál Harmincova ul. 2, 841 01 Bratislava
Areál zdravia Zlaté piesky, Senecká cesta, 821 04 Bratislava
Motel Zlaté piesky, Senecká cesta, 821 04 Bratislava
Tenisové kurty Zlaté piesky, Senecká cesta, 821 04 Bratislava
Ubytovňa Flóra Zlaté piesky, Senecká cesta, 821 04 Bratislava
Kúpalisko a Posilňovňa Tehelné pole, ul. Odbojárov 7, 831 04 Bratislava
Kúpalisko Krasňany, Černockého ul., 831 05 Bratislava
Kúpalisko Rača, Knižkova dolina, 831 06 Bratislava
Kúpalisko Lamač, ul. Pod Násypom, 841 03 Bratislava
Pavilón Bradáčova ul., 851 02 Bratislava
NUTS kód:
SK01
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je poskytovanie poistenie majetku proti komplexným živelným rizikám, poistenie pre prípad odcudzenia veci, poistenie prerušenia prevádzky, poistenie strojov a elektroniky, poistenie skla a poistenie zodpovednosti za škodu.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 66515000-3
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 66515200-5, 66516000-0
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Uvedené v súťažných podkladoch
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 95 563,9700 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 24
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1.Vyžaduje sa splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa § 26 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ( ďalej len zákon o verejnom obstarávaní).
2. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného
postavenia podľa § 26 zákona o verejnom obstarávaní za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
3. Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti - osobné postavenie, v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčené kópie týchto dokladov.
4. Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača. V uvedenom prípade bude verejný obstarávateľ aplikovať ustanovenie § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Z uchádzačom predloženého predmetného čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované čestným vyhlásením, stanovené verejným obstarávateľom a uvedené v bode III.1.1 tejto Výzvy ku dňu predkladania ponúk a je schopný túto skutočnosť preukázať.
5. Odôvodnenie primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: Predloženie dokladov preukazujúcich osobné postavenie uchádzačov vyžaduje priamo ustanovenie § 26 zákona o verejnom obstarávaní a Výkladové stanovisko č. 10/2013 k osobnému postaveniu podľa zákona o verejnom obstarávaní a Výkladové stanovisko č. 5/2015 k reštrukturalizácii ako novej podmienke účasti týkajúcej sa osobného postavenia, ktoré slúžia na poskytnutie právnej istoty pre účastníkov procesu verejného
obstarávania a zjednotenie výkladu zákona o verejnom obstarávaní) pre účely aplikačnej praxe.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1.Uchádzač musí preukázať ekonomické a finančné postavenie podľa § 27 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní.
2.Uchádzač môže na preukázanie ekonomického a finančného postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie ekonomického a finančného postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje ekonomické a finančné, že táto osoba poskytne plnenie počas celého zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie ekonomického a finančného postavenia, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli zdroje uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal ekonomické a finančné postavenie zdrojmi inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
3.Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov preukázať ekonomické a finančné postavenie určeným dokladom, verejný obstarávateľ môže uznať aj iný doklad, ktorým sa preukazuje ekonomické a finančné postavenie.
4. Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača. V uvedenom prípade bude verejný obstarávateľ aplikovať ustanovenie § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Z uchádzačom predloženého predmetného čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované čestným vyhlásením, stanovené verejným obstarávateľom a uvedené v bode III.1.2. tejto Výzvy ku dňu predkladania ponúk a je schopný túto skutočnosť preukázať. Uvedené nebráni tomu, aby verejný obstarávateľ po otvorení časti ponuky označenej ako "Ostatné" mohol v prípade dôvodných pochybností požiadať uchádzača o predloženie konkrétnych dokladov, ktorými by sa preukázala pravdivosť tvrdení uvádzaných v čestnom vyhlásení. Tým, že po otvorení časti ponuky označenej ako "Ostatné" verejný obstarávateľ vykonáva vyhodnotenie ponuky vo vzťahu k predloženým dokumentom, je oprávnený podľa § 33 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní požiadať o vysvetlenie alebo doplnenie dokladov, a teda aj čestného vyhlásenia.
5. Skupina dodávateľov sa riadi podľa § 31 zákona o verejnom obstarávaní.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : K § 27 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní, verejný obstarávateľ požaduje predloženie vyjadrenia alebo ekvivalentného dokladu od banky alebo pobočky zahraničnej banky alebo zahraničnej banky (banka) v ktorej má uchádzač vedený účet, o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky, ktoré/ý musí obsahovať informáciu o tom, že uchádzač nie je v nepovolenom debete, v prípade splácania úveru, dodržuje splátkový kalendár a, že jeho bežný účet nie je a nebol predmetom blokácie (tzn. nebolo obmedzené nakladanie s prostriedkami z akéhokoľvek zákonného dôvodu) alebo exekúcie. Toto vyjadrenie sa musí vzťahovať na obdobie predchádzajúcich troch rokov, resp. na obdobie, za ktoré sú údaje dostupné v závislosti od vzniku, alebo začatia prevádzkovania činnosti/zriadenia účtu. Za predchádzajúce tri roky sa pre účely tejto zákazky považujú tri roky predchádzajúce dňu, ktorý je posledným dňom, pred dňom lehoty na predkladanie ponúk. K vyjadreniu banky/bánk alebo ekvivalentnému/ým dokladu/om uchádzač zároveň predloží čestné vyhlásenie podpísané štatutárnym orgánom uchádzača, že nemal a nemá vedené účty ani záväzky v inej/ých banke/ách ako tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie/a resp. ekvivalentný/é doklad/y. Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia v originálnom vyhotovení alebo ako úradne overené kópie týchto dokladov. Uchádzačom predkladaných dokladov preukazujúcich postavenie podľa § 27 zákona o verejnom obstarávaní musí byť zrejmé splnenie vyššie identifikovanej minimálnej úrovne požadovanej verejným obstarávateľom a rovnako musí byť zrejmé, že preukazovanie sa týka osoby uchádzača. Odôvodnenie primeranosti: Verejný obstarávateľ skúma schopnosti uchádzača plniť si finančné záväzky voči finančným inštitúciám. Minimálna úroveň štandardov bola verejným obstarávateľom stanovená primerane k rozsahu a charakteru
predmetu zákazky, ktorý je predmetom zákazky.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1.Uchádzač musí preukázať technickú alebo odbornú spôsobilosť podľa § 28 ods. 1 písm. a), § 28 ods. 1 písm. k) zákona o verejnom obstarávaní.
2. Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou
zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
3. Skupina dodávateľov sa riadi podľa § 31 zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti - technickú alebo odbornú spôsobilosť, v originálnom vyhotovení alebo ako úradne osvedčené kópie týchto dokladov.
4. Podľa § 32 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní splnenie podmienky účasti možno preukázať čestným vyhlásením uchádzača. V uvedenom prípade bude verejný obstarávateľ aplikovať ustanovenie § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Z uchádzačom predloženého predmetného čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované čestným vyhlásením, stanovené verejným obstarávateľom a uvedené v bode III.1.3. tejto Výzvy ku dňu predkladania ponúk a je schopný túto skutočnosť preukázať. Uvedené nebráni tomu, aby verejný obstarávateľ po otvorení časti ponuky označenej ako "Ostatné" mohol v prípade dôvodných pochybností požiadať uchádzača o predloženie konkrétnych dokladov, ktorými by sa preukázala pravdivosť tvrdení uvádzaných v čestnom vyhlásení. Tým, že po otvorení časti ponuky označenej ako "Ostatné" verejný obstarávateľ vykonáva vyhodnotenie ponuky vo vzťahu k predloženým dokumentom, je oprávnený podľa § 33 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní požiadať o vysvetlenie alebo doplnenie dokladov, a teda aj čestného vyhlásenia.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : K § 28 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní zoznamom musí uchádzač preukázať, že za predchádzajúce tri roky poskytoval služby rovnakého alebo obdobného charakteru ako je požadovaný predmet zákazky, pričom ich celkový objem za predchádzajúce tri roky bol minimálny 95 000, 00 EUR bez DPH . Za predchádzajúce tri roky sa pre účely tejto zákazky považujú tri roky predchádzajúce dňu, ktorý je posledným dňom, pred dňom lehoty na predkladanie ponúk. Verejný obstarávateľ požaduje predloženie zoznamu, ktorý musí
obsahovať minimálne údaje podľa § 28 ods. 1 písm. a) zákona doplneného o referencie obsahujúce údaje podľa § 9a ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní. Odôvodnenie primeranosti určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní:Účelom požiadavky na predloženie zoznamu poskytovaných služieb v predchádzajúcom období, ako jednej z podmienok účasti týkajúcej sa technickej a odbornej spôsobilosti, ako aj minimálnej požadovanej úrovne štandardov, je najmä preukázanie, či je spoľahlivý a spôsobilý zrealizovať predmet zákazky v plnom rozsahu a v požadovanej kvalite na základe predchádzajúcich skúseností. Minimálna úroveň štandardov bola verejným obstarávateľom stanovená primerane k rozsahu a charakteru predmetu zákazky, ktorý je predmetom zákazky.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov :K § 28 ods. 1 písm. k) uvedením podielu plnenia zo zmluvy, ktorý má uchádzač poskytujúci službu v úmysle zabezpečiť subdodávateľom spolu s uvedením identifikačných údajov subdodávateľa, ak je známy, v rozsahu meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov, adresa pobytu alebo sídlo, identifikačné číslo alebo dátum narodenia, ak nebolo pridelené identifikačné číslo. Túto podmienku účasti uchádzač preukazuje vtedy, ak súčet podielov všetkých zamýšľaných subdodávateľov uchádzača bude dosahovať sumu najmenej 50 % z hodnoty plnenia uvedenej v ponuke uchádzača. V prípade, ak súčet podielov všetkých zamýšľaných subdodávateľov bude nižší ako 50 % z hodnoty plnenia, uchádzač predloží čestné vyhlásenie, podpísané uchádzačom alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača o tom, že súčet podielov všetkých zamýšľaných subdodávateľov uchádzača bude nižší ako 50 % z hodnoty plnenia uvedenej v ponuke uchádzača. Odôvodnenie primeranosť každej určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: Technickú alebo odbornú spôsobilosť podľa § 28 ods. 1 písm. k) zákona o verejnom obstarávaní možno preukázať uvedením podielu plnenia zo zmluvy, ktorý má uchádzač poskytujúci službu v úmysle zabezpečiť subdodávateľom. Podľa § 32 ods. 3 písm. b.2 zákona o verejnom obstarávaní je verejný obstarávateľ povinný určiť podmienku účasti podľa § 28 ods. 1 písm. k) vo vzťahu k subdodávateľom, ktorí sa majú podieľať na dodaní plnenia v sume najmenej 50 % z hodnoty plnenia, uvedenej v ponuke uchádzača, ak ide o inú zákazku, než podľa prvého bodu.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
478 /2016
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 29.04.2016 08:15
Úhrada za súťažné podklady
Ak áno, cena : 14,2000 EUR
Podmienky a spôsob úhrady: Bankovým prevodom na účet 42934012 / 0200, IBAN 85 0200 0000 0000 4293 4012, BIC
SUBASKBX, variabilný symbol: IČO záujemcu, špecifický symbol: značka oznámenia.
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 29.04.2016 08:15
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 29.04.2016 08:30
Miesto : Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hl. m. SR Bratislavy, Junácka č.4, 831 04 Bratislava
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Otváranie časti ponúk označené ako "Ostatné" dňa 29.04.2016 je neverejné. Otváranie častí ponúk, označených ako "Kritériá" vykoná komisia najskôr deň, nasledujúci po dni márneho uplynutia lehôt podľa § 41 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní. Otváranie častí ponúk, označených ako "Kritériá" vykoná komisia len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené, a to na mieste a v čase oznámenom uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené. Uchádzač na otváraní tejto časti ponuky môže byť zastúpený osobou oprávnenou zúčastniť sa na otváraní obálok. Preukáže sa výpisom z obchodného registra, preukazom totožnosti alebo živnostenským oprávnením, preukazom totožnosti a splnomocnením na zastupovanie. Splnomocnenie musí byť podpísané osobou, ktorá je uvedená vo výpisoch zo živnostenského listu a obchodného registra a je oprávnená konať v mene spoločnosti.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
1.Záujemca si súťažné podklady vyžiada na základe písomnej žiadosti, v ktorej bude uvedené, akým spôsobom si chce prevziať súťažné podklady. Spôsob prevzatia súťažných podkladov: zaslanie poštou, alebo osobné vyzdvihnutie. V prípade osobného vyzdvihnutia po tel. dohode, tel. č.: +4212 49209627, emailom: jancovicova@starz.sk, záujemca si prevezme súťažné podklady na adrese: Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hl. m. SR Bratislavy, p. Marta Jančovičová. Podmienkou poskytnutia súťažných podkladov je zaplatenie poplatku za súťažné podklady podľa bodu IV.2.2) tejto Výzvy.
2.Skutočnosti, ktoré môžu nastať v procese postupu zadávania zákazky, neupravené touto Výzvou a súťažnými podkladmi, sa riadia príslušnými ustanoveniami zákona o verejnom obstarávaní.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
04.04.2016

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité